Για όσους επαιζαν με LEGO

Re: Για οσους επαιζαν με LEGO

Το σουμπουτεο παιζεται πανω σε μια κανονικη τσοχα που διπλωνεται και εχει πανω ζωγραφισμενες τις γραμμες του γηπεδου. Το κακο ειναι οτι θελει ολο σιδερωμα και δυσκολα μενει τεντωμενο οποτε η λυση ειναι ειτε μονιμο πινεζωμα σε παλιο τραπεζι ειτε πολυ πιο πρακτικα πινεζωμα σε μια αναδιπλουμενη με μεντεσε ταβλα mdf.

Το scale art.de είναι φθηνότερο ? 11.000 παει ! Τρελαθηκανε τελείως ?

Subuteo δεν είχα είναι ενδιαφέρον ?

11.000 κάνει ο μεγάλος ο εκσκαφέας της liebherr που είναι το ακριβότερο. Ακριβότερο και από όσο κάνει το αυτοκίνητο μου :p
Ναι όλα αυτά π είναι ανάκριβα

Να μιλήσω για τρένα marklin ?

Είχα ένα βασικό σετ αλλα πολυ μπελάς ... Και πανάκριβα. Και πολύς χώρος .

http://www.marklin.gr/index.php?route=common/home

Το subuteo τι εννοείτε να στερεωσετε την τσοχα ? επιτραπέζιο δεν είναι ? δεν είναι έτοιμο ? θέλει κατασκευή ? δεν αποθηκευευται ?

Συγνωμη, αλλα ...
αν μονο ενα βαγονι κανει 470 ευρα, τοτε ενα διοραμα ποσο κανει ?

Περισσότερα?

Βρουμ βρουμ μπουμ μπαμ μπανγκ τσικι τσικι.

Οι ήχοι της παιδικής μας ηλικίας, self-made ως επί το πλείστον.

Για οσους επαιζαν με LEGO

Συγνωμη, αλλα ...
αν μονο ενα βαγονι κανει 470 ευρα, τοτε ενα διοραμα ποσο κανει ?

Το διοραμα το φτιάχνεις μόνος σου, δεν το αγοράζεις.. Εκεί λοιπόν το μπατζετ ανεβαίνει στο διάστημα, και σε ευρώ και σε ώρες...

Θυμάμαι είχα φτιάξει κάποτε για μια εργασία στη σχολή ενα συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών. Μιλάμε για μέρες δουλειάς, και αρκετά υλικά καθόλου φτηνά (που τα έβρισκες μόνο στα είδη μακέτας στο πλαίσιο.) χωρια που ξεμείναμε λίγο πριν τελειώσουμε , με αποτέλεσμα στο τέλος η πλαγιά να μοσχοβολάει ρίγανη.:D

Απάντηση: Για οσους επαιζαν με LEGO

Αρχίζω να γλυκοκοιταζω πάλι τα lego μετά από μια δεκαετία αδράνειας. Αλλά η σειρά star wars που θέλω να ξεκινήσω είναι πανάκριβη. Και έτσι προς το παρόν μένω στα σχέδια.

Νομίζω ειδικά για οχήματα τύπου star wars ο πλαστικομοντελισμος δεν συγκρινεται με τα τουβλακια

Το σουμπουτεο παιζεται πανω σε μια κανονικη τσοχα που διπλωνεται και εχει πανω ζωγραφισμενες τις γραμμες του γηπεδου. Το κακο ειναι οτι θελει ολο σιδερωμα και δυσκολα μενει τεντωμενο οποτε η λυση ειναι ειτε μονιμο πινεζωμα σε παλιο τραπεζι ειτε πολυ πιο πρακτικα πινεζωμα σε μια αναδιπλουμενη με μεντεσε ταβλα mdf.

Ειχα ενα φιλο με μεγαλο σαλονι που ειχε "μονιμη" τσοχα πανω σε κοντρα πλακε.

Το εβαζε λοιπον και στην τραπεζαρια... αστα... απειρες ωρες...

Τα απογευματα ειχε και τα φωτα του σταδιου και παιζαμε νυχτερινους αγωνες...

Γιαλιστικο ή κερι επιπλων απο κατω για να γλυστρανε καλυτερα οι παιχτες...

Με σκισατε ρε, τρελες αναμνησεις...

Δε συγκρίνονται αυτά τα δύο μεταξύ τους.

Ο στατικός μοντελισμός είναι ό,τι πιο κορυφαίο μπορεί να υπάρξει για βιτρίνα και στόλισμα γενικώς, όμως με τα LEGO υπάρχει ελευθερία: Για παιχνίδι, αν είσαι πιτσιρίκι (φιγούρες, ιστορίες, στησίματα σκηνών, μαχών κλπ), και για πιο ψαγμένα χτισίματα μοντέλων (παραλλαγές του κανονικού) αν είσαι... μεγάλο παιδί. :flipout:

Χθες πλήρωσα πολύ ακριβά ένα lego από Shell, πάλι έχουν ‛προσφορά’
Αλλά το παραδέχομαι δε μπορούσα να κρατηθώ , απλά μετά κατάλαβα ότι μου κόστισε περί τα 6 ευρώ

Μικρός τρελαινόμουνα με τα lego και έπαιζα άπειρες ώρες.
Μετά όμως ανακάλυψα τα airfix και το πράγμα πέρασε σε άλλο επίπεδο!
Να ψάχνεις το τέλειο για την περίσταση χρώμα κ.λπ. κ.λπ.

Χθες πλήρωσα πολύ ακριβά ένα lego από Shell, πάλι έχουν ‛προσφορά’
Αλλά το παραδέχομαι δε μπορούσα να κρατηθώ , απλά μετά κατάλαβα ότι μου κόστισε περί τα 6 ευρώ

Κι εγω τσιμπησα.....

και θα ξανατσιμπησω μιας και τα πιτσιρικια το γουσταρουν.

Αν βαλεις την ενδιαμεση βενζινη και με τα 2 ευρω επιπλεον νομιζω οτι βγαινει λιγο πιο φθηνα απο το να το παρεις "δωρεαν"

Ο αδερφός μου έχει τρέλα με τα lego. Ειναι 34, πατέρας ενός τρίχρονου και έστησε χριστουγεννιάτικο σκηνικό με τρένο τηλεκατευθυνόμενο. Αν βολέψει και θυμηθώ να το βγάλω φωτογραφία. Υπάρχει μέχρι και φορουμ που ασχολούνται ενήλικοι εδώ στην Ελλάδα. Ως apple fanboy θα ήθελα να κάνω ένα apple store κάποτε και να το έχω μόνιμα στο γραφείο μου αλλά κοστίζει αρκετά, οπότε μένει όνειρο. Υπάρχει και ένα απίστευτο μηχανικό ρολόι lego,
https://www.youtube.com/watch?v=A_mA72r3ZiQ
Δικό μου αγαπημένο παιχνίδι το αυτοκινητάκι KIT με το λεβιεδάκι πάνω στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Attachments

• 420446_2993030858119_234100019_n.jpg
    420446_2993030858119_234100019_n.jpg
    84.3 KB · Views: 81

Μπροστα ο λεβιες, πηγαινε μπροστα, πισω ο λεβιες πηγαινε πισω :D

Ποιος θυμαται (οχι ιντερνετ σερτς ;-) ) τι σημαιναν τα αρχικα του ??

Tι ακριβως χρησιμευει το λεβιεδακι πανω στον ουρανο του ΚΙΤΤ ? ...... :p

Επέλεγες τί "μανούβρα" θα κάνει, π.χ. στη μία θέση του λεβιέ έκανε σούζα, σε άλλη πήγαινε στριφογυριστά, κτλ.

Ναι, το είχα κι εγώ... :p

Ποιος θυμαται (οχι ιντερνετ σερτς ;-) ) τι σημαιναν τα αρχικα του ??

Knight Industries Two Thousand, αν δεν με απατά η μνήμη μου...