Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Re: Απάντηση: Re: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Από το ίδιο άρθρο:

Υποστηρίζει ακόμα ότι η ανάπτυξη νέων διαδικτυακών προτύπων καθιστά πλέον περιττή μια τεχνολογία η οποία ελέγχεται από μια συγκεκριμένη εταιρεία.


Ρε Jobs, get a job ρεεεεε!!!!!! :ADFADF1:

Καλά, εδώ μιλάμε για πραγματικό θράσος.. Άκου να γκρινιάζει ο Jobs για τα κλειστά standards των άλλων.. :flipout: :flipout: :flipout:
 
Και συνεχίζουμε. Από http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=272086 Είναι για το iphone αλλά ισχύει και για το ipad.

Adobe: Διακόπτει την ανάπτυξη Flash περιεχομένου για το iPhone
Δίνοντας συνέχεια στην γνωστή διαμάχη της με την Apple, η Adobe αποφάσισε να διακόψει την ανάπτυξη και την υποστήριξη των εργαλείων μετατροπής Flash προς iPhone. Τα εργαλεία αυτά περιλαμβάνονται προς το παρόν στην σουίτα εργαλείων Creative Suite 5, την οποία η Adobe ανακοίνωσε πρόσφατα, αλλά η εταιρεία θα σταματήσει την περαιτέρω υποστήριξή τους. Εκπρόσωπος της Adobe δήλωσε ότι οι πρόσφατες αλλαγές στους όρους της Apple για την ανάπτυξη εφαρμογών για το iPhone OS, καθιστούν ασύμφορη κάθε περαιτέρω επένδυση στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και κατηγόρησε την Apple για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Η Adobe υποστηρίζει ότι σκοπός του Flash ήταν πάντα η ανάπτυξη εφαρμογών ανεξαρτήτως πλατφόρμας, λειτουργικού ή περιηγητή (browser) και επομένως έρχεται σε αντίθεση με την πρόθεση της Apple να προσδέσει τους προγραμματιστές στην πλατφόρμα της, περιορίζοντας τις επιλογές τους.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Apple, Steve Jobs, δικαιολογεί την πολιτική της εταιρείας του υποστηρίζοντας ότι έτσι διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η ποιότητα των εφαρμογών και οι προγραμματιστές υιοθετούν πιο γρήγορα τα νέα χαρακτηριστικά κάθε επόμενης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος.

Η Adobe αποσύρει πλέον το ενδιαφέρον της από το iPhone και στρέφει τις προσπάθειές της στην πλατφόρμα του Android, του Blackberry, ακόμα και του WebOS, όπως είχε κάνει γνωστό κατά την ανακοίνωση της Creative Suite 5. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, το μέλλον πλέον βρίσκεται στις ανοιχτές πλατφόρμες λογισμικού και όχι στα κλειστά συστήματα που προωθεί η Apple.
 
Απάντηση: Re: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Από το ίδιο άρθρο:

Υποστηρίζει ακόμα ότι η ανάπτυξη νέων διαδικτυακών προτύπων καθιστά πλέον περιττή μια τεχνολογία η οποία ελέγχεται από μια συγκεκριμένη εταιρεία.


Ρε Jobs, get a job ρεεεεε!!!!!! :ADFADF1:

Μια χαρά τα λέει...

Και όσο για το flash τζάμπα γκρινιάζετε.
 
Δημητρη, μην εισαι απολυτος !!!
Τα pc κολλανε τρελλα με το flash, ειδικα στην εκδοση 64 bit (ειναι ενας απο τους λογους που στη δουλεια μου εχουμε συχνα επισκεψεις του administrator στα δικα μας pc που ειναι 64 bit.

Επισης , η αληθεια ειναι παντα καπου στη μεση.

Αποδειξη οτι ακομη δεν εχουμε δει μια ολοκληρωμενη λυση flash σε κανενα κινητο .

Τελος, με τη νεα εκδοση του flash player GALA sta mac, εχουμε καλυτερη αποδοση και λιγοτερο φορτο cpu (me συγκεκριμενες καρτεσ) , που αποδυκνειει οτι εν μερη, το φταιξιμο ειναι και στην Adobe.
 
Οι σκέψεις του Steve Jobs για τη τεχνολογία Flash
Apple

Ξεφεύγοντας από τις μονολεκτικές του απαντήσεις σχετικά με το θέμα, ο Steve Jobs προχώρησε σήμερα στη δημοσιοποίηση επιστολής στην οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους το iPhone, iPod Touch και το νέο iPad, δεν υποστηρίζουν τη τεχνολογία Flash.

Στην επιστολή η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Apple, ο πρόεδρος της εταιρείας καταθέτει έξι λόγους για τους οποίους κρίνει το Flash ανεπαρκή ενώ παράλληλα απαντά και στη κριτική που δέχεται η εταιρεία του από την Adobe και όχι μόνο. Ας τους δούμε αναλυτικά.

Open: Ξεκινώντας την επιχειρηματολογία του, ο Jobs αναφέρει ότι το Flash είναι ένα κλειστό σύστημα στο οποίο η Adobe έχει τον πλήρη έλεγχο κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τη πολιτική της Apple η οποία υποστηρίζει τα «ανοιχτά» πρότυπα HTML5, CSS και Javascript.

Full Web & Παιχνίδια: Σχετικά με το online video και τον ισχυρισμό ότι τα iPhone/iPad δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πλήρες web, υπενθυμίζει ότι σχεδόν όλο αυτό το υλικό διατίθεται και στο format H.264 το οποίο αναπαράγεται από τις συσκευές της Apple. Το ίδιο ισχύει και για το YouTube το οποίο μάλιστα έχει δική του αποκλειστική εφαρμογή και ευθύνεται για το 40% όλου του video στο διαδίκτυο.

Ο ιδρυτής της Apple δέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα με παιχνίδια τα οποία έχουν δημιουργηθεί με τη τεχνολογία Flash αλλά αντιπαραθέτει το App Store και τα 50.000 διαθέσιμα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί.

Αξιοπιστία, Ασφάλεια & Επιδόσεις: Υπενθυμίζοντας πρόσφατη ανακοίνωση της Symantec στην οποία καταγράφεται ότι το Flash είχε μια από τις χειρότερες επιδόσεις ασφάλειας το 2009, ο Jobs προσθέτει ότι η Apple γνωρίζει ότι το Flash είναι ο κύριος λόγος για τα κρασαρίσματα στους Mac υπολογιστές.

Σε συνδυασμό με τις φτωχές επιδόσεις του Flash σε κινητές συσκευές, η Apple είχε ζητήσει επανειλημμένα μια παρουσίαση του Flash σε οποιαδήποτε κινητό τηλέφωνο κάτι που ποτέ δεν έγινε ενώ η Adobe εξακολουθεί να αναβάλει την κυκλοφορία του Flash από τις αρχές του 2009.

Αυτονομία: Το θέμα της αυτονομίας είναι αρκετά σημαντικό. Στην επιστολή γίνεται αναφορά για τις δυνατότητες των σύγχρονων smartphones τα οποία περιλαμβάνουν chips με αποκωδικοποιητή H.264, κάτι που μόλις πρόσφατα υποστηρίζει η Αdobe. Η υλοποίηση όμως της Adobe στηρίζεται σε παλιά γενιά κάτι που οδηγεί στη λύση της αποκωδικοποίησης μέσω λογισμικού.

Οι διαφορές στην αυτονομία είναι αρκετά σημαντικές όπου για παράδειγμα το iPhone είναι σε θέση να αναπαράγει επί 10 ώρες σερί βίντεο έναντι 5 ωρών όταν χρησιμοποιείται το σύστημα της Adobe.

Touch: Στο 5ο επιχείρημα του, ο Steve Jobs επισημαίνει ότι λόγω αρχικού σχεδιασμού που δε προβλέπει το χειρισμό μέσω αφής, το Flash για φορητές συσκευές δε φορτώνει τα rollovers τα οποία εμφανίζονται όταν βρίσκεται από πάνω τους ο δείκτης ποντικιού. Οι περισσότερες ιστοσελίδες Flash αναγκαστικά θα πρέπει να ανασχεδιαστούν ώστε να υποστηρίζουν κινητές συσκευές με χειρισμό μέσω αφής.

Εργαλεία: Ως τον πιο σημαντικό λόγο, ο Jobs αναφέρει την πολιτική της Adobe να δημιουργεί εργαλεία για ανάπτυξη εφαρμογών που θα τρέχουν σε διαφορετικές πλατφόρμες με τον ίδιο κώδικα. Προσθέτει μάλιστα ότι δεν είναι σκοπός της Adobe να δημιουργεί τις καλύτερες εφαρμογές για το iPhone/iPod/iPad, αλλά εφαρμογές που θα τρέχουν παντού.

Η Adobe έχει επιδείξει αργούς ρυθμούς στην υιοθέτηση βελτιώσεων που πραγματοποιούνται στις πλατφόρμες της Apple. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τους προγραμματιστές σε αδιέξοδο αφού θα βρίσκονται στο έλεος της Adobe για να ενημερώσει τα εργαλεία της ώστε να κάνουν χρήση των νέων χαρακτηριστικών κάθε έκδοσης του iPhone OS.

Καταλήγοντας, ο Steve Jobs δηλώνει ότι το «Flash δημιουργήθηκε επί εποχής PC για χρήση με ποντίκι. Η εποχή των κινητών συσκευών έχει διαφορετικές ανάγκες όπως χαμηλή κατανάλωση σε ενέργεια, χειρισμό μέσω αφής και ανοιχτά web πρότυπα, κάτι που σε όλα αυτά, το Flash υπολείπεται.»

Site: apple.com

Aπο το insomnia.gr
 
Εργαλεία: Ως τον πιο σημαντικό λόγο, ο Jobs αναφέρει την πολιτική της Adobe να δημιουργεί εργαλεία για ανάπτυξη εφαρμογών που θα τρέχουν σε διαφορετικές πλατφόρμες με τον ίδιο κώδικα. Προσθέτει μάλιστα ότι δεν είναι σκοπός της Adobe να δημιουργεί τις καλύτερες εφαρμογές για το iPhone/iPod/iPad, αλλά εφαρμογές που θα τρέχουν παντού.

Θα σταθώ μόνο σε αυτό, γιατί αποτελεί κλασική συμπεριφορά Jobs:

"Η εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογίες cross platform είναι κακιά.."

Τι άλλο θα ακούσουμε..

Bottom line, έχουμε πλέον επίσημα πόλεμο Apple vs. Adobe.
 
Ρε Δημητρη, νομιζα οτι εσυ θα το υποστηριζες αυτο.
Ειναι δυνατον μια cross platform εφαρμογη να τρεχει το ιδιο καλα σε ολα τα μηχανηματα ?

Μην τα ισοπεδωνουμε ολα !
Τοτε , γιατι να υπαρχουν διαφορετικα μηχανηματα ?

Και ειπαμε , η αληθεια ειναι καπου στη μεση ...

Τελος, για τα υπολοιπα γιατι κανεις δε λεει τιποτα ?

Γιατι δεν εχει εμφανιστει σε καποιο κινητο ολοκληρωμενη flash εφαρμογη, και τα βαζετε με το iphone + Apple ?
 
Εξ' ορισμού οι cross platform εφαρμογές δεν μπορούν να τρέχουν παντού με την ίδια απόδοση, ή να είναι 100% βελτιστοποιημένες, αλλά αυτό είναι το τίμημα της συμβατότητας. Και η συμβατότητα από τον πολύ κόσμο θεωρείται πάρα μα πάρα πολύ σημαντική. Προφανώς, ο Jobs έχει αντιδιαμετρικά αντίθετη άποψη, και πορεύεται ανάλογα.

Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για flash support στα smart phones, αλλά σε μια συσκευή σαν το iPad το θεωρώ απαραίτητο, και σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα μια συσκευή που δεν θα το υποστήριζε, για τον οποιοδήποτε λόγο.

This is the Web. Deal with it.
 
Και σοβαρα, σε αυτο τον πολεμο, θα στοιχηματιζα υπερ της Apple οσο και αν εκ πρωτης φαινεται δυσκολο εγχειρημα το να "γυρισει" ολο το Web σε HTML5.
Ομως... οπως ειχα ξαναγραψει, η ελευση του Ipad ειναι μεγαλο "τυρακι" για ολους τους σοβαρους παραγωγους/ιδιοκτητες on line content, να κανουν την μεταβαση σε HTML5 για να ειναι Ipad/Iphone/smartphone friendly και φυσικα για να απαλλαγουν απο το παρωχημενο/προβληματικο flash..
Σιγουρα δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη, μη σαν κανει ομως εντυπωση αν γινει πολυ πιο γρηγορα απο οτι θα φανταζομασταν!
 
Εγω παντως Δημητρη το αντιθετο...
Βαρεθηκα την αισθητικη των windows και τη μη χρηστικοτητα τους.
Εχω πιασει στα χερια μου το ipad αλλα και το Archos , και φυσικα ειναι τουλαχιστον αστεια η συγκριση.
Ειναι αλλη αισθηση, και αμα τη συνηθισεις δεν ξαναγυριζεις πισω με τιποτα.

Δεν μ ενδιαφερει καθολου η συμβατοτητα, προτιμω τη καινοτομια με οποιοδηποτε κοστος.
 
Κι εγω πιστευω οτι η αληθεια ειναι κάπου στη μέση.

Αν και συμφωνώ με την λογική των ανοικτών προτυπων κλπ από την άλλη μου αρέσει Τάκη που θεωρείς το Flash ''προβληματικό και παρωχημένο''. Έχεις τις τεχνικές γνώσεις για να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα (εγώ δεν τις έχω πάντως) ή το λες επειδή το λέει ο ''φαδα Steve''; :p

Επισης, οπως εχω ξαναπει, θεωρω οτι εχεις υπερβολική πιστη στην Apple (να γυρισει όλο το Web).

Από την άλλη ισχύει και αυτό που λέει ο Δημητρης: Ειναι θρασος ο Jobs να μιλαει για ''κλειστά'' πράγματα.

Anyway, εγω δεν θελω καμια Adobe αλλά και καμία Apple πάνω από το κεφάλι μου. Το αποτέλεσμα μετράει. Και μάλλον το ipad πχ ''με κερδίζει over flash''.

ΥΓ Τελικά τα Mac crashάρουν; :p
 
Φυσικα και κρασαρουν... οταν τρεχουν εφαρμογες σαν της Adobe !!!:worshippy:

Και φυσικα ειναι το flash παρωχημενο... εφαρμογη που γραφτηκε οπως ξερουμε πριν αρκετα χρονια, μη λαμβανωντας τις ιδιατεροτητες καθε μηχανηματος ξεχωριστα και μην εχοντας δυνατοτητα χρησης αφης .

Ενεργοβορα και βαρια , δεν κανει για τις συγχρονες φορητες μηχανες (γι αυτες μιλαμε εδω αλλωστε)...

Το ποντικι πεθανε κι εμεις ακομη να το καταλαβουμε...
 
Απάντηση: Re: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

Κι εγω πιστευω οτι η αληθεια ειναι κάπου στη μέση.

Αν και συμφωνώ με την λογική των ανοικτών προτυπων κλπ από την άλλη μου αρέσει Τάκη που θεωρείς το Flash ''προβληματικό και παρωχημένο''. Έχεις τις τεχνικές γνώσεις για να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα (εγώ δεν τις έχω πάντως) ή το λες επειδή το λέει ο ''φαδα Steve''; :p

Εχω τις τεχνικες γνωσεις: Ειμαι αποφοιτος του ΙΕΚ Κωστακης!

:p
 
Το ποντικι πεθανε κι εμεις ακομη να το καταλαβουμε...

Ε, εντάξει.. Μην υπερβάλουμε κιόλας.. Δεν έχουμε γίνει ακριβώς Minority Report.. θέλει λίγα χρονάκια ακόμα..

Εκτός αν υπονοείς ότι το iPad είναι και εργαλείο δουλειάς, και θα αντικαταστήσει άμεσα τα desktop μηχανήματα.. ;)
 
Re: Απάντηση: Γιατι δεν μπορει να υπαρξει flash στο ipad !

 Νίκος;1192200 said:
Ήδη έχει ξεκινήσει.Αν δεις μόνο πόσες σελίδες έχουν αλλάξει ή ανακοίνωσαν οτι θα αλλάξουν...

Καλά, ότι κάποια στιγμή θα γίνει το standard είναι σίγουρο.. αλλά μάλλον αργεί αυτή η στιγμή. Θέλει χρόνια ακόμα για να ολοκληρωθεί ως standard..

Για την ώρα, καλώς ή κακώς, το standard για τις εφαρμογές που συζητάμε είναι το Flash.
 
Για να γινει γρηγορα αυτο Δημητρη, πρεπει καποια μυαλα ν ανοιξουν !!!

Θα ερουν και τα εργαλεια με λειτουργικο σαν του iphone-ipad, αλλα αν καποια πραγματα δεν επιταχυνθουν , θα τα δουμε στην αλλη ζωη.

Αν δεν τα εκανε η Apple ακομη με Nokia θα ημασταν και Windows (φτου-φτου-φτου)!!!