Γιά τούς φίλους τού Mahler

Δεν θά αγόραζα ποτέ ολόκληρο Κύκλο Mahler απο ενα Διευθυντή Ορχήστρας..
Δεν θυμάμαι σε ποιό thread αλλά κάπου είχαμε γράψει οι Μαλερικοί τίς προτιμήσεις μας.
Αλλως τε νομίζω πώς έχουν παρουσιαστεί οι περισσότερες Συμφωνίες τού Mahler εδώ μέσα(πλήν 3ης και 7ης ,ίσως και 1ης).

Εγώ πάλι λόγω της φύσης αυτών των συμφωνιών, θα ήθελα να έχω πολλούς κύκλους από πολλούς μαέστρους... είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες πάρα πολλές διαφορετικές εκδοχές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, px από Abbado, Rattle, Bernstein, Haitnik, Boulez, με πολλές απ'αυτές να υπερέχουν άλλων, και άλλες να υπολείπονται, χωρίς όμως καμία να είναι για τα σκουπίδια...

Κοινώς, αν βρεθεί σε καλή τιμή ένα boxset, αξίζει έστω και σαν αναφορά, ενώ φυσικά θα ήταν πολύ καλή επιλογή για κάποιον νέο στο σύμπαν του Μαλερ...

Απάντηση: Re: Γιά τούς φίλους τού Mahler

Εγώ πάλι λόγω της φύσης αυτών των συμφωνιών, θα ήθελα να έχω πολλούς κύκλους από πολλούς μαέστρους... είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες πάρα πολλές διαφορετικές εκδοχές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, px από Abbado, Rattle, Bernstein, Haitnik, Boulez, με πολλές απ'αυτές να υπερέχουν άλλων, και άλλες να υπολείπονται, χωρίς όμως καμία να είναι για τα σκουπίδια...

Κοινώς, αν βρεθεί σε καλή τιμή ένα boxset, αξίζει έστω και σαν αναφορά, ενώ φυσικά θα ήταν πολύ καλή επιλογή για κάποιον νέο στο σύμπαν του Μαλερ...

Προσωπικά έχω ´κολλήματα´σέ κάποιες Συμφωνίες(π.χ.2η με Klemperer),αλλά όταν διαβάζω γιά κάτι ενδιαφέρον το ψάχνω(π.χ.η 3η μέ Semyon Bychkov και Κολωνία τού 2003,πού με ενθουσίασε).
Πάντως boxset αναφοράς δέν έχω ,απλά εμπλουτίζω την συλλογή μου μέ διάφορες εκτελέσεις παλιές,αλλά και σύγχρονες...
Αν κάποιος μού επέβαλλε,μέ το ζόρι έναν μόνον σύγχρονο Μαέστρο θα πήγαινα στον Abbado.

Πάντως μια και το συζητάμε... δεν έχει τύχει ποτέ να ακούσω ερμηνεία του Mahler από Karajan, έναν μαέστρο τις ηχογραφήσεις του οποίου είτε έχω λατρέψει φανατικά (συμφωνίες beethoven, valse του Ravel και κάποια άλλα) είτε μισήσει μέχρι σημείου να τις χαρίσω για να μην τις... πετάξω (Requiem Mozart)...φαντάζομαι αυτό είναι σημάδι του ότι ήταν μεγάλη προσωπικότητα εξάλλου....

Έχει κανείς άποψη πριν κάνω καμιά λάθος αγορά?

Πάντως μια και το συζητάμε... δεν έχει τύχει ποτέ να ακούσω ερμηνεία του Mahler από Karajan, έναν μαέστρο τις ηχογραφήσεις του οποίου είτε έχω λατρέψει φανατικά (συμφωνίες beethoven, valse του Ravel και κάποια άλλα) είτε μισήσει μέχρι σημείου να τις χαρίσω για να μην τις... πετάξω (Requiem Mozart)...φαντάζομαι αυτό είναι σημάδι του ότι ήταν μεγάλη προσωπικότητα εξάλλου....

Παρότι ξέρω πώς ο φίλος μου ο Δημοκηδής θά πάθει αλλεργικό σόκ:flipout::flipout:,θά σού πρότεινα ανεπιφύλακτα τήν 9η σέ Live

5173EVG2HJL._SL500_AA240_.jpg

Y..Γ
Κατά φωνή...Τον βλέπω μέσα..:fight::dancing::vroam:

Αυτό τώρα για καλό το έγραψες ????:slapface:

Μανώλη 155 λίρες , ευρώ, δολάρια whatever ... για Μπερνστάιν στον Μάλερ είναι πεταμένα λεφτά ...
εάν θέλεις σώνει και καλά box-set τότε πολύ φθηνότερα παίρνεις από την βρετανή Αμαζόνα το : http://www.amazon.co.uk/Mahler-Comp...=sr_1_1?ie=UTF8&s=music&qid=1238853134&sr=8-1 που είναι κατά την άποψη μου δύο κλάσεις πάνω ....

σε κάθε περίπτωση πάντως συμφωνώ για ξεχωριστές (ανά συμφωνία /ερμηνεία) επιλογές ...

Re: Απάντηση: Re: Γιά τούς φίλους τού Mahler

Αυτό τώρα για καλό το έγραψες ????:slapface:

Τι εννοείς? Εμένα εκείνη η περίφημη ηχογράφηση μου θύμιζε Mozart όσο μου θυμίζει ο Χατζηγιάννης rock :flipout::flipout::flipout::flipout:

Σπύρε Σπύρε .... μπορώ άμεσα να ανακαλέσω στην μνήμη μου τουλάχιστον 15 καλύτερες (και λιγότερο θεατρινίστικες ) εκτελέσεις της 9ης ...

Re: Απάντηση: Re: Γιά τούς φίλους τού Mahler

Παρότι ξέρω πώς ο φίλος μου ο Δημοκηδής θά πάθει αλλεργικό σόκ:flipout::flipout:,θά σού πρότεινα ανεπιφύλακτα τήν 9η σέ Live

5173EVG2HJL._SL500_AA240_.jpg

Y..Γ
Κατά φωνή...Τον βλέπω μέσα..:fight::dancing::vroam:

Θαενκς Σπύρο, θα κοιτάξω να το ψάξω (στα γνωστά μαγαζιά φαίνεται εξαντλημένο....)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιά τούς φίλους τού Mahler

Τι εννοείς? Εμένα εκείνη η περίφημη ηχογράφηση μου θύμιζε Mozart όσο μου θυμίζει ο Χατζηγιάννης rock :flipout::flipout::flipout::flipout:

Ποιά "περίφημη"ηχογράφηση εννοείς ?
Για τι τα λοιπά που γράφεις περί Χατζηγιάννη και το πώς σου θύμισε Μότσαρτ είναι απλές..ανοησίες για να μη πώ την κατάλληλη λέξη..

Υ.Γ. Αλήθεια πώς σου "θυμίζουν" εσένα τον Μότσαρτ ??

Νομίζω χρειάζεται απλή γνώση ελληνικών για να καταλάβεις ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγραψα ότι ο Χατζηγιάννης μου θύμισε Mozart, ξαναδιάβασε το ποστ μου.

Και δεύτερον ναι, η ηχογράφηση του requiem με τον Καραγιαν (δε θυμάμαι χρονολογία με συγχωρείτε, θυμάμαι μόνο ότι ήταν ετικέτα Deutsche Grammophon με έντονο χρυσό χρώμα στο εξώφυλλο), μου φάνηκε τόσο απωθητική και τόσο εκτός πνεύματος του Mozart που μετά την πρώτη ακρόαση το χάρισα σε φίλο.

συμφωνώ για το χάλι του φον και στο ρέκβιεμ .... το ότι το πήγαινε σιγά με μεγααααααααάλο ήχο και βελούδινες 'ακμές' , μπορεί να άρεσε στο σύνηθες κοινό του, αλλά δεν μιλάμε για ερωτικό κομμάτι του Πάριου ... για νεκρώσιμη λειτουργία μιλάμε ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιά τούς φίλους τού Mahler

Υ.Γ. Αλήθεια πώς σου "θυμίζουν" εσένα τον Μότσαρτ ??

Σου προτείνω να ακούσεις Mozart από τον Philippe Herreweghe και να μου πεις πως σου φάνηκε.

Δεν ήξερα πάντως ότι θα´πρεπε να ρωτάω για το αν κάτι θα πρέπει να μ'αρέσει ή όχι!!

Παρεπιπτόντως.... μιλούσαμε για τον Mahler...