Aς μην γραφουμε βρε παιδια, οτι γραφει και λεει ο καθενας!
Αυτα ειναι "λεπτα" ζητηματα.
Μην αναφερεται ονοματα χωρις να υπαρχει επισημα κατι τετοιο!
Φιλε μου tigergreg...δεν μπορω να καταλαβω τι θελεις να πεις?
Ποιος ειπε οτι επειδης εγω εχω 2 κατσαρολες στο σπιτι μου,εχω και 2 βομβες?
Υπαρχει ενα συγκεκριμενο γεγονος,βρεθηκε μια βομβα(κατασκευη μεσα σε κατσαρολα),απλο ειναι,εχουν υπαρξει στο παρελθον εκρηξεις βομβων σε ιδια συσκευασια.
Αποδεδειγμενα.
Θα μπορουσε να ειναι σε δοχειο βενζινης συγκεκριμενης εταιρειας,δεν σημαινει οτι οποιος εχει τετοιο δοχειο βενζινης σπιτι ειναι βομβιστης.
Ας "ξεκολλησουμε"απο τις κατσαρολες.....ενα μεσο τοποθετησεις ειναι και αυτο!
Εδω η επισημη ανακοινωση της ΕΛ.ΑΣ./Δ.Α.Ε.Ε.Β.
Ειναι θεμα της δικαιοσυνης πλεων.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από μακρά, συστηματική και επιμελημένη προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, επιτεύχθηκαν κατά το προηγούμενο 24ωρο ουσιαστικά αποτελέσματα.
Στα πλαίσια των αναζητήσεων για την εξιχνίαση τρομοκρατικών πράξεων η Δ.Α.Ε.Ε.Β., τις μεταμεσημβρινές ώρες της 23/9/2009 διενήργησε σχετική έρευνα σε κατοικία του Χαλανδρίου η οποία χρησιμοποιείτο ως κρησφύγετο μελών εγκληματικής οργάνωσης.
Από την κατοικία προσήχθησαν και τελικά συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, δύο (2) άνδρες και μια (1) γυναίκα, ημεδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών. Ομοίως από την περιοχή του Γαλατσίου προσήχθησαν δύο (2) άτομα, ημεδαποί εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας. Για όλους του συλληφθέντες υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων.
Κατά την εξερεύνηση του διαμερίσματος βρέθηκαν πειστήρια που έχουν σχέση με εγκληματικές πράξεις, και ειδικότερα:
· Ένας (1) αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός (Α.Ω.Ε.Μ.) με μηχανισμό πυροδότησης, πλήρης, τοποθετημένος σε μεταλλικό μαγειρικό σκεύος (χύτρα) πανομοιότυπης τεχνικής κατασκευής με αυτόν που είχε τοποθετηθεί και εκραγεί στις (11.42´) της 23/9/09, σε είσοδο διαμερίσματος πολυκατοικίας στο Κολωνάκι σε χώρο κατοικίας, υποψήφιας Βουλευτού .
Από στοιχεία που βρέθηκαν σε ερευνηθέντες χώρους, και τις αναλύσεις των υπολειμμάτων, ταυτοποιήθηκε, η μορφολογική ομοιότητα και η κοινή προέλευση αυτών, με τον μηχανισμό που εξερράγη στο προαναφερόμενο διαμέρισμα.
- Βρέθηκαν ακόμη,
· Μηχανισμοί σε συσκευασίες, χωρίς εκρηκτική ύλη. Ποσότητες εκρηκτικής ύλης (διάσπαρτες), οι οποίες απεστάλησαν για χημική – εργαστηριακή εξέταση προσδιορισμού του είδους και της συστάσεώς τους.
· Εξαρτήματα συναρμολόγησης μηχανισμών (ωρολόγια, καλώδια, συνδετική ύλη κ.ά.) .
· Έντυπο υλικό και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
- Σε άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία στην περιοχή των Αθηνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ένα (1) πιστόλι τύπου μπρελόκ με μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.
· Χρηματικό ποσό (3.800) ΕΥΡΩ (επιμελώς κρυμμένο σε βάση φιαλιδίου υγραερίου), η κατοχή του οποίου δεν δικαιολογήθηκε.
· Διάφορα εργαλεία και εξαρτήματα συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών.
· Ηλεκτρονικός υπολογιστής .
- Η έρευνα συνεχίζεται για περαιτέρω ανεύρεση πειστηρίων και ιχνών. Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίζεται θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=2375&Itemid=451&lang=