Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Αν ομως δε βγουν κι αλλες εταιρειες να αμφισβητησουν το μονοπωλιο των εταιριων διανομης και παραγωγης και να πιεσουν τη κατασταση, οπως εγινε και με τα mp3, δε θ αλλαξει τιποτα.
Εστω κι αν το κανει για προσωπικο οφελος (ποια εταιρεια δε το κανει), εγω την υποστηριζω, μονο και μονο επειδη παει κοντρα.

Ναι, τωρα η Apple θα καταλήξει ο Che Guevara της πληροφορικής!

Μην τρελαθούμε τελείως...

Καταλαβαινω την λογικη σου Γιαννη αλλα ετσι μπαινεις στο ιδιο το τριπάκι που προσπαθείς να ''πολεμήσεις''.

Σιγα τωρα δλδ το τραγικό του flash κλπ...Μην υπερβάλλουμε...

Επειδή το είδα να το αναφέρετε πολύ παραπάνω... Είναι δυνατόν να είστε ικανοποιημένοι με το τι συμβαίνει από πλευράς μουσικής σήμερα?????????
Με το ότι δηλαδή ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ για να πάρετε συμπιεσμένο υλικό?????????

Προσωπικά μία αγορά έκανα από το iTunes Store έτσι για την εμπειρία....και μόλις έκανα το λάθος να το βάλω στο σύστημα σπίτι ξενέρωσα τη ζωή μου... (φαν της κλασσικής μουσικής γαρ). Kαι σκεφτείτε ότι δεν έχω και κάνα Highend σύστημα, απλά κάτι άνω του μετρίου.

Το MP3 είναι ένα φορμάτ που φτιάχτηκε για λόγους ευκολίας χρήσης και φορητότητας, μια υποβάθμιση του ήχου που κάνουμε για λειτουργικούς λόγους, ΑΠΟ ΤΑ CD/SACD/FLAC/BINYΛΙΑ ΜΑΣ, και όχι κάτι το οποίο θα έπρεπε να χρεώνεται όσο αυτά.

Last edited:
Δλδ θεωρεις οτι πρεπει τα συμπιεσμενα αρχεια να ειναι τσαμπα;!
Δεν αντιλεγω οτι θα επρεπε να το εχουμε στην καλυτερη δυνατη μορφη (και προς τα εκει οδευουμε) αλλα οχι να θεωρουμε οτι πρεπει να κατεβαζουμε τα mp3 τσαμπα!
Αν καποια στιγμη το Itunes προσφερει ασυμπιεστο υλικο, more power to them!
Το γεγονος ομως ειναι οτι μαθαινει τον κοσμο να αγοραζει τραγουδια, ταινιες, εφαρμογες με ενα κλικ κανοντας καλο στο industry το οποιο υποφερει απο την πειρατεια. Το οτι κατορθωνει δε να τους πεισει να αγορασουν τραγουδια σε mp3 οταν τα ιδια κυκλοφορουν ελευθερα οπου ναναι, λεει πολλα για την επιτυχια του εγχειρηματος!

Re: Απάντηση: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Δλδ θεωρεις οτι πρεπει τα συμπιεσμενα αρχεια να ειναι τσαμπα;!
Δεν αντιλεγω οτι θα επρεπε να το εχουμε στην καλυτερη δυνατη μορφη (και προς τα εκει οδευουμε) αλλα οχι να θεωρουμε οτι πρεπει να κατεβαζουμε τα mp3 τσαμπα!

Ποτέ δεν είπα αυτό. Είπα όμως ότι εφόσον ένα album πωλείται στα καταστήματα προς 10 ευρώ σε CD, με τη θηκούλα του, το βιβλιαράκι του κλπ, είναι τελείως γελοίο να το πληρώνεις 12 ευρώ σε MP3.

Και το ακόμη πιο γελοίο, είναι ότι αυτό συμβαίνει όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να πάρει το κατιτίς της η Apple... σόρρυ που ξαναχρησιμοποιώ τη λέξη "νταβατζιλίκι" αλλά είναι ο ορισμός της αυτό που συμβαίνει...

Ρε συ, its a free market.. Αν ο κοσμος γουσταρει να τα χωνει για το αγορασει απο το itunes χωρις να τρεχει στα δισκαδικα, τι ζορι τραβαμε οι υπολοιποι;

Επειδή το είδα να το αναφέρετε πολύ παραπάνω... Είναι δυνατόν να είστε ικανοποιημένοι με το τι συμβαίνει από πλευράς μουσικής σήμερα?????????
Με το ότι δηλαδή ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ για να πάρετε συμπιεσμένο υλικό?????????

Προσωπικά μία αγορά έκανα από το iTunes Store έτσι για την εμπειρία....και μόλις έκανα το λάθος να το βάλω στο σύστημα σπίτι ξενέρωσα τη ζωή μου... (φαν της κλασσικής μουσικής γαρ). Kαι σκεφτείτε ότι δεν έχω και κάνα Highend σύστημα, απλά κάτι άνω του μετρίου.

Το MP3 είναι ένα φορμάτ που φτιάχτηκε για λόγους ευκολίας χρήσης και φορητότητας, μια υποβάθμιση του ήχου που κάνουμε για λειτουργικούς λόγους, ΑΠΟ ΤΑ CD/SACD/FLAC/BINYΛΙΑ ΜΑΣ, και όχι κάτι το οποίο θα έπρεπε να χρεώνεται όσο αυτά.

double blind test μεταξύ συμπιεσμένου και ασυμπίεστου ήχου έχεις κάνει; Το ποσοστό των ανθρώπων που καταλαβαίνουν την διαφορά (σε double blind test, το επαναλαμβάνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων) μεταξύ 320kbit mp3 και ασυμπίεστου CD ήχου, δε ξεπερνά το 2%. Αυτό το 2% ας συνεχίσει να αγοράζει CD (ή ακόμα και βινύλια). Δεν είναι το market share που ενδιαφέρει την Apple και το κάθε άλλο online music store.

Στο θέμα "ποιος έκανε mainstream το pc", να συμπληρώσω πως δεν επέτρεψε η IBM τους συμβατούς. Κάθε άλλο, δεν έδωσε σε κανέναν άδεια για το BIOS. Αποτέλεσμα ήταν η Compaq να βγάλει συμβατό BIOS με reverse engineering. Αργότερα η IBM προσπάθησε να επανακτήσει τον έλεγχο της αγοράς PC βγάζοντας νέες ασύμβατες τεχνολογίες όπως το MCA. Αλλά ευτυχώς, κανείς δεν ακολούθησε. Κάθε εταιρεία, στην ιστορία της ανάπτυξης των Η/Υ, είχε σκοπό την κυριαρχία στην αγορά. Τελικά δε το κατάφερε ούτε η IBM, ούτε η Apple, ευτυχώς για μας.

Συγκεκριμένα έκανα χτες έναν μαραθώνιο blind tests... και φυσικά δε μιλάμε για 320Kbit mp3... 256 είναι αυτά που πωλούνται.

Τα ποσοστά που δίνεις μάλλον είναι απ'το μυαλό σου, δεδομένου ότι δε θεωρώ τον εαυτό μου "άρρωστο" με τον ήχο, ούτε καν έχω αστέρια μηχανήματα. Αλλά το ακούω, και μάλιστα πανεύκολα.

Ξαναλέω ίσως παίζει ρόλο το ότι ακούω κυρίως κλασσική, στην pop σύμφωνοι οι διαφορές είναι αμελητέες.

Συγκεκριμένα έκανα χτες έναν μαραθώνιο blind tests... και φυσικά δε μιλάμε για 320Kbit mp3... 256 είναι αυτά που πωλούνται.

Τα ποσοστά που δίνεις μάλλον είναι απ'το μυαλό σου, δεδομένου ότι δε θεωρώ τον εαυτό μου "άρρωστο" με τον ήχο, ούτε καν έχω αστέρια μηχανήματα. Αλλά το ακούω, και μάλιστα πανεύκολα.

Ξαναλέω ίσως παίζει ρόλο το ότι ακούω κυρίως κλασσική, στην pop σύμφωνοι οι διαφορές είναι αμελητέες.

Φυσικά δε βγάζω τίποτα από το μυαλό μου, έχουν γίνει συγκεκριμένες έρευνες για το θέμα. Είσαι σίγουρος ότι έκανες double blind test; Στα 256 είναι περισσότεροι αυτοί που καταλαβαίνουν τη διαφορά, αλλά και πάλι δε ξεπερνά ένα 5%. Αλλά δεν έχουν σημασία τα νούμερα, είτε 2 είτε 5 είτε 10, αυτό που έχει σημασία είναι πως οι περισσότεροι δεν ενοχλούνται από την συμπιεσμένη μουσική. Επίσης ο μέσος χρήστης αυτών των online stores δεν ακούει κλασική μουσική. Γενικά ο μέσος χρήστης δεν ακούει κλασική μουσική. Όλα είναι λοιπόν θέμα εμπορικότητας.

blind test μόνοι μας απλά είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ....αφού ξέρω από πριν τι παίζει...οπότε έχω προαποφασίσει...

Διαφορές πάντως υπάρχουν, αλλά όσο καλύτερο το αρχείο mp3, με περισσότερα kbps τόσο μικρότερες οι διαφορές, ακουστές δλδ στο ανθρώπινο αυτί...χρειάζεται καλό κ αποκαλυπτικό σύστημα.

Απάντηση: Re: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Κουβέντα τόσο παλιά όσο.. τα MP3. ;)

Ο πολύς κόσμος δεν σκέφτεται καν τέτοια πράγματα.

+1000000 :grinning-smiley-043

Για αυτό άλλωστε το mp3 πουλά σαν ζεστό ψωμί.

Όλοι mp3 ακούμε από κάπου, είτε στο τηλ, είτε σε mp3 player, είτε στο αμάξι, είτε στον υπολογιστή μας, στο σπίτι μας...παντού...:BDGBGDB55:

blind test μόνοι μας απλά είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ....αφού ξέρω από πριν τι παίζει...οπότε έχω προαποφασίσει...
Διαφορές πάντως υπάρχουν, αλλά όσο καλύτερο το αρχείο mp3, με περισσότερα kbps τόσο μικρότερες οι διαφορές, ακουστές δλδ στο ανθρώπινο αυτί...χρειάζεται καλό κ αποκαλυπτικό σύστημα.

Blind test μια χαρά γίνεται όταν έχεις συγκεντρωθεί με φίλους γι'αυτό το σκοπό, και χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό από SACD, CD και MP3. Επειδή προφανώς δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω άμεσο A-B test, ακούγαμε επί κάνα 5λεπτο το κάθε μέσο, ώστε να εντυπωθεί στο αυτί, μέχρι το επόμενο.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι η διαφορά SACD/CD στο σύστημά μου ήταν απολύτως οριακή... κάτι που δε συνέβαινε με τη διαφορά CD και 256Kbit MP3....

Αλλά όπως προείπα, παίζει μεγάλο ρόλο το ΤΙ ακούς... Η κλασσική και η jazz, με φυσικά όργανα κάνουν μπαμ στο MP3... ενώ αντίστοιχα η pop και ηλεκτρονική γενικότερα παρουσιάζουν αμελητέες διαφορές.

Last edited:

Blind test μια χαρά γίνεται όταν έχεις συγκεντρωθεί με φίλους γι'αυτό το σκοπό, και χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό από SACD, CD και MP3. Επειδή προφανώς δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω άμεσο A-B test, ακούγαμε επί κάνα 5λεπτο το κάθε μέσο, ώστε να εντυπωθεί στο αυτί, μέχρι το επόμενο.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι η διαφορά SACD/CD στο σύστημά μου ήταν απολύτως οριακή... κάτι που δε συνέβαινε με τη διαφορά CD και 256Kbit MP3....

Αλλά όπως προείπα, παίζει μεγάλο ρόλο το ΤΙ ακούς... Η κλασσική και η jazz, με φυσικά όργανα κάνουν μπαμ στο MP3... ενώ αντίστοιχα η pop και ηλεκτρονική γενικότερα παρουσιάζουν αμελητέες διαφορές.

Διαφωνώ με τη μεθοδολογία σου. Αν και το θέμα είναι άλλο και είμαστε offtopic, αν θες να κάνεις ένα καλό τεστ γράψε σε ένα audio cd 10 φορές ένα κομμάτι που είσαι σίγουρος ότι θα το αναγνωρίσεις. Τα 5 θα είναι συμπιεσμένα και τα άλλα 5 θα είναι ασυμπίεστα. Ποια tracks είναι συμπιεσμένα και πια ασυμπίεστα δε θα πρέπει να το γνωρίζεις εσύ. Μετά προσπάθησε να τα αναγνωρίσεις. Αν έχεις πάνω από 8/10 επιτυχείς αναγνωρίσεις, τότε όντως καταλαβαίνεις τη διαφορά. Το να ακούς Α/Β ενώ γνωρίζεις τι είναι το Α και τι το Β δεν είναι double blind test.

Προσωπικά έχω κάνει το παραπάνω τεστ με 320kbit mp3 σε πολλούς που έκοβαν φλέβες πως καταλαβαίνουν τη διαφορά, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς κανείς δε ξεπέρασε το 6/10. Και 6/10 είναι πολύ κοντά στην τυχαία δειγματοληψία.

+1000000 :grinning-smiley-043

Για αυτό άλλωστε το mp3 πουλά σαν ζεστό ψωμί.

Όλοι mp3 ακούμε από κάπου, είτε στο τηλ, είτε σε mp3 player, είτε στο αμάξι, είτε στον υπολογιστή μας, στο σπίτι μας...παντού...:BDGBGDB55:

Αντίστοιχο παράδειγμα βλέπουμε και στη μάσα
(μιάς και είμαι φανατικός εραστής της :flipout: )

Αν δοκιμάσεις μόνο τα κεφτεδάκια της ΖΑΝΑΕ ή της ΠΕΛΕΚΑΝ,
τότε είναι όλα μιά χαρά.
Αν όμως δοκιμάσεις και από τα χεράκια δυό-τριών μαγειρισών
τότε σου μπαίνουν ψίλοι και αρχίζεις να την ψάχνεις :BDGBGDB55:

Όπως βολεύεται καθένας :grinning-smiley-043

Από το ίδιο άρθρο:

Υποστηρίζει ακόμα ότι η ανάπτυξη νέων διαδικτυακών προτύπων καθιστά πλέον περιττή μια τεχνολογία η οποία ελέγχεται από μια συγκεκριμένη εταιρεία.

Ρε Jobs, get a job ρεεεεε!!!!!! :ADFADF1:

«Το Flash είναι ο νούμερο ένα λόγος που κρασάρουν οι [υπολογιστές] Mac» επισημαίνει.

Αχά! Άρα οι Mac κρασάρουν!

Επίσης, τα PC γιατί δεν κρασάρουν λόγω Flash; Μυρίζει συνωμοσία της κακιάς Adobe σε βάρος της καλής Apple.. :p

Συνεχίζοντας:

«Η Adobe έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι φορητές συσκευές της Apple δεν έχουν πρόσβαση στον 'πλήρη Ιστό' επειδή το 75% του βίντεο στο Διαδίκτυο είναι σε μορφή Flash. Αυτό που δεν λέει είναι ότι σχεδον όλο αυτό το υλικό είναι επίσης διαθέσιμο σε ένα πιο σύγχρονο φορμά, το H.264, και είναι διαθέσιμο στα iPhone, τα iPod και iPad»

Εδώ νομίζω ότι απλά μας δουλεύει.

Εκτός αν δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ H.264 και Flash (a.k.a. καμία σχέση!).

Last edited: