για πείτε μου...

Πάντως απ' όταν είπε ο Άλεξ το κόλπο με την αντανάκλαση της πατούσας, τη φέρνω κι εγώ βόλτες κατά βούληση! :2thumb22sup:

σιγά θα τη κατσιάσετε...

...εύκολα αλλάζει πλευρό η κοπελλιά πάντως και δεν ξέρω αν ηθικώς αυτό είναι επιτρεπτό... γκουχου γκουχου:ciao:

Φίλε Sfortis μιά καί ξεκίνησες το νήμα, μπας καί μπορείς να ρίξεις λίγο περισσότερο φώς στη κοπελιά .............. μπας καί βρούμε καμμιά άκρη?

Μα το είπαμε βρε! Και απο τις δύο πλευρές, ανάλογα με το πως θές να το δείς.
Και αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι δεν περιστρέφεται καθόλου.

Είναι μία δυσδιάστατη μορφή που αλλάζει σχήμα. Αλλά ο εγκέφαλος μας προσπαθεί να το δεί τρισδιάστατα, συμπληρώνει στοιχεία εκεί που δεν υπάρχουν για να μπορέσει να το αντιληφθεί καλύτερα. Η σιλουέτα αν κάνεις pause σε ένα καρέ θα δείς οτι μπορεί άνετα να ερμηνευτεί ώς δεξιά η αριστερά πλευρά την κοπελιάς. Δεν υπάρχει κάτι που να τις διαχωρίζει.

Ο εγκέφαλος μας, διαλέγει την μία απο τις δύο περιπτώσεις κάθε φορά και έτσι την βλέπουμε να περιστρέφεται με συγκεκριμένη φορά. Συνηθέστερα αυτό είναι η δεξιόστροφη φορά. Αλλά αν συγκεντρωθείς λίγο μπορείς να "υποχρεώσεις" τον εγκέφαλό σου να διαλέξει την άλλη περίπτωση. Ακούγεται πιό πολύπλοκο απο ότι πραγματικά είναι.
Το πιό εύκολο σημείο για να κάνεις την αλλαγή είναι η αντανάκλαση στο κάτω μέρος. Δεν υπάρχει το τεντωμένο πόδι (ή το στήθος...) για να σε μπερδεύει. Αν κοιτάξεις καλά στην πατούσα, θα διαπιστώσεις καθαρά οτι είτε δεξιοστροφα είτε αριστερόστροφα η σκιά θα ήταν η ίδια. Οπότε την φαντάζεσαι αριστερά και γυρνάει.

Μα το είπαμε βρε! Και απο τις δύο πλευρές, ανάλογα με το πως θές να το δείς.
Και αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι δεν περιστρέφεται καθόλου.

Φώς, περισσότερο φώς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!