Για το service με βλέπω...

19 June 2006
35,670
Πριν, όμως, το πάω, ας κάνω μια ερώτηση μήπως κάποιο καλό παλληκάρι έχει καμμιά καλή ιδέα. Λοιπόν, το πρόβλημα έχει ως εξής:

Το PC λειτουργεί κανονικότατα. Κλείνω. Το PC σβήνει...και όταν λέω σβήνει, εννοώ, ''πεθαίνει'' και δεν ξανά ανάβει. Βγάζω, ξαναβάζω καλώδιο τροφοδοτικού...τίποτα. Αρχίζω και βάζω το καλώδιο τροφοδοτικού με τέτοιο τρόπο ώστε να πάρει ρεύμα (λίγο πλάγια, πάνω κάτω κ.λ.π.). Τσουπ...ανάβουν τα λαμπάκια της μητρικής. Το αφήνω για πέντε λεπτά και ανάβω. Όλα καλά. Το μηχάνημα λειτουργεί 3 μέρες σερί χωρίς κιχ. Κλείνω....ξαναπεθαίνει. Πάλι τα ίδια..καλώδιο λίγο στραβά, λίγο κούνημα...οκ, πάλι τα λαμπάκια ανάβουν. Ανάβω το πισί και όλα καλά.

Για να μην σας τα πολυλογώ, αυτό γίνεται αρκετό καιρό. Έχω δοκιμάσει τρία διαφορετικά καλώδια τροφοδοσίας τα οποία κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Από προχθές μου κάνει το εξής:

Έχει δυσκολέψει πάρα πολύ ο τρόπος που του δίνω ρεύμα και εννοώ ότι τώρα πια παλεύω κανά δεκάλεπτο για να ανάψουν τα λαμπάκια της μητρικής. Με τα πολλά και όταν το καταφέρνω, ανοίγω το κουμπί μετά από κανά δεκάλεπτο..τέλος, το μηχάνημα σβήνει, δεν ξεκινάει πια. Πάει να εκκινήσει για δυο δεύτερα και σβήνει. Με λίγα λόγια, το ''κόλπο'' δεν λειτουργεί πια.

Υπάρχει καμμιά ιδέα?

Νομίζω οτι το τροφοδοτικό σου ταξιδεύει προς τον πλανήτη των dead psu :)

Αυτό σκέφτηκα Σάκη, όμως, μου κάνει εντύπωση πως άπαξ και ανάψει (σπάνια τώρα πια) δουλεύει απρόσκοπτα και χωρίς κιχ. Δεν είναι περίεργο?

Η μητρική παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό . Ελεγξε την μεγάλη φύσα με τα 20+4 πινάκια οτι πατάει καλά . Βγάλτην και ξαναβάλτην . Ακόμα καλύτερα αν μπορείς πάρε το τροφοδοτικό στο χέρι και δοκίμασε να το ξεκινήσεις χειροκινήτα βραχυκυκλώνοντας το πράσινο καλώδιο με ένα μαύρο . Αν είναι όλα τα καλώδια βρες στο google το διάγραμμα Pin out και βρες το start ή οπως αλλιώς λέγεται . Ακόμα καλύτερα αν μπορουσες να ελεγξεις και όλες τις τάσεις . 90% αν ξεκινήσει χειροκίνητα το τροφοδοτικό (θα γυρίσει ο ανεμιστήρας) είσαι ΟΚ . Οπότε μετά πάμε σε μητρική .Συχνά πυκνά βοηθάει να βγάζεις την μπαταρία μερικά λεπτά και να την ξαναβάλεις . Έτσι το bios θα επιστρέψει σε default ρυθμίσεις . Αν έχεις όρεξη για αγγαρείες λύσε το Pc ολόκληρο και ξαναστήστο εξ αρχής . 'Αλλαξε και ένα καλώδιο τροφοδοσίας που φαντάζομαι θα έχεις κάνει ήδη .

Πιθανά το τροφοδοτικό, ίσως όμως και χαλασμένες μνήμες (αν είναι σετάκι, δοκίμασε με μία κάθε φορά).

Η μητρική παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό . Ελεγξε την μεγάλη φύσα με τα 20+4 πινάκια οτι πατάει καλά . Βγάλτην και ξαναβάλτην . Ακόμα καλύτερα αν μπορείς πάρε το τροφοδοτικό στο χέρι και δοκίμασε να το ξεκινήσεις χειροκινήτα βραχυκυκλώνοντας το πράσινο καλώδιο με ένα μαύρο . Αν είναι όλα τα καλώδια βρες στο google το διάγραμμα Pin out και βρες το start ή οπως αλλιώς λέγεται . Ακόμα καλύτερα αν μπορουσες να ελεγξεις και όλες τις τάσεις . 90% αν ξεκινήσει χειροκίνητα το τροφοδοτικό (θα γυρίσει ο ανεμιστήρας) είσαι ΟΚ . Οπότε μετά πάμε σε μητρική .Συχνά πυκνά βοηθάει να βγάζεις την μπαταρία μερικά λεπτά και να την ξαναβάλεις . Έτσι το bios θα επιστρέψει σε default ρυθμίσεις . Αν έχεις όρεξη για αγγαρείες λύσε το Pc ολόκληρο και ξαναστήστο εξ αρχής . 'Αλλαξε και ένα καλώδιο τροφοδοσίας που φαντάζομαι θα έχεις κάνει ήδη .

Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσω κάποια από αυτά που είπες (εύχομαι να μην τα καταστρέψω όλα!!:Banane0:) διότι τα περισσότερα που έγραψες είναι advanced lessons για μένα. Ευχαριστώ και πάλι. Να συμπληρώσω ότι μπαταρία αγόρασα καινούργια γιατί η άλλη μου έκανε τέτοια θέματα (την έβγαζα και την ξαναέβαζα μετά από μισή ώρα για να λειτουργήσει). Καλώδια τροφοδοσίας έχω δοκιμάσει ήδη 3.

Πιθανά το τροφοδοτικό, ίσως όμως και χαλασμένες μνήμες (αν είναι σετάκι, δοκίμασε με μία κάθε φορά).

Σωτήρη, έχει 6 σετάκια δυάρες (σύνολο 12 γιγα). Εννοείς, να το ξεκινάω με μονάχα τη μία κάθε φορά ή τις πέντε και να κάνω δοκιμές? Μήπως θέλει χέριασμα το bios για κάτι τέτοιο?

Thank you!

Ναι με μία μνήμη κάθε φορά εννοούσα, αλλά επειδή δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω pc με μνήμη triple channel, δεν ξέρω αν έχει κάποιες ιδιαιτερότητες στη λειτουργία της (από το bios δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση πάντως). Ας πούμε αν είναι υποχρεωτιικό να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός στικ κάθε φορά, πχ τουλάχιστον ένα ζευγάρι μία τριάδα, ή αν το μηχάνημα λειτουργεί και μόνο με ένα στικ (θα το γράφει λογικά το manual της μητρικής, εφόσον το έχεις κρατήσει ή μπορείς να το βρεις και στο site της κατασκευάστριας). Κάνε δοκιμές και ανά ζευγάρι τριάδα (λογικά τα ζευγάρια οι τριάδες έχουν διαφορετικό χρώμα σήμανσης στη μητρική, και είναι εναλλάξ).

Θα μπορούσες βέβαια να χρησιμοποιήσεις το memtest86+ για να ελέγξεις τις μνήμες, αλλά φυσικά αν δεν ανοίγει καν το μηχάνημα, δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Last edited:
Όπως ακριβώς σου έγραψε ο sfortis, 99,9% πας για καινούριο τροφοδοτικό Χασοδίκη. :bawling:

Και είναι κρίμα φυσικά, γιατί θα μπεις σε έξοδα. Και με τη συγκεκριμένη σύνθεση που έχεις στο pc, πας για μεγάλο τροφοδοτικό, εννοείται φυσικά ότι δεν χρειάζεται να ξαναβάλεις 1200άρι, αλλά ένα 750άρι ή μίνιμουμ ένα 600άρι δεν θα το γλυτώσεις.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισα με το 720άρι Hiper που είχα στο Shinobi εδώ στο σπίτι, για αυτό είμαι τόσο σίγουρος. Μετά τις διακοπές πήγα να ανοίξω το pc, για δέκατα του δευτερολέπτου πήγαινε να ξεκινήσει και αμέσως μετά έσβηνε. Το τροφοδοτικό πήγε στον Νίκο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε λιώσει κανονικά ένα από τα πινάκια της 24πινης, :bang: οπότε θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και φωτιά και να μου κάψει το σπίτι! :bang: Από τότε ακούω για Hiper τροφοδοτικά, που θεωρούνταν και high end στην εποχή τους, τρομάρα τους, και βγάζω σπυριά! :violent-smiley-030:

Και μια και το έφερε η κουβέντα, θίξε εδώ και το θέμα του ups της Accupower που θέλεις να βάλεις στον BenQ. Κατά την ταπεινή μου άποψη, μάλλον δεν θα κάνεις καλά, και σε περίπτωση πολλαπλών πτώσεων τάσης που έχεις στη περιοχή σου, μπορεί και να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στον προβολέα από αυτή που προσπαθείς να γλυτώσεις. Ένα 1000άρι της Accupower, που υποτίθεται μάλιστα ότι έδινε και προσομοίωση ημίτονου στην έξοδο, τρομάρα του, είχα στο σαλόνι για να προστατεύει το HTPC που είχα τότε, με ένα 550άρι τροφοδοτικό της Toughpower. Κάθε φορά που γινόταν διακοπή ρεύματος και το HTPC έπαιρνε ρεύμα από το Accupower, το Toughpower τσίριζε κυριολεκτικά, έκανε ένα υψίσυχνο τζζζζζ! :chinscratch:

Εντελώς αντίθετα, όταν έπαιρνε ρεύμα κανονικά από τη ΔΕΗ ή από το 800άρι της MGE που έχω που δίνει καθαρόαιμο ημίτονο στην έξοδο, το Toughpower ήταν εντελώς αθόρυβο. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Του τα εβγαλες τα ματακια και τα εκανες κορδελακια.
Οπως λεει ο Παναγιωτης ή τροφοδοτικο ή μητρικη μαλλον ειναι.
Και αφου δοκιμασες μνημες, βραχυκυκλωσες χειροκινητα και το power button στα pins και δεν ξεκινησε...ετοιμασου να σκασεις χρημα για ανταλλακτικα.

Αν το ρευμα στην περιοχη σου εχει spikes ή βυθισεις, παρε 7-8 UPS να βαλεις στα pc, προβολεις, μιξερ κλπ μπας και γλυτωσει τιποτα στο μελλον. :p

Και επωνυμα ups/τροφοδοτικα αυτη τη φορα, οχι...turbotronik. :laugh:

Ωπ, σκάσανε και οι Tour Pro γκολφίστες!!!:flipout:

Παλληκάρια, μάλλον έτσι όπως τα λέει ο Παναγιώτης είναι. Δοκίμασα αρκετά πράγματα με μνήμες, reset, αλλάζοντας πινάκια (όχι πιπινάκια!!)....τίποτα.

Οπότε, η Corsair με αναμένει με ανοιχτές αγκάλες!!:rolleyes:

Ευχαριστώ και δημόσια τον συνονόματο (Warewolf) για τις ώρες που έφαγε στο τηλέφωνο και όλες τις πιθανές και απίθανες λύσεις που πρότεινε. Φυσικά τα σεντόνια του δεν τα γλίτωσα ούτε τηλεφωνικά!!!:flipout:

Δυο φορές έπεσε η σύνδεση, τον ξαναπήρα μετά από κανά πεντάλεπτο και μου λέει: Πόση ώρα μιλάω μόνος μου??:flipout:

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, να είστε καλά!!:ernaehrung004:

Δεν ξερω σε τι μαρκα τροφοδοτικο θα πας, αλλα φροντισε στις προδιαγραφες του να εχει τουλαχιστον τα παρακατω, μιας και το δικτυο ΔΕΗ στην περιοχη σου κανει οτι γουσταρει.

- βραχυκυκλώματα (Short Circuit Protection/Over current)
- υπερτάσεις (Over Voltage Protection/ Over Power Protection)
- πτώσεις της τάσης (Under Voltage Protection)

Γιάννη, τελευταία φορά που είχα πάθει κάτι αντίστοιχο ήταν εξαιτίας χαλασμένου dvd player. Δοκίμασε να κάνεις start το pc έχοντας αποσυνδέσει από τη τροφοδοσία και το motherboard τα πάντα ακόμα και τυχόν εξωτερικές usb συσκευές (wifi, hubs, memory cards,...).
Κράτησε μόνο το keyboard, το boot δίσκο και την οθόνη. Βγάλε ακόμα και το mouse.
Αν ξεκινήσει, βάλε ένα ένα ότι έβγαλες.

Οπότε, η Corsair με αναμένει με ανοιχτές αγκάλες!!:rolleyes:

Ισως να θες να σκεφτεις και κανενα xfx...
Mου το προτεινε φιλος που ασχολειται και εμεινα πολυ ικανοποιημενος.
Αν διαβασεις λιγο reviews θα δεις οτι πιθανον να ειναι ακομη καλυτερη ποιοτικα και πιο ψαγμενη λυση.
Anyway, αν δε βαριεσαι ριξε μια ματια.

Το πιθανότερο ειναι ότι τα χει ψιλοπαιξει κάποια απο τις "χοντρές" κολλήσεις στο φυσάκι του ρεύματος κάτι που φτιάχνει πανευκολα

Το πιθανότερο ειναι ότι τα χει ψιλοπαιξει κάποια απο τις "χοντρές" κολλήσεις στο φυσάκι του ρεύματος κάτι που φτιάχνει πανευκολα

Και εγώ αυτό πιστεύω αλλα αν τελικά χρειαστείς καινούργιο κοίτα πρώτα εδω: www.jonnyguru.com

Απάντηση: Re: Για το service με βλέπω...

Το έβαλα στο google translate και έβγαλε αυτό:

機會是psilopaixei有一定的“厚”大棒來Fysakis目前它創建了一個微風

:D

Εννοω ότι το ανοίγεις, κανεις 3 τσαφ με το κολλητήρι στο φυσακι και μαλλον θα ναι ΟΚ

(αν το βαλεις στο g translate θα σου βγαλει ''eisai geloios dikhgorakos kai s aresoyn oi gries'' :p)