Για ολα φταιει ο Zappa

Ας πουμε μηπως φταιγανε οι λαμπες της προενισχυσης του pathos?
H διαφορα αναμεσα στις jj-electro-mullard ηταν μεγαλη υπερ των mullard.Oι oποιες μπορει να παρεδιδαν το πνευμα τους .
Απο την αλλη ο pathos se μερικες ηχογραφησεις ηταν "ανωτερος" σε μουσικοτητα απο το υπαρχον setup.Παραδειγμα σε μικρα συνολα jazz οπως e.s.t .Αλλα αυτη ειναι η μιση αληθεια στην πραγματικοτητα καλουμαστε να αποφασισουμε απο ποια κατευθυνση θα παρακολουθησουμε την μουσικη και υπο ποιες συνθηκες .
Δηλαδη περισσοτερη μουσικοτητα η περισσοτερη ακριβεια με οτι επιμερους στοιχεια περιλαμβανουν αυτα.
Αν ομως θελεις να βαλουμε στο παιχνιδι το λαθος εγω θα εβαζα και το cd.Δηλαδη μηπως το cd player δεν κολαγε με το ενισχυτη -ηχεια ?
Η πραγματικοτητα για μενα ειναι η εξης το συστημα με pathos- proac ηταν εξαιρετικο με μια εμφαση στην μουσικοτητα δεν ειχε ομως την απολυτη αναλυση ειτε λογω βατ ειτε χαρακτηρα.Απο θεμα ματσαρισματος προσωπικα θεωρω οτι ειναι απο τα πιο μουσικα και ξεκουραστα που μπορει να ακουσει κανεις.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει αδυναμιες.
Τωρα αν εχεις κατι διαφορετικο ειμαι ολος αυτια:ears:

Last edited:
Πολλοί αντιδιαστέλουν την "μουσικότητα" με την ανάλυση και τα δυναμικά ενός συστήματος.Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μηχανήματα,που γέρνουν μονομερώς πρός την μία ή την άλλη πλευρά.
Το ζητούμενο νομίζω ότι είναι η "χρυσή τομή",το πιό κοντινό που μπορούμε να πετύχουμε σε σχέση με το πραγματικό γεγονός.
Αυτό βέβαια προυποθέτει εμπειρία ζωντανής μουσικής,ενασχόληση και συνεχείς ακροάσεις μηχανημάτων στον χώρο μας,πολύ κόπο,γνώσεις και ψάξιμο.
Δεν λέω και χρήματα-γιατί είναι αυτονόητο.

Re: Απάντηση: Για ολα φταιει ο Zappa

Πολλοί αντιδιαστέλουν την "μουσικότητα" με την ανάλυση και τα δυναμικά ενός συστήματος.Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μηχανήματα,που γέρνουν μονομερώς πρός την μία ή την άλλη πλευρά.
Το ζητούμενο νομίζω ότι είναι η "χρυσή τομή",το πιό κοντινό που μπορούμε να πετύχουμε σε σχέση με το πραγματικό γεγονός.
Αυτό βέβαια προυποθέτει εμπειρία ζωντανής μουσικής,ενασχόληση και συνεχείς ακροάσεις μηχανημάτων στον χώρο μας,πολύ κόπο,γνώσεις και ψάξιμο.
Δεν λέω και χρήματα-γιατί είναι αυτονόητο.

Πράγματι Διονύση νομίζω οτι για πολλούς ισχύει αυτός ο δυϊσμός.

Έτσι νόμιζα και εγώ για καιρό. Μέχρι που άκουσα ένα μηχάνημα που ακριβώς επειδή ήταν αποκαλυπτικό ήταν και απόλυτα μουσικό.

Απο τότε, τα σκοτεινά μηχανήματα (που σε παίρνει ο ύπνος) έπαψαν να είναι μουσικά. (ευτυχώς)

Και τα τσίκι τσίκι έπαψαν να είναι αναλυτικά. (ευτυχώς)

Και οι επιλογές μου μειώθηκαν δραστικά (δυστυχώς).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για ολα φταιει ο Zappa

Έτσι νόμιζα και εγώ για καιρό. Μέχρι που άκουσα ένα μηχάνημα που ακριβώς επειδή ήταν αποκαλυπτικό ήταν και απόλυτα μουσικό.

Απο τότε, τα σκοτεινά μηχανήματα (που σε παίρνει ο ύπνος) έπαψαν να είναι μουσικά. (ευτυχώς)

Λαμπάτος υποθέτω...

Re: Απάντηση: Για ολα φταιει ο Zappa

Ποσο νομιζεις οτι παιζει ρολο το ματσαρισμα?
Δηλαδη με ενα ενισχυτη γλυκο -σκοτεινο αν θα τον βαζαμε με ενα σφιχτο "λαμπρο " -ηχειο δεν θα ειχαμε ισσοροπια?
Η μηπως κατι τετοιο ειναι λαθος αντιμετωπιση?

Δεν νομίζω οτι είναι λάθος αντιμετώπιση. Είναι όμως λύση ανάγκης.

Άν δηλαδή βρεθείς για κάποιο λόγο με ένα μηχάνημα που κάπου δεν σε καλύπτει, φυσικό είναι να στραφείς σε κάποιο συνοδό που θα (προσπαθήσει τουλάχιστον) να φέρει τα πράγματα σε μία καλύτερη ισορροπία.

Απο την άλλη υπάρχουν ματσαρίσματα που το αποτέλεσμά τους μου αρέσει και ματσαρίσματα που ενώ θεωρητικά μπορεί να δουλέψουν, συνήθως με αφήνουν αδιάφορο. Φερ ειπείν, το παράδειγμα που δίνεις δεν θα το επιχειρούσα. Το αντίθετο (μονιτοράτο ενισχυτικό με "σκοτεινό" - "μουσικό" - "γλυκό" ηχείο) θα το προσπαθούσα.

Διονύση όχι δεν ήταν λαμπάτος. Ήταν (είναι) λεπτομερής, αναλυτικός, μουσικός.

Αλλά μάλλον δεν ήταν ουδέτερος (ότι μπορεί να σημαίνει αυτό)

mbl4004a.jpg

Ας πουμε μηπως φταιγανε οι λαμπες της προενισχυσης του pathos?
H διαφορα αναμεσα στις jj-electro-mullard ηταν μεγαλη υπερ των mullard.Oι oποιες μπορει να παρεδιδαν το πνευμα τους .
Απο την αλλη ο pathos se μερικες ηχογραφησεις ηταν "ανωτερος" σε μουσικοτητα απο το υπαρχον setup.Παραδειγμα σε μικρα συνολα jazz οπως e.s.t .Αλλα αυτη ειναι η μιση αληθεια στην πραγματικοτητα καλουμαστε να αποφασισουμε απο ποια κατευθυνση θα παρακολουθησουμε την μουσικη και υπο ποιες συνθηκες .
Δηλαδη περισσοτερη μουσικοτητα η περισσοτερη ακριβεια με οτι επιμερους στοιχεια περιλαμβανουν αυτα.
Αν ομως θελεις να βαλουμε στο παιχνιδι το λαθος εγω θα εβαζα και το cd.Δηλαδη μηπως το cd player δεν κολαγε με το ενισχυτη -ηχεια ?
Η πραγματικοτητα για μενα ειναι η εξης το συστημα με pathos- proac ηταν εξαιρετικο με μια εμφαση στην μουσικοτητα δεν ειχε ομως την απολυτη αναλυση ειτε λογω βατ ειτε χαρακτηρα.Απο θεμα ματσαρισματος προσωπικα θεωρω οτι ειναι απο τα πιο μουσικα και ξεκουραστα που μπορει να ακουσει κανεις.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει αδυναμιες.
Τωρα αν εχεις κατι διαφορετικο ειμαι ολος αυτια:ears:

απλά δεν είναι θέμα ματσαρίσματος αλλά λάθος επιλογές
μουσικό-μη μουσικό με περισσότερη ή λιγότερη ανάλυση είναι σχετικό
γιά βάλε τον pathos των 70 watts με ένα πιό ευαίσθητο ηχείο...
ή βάλε τα proac με εναν sοnic frontiers των 120 watts ???λάμπα...
δυστυχώς τα περί ματσαρίσματος συσκευών είναι παραμύθι....
φυσικό είναι ή λάμπα των 70 watt να είναι μουσική αλλά
φυσικό είναι επίσης το transistor των 120 watt να έχει ποιό πολλά δυναμικά...
σύγκριση 70w με 120w πώς γίνεται???

Το ζητούμενο ???
τί θέλουμε να ακούσουμε ??? κάτι που είναι προσωπικό βέβαια...
και άν έχουμε κάνει τις καλύτερες επιλογές για αυτό...

απλά δεν είναι θέμα ματσαρίσματος αλλά λάθος επιλογές
μουσικό-μη μουσικό με περισσότερη ή λιγότερη ανάλυση είναι σχετικό
γιά βάλε τον pathos των 70 watts με ένα πιό ευαίσθητο ηχείο...
ή βάλε τα proac με εναν sοnic frontiers των 120 watts ???λάμπα...
δυστυχώς τα περί ματσαρίσματος συσκευών είναι παραμύθι....
φυσικό είναι ή λάμπα των 70 watt να είναι μουσική αλλά
φυσικό είναι επίσης το transistor των 120 watt να έχει ποιό πολλά δυναμικά...
σύγκριση 70w με 120w πώς γίνεται???

Το ζητούμενο ???
τί θέλουμε να ακούσουμε ??? κάτι που είναι προσωπικό βέβαια...
και άν έχουμε κάνει τις καλύτερες επιλογές για αυτό...

Γενικως συμφωνω αλλα δεν θα εβαζα το θεμα των βατ στην προκειμενη περιπτωση σε πρωτο λογο .Με την εννοια οτι τα proac ειναι 91db.Σε νορμαλ εντασεις ειναι μαλλον επαρκh .

Last edited:
Απο την αλλη εχω ακουσει με πολλα βατ (ενισχυτη) χωρις παλι να πω οτι
εντυπωσιατηκα.
Αν δεν πας σε μια λυση που λεει ο Ε.Κατσικης κατι που μαλλον ειναι ακριβουτσικο αφενος και αφετερου, πολλα "ασχετα" πραγματα παιζουν ρολο οπως ο χωρος ,αφηνοντας εξω το ματσαρισμα.
Παντως εχω την αισθηση οτι ολα τα μηχανηματα εχουν "υπογραφη",λιγο η πολυ.Και για να πω την αμαρτια μου αρεσουν διαφορετικες βερσιον
στα μηχανηματα με μια προτιμηση προς το χρωμα της λαμπας ασχετα αν τωρα απολαμβανω φουλ τρανζιστορ με τα primare.

Γενικως συμφωνω αλλα δεν θα εβαζα το θεμα των βατ στην προκειμενη περιπτωση σε πρωτο λογο .Με την εννοια οτι τα proac ειναι 91db.Σε νορμαλ εντασεις ειναι μαλλον επαρκh .

Απλά ευγενικά θέλησα να σου πω οτι ο Pathos δεν είναι και κανένας sonic frontiers.π.χ
μήπως είναι καλός για πιό ευαίσθητο ηχείο?? ή κακός λόγω αδυναμίας στο να οδηγήσει τα proac???
Φυσικά και τα watt είναι σχετικά!!!
Και ο χώρος μετράει πάντα..