Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Re: Απάντηση: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Αναμένεται τεράστια έκρηξη πάντως... τέτοια που όμοιά της δεν μπορούν να φανταστούν πολλοί....

Μια καλη ενδειξη θα εχουμε στις 16 του μαρτη που θα ψηφιστει ο αντικαταστατης του γιωργη... αν θυμαμαι καλα, αυτον τον ψηφισαν περιπου 800.000 νοματαιοι... αν πανε παλι τοσοι πολλοι, μαλλον η εκρηξη θα καθυστερησει αρκετα ακομη...

Re: Απάντηση: Re: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, δεν διαφωνείς ως προς το γιαούρτωμα, απλά αναρωτιέσαι γιατί δεν γιαουρτώνονται πρώτα οι ''κουρείς'' και τις έφαγαν οι ''χάλφες''?

Δημοκρατία? Χμμμμ, τι εστί?

Αν συμμετείχε στο νήμα κάποιος αρχαίος Αθηναίος με την πρότυπη δημοκρατία, σίγουρα θα έβαζε τα γέλια για τα γιαουρτάκια. Στην πρότυπη δημοκρατία των Αθηναίων δεν είχε γιαουρτάκια, καρεκλίτσες και φωνούλες....είχε όστρακα, εξορίες ισόβιες και εκτελέσεις. Μιλώ μόνο για τον καλλιτεχνικό χώρο για να μην μπερδευόμαστε με τους πολιτικούς...
Γιαννη προσυπογραφω.Απλα στην πορεια των χρονων κρατηθηκε μονο ο μισος ορισμος της Δημοκρατιας,εκεινος που λεει οτι ο καθε ενας μπορει να μιλαει ελευθερα..Ο αλλος μισος,εκεινος που λεει οτι ο εκφραζων τις αποψεις του κρινεται,και ενιοτε κατακρινεται,χαθηκε ως μη βολικος.

Μια καλη ενδειξη θα εχουμε στις 16 του μαρτη που θα ψηφιστει ο αντικαταστατης του γιωργη... αν θυμαμαι καλα, αυτον τον ψηφισαν περιπου 800.000 νοματαιοι... αν πανε παλι τοσοι πολλοι, μαλλον η εκρηξη θα καθυστερησει αρκετα ακομη...

μπα μην το λές. αν πάνε τόσοι πολλοί τίποτε καραβιές του τσάκα θα είναι. εχει μείνει άνεργος τελευταία - ψάχνουν και για νέο επενδυτή.... στο κόμμα - δεν θα βγάλουμε άκρη εύκολα.

οι εκλογές είναι μια ένδειξη για το τι θα ακολουθήσει. ελπίζω μόνο να μην πάμε με τη λογική "ε θα στηρίξω μικρό κόμμα" και δούμε κανένα πασοκ με 20%!.

οσο για τους κωψοχέρηδες τέλος. εχει φύγει και η μασχάλη και φαίνονται οι καρωτίδες τους.

Δηλαδη τωρα πραγματικα θελουν να ξεφτιλιστουν κι αυτοι ? Δεν τον εβγαζαν μεταξυ τους ? Αν και ακουγεται οτι γινεται το παρτυ για το διευρω που θα απαιτηθει. Δισκο βγαζουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Γιαννη προσυπογραφω.Απλα στην πορεια των χρονων κρατηθηκε μονο ο μισος ορισμος της Δημοκρατιας,εκεινος που λεει οτι ο καθε ενας μπορει να μιλαει ελευθερα..Ο αλλος μισος,εκεινος που λεει οτι ο εκφραζων τις αποψεις του κρινεται,και ενιοτε κατακρινεται,χαθηκε ως μη βολικος.

Εντάξει το ότι η αθηναϊκή δημοκρατία φυλάκισε (και άφησε να πεθάνει από γάγγραινα) τον Μιλτιάδη, ότι οστράκισε Αριστείδη Θεμιστοκλή Κίμωνα κλπ κλπ, ε δεν είναι από αυτά για τα οποία μπορούσε να υπερηφανεύεται, νομίζω. Άλλο η σύλληψη του να έχει όποιος λαμβάνει το λόγο στη συνέλευση, βαριά την ευθύνη των όσων θα έλεγε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Εντάξει το ότι η αθηναϊκή δημοκρατία φυλάκισε (και άφησε να πεθάνει από γάγγραινα) τον Μιλτιάδη, ότι οστράκισε Αριστείδη Θεμιστοκλή Κίμωνα κλπ κλπ, ε δεν είναι από αυτά για τα οποία μπορούσε να υπερηφανεύεται, νομίζω. Άλλο η σύλληψη του να έχει όποιος λαμβάνει το λόγο στη συνέλευση, βαριά την ευθύνη των όσων θα έλεγε.
Μα δε συμφωνησα με αυτες τις τακτικες,εξ´αλλου οι αρχαιοι Αθηναιοι προκειμενου να ασκουν Δημοκρατια,ειχαν στρατιες σκλαβων και τις γυναικες κλειδωμενες..Για λογο και αντιλογο μιλησα..
Νομιζω ομως οτι ειμαστε off..

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, δεν διαφωνείς ως προς το γιαούρτωμα, απλά αναρωτιέσαι γιατί δεν γιαουρτώνονται πρώτα οι ''κουρείς'' και τις έφαγαν οι ''χάλφες''?

Δημοκρατία? Χμμμμ, τι εστί?

Αν συμμετείχε στο νήμα κάποιος αρχαίος Αθηναίος με την πρότυπη δημοκρατία, σίγουρα θα έβαζε τα γέλια για τα γιαουρτάκια. Στην πρότυπη δημοκρατία των Αθηναίων δεν είχε γιαουρτάκια, καρεκλίτσες και φωνούλες....είχε όστρακα, εξορίες ισόβιες και εκτελέσεις. Μιλώ μόνο για τον καλλιτεχνικό χώρο για να μην μπερδευόμαστε με τους πολιτικούς...

Φυσικά διαφωνώ με το γιαούρτωμα - σα πράξη βίας - προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αν ... λέω ΑΝ έπρεπε κάποιος να το φάει - για τους λόγους που αναφέρθηκαν εδώ μέσα, βλ. μνημόνιο, εθνική ανεξαρτησία κ.λ.π. - τότε πιστεύω ότι αυτός δεν έπρεπε να είναι ένας καλλιτέχνης που στο κάτω-κάτω συναυλία κάνει και όχι πολιτική εκδήλωση. Αν κάποιος διαφωνεί με τις πολιτικές απόψεις της συζύγου, υπομονή μερικές βδομάδες.... θα ξεχυθεί στις γειτονιές για ψήφους. Και τότε εκφράστε - με όποιο τρόπο νομίζετε - την διαφωνία σας στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ της απόψεις.

Φυσικά διαφωνώ με το γιαούρτωμα - σα πράξη βίας - προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αν ... λέω ΑΝ έπρεπε κάποιος να το φάει - για τους λόγους που αναφέρθηκαν εδώ μέσα, βλ. μνημόνιο, εθνική ανεξαρτησία κ.λ.π. - τότε πιστεύω ότι αυτός δεν έπρεπε να είναι ένας καλλιτέχνης που στο κάτω-κάτω συναυλία κάνει και όχι πολιτική εκδήλωση. Αν κάποιος διαφωνεί με τις πολιτικές απόψεις της συζύγου, υπομονή μερικές βδομάδες.... θα ξεχυθεί στις γειτονιές για ψήφους. Και τότε εκφράστε - με όποιο τρόπο νομίζετε - την διαφωνία σας στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ της απόψεις.

Μα και τώρα για ψήφους έχει ξεχυθεί στις γειτονιές. Πως αλλιώς θα έκανε ο Νταλάρας δωρεάν συναυλίες;

Να με συγχωρέσετε για την παράθεση αλλά το βρήκα εύστοχο. Είναι από το protagon.gr. (Οι υπογραμμίσεις δικές μου)

"Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τόσο μένος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε αποπροσανατολιστεί όλοι τόσο πολύ. Δεν μπορώ να καταλάβω πού θα μας οδηγήσει τόσο απόλυτο μίσος. Ναι, ξέρω. Πάλι θα μου πείτε για την Άννα Νταλάρα, για τις πάντα έντονα πολιτικές δηλώσεις του ίδιου, για τα χρήματα που έχει βγάλει τραγουδώντας μέσα κι έξω από τη χώρα για πάνω από 40 χρόνια. Και; Ποιους παλιούς λογαριασμούς ξεπληρώνει ένα γιαούρτι; Ποια συνείδηση ξεπλένουν μερικά ιπτάμενα αυγά; Και γιατί πρέπει να τιμωρηθεί με τόση απαξίωση ένας άνθρωπος που δεν ψηφίστηκε ποτέ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup και το IMF; Δηλαδή, στους πραγματικούς φταίχτες, τι πρέπει να κάνουμε; Να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα; Αφού πάλι αυτούς θα ψηφίσουμε. Κρυφά. Με τη μυστική μας ψήφο. Φανερά, θα γιαουρτώνουμε τους Νταλάρες γιατί κάθονται ακίνητοι στο κέντρο της σκηνής."

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Χωρίς να έχει σημασία αν συμφωνώ ή διαφωνώ με το γιαούρτωμα δεν καταλαβαίνω το εξής που συνεχίζεις να παραμερίζεις ως μείζον θέμα.
Οι συγκεκριμένες συναυλίες (αλλά και πολλές άλλες) του συγκεκριμένου καλλιτέχνη ήταν σαφώς πολιτικά χρωματισμένες και ανακοινώθηκαν ως τέτοιες. Ανέφερα ήδη την είδηση από το Έθνος την οποία μπορείς εύκολα να διασταυρώσεις. Η συναυλία έγινε ως πράξη αντίστασης στο Μνημόνιο. Αυτή είναι μια πολιτική πράξη και όχι μια καλλιτεχνική πράξη. Ως τέτοια προφανώς κρίθηκε και δικαίως αφού οργανώθηκε ως τέτοια. Εσύ συνεχίζεις να τα διαχωρίζεις για κάποιον ακατανόητο λόγο.

Από την άλλη περιμένεις πραγματικά και απαιτείς ο κόσμος να διαχωρίσει την πορεία του συζύγου από την σύζυγο; Δηλαδή σοβαρολογούμε τώρα ή να το ρίξω κι εγώ στην πλάκα;!

(Σκηνικό στην έπαυλη Νταλάρα, σε δύο ανάκλιντρα που απέχουν 400 μέτρα αναπαύεται το ζεύγος...)

- Αγάπη μου σήμερα ψήφισα το μνημόνιο και τέσσερις νόμους που επιτρέπουν τις απολύσεις, τη μείωση των μισθών και την αύξηση των φόρων.
- Χρυσή μου καλά έκανες μιας και πρέπει να κοιτάξεις την καριέρα σου αλλά εγώ διαφωνώ. Θα με αναγκάσεις να κάνω συναυλία αλληλεγγύης.
- Γιώργο καλέ μου, εγώ δεν πιστεύω σε αυτά τα διλήμματα, εμείς είμαστε το ίδιο πατριώτες με σας.
- Καλά Άννα, Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Ο Μωχάμεντ μπορεί να μου φτιάξει ένα κούμπα λίμπρε ή έχει ρεπό σήμερα;

Απάντηση: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Ε ρε με τα τσουβαλιάσματα.........
ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Re: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Συγγνώμη apkor, έχεις ρίξει ποτέ γιαούρτι σε πολιτικό; Έχεις πάει ποτέ στο αυτόφωρο τσάμπα και βερεσέ ως τρομοκράτης επειδή τόλμησες και φώναξες στον Πάγκαλο ότι είναι αλήτης; Μετά μπορείς να κάνεις κριτική, αλλά τώρα άσε τον καθένα να ενεργήσει όπως αυτός θεωρεί σωστό, και όσο αντέχει. Από το τίποτα είναι καλύτερο.

Εξάλλου ο Νταλάρας, εκτός του ότι με αυτή τη συναυλία έκανε προεκλογική εκστρατεία στη γυναίκα του (που ψήφισε η ίδια τα Μνημόνια), άρα ήταν υποχρέωση όλων να καταστρέψουν τη συναυλία, εκτός αυτού, δήλωσε προκλητικότατα ότι τα υποστηρίζει. Οπότε ας κάτσει να δεχτεί και τη λυπητερή.

Το να θες να το παίζεις δημόσιο πρόσωπο, εκτός από δεξιώσεις με σούσι και φωτογραφήσεις, έχει στο πρόγραμμα και γιαουρτώματα. Όποιος λοιπόν θέλει να ζει τέτοια ζωή, ας είναι προετοιμασμένος και γι'αυτά. Αλλιώς ας κλείσει το στοματάκι του κι ας κάτσει να κάνει δηλώσεις στους φίλους του μόνο και όχι σε εθνικό δίκτυο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Από την άλλη περιμένεις πραγματικά και απαιτείς ο κόσμος να διαχωρίσει την πορεία του συζύγου από την σύζυγο; Δηλαδή σοβαρολογούμε τώρα ή να το ρίξω κι εγώ στην πλάκα;!

(Σκηνικό στην έπαυλη Νταλάρα, σε δύο ανάκλιντρα που απέχουν 400 μέτρα αναπαύεται το ζεύγος...)

- Αγάπη μου σήμερα ψήφισα το μνημόνιο και τέσσερις νόμους που επιτρέπουν τις απολύσεις, τη μείωση των μισθών και την αύξηση των φόρων.
- Χρυσή μου καλά έκανες μιας και πρέπει να κοιτάξεις την καριέρα σου αλλά εγώ διαφωνώ. Θα με αναγκάσεις να κάνω συναυλία αλληλεγγύης.
- Γιώργο καλέ μου, εγώ δεν πιστεύω σε αυτά τα διλήμματα, εμείς είμαστε το ίδιο πατριώτες με σας.
- Καλά Άννα, Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Ο Μωχάμεντ μπορεί να μου φτιάξει ένα κούμπα λίμπρε ή έχει ρεπό σήμερα;

ΝΑΙ!! φυσικά και περιμένω να ξεχωρίζουμε τις πολιτικές απόψεις του συζύγου από τη σύζυγο!!! Που είναι το περίεργο; Το μεσημέρι που θα πας σπίτι ρώτα τις απόψεις του/της συντρόφου σου να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη...

και για να κάνω και εγώ λίγη πλάκα.... σκηνή από την ταινία "Λουφα και παραλλαγή" το πρώτο μέρος τέλη δεκαετίας '70. Η σκηνή διαδραματίζεται στο γραφείο του Ταγματάρχη Α2 (για τους νεώτερους ήταν το γραφείο αντικατασκοπείας επίσημα. ανεπίσημα εκεί γινόταν το φακέλωμα)
Ταγματάρχης: για πες μου παιδί μου Παπαδόπουλε με τον παππού σου που ήταν στη Μακρόνησο τι σχέση έχεις;
Φαντάρος: Δεν τον γνώρισα κύριε Ταγματάρχα...πέθανε όταν ήμουνα μικρός....
Ταγματάρχης: (Απογοητευμένος) ... η γυναίκα σου με τι ασχολείται; Οργανώσεις... κόμματα;
Φαντάρος: Όχι κύριε Ταγματάρχα έχει 2 μικρά παιδιά

Χαχαχχαχαα!!!

Έλα ρε. Τώρα το είδα.

Ρε το Νταλάρα. Ήθελε και συναυλίες αλληλεγγύης.
Φαντάζομαι σε κάποιους ιδιαίτερα αλληλέγγυους στίχους θα έβαλε τα κλάμματα.

Δεν πειράζει, έστω και με αυτό το τρόπο θα ξεφορτωθούμε τα τραγούδια που αναμασάει για χρόνια τώρα, για λίγο διάστημα. Αν δεν ήθελε γιαούρτια να κάτσει σπίτι του. Δηλαδή τι ήθελε? Να του πούμε και ευχαριστώ?

ΥΓ. Ευχομαι και ελπίζω με την πρώτη ευκαιρία να συμβεί το ίδιο και στο αμόρε της συντοπίτισσας μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα

ΝΑΙ!! φυσικά και περιμένω να ξεχωρίζουμε τις πολιτικές απόψεις του συζύγου από τη σύζυγο!!! Που είναι το περίεργο; Το μεσημέρι που θα πας σπίτι ρώτα τις απόψεις του/της συντρόφου σου να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη...

και για να κάνω και εγώ λίγη πλάκα.... σκηνή από την ταινία "Λουφα και παραλλαγή" το πρώτο μέρος τέλη δεκαετίας '70. Η σκηνή διαδραματίζεται στο γραφείο του Ταγματάρχη Α2 (για τους νεώτερους ήταν το γραφείο αντικατασκοπείας επίσημα. ανεπίσημα εκεί γινόταν το φακέλωμα)
Ταγματάρχης: για πες μου παιδί μου Παπαδόπουλε με τον παππού σου που ήταν στη Μακρόνησο τι σχέση έχεις;
Φαντάρος: Δεν τον γνώρισα κύριε Ταγματάρχα...πέθανε όταν ήμουνα μικρός....
Ταγματάρχης: (Απογοητευμένος) ... η γυναίκα σου με τι ασχολείται; Οργανώσεις... κόμματα;
Φαντάρος: Όχι κύριε Ταγματάρχα έχει 2 μικρά παιδιά

Πραγματικά όμορφη απάντηση, σου βγάζω το καπέλο και το λέω ειλικρινά.
Βέβαια η (για μένα) αυτονόητη ταύτιση απόψεων αυτού του τύπου συζύγων δεν σημαίνει "χουντοποίηση" όπως όμορφα υπονοείς. Οι πολιτικές απόψεις φίλε μου είναι αποτέλεσμα και συνισταμένη του μεγάλου ερωτήματος "Πώς βλέπω τον κόσμο;".
Αν σε αυτό το ερώτημα εσύ μπορείς να απαντάς εντελώς διαφορετικά από τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεσαι τον κόσμο, τη ζωή σου για πολλά μα πολλά χρόνια τότε είσαι εξαιρετικά ιδιαίτερος άνθρωπος ή πολιτικός.

Οντως πρεπει να ξεχωριζουμε τις πολιτικες αποψεις του συζυγου απο αυτες της συζυγου. Αρκει να ειναι διαφορετικες...

Απάντηση: Καφέδες-γιαούρτια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Σιγά-σιγά θα τον κάνουμε και ήρωα που διώκεται για τα πολιτικά της συζύγου του...
Γιατί εγώ νομίζω, πως ό,τι παθαίνει αφορά στον ίδιο, και δεν έχει να κάνει με τη Ραγκούση;

Δεν εχω καμμια σχεση με τον Νταλαρα, αλλα ειλικρινα δεν κρατιεμαι...

Χωρις να εξεταζω το ποιον και την πολιτικη θεση της συζυγου, ο ανθρωπος επιδιωκε την πολιτικη ενταξη του απο τη μεταπολιτευση και μετα.
Για λογους πεποιθησεων θελετε, καρριερας, μου ειναι αδιαφορο.
Οταν ελεγε "στην αθηνα μες στο κεντρο", "παγωσε η τσιμινιερα" κλπ ηταν στρατευμενος καλλιτεχνης (η τουλαχιστον ετσι ηθελε να φαινεται) και βαρδος του λαικου κινηματος?

Εφοσον ο ιδιος θελει (η τον βαζουν, παλι αδιαφορο) και συνεχιζει να ανακατευεται με την πολιτικη σωστα αντιμετωπιζεται ως πολιτικος και κρινεται απο τις πολιτικες του τοποθετησεις.

εχετε την εντυπωση οτι αν εδινε συναυλια πχ ο Παριος θα ετρωγε γιαουρτια?
πολυ αμφιβαλλω