Για όσους επαιζαν με LEGO

Re: Για οσους επαιζαν με LEGO

Κι εγώ έπαιζα, και τα παιδιά μου παίζουν (μόνο η δεύτερη τα βαριέται). Καλό παιχνίδι, αλλά ακριβό στην Ελλάδα. Πολύ δημιουργικό όμως.

Πάντως αυτός που γύρισε το βίντεο δεν ξέρει να χειρίζεται την κάμερα....

Έπαθα πλάκα με τους τύπους , μέτα μπήκα και στα sites που αναφέρονται στα videos .
Τι μου θύμισες.... το πρώτο μου Lego Technics μου το έφερε απο έξω ο πατέρας μου και έλιωσα !!! Βεβαιά μετά την έλευση του αδερφού μου όλα κοπήκανε γιατί τα ρήμαζε το άχρηστο !
Αλλά είναι όντως πανάκριβα, πρόσφατα που έψαχνα δώρα για το βαφτιστικό του πατέρα μου, τα βρήκα και συγκινήθηκα, αλλά οι τιμές απλησίαστες, για τα σοβαρά κομμάτια πάντα. Πάντως είναι μακράν καλύτερα απο πολλά άλλα παιχνίδια.

Παραλιγο να ανοιξω νεο νημα βρηκα ομως αυτο εδω πριν απο 7 σχεδον χρονια και ευκαιρια να το αναστησουμε.

Η Ακρόπολη φτιαγμένη με Lego στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την ευφάνταστη μακέτα της Ακρόπολης με τουβλάκια Lego η οποία είναι τοποθετημένη στον δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης, στον χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών, δίπλα στο εστιατόριο, μπορούν να δουν οι επισκέπτες από την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου. Την μακέτα δώρισε πρόσφατα το Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ.

Η Ακρόπολη κατασκευάστηκε από 120.000 τουβλάκια Lego σε περίπου 300 ώρες από τον Ryan McNaught και έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson. Το Μουσείο της Ακρόπολης ετοιμάζει παιδικά προγράμματα για το 2015 που θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να πειραματιστούν κι εκείνοι με παρόμοια τουβλάκια.

78F3EF82B30C39AB6AFD22B9B2032B3C.jpg
963A1DE452ACD14BE412D64B5256E6D2.jpg

8B09421E1B26ADC3667F8A442B60D80D.jpg
3362A11992620365DB80EF9626FF6DEE.jpg

Mανο !!! Charge !!!! :flipout:

Οσο και αν φανει περιεργο ... επαιξα πολυ λιγο με lego. Και ας ηταν της εποχης μου.

Δεν ηταν λογω δυσκολιας αλλα λογω .... ελλειψης τουβλακιων (μονο 10 η 20, δεν θυμαμαι).
Τι να πρωτοφτιαξεις με αυτα (τα βρηκα παραπεταμενα σε αυλη, διπλα σε ενα σκυλοσπιτο).
Αν ειχα περισσοτερα ... μπορει να ειχα εκτοπισει τους γονεις μου απ'το σπιτι. Αλλα ...
δεν συνεβη κατι τετοιο.

Soooorryyyy guys :p

Την Ακροπολη .... την κοβω στα 5 χιλιαδες τουβλακια ... και παραπανω.

Εγώ έπαιζα πολύ με τέτοια, αλλά όχι με τα Lego όπως τα ξέρουμε τώρα. Ήταν απλά τουβλάκια σε κούτες, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο theme ή οδηγίες. Έτσι έχτιζα σπίτια αβέρτα (από τότε το κουσούρι... :flipout:)

Η μόνη μου επαφή με τα "νέα" Lego ήταν ένας Technic φορτωτής στα 12 μου, ένα Technic ελικόπτερο στα...31 μου (:flipout:) και το παρακάτω, το οποίο αγόρασα μόνο και μόνο για να βγάλω αυτή τη φωτογραφία (την είχα ποστάρει στη φωτογραφική κατηγορία όταν το'φτιαξα):

LEGO coming to life? by betonven, on Flickr

Eμεις οι παλιοι .... αυτα ειχαμε ....

building-blocks.jpg

Οχι τους παπαδες που βλεπω στην φωτο του Μαεστρο :laugh:

Δεν ηταν ετσι, δεν ειχαν τρυπες τα "βυζια", ηταν κλειστα απο πανω
Και τα χρωματα ηταν μεν κιτρινο πρασινο μπλε και κοκκινο αλλα οχι σε αλλη αποχρωση.
Θυμαμαι μονα, διπλα τετραπλα οκταπλα και καποια φαλτσαριστα. Μαζι και μια βαση, 10 Χ (δεν θυμαμαι ποσες) τρυπες

Παρα πολλα πρεπει να ειναι θαμενα στον κηπο στο πατρικο μου :p

edit: Καπου εδω θα ειναι αυτα που λεω http://toymuseum.gr/

Δεν ηταν ετσι, δεν ειχαν τρυπες τα "βυζια", ηταν κλειστα απο πανω
Και τα χρωματα ηταν μεν κιτρινο πρασινο μπλε και κοκκινο αλλα οχι σε αλλ αποχρωση.
Θυμαμαι μονα, διπλα τετραπλα και οκταπλα. Μαζι και μια βαση, 10 Χ (δεν θυμαμαι ποσες) τρυπες

Κι εγώ απ'αυτά που λες ξεκίνησα.

Eμεις οι παλιοι .... αυτα ειχαμε ....

building-blocks.jpg

Οχι τους παπαδες που βλεπω στην φωτο του Μαεστρο :laugh:

Οντως. Και μαλιστα οχι αυτα τα σκληρα. Κατι αλλα μαλακα που λυγιζαν λιγακι......

Τωρα ομως τα εχω μαθει απεξω με τους γιοκες μου.

Τι chima, τι ninjako....στα δαχτυλα τα παιζω (παιρνω και εγω κρυφα καμια φιγουρα star wars :flipout:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εσυ εισαι μικρος βρε ;-)

Μας δινει κουραγιο οτι δεν γερασαμε πολυ....

Μπραβο Ιασωνα

Και υπηρχαν και κατι μακροστενα (μονης σειρας) που λειτουργουσαν ως "γεφυρες" δυο και τριων (διπλης σειρας).

Τα βρηκα ... νατα .... :p

f196_lego_ultimate_building_set_parts.jpg

Και υπηρχαν και κατι μακροστενα (μονης σειρας) που λειτουργουσαν ως "γεφυρες" δυο και τριων (διπλης σειρας).

Τα βρηκα ... νατα .... :p

f196_lego_ultimate_building_set_parts.jpg

Τι μου θύμισες... Μπράβο!