Για πείτε την γνώμη σας lcd η led lcd

panpan

Established Member
5 July 2006
200
Παιδιά γεια σας , μετά την αγορά μιας led τηλεόρασης 47ρας από τον γιο μου και αφού μετά την εγκατάσταση περιμένοντας να δω μαύρο η έστω κάποιο μαύρο της προκοπής γιατί ξέρω πάνω κάτω τα προβλήματα των led και τι παιχνίδια παίζονται με το μάρκετινγκ είδα τέτοια σύννεφα που μου ήρθε να ανοίξω την ομπρέλα!! Στο σπίτι το δικό μου εκτός από δυο προβολικές που έχω οι οποίες μλεδιαζουν στο μαύρο όχι πολύ αλλά για μένα είναι λίγο ενοχλητικό έχω πάρει και μια Samsung 40αρα από προσφορά και χωρίς να το ψάξω και όχι led μια απλή έτσι για το παιδικό η οποία πλάκα πλάκα έχει πάρα πολύ καλό μαύρο . Προβληματίζουμε λοιπόν και σκέπτομαι μήπως είναι καλύτερα απλή lcd και όχι με led ?? Τώρα θα μου πείτε για πλάσμα κ.τ.λ. έλα όμως που και εκεί πρέπει να προσέχεις (στρωσίματα και τα ρέστα) ενώ με μια απλή lcd από ότι φαίνεται έχεις ίσως λιγότερες έννοιες ,γνωρίζοντας βεβαίως ότι τέλεια τηλεόραση δεν υπάρχει ( τουλάχιστον ακόμα ) εν αναμονή βεβαίως και των nano led που δεν ξέρουμε και αυτές τι βιολί θα βαρόνε , τι λέτε και εσείς ????

Ποσα λεφτα θελεις να δωσεις?

Αν δεν σκοπευεις να παιζεις video games με τις ωρες και χρηση ως μονιτορ τοτε οντως προς πλασμα πρεπει να κοιτας.

Στρωσιμο κτλ. μην ακους τιποτα , μονο καποιες ωρες για τον φοβο των Ιουδαιων θα την βαλεις σε μεγεθυνση ωστε να μην φαινονται λογοτυπα απο καναλια και μετα τελος.

Και τιποτα να μην κανεις προβλημα δεν υπαρχει κανενα.

Και αυτά που διαβάζω κατα καιρούς απο διάφορους φίλους μας ? Υστερα εγώ την θελω και για μόνιτορ ...Τι κάνω οεο?

Re: Απάντηση: Για πείτε την γνώμη σας lcd η led lcd

Και αυτά που διαβάζω κατα καιρούς απο διάφορους φίλους μας ? Υστερα εγώ την θελω και για μόνιτορ ...Τι κάνω οεο?

Υπάρχουν 2 κατηγορίες τηλεοράσεων...lcd=monitors plasma=tvs...στην πρώτη κατηγορία θα βρεις καλά μοντέλα,αλλά σχετικά ακριβά.Στην δεύτερη θα έχεις ορατά καλύτερη ποιότητα εικόνας από μια που κοστίζει τα μισά σε σχέση με μια αντίστοιχη lcd.

Ολες οι LCD/LED εχουν αθλιο μαυρο εκτος και πας σε τηλεοραση με local dimming.

Tετοιες υπαρχουν μονο οι LG LE8500/9500 και η Philips 9705.

Oι δυο πρωτες εχουν προβλημα banding ομως και η 9705 εχει και αυτη καποια προβληματα με το gamma και τις διαβαθμισεις του γκρι.

Η 9705 έχει καλούτσικο Local dimming...βέβαια έχει τύχει να τρελαθεί και να αυξομειώνεται συνεχώς η φωτεινότητα...

Η 9705 ειναι θυμα της προχειροδουλειας της Philips.

Aν ειχε προσεχθει στο θεμα του calibration θα μπορουσε να δωσει πολυ καλη εικονα.

Αντι γι'αυτο ομως προτιμησαν να την κανουν "εντυπωσιακη" με gamma που θυμιζει σεισμογραφο.

Δηλαδή για να ξεδιαλύνω κάτι , θα έχω καλύτερο μαύρο ( στις 55 ινζες πάντα ) με μια π.χ lg le5500 και όχι με μια απλή lcd χωρίς led πχ με μια Samsung και μιλώ πάντα για λογικά πλαίσια γιατί δεν μιλώ για το μαύρο της kuro …. γιατί ξέρουμε οτι και οι τηλεοράσεις με local dimming εχουν και αυτές τα προβληματά τους .

Last edited:
Να το θέσω και αλλιώς ….πολύ απλά έχουμε απέναντι μας δυο τηλεοράσεις εκ των ποιων η μια είναι απλή lcd χωρίς led φωτισμό και μια lcd LED και δείχνουν τους τίτλους από μια ταινία άσπρα γράμματα με μαύρο φόντο από πίσω τους . Ποια θα δείχνει ποιο ομοιόμορφα το μαύρο φόντο πίσω η led η lcd με συμβατικό οπίσθιο φωτισμό????

Το ιδιο πραγμα ακριβως.

Τα LED χρησιμευουν για τον φωτισμο του LCD panel (λεγεται backlight). To ποσο φως περναει εχει σχεση με το ποσο μπορει να μπλοκαρει το πανελ (γιατι κανενα πανελ δεν μπορει να μπλοκαρει το 100%) και οχι με τον τυπο του backlight.

Re: Απάντηση: Για πείτε την γνώμη σας lcd η led lcd

Να το θέσω και αλλιώς ….πολύ απλά έχουμε απέναντι μας δυο τηλεοράσεις εκ των ποιων η μια είναι απλή lcd χωρίς led φωτισμό και μια lcd LED και δείχνουν τους τίτλους από μια ταινία άσπρα γράμματα με μαύρο φόντο από πίσω τους . Ποια θα δείχνει ποιο ομοιόμορφα το μαύρο φόντο πίσω η led η lcd με συμβατικό οπίσθιο φωτισμό????

Η Plasma... :flipout:

Eφόσον έχουμε τον ίδιο τύπο πάνελ, εξαρτάται από την τοπολογία του φωτισμού: αν η LED είναι Edge-LED τύπου, όπως η συντριπτική τους πλειονότητα, θα έχει περισσότερες ανομοιομορφίες από την CCFL. Αν είναι Direct-LED χωρίς local dimming, θα είναι στα ίδια επίπεδα με την CCFL και αν έχει και local dimming, οι ανομοιομορφίες θα κρύβονται...

Παίζει βέβαια ρόλο και ο τύπος του πάνελ, π.χ. κατά κανόνα, τα IPS τύπου έχουν λιγότερες ανομοιομορφίες από τα PVA αλλά και σημαντικά χειρότερο μαύρο...