Για το service με βλέπω...

Εννοούσα μήπως η αυτού υψηλότητά σου ο Βασιλιάς των κολλήσεων, μπορούσε να μου εξηγήσει με δυο-τρεις σειρές παραπάνω τι εστί:

Φυσάκι ρεύματος
χοντρές κολλήσεις

και που βρίσκονται αυτά...αλλά, μόλις εννόησα την αυταπάτη μου!! Εσύ βαριέσαι να πατήσεις το κουμπί για να κατέβει το μάσκινγκ...τα πιπίνια σε μάραναν για να κουλαντρίσεις!!:aetsch:

Αντε, γεροξούρα, να σε πω :p

Ανοίγεις το psu

Κοιτας τον ρευματολήπτη (το πα καλά; :p) - το θηλυκό φις δλδ στο οποίο κουμπώνεις το καλώδιο ρεύματος.

Απαξ και όταν κουνας το καλώδιο παίζει / δεν παίζει, κατι δεν πηγαινει καλα εκεί.

Πιθανότατα κάποια κόλληση - 3 είναι (φαση, ουδετερεος, γειωση), που ξεκινούν από τις επαφές του φις και καταλήγουν σε κάποια πλακέτα.

Δεδομένου ότι η μετακίνηση του φις χλωμό να επηρεάζει την άλλη άκρη (των καλωδιων που ξεκινούν από αυτό και καταλήγουν σε πλακέτα), λογικά μία από τις 3 κολλήσεις (φαση, ουδέτερος, γειωση) πάνω στο φις / ρευματολήπτη θέλει ζέσταμα και λιγο καλάι.

Καποιος με κολλητήρι και βασικες γνωσεις, θα σου κανει τη δουλεια σε λίγα λεπτα.

Άιντε Χασοδίκη, πάλι σε έφτιαξα με σούπερ ντούπερ τροφοδοτικό :twoguns: σε τιμή χώμα! :Banane0:

Είναι ήδη καθοδόν το Cooler Master, μέχρι τη Δευτέρα το πολύ θα το έχουμε εδώ. :BDGBGDB55:

Αν δεν είχες κι εμένα... :flipout:

Δεν του εδινες καλυτερα τη μπαταρια του ηλεκτρονικου τσιγαρου σου. ?
Θα εβαζε μπροστα και το αμαξι του οταν θα του εμενε απο τα νερα το χειμωνα. ! :idea:

Γιαννη σου παραθερω μια φωτο απο το εσωτερικο του PSU που σε περιμενει στον Παναγιωτη. Για να ξερεις πως ειναι μεσα, ωστε οταν χρειαστει να του βγαλεις γρηγορα τα ματακια (ξανα) χωρις τη βοηθεια κανενος.

v750-inside.jpg

Βρε παιδια, αυτος ο χασοδικης παππους που λετε συνεχεια ποιος ειναι. ???? :BDGBGDB55:

Kαι θα σου χαρισω και εναν φορτιστη που μου περισσευει για smartphone. (οταν παρεις) για να εισαι φουλ καλυμενος σε ολα. :p

foaster-600x399.jpeg

Δεν του εδινες καλυτερα τη μπαταρια του ηλεκτρονικου τσιγαρου σου. ?
Θα εβαζε μπροστα και το αμαξι του οταν θα του εμενε απο τα νερα το χειμωνα. ! :idea:

Βρε παιδια, αυτος ο χασοδικης παππους που λετε συνεχεια ποιος ειναι. ???? :BDGBGDB55:

Το γελάς; Δες εδώ μια φωτό, για το πού ακριβώς βρίσκεται η φόρτιση της μίας από τις δύο γαϊδούρες 26650 Enerpower των 4500 mAh που έχω, μετά από δυόμισι μέρες ατμίσματος με τον Ναυτίλο μου και σχεδόν 10 ml κατανάλωση υγρού στο Seven-22! Στα 3,73V!!!

Seven-22ampEnerpower4500mAh_1_zps790d5ef0.jpg

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, μία μεγέθυνση στην οθόνη του Seven-22.

Seven-22ampEnerpower4500mAh_2_zps9e374b73.jpg

Αλλά από μπαταρίες που τις έχω πληρώσει σχεδόν 50 ευρώ το ζευγάρι, ότι και να μου δώσουν λίγο θα είναι. Όταν βέβαια θέλεις τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην αυτονομία μπαταρίες, θα τις πληρώσεις αδρά.

Τι εννοείς ποιος είναι ο Χασοδίκης παππούς που λέμε συνέχεια; Ο βλαμμένος πρόεδρός σας, ποιός άλλος;! :flipout: :flipout: :flipout:

Παιδιά, στο σοβαρά τώρα, έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το κ@λ@pc του Χασοδίκη. Μου το έχει φέρει στο σπίτι από χτες το απόγευμα, και η πολύ μεγάλη πλάκα είναι ότι τώρα, σε μένα, δουλεύει μια χαρά! Έπρεπε να βλέπατε τα μούτρα του Γιάννη, αχ και να τον τραβούσα βίντεο, θα έπεφτε πολύ γέλιο. :flipout:

Ότι και να έχω δοκιμάσει, το pc δουλεύει μια χαρά. Το έσβησα και το άναψα άπειρες φοές, κανένα πρόβλημα. Το άφησα όλη τη νύχτα σε stand by, την επόμενη μέρα τα λαμπάκια της μητρικής ήταν κανονικά αναμμένα, και φυσικά ξεκίνησε με τη μία. Το έβγαλα κι εντελώς από τη πρίζα για δεκάλεπτο, πάλι ξεκίνησε μια χαρά. Σε idle κατάσταση τραβάει 185W, όπως βλέπετε και στη φωτό.

Giannis_pc_1_zpsbba65023.jpg

Του έκανα και stress test στη cpu, έφτασε 320W κατανάλωση, πάλι κανένα πρόβλημα! Θα μας τρελάνει κανονικά το pc του παιδιά!...

Re: Απάντηση: Για το service με βλέπω...

Μερικές φορές θέλει αρκετή πίεση για να μπει σωστα το καλώδιο. Αν το έβαζε "ντελικάτα" τότε αυτό που περιγράφει μπορεί να συμβεί

Παναγιωτη η μπαταρια ηλ. τσιγαρου ωραια, αλλα η οθονη της δεν ειναι OLED. :Banane0:

Συγνωμη, σοβαρα τωρα το pc δουλευει κανονικα. ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για το service με βλέπω...

Εντάξει..έγινε και η απαραίτητη αναφορά στους ναργιλέδες με τις μπαταρίες!!:flipout::flipout:

Μην τον πιστεύετε τι γράφει...γι' άλλον πήγαινε, αλλά, του κάθισε η μπουρούχα. Εδώ το κορυφαίο μοντέλο ηλεκτρονικού τσιγάρου:
gynaikaXaremi.jpg

Μερικές φορές θέλει αρκετή πίεση για να μπει σωστα το καλώδιο. Αν το έβαζε "ντελικάτα" τότε αυτό που περιγράφει μπορεί να συμβεί

Το έχω προσπαθήσει, φίλε μου, και με πίεση...δεν.

Καλά μαϊμουδοΠυθία μου!!!:flipout:

Ακόμα?? Θα περιμένουμε πολύ??:Banane0:

Δέχομαι προκαταβολικά τις συγγνώμες σου παλιο τούρ προ..και σε επιταγές αν θέλεις!!:music-smiley-005:

Κοιτα να δεις...το pc δουλευε ΤΕΛΕΙΑ και στο εκαψε ο παναγιωτης με την κακη ταση δικτυου που εχει σπιτι του.
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Το μαϊμουδοπυθία πήγαινε μόνο σε σένα και την έκτη αίσθησή σου!!:D

Τα υπόλοιπα στον Βόγιατζερ!!:Banane0:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κοιτα να δεις...το pc δουλευε ΤΕΛΕΙΑ και στο εκαψε ο παναγιωτης με την κακη ταση δικτυου που εχει σπιτι του.
:flipout::flipout::flipout::flipout:

:flipout::flipout:

Καλά μαϊμουδοΠυθία μου!!!:flipout:

Ακόμα?? Θα περιμένουμε πολύ??:Banane0:

Δέχομαι προκαταβολικά τις συγγνώμες σου παλιο τούρ προ..και σε επιταγές αν θέλεις!!:music-smiley-005:

Εμ, αυτά τα έγραψες πριν ξαναμιλήσουμε Χασοδίκη, άιντε να δω τι θα λες τώρα!... :flipout:

Θα ξανα ψοφησει, μου ειπε η μοναδικη εκτη αισθηση μου.! :Banane0:

Ακριβώς έτσι, ούτε μάντης να ήσουν. Το έσβησα κανονικά σήμερα το απόγευμα και το έβγαλα τελείως από το ρεύμα ξανά, αλλά για περισσότερη ώρα, κανένα δίωρο αυτή τη φορά. Πάω να το ανάψω, τίποτα νεκρό. Δοκίμασα αρκετές φορές με τον διακόπτη του τροφοδοτικού, τίποτα, νεκρική σιωπή. Έβαλα κι έβγαλα το καλώδιο του τροφοδοτικού 1-2 φορές, τίποτα.

Μιλάω μετά με τον Χασοδίκη και μου λέει να ξαναδοκιμάσω το κόλπο με το να βάζω σιγά σιγά το καλώδιο του ρεύματος στο τροφοδοτικό, και να το στρίβω ελαφρά πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά. Όντως έπιασε το κόλπο και άναψαν τα λεντάκια στη μητρική. Το άναψα και πήρε κανονικά. Τουλάχιστον, τώρα είμαστε 100% σίγουροι ότι τα έχει φτύσει το τροφοδοτικό του, αυτό το κ@λ@1200άρι Chieftec. :flipout:

Ένα τέτοιο ίδιο τροφοδοτικό είχε ένα κολητός φίλος στη Θεσσαλονίκη, και του έβγαλε τη ψυχή με το ρεύμα που έδινε στην 3,3V μέχρι που το πέταξε τελικά στα σκουπίδια και ησύχασε! Τη Δευτέρα με το καλό, θα του βάλουμε το Cooler Master, για να ξαναβρώ κι εγώ την ησυχία μου, τον βαρέθηκα πια τον Χασοδίκη. :flipout:

Κι αν δεν το πήρατε χαμπάρι με τη πρώτη φορά, δείτε εδώ το πόσο άριστο cable management έχει το pc του Χασοδίκη! :flipout: :flipout: :flipout:

Giannis_pc_2_zps20510b78.jpg

Μια ατέλειωτη μακαρονάδα από καλώδια, απλά πεταμένη στο κουτί... :BDGBGDB55:

Εαν το Pc ξεκινα οταν στριβεις το φις καλωδιου που κουμπωνει στο τροφοδοτικο, πιθανολογω οτι ισως φταιει καποια κολληση σε αγωγο μεσα στο τροφοδοτικο. Εαν το ανοιξετε και εχετε προχειρο ενα κολλητηρι ισως να φταχνεται. Οχι τιποτε αλλο, ειναι και η μαρκα που του ταιριαζει. (chief) :Banane0:

Για το cable managment το παρατηρησα και εγω. Τα καλωδια μπλοκαρουν ολο τον αερα του μπροστινου ανεμιστηρα. Και η ψυχτρα της cpu την εχει την σκονη της.
Καντε του ενα σενιαρισμα μιας και το ανοιξατε.

Και ολα αυτα για να μπορει ο Γιαννης να παιζει golf αμετρητες ωρες στο Pc. (τα περι htpc ειναι φουμαρα, την εχει δει Gamer τωρα τελευταια):Banane0:

Aπο την αλλη, θα ελεγα να τα αφησετε οπως ειναι μιας και το ρητο του Γιαννη ειναι "οτι δουλευει μην το πειραζεις".
Ταιριαζουν εξ'αλλου και με την αισθητικη του δικτυου της περιοχης του. :Banane0:

crazy-wiring-3.jpg

Άιντε Χασοδίκη, πάλι σε κάναμε άρχοντα! :flipout:

Το πριν.

Giannis_pc_2_zps20510b78.jpg

Και το μετά.

Giannis_pc_3_zpsa812b2bd.jpg

Και να φανταστείτε ότι μιλάμε για το ίδιο ακριβώς hardware, πλην του τροφοδοτικού. :BDGBGDB55:

Λοιπόν, το pc του Γιάννη δουλεύει τζιτζί προς το παρόν, αλλά ας μην το ματιάσω, μια και δείχνει στοιχειωμένο!

Να ευχαριστήσω θερμά τον Γιάννη Warewolf73, χωρίς τη βοήθειά του και τις δοκιμές στο δικό του pc, δεν θα βγάζαμε άκρη ούτε του χρόνου! :ernaehrung004:

Παλληκάρια μου δεν έχω λόγια...ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πολύ φτωχό να περιγράψει τον κόπο σας!! Βάζω και άλλα 999 και ακόμα δεν φτάνουν...να είστε πάντα καλά!!:ernaehrung004:

Φτάσαμε στην Ιθάκη...καταραμένε Οδυσσέα..