Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Kαλά ρε παιδιά, είστε αδιόρθωτοι... Το bluray είναι η μεγαλύτερη καινοτομία που συνέβη στον χώρο του Home Entertainment την τελευταία δεκαετία... βγάλτε επιτέλους τα "οπαδικά γυαλιά".... και αντικρύστε την πραγματικότητα: Η Apple για δικούς τις λόγους promotion των δικών της φορμά και... οικονομίας δεν δέχεται να κάνει την επένδυση bluray στους υπολογιστές της... κι εσείς αντί να της δείξετε την αποδοκιμασία που της χρειάζεται τρέχετε να την υποστηρίξετε....

Όσο για το flash... εντάξει δεν γκρίνιαξα που δεν έχει flash το iPhone, στο κάτω κάτω κινητό είναι, και το που έχει τόσο καλό internet πολύ είναι...

... όμως το iPad πλασάρεται ως εναλλακτικό του netbook.... οπότε καλό θα ήταν να μπορεί να κάνει έστω και τα μισά ενός netbook (που είναι στη μισή τιμή).

Eνταξει... να υποστηριξουμε ενα ακομη πεθαμενο φορματ !!!!

Αντε και του χρονου σε 3d bluray kai μετα σε 4K δισκακια.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ αλλο καρβουνο.... δισκακια εννουσα !:flipout:

Πεσ μου εναν που εχει επενδυσει σε bluray ταινιες (δισκακια εννοω)..
Ολοι μας εχουμε riparismena bluray, που απλα αναγκαζομαστε να εχουμε ελλειψει digital υλικου.

Σιγα μην ητανε το bluray η μεγαλυτερη προωθηση για το home cinema!
Οπως και το laser disk, to ξεχασμενο DVHS και το ηρωικο HDDVD:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

 Νίκος;1121696 said:
Μάλλον βιάστηκες να απαντήσεις και δεν διάβασες καλά την Wikipedia.

Kitάκι προφανώς εννοείς τον Apple I που κόστιζε 666$ και όχι 2,500 όπως λες

Ο Apple ][ ο πρώτος (μετά ακολούθησαν ο ][+,][e,][c μέχρι και τον τελευταίο ][gs)ήταν αυτός :

Εγώ όντως βιάστηκα να γράψω ότι και ο ΙΙ ήταν kit, αλλά και εσύ βιάστηκες με το κόστος του Ι : "The Apple I went on sale in July 1976 and was market-priced at $666.66 ($2.5 thousand in 2009 dollars, adjusted for inflation.)"

Δηλαδή όπως είπα "σε σημερινά χρήματα η σκέτη πλακέτα του Apple I πωλούταν προς $2.500 !!"

;)

ΚΑι ξαναπληρωνουμε δικαιωματα 100 φορες , εχω πχ το blade runner σε 10 φορματ, γιατι πρεπει να πληρωνω και αλλα δικαιωματα (που αυτα στην ουσια πληρωνεις)?

ΠΡΕΠΕΙ να τελειωσει το χαζο παιχνιδι με τα δισκακια και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ η APPLE και το σνομπαρει.

Δηλαδή όταν πηγαίνεις να κατεβάσεις μια ταινία, το Apple store θα κοιτάζει στο ράφι με τα DVD σου, και αν την βρίσκει θα σε αφήνει να την κατεβάσεις τζάμπα (δηλ. χωρίς να ξαναπληρώσεις πνευματικά δικαιώματα);

Πραγματικά αμφιβάλλω.. ;)

Eνταξει... να υποστηριξουμε ενα ακομη πεθαμενο φορματ !!!!

Αντε και του χρονου σε 3d bluray kai μετα σε 4K δισκακια.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ αλλο καρβουνο.... δισκακια εννουσα !:flipout:

Πεσ μου εναν που εχει επενδυσει σε bluray ταινιες (δισκακια εννοω)..
Ολοι μας εχουμε riparismena bluray, που απλα αναγκαζομαστε να εχουμε ελλειψει digital υλικου.

Σιγα μην ητανε το bluray η μεγαλυτερη προωθηση για το home cinema!
Οπως και το laser disk, to ξεχασμενο DVHS και το ηρωικο HDDVD:flipout:

Οπότε ας μείνουμε στην εναλλακτική της Apple... Ripαρισμένα bluray δανεικά από φίλους... :flipout::flipout::flipout:

Ή προσφέρει κάτι άλλο και δεν το έχω καταλάβει... Στο iTunes δε βλέπω τίποτα πάντως... Φαντάζομαι θα το κάνει κάποια στιγμή όπως με τη μουσική: Θα αγοράζεις από το iTunes ταινίες με συμπίεση πολύ χειρότερη του bluray και τιμές αρκετά ακριβότερες από τα δισκάκια... (θυμίζω ότι τώρα αγοράζεις MP3 - αν είναι ποτέ δυνατόν- με ένα ευρώ το κομμάτι... )

Δηλαδή όταν πηγαίνεις να κατεβάσεις μια ταινία, το Apple store θα κοιτάζει στο ράφι με τα DVD σου, και αν την βρίσκει θα σε αφήνει να την κατεβάσεις τζάμπα (δηλ. χωρίς να ξαναπληρώσεις πνευματικά δικαιώματα);

Πραγματικά αμφιβάλλω.. ;)

Οταν γινει στανταρ το online digital video, οι τιμες θα πεσουν οπως εγινε και με τα mp3 .
Και φυσικα υπαρχει προταση απο την Apple , λεγεται itunes store .
Eχει πολλες ταινιες σε hd (δυστυχως μονο στην αλλη ακρη του Ατλαντικου , γιατι καποιες εξυπνες εταιριες δεν θελουν παντου την ταυτοχρονη online διανομη).
Απορω που υποστηριζετε κλεφτες και απατεωνες , που χωριζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ το κοσμο σε ζωνες και λοιπες βλακειες για να κονομανε , και δεν υποστηριζουμε ολοι μας την ελευθερη διακινηση δεδομενων.
Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.

Οπότε ας μείνουμε στην εναλλακτική της Apple... Ripαρισμένα bluray δανεικά από φίλους... :flipout::flipout::flipout:

Ή προσφέρει κάτι άλλο και δεν το έχω καταλάβει... Στο iTunes δε βλέπω τίποτα πάντως... Φαντάζομαι θα το κάνει κάποια στιγμή όπως με τη μουσική: Θα αγοράζεις από το iTunes ταινίες με συμπίεση πολύ χειρότερη του bluray και τιμές αρκετά ακριβότερες από τα δισκάκια... (θυμίζω ότι τώρα αγοράζεις MP3 - αν είναι ποτέ δυνατόν- με ένα ευρώ το κομμάτι... )

Δεν ειναι στο χερι μονο της Apple οπως πολυ καλα ξερεις.
Οι εταιρειες διανομης μαζι με τις εταιρειες παραγωγης ειναι αυτες που κανονιζουν το παιχνιδι , κι εμεις τους χειροκροτουμε κιολας!!!
ΚΑΛΑ να παθουμε.

Οταν γινει στανταρ το online digital video, οι τιμες θα πεσουν οπως εγινε και με τα mp3 .
Και φυσικα υπαρχει προταση απο την Apple , λεγεται itunes store .
Eχει πολλες ταινιες σε hd (δυστυχως μονο στην αλλη ακρη του Ατλαντικου , γιατι καποιες εξυπνες εταιριες δεν θελουν παντου την ταυτοχρονη online διανομη).
Απορω που υποστηριζετε κλεφτες και απατεωνες , που χωριζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ το κοσμο σε ζωνες και λοιπες βλακειες για να κονομανε , και δεν υποστηριζουμε ολοι μας την ελευθερη διακινηση δεδομενων.
Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.

Έπεσαν οι τιμές στα MP3? Εγώ τις θυμάμαι ανέκαθεν να ήταν στα 99 cents. Έχουν όντως πέσει; Τα Ρωσικά sites δεν μετράνε.

Το iTunes Store το ξέρουμε. Τον τρόπο να μην ξαναπληρώσουμε δικαιώματα για υλικό που έχουμε αγοράσει στο παρελθόν (βινύλιο, κασέτες, CDs) δεν βλέπουμε.

Η ελεύθερη διακίνηση δεδομένων είναι καλή φάση, αλλά δεν πιστεύω να θεωρείς ότι εκεί στοχεύει η Apple.. ;)

Αν την εξυπηρετούσε οικονομικά, δεν θα δίσταζε να χωρίσει τον πλανήτη σε 500 ζώνες. Standard.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad

Εγώ όντως βιάστηκα να γράψω ότι και ο ΙΙ ήταν kit, αλλά και εσύ βιάστηκες με το κόστος του Ι : "The Apple I went on sale in July 1976 and was market-priced at $666.66 ($2.5 thousand in 2009 dollars, adjusted for inflation.)"

Δηλαδή όπως είπα "σε σημερινά χρήματα η σκέτη πλακέτα του Apple I πωλούταν προς $2.500 !!"

;)

Μάλιστα . Και «δεν με λες» σε σημερινά λεφτά τα 20.000$ που έκανε ο ΙΒΜ της ίδιας χρονιάς που ετρεχε CP/M (οικονομικοτερο μοντέλο) ποσά θα ήταν ;

Δημητρη, δεν υποστηριζω μονο την Apple...
Αυτο που λεω κυριως ειναι οτι ειναι χαζο να επενδυουμε πια σε δισκακια κλπ που δεν εχουν πια νοημα.
Εσυ ελπιζα οτι θα με καταλαβαινες.

Απλα , αυτη τη στιγμη μονο η Apple εναντιωνεται σε αυτο το καθεστως, γι αυτο την υποστηριζω.
Αν κανει κι αυτη τις ιδιες εξυπναδες , θα φαει μαυρο.

Αν γινει επισης ολο το υλικο ψηφιακο, φυσικα και θα υπαρχει τροπος να μην ξαναπληρωσεις στην ιδια τιμη την ταινια που θελεις (σε διαφορετικο φορματ). Μπορουν ανετα να κρατανε τα στοιχεια σου (οπως φυσικα ηδη γινεται) και απλα οταν ξαναγοραζεις το ιδιο προιον σε αλλη μορφη πληρωνεις τη διαφορα.

Επαναλμβανω, δεν υποστηριζω την Aplle , αλλα τη δυναμικη του τροπου σκεψης της.

Αν γινει επισης ολο το υλικο ψηφιακο, φυσικα και θα υπαρχει τροπος να μην ξαναπληρωσεις στην ιδια τιμη την ταινια που θελεις (σε διαφορετικο φορματ). Μπορουν ανετα να κρατανε τα στοιχεια σου (οπως φυσικα ηδη γινεται) και απλα οταν ξαναγοραζεις το ιδιο προιον σε αλλη μορφη πληρωνεις τη διαφορα.
Επαναλμβανω, δεν υποστηριζω την Aplle , αλλα τη δυναμικη του τροπου σκεψης της.

Αυτό θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει και τώρα, με επίδειξη και "απόσυρση" στο κατάστημα του παλιού δισκακίου. Είδες πουθενά να το κάνουν? Φυσικά και όχι, γιατί φυσικά και δεν τους συμφέρει, ούτε τώρα ούτε μετά από 15 χρόνια.

Θα κατεβάσεις το Lord of the Rings από το iTunes σε 1080p (δε θέλω να σκεφτώ τι bitrate θα έχουν υιοθετήσει, αν κρίνω από το ότι πουλάνε συμπιεσμένα cd ακριβότερα από τα ασυμπίεστα το μέλλον προδιαγράφεται άσχημα)....

Σε 2 χρόνια, θα κατεβάσεις το 3Δ, πληρώνοντας ξανά 25-30 ευρώ... το ίδιο και οταν βγει το 4K...

Η μόνη διαφορά είναι ότι η μαμά Apple θα παίρνει νταβατζιλίκι, όπως παίρνει για κάθε τραγούδι που κατεβάζεις, όπως και το ότι δεν θα έχεις packaging, booklet, και τα διάφορα καλούδια που έχεις τώρα. Να μου λείπει.

Last edited:
Δεν μ ενδιαφερει η Apple,το ξαναειπα....
Αλλα ειναι κοροιδια να δινουμε συνεχως κι αλλα λεφτα για να παιρνουμε το ιδιο προιον.
Εσεις ειπατε οτι δεν εχετε bluray δισκακια,αλλα ριπαρισμενα "αντιγραφα ασφαλειας" !!!:worshippy:

αυτο και μονο δειχνει οτι το μεσο εχει αποτυχει... και το ξερουμε ολοι.

Στο μελλον μονο το digital media θα υπαρχει καi γι αυτο στηριζω τις προσπαθειες της Apple.
Aς βγουνε κι αλλοι να τ βαλουν με τα μεγαλα συμφεροντα του hollygood και της δισκογραφιας.

Μονο τοτε θα δουλεψει ο ανταγωνισμος και θα πεσουν οι τιμες.

Εσεις ειπατε οτι δεν εχετε bluray δισκακια,αλλα ριπαρισμενα "αντιγραφα ασφαλειας" !!!:worshippy:

Εγώ ποτέ δεν το είπα αυτό. Φυσικά και έχω bluray δισκάκια, και νοικιάζω και απ´το videoclub της γειτονιάς μου, καθώς σε αντίθεση με όσα λέτε, το bluray είναι ένα φορμάτ που έχει πιάσει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Το ότι υπάρχει έλλειψη τίτλων λόγω "ξυσίματος" των Ελλήνων διανομέων είναι γεγονός... όμως αυτό έχει λυθεί από το play.com, το amazon, κλπ...

Το μόνο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δε μπορείς να νοικιάσεις μεγάλη ποικιλία από το videoclub... Όμως το να αγοράζεις βίντεο από το itunes store δε σου λύνει το πρόβλημα, αν ήταν να πληρώνω για κάθε ταινία που θα δω 25-30 ευρώ την αγόραζα και από Αγγλία νομιμότατα. Το ζήτημα είναι να μπορείς να δεις BLURAY (και όχι κακέκτυπό του) με 2.00 ευρώ, όπως στην ενοικίαση. Και ας κλειδώνει όταν το δεις μια φορά.

Απάντηση: Re: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Το ότι υπάρχει έλλειψη τίτλων λόγω "ξυσίματος" των Ελλήνων διανομέων είναι γεγονός... όμως αυτό έχει λυθεί από το play.com, το amazon, κλπ...

Καλή λύση δεν λέω, αλλά για 10 ταινίες το μήνα θέλεις και 200-250 ευρώ.
Δεν είμαι άτομο που δεν αγοράζω,αλλά ήδη έχω γεμίσει ένα ντουλάπι DVD και δεν το ξανακάνω.
Στα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς μου από blu-ray μάματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο i

 Νίκος;1121725 said:
Μάλιστα . Και «δεν με λες» σε σημερινά λεφτά τα 20.000$ που έκανε ο ΙΒΜ της ίδιας χρονιάς που ετρεχε CP/M (οικονομικοτερο μοντέλο) ποσά θα ήταν ;

Μα, το τότε μηχάνημα της ΙΒΜ δεν απευθυνόταν σε οικιακούς χρήστες.

Όμως, με τον καιρό και τον ανταγωνισμό οι τιμές έπεσαν δραματικά.

Τα Apple δεν βλέπω να έχουν πέσει τόσο, χάρη φυσικά στο business model της Apple.. ;)

Δεν μ ενδιαφερει η Apple,το ξαναειπα....
Αλλα ειναι κοροιδια να δινουμε συνεχως κι αλλα λεφτα για να παιρνουμε το ιδιο προιον.

αυτο και μονο δειχνει οτι το μεσο εχει αποτυχει... και το ξερουμε ολοι.

Στο μελλον μονο το digital media θα υπαρχει καi γι αυτο στηριζω τις προσπαθειες της Apple.
Aς βγουνε κι αλλοι να τ βαλουν με τα μεγαλα συμφεροντα του hollygood και της δισκογραφιας.

Μονο τοτε θα δουλεψει ο ανταγωνισμος και θα πεσουν οι τιμες.

Γιάννη, εννοείται ότι θα στηρίξω την οποιαδήποτε προσπάθεια δίκαιου συστήματος διανομής. Αλλά, IMHO η Apple είναι από τις τελευταίες εταιρείες που θα κυνηγήσει κάτι τέτοιο. Και σαφώς και δεν είμαι διατεθειμένος να "πιστέψω σε αυτή", καθότι έχει αποδειχτεί από τις πιο άπληστες εταιρείες του χώρου.

Οπότε, ναι σε κάποιου είδους open global licensing model, όχι στην μια εταιρεία που κλειδώνει ότι πέσει στα χέρια της.

Α, και δοθείσης της ευκαιρίας, ένα διαμαντάκι από τους Simpsons:

http://www.youtube.com/watch?v=7L2fsubA2-c

http://www.youtube.com/watch?v=CZGIn9bpALo

Εγω θεωρω οτι η Apple εχει καποιες ιδιοτροπιες οι οποιες πηγαζουν κυριως απο το εμπορικο της συμφερον και δευτερευοντως απο την φιλοσοφια που πρεσβευει.
Το BR ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα: Ο Jobs δεν γουσταρει να πληρωνει royalties στους ανταγωνιστες του ενω οντως πιστευει οτι το μελλον ειναι στο downloading κατι που εφαρμοζει με επιτυχια στο online μαγαζι του για τραγουδια και εφαρμογες.
Για εμενα το ενα δεν αποκλειει το αλλο και θεωρω εκνευριστικο το οτι δεν υποστηριζει τα BR, διοτι με τις δυνατοτητες ενος Mac, θα ειχαμε την απολυτη HTPC πλατφορμα.
Ομως καταλαβαινω την λογικη του ως προς το downloading ως way to go το οποιο οντως ειναι ενας τροπος να καταπολεμηθει η πειρατεια χωρις να αναγκαζεις τον πελατη να πληρωνει ξανα για το προιον που αγορασε. Πχ. αν σβησεις κατα λαθος τις εφαρμογες που αγορασες απο το Itunes μεσα απο το iphone, οταν τις ξανακαταβαζεις, η Apple γνωριζει οτι τις εχεις ηδη αγορασει και δεν σε ξαναχρεωνει. Ειναι ενα αριστο επιχειρηματικο μοντελο, γιαυτο και πετυχε.