Γιατί δεν παίζει το Nakamichi CR-3;

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Εχω ένα κασετόφωνο Nakamichi CR-3 και μετά απο 10 χρόνια ακινησίας το συνέδεσα αλλά δεν παίζει την κασέτα.
Ολες οι εντολές λειτουργούν εκτός απο το Play.Πάει να ξεκινήσει και αμέσως σταματάει μόνο του.
Αν βγάλω την κασέτα και πατήσω Play γυρνάει το καρούλι στον αέρα.
Τι μπορεί να φταίει;

*Οσο αφορά τις συνδέσεις πίσω το "Input" το έβαλα στον ενισχυτή εκεί που λέει "Recording" και το "Output" στον ενισχυτή στη θέση "PB".
Αυτό βγαίνει από το playback?

Επίσης το κουμπί για τύπο κασέτας να το έχω στην πρώτη θέση και τα περιστροφικά κουμπιά "Output" & "Rec level" να τα έχω στη μέση;

Σκέφτηκα μήπως έχει πολύ σκόνη και δεν παίρνει μπρος αλλά δείχνει καθαρό...

http://product-images.highwire.com/5571933/7444-5.jpg

Last edited:
Εχω ένα κασετόφωνο Nakamichi CR-3 και μετά απο 10 χρόνια ακινησίας το συνέδεσα αλλά δεν παίζει την κασέτα.
Ολες οι εντολές λειτουργούν εκτός απο το Play.Πάει να ξεκινήσει και αμέσως σταματάει μόνο του.
Αν βγάλω την κασέτα και πατήσω Play γυρνάει το καρούλι στον αέρα.
Τι μπορεί να φταίει;

*Οσο αφορά τις συνδέσεις πίσω το "Input" το έβαλα στον ενισχυτή εκεί που λέει "Recording" και το "Output" στον ενισχυτή στη θέση "PB".
Αυτό βγαίνει από το playback?

Επίσης το κουμπί για τύπο κασέτας να το έχω στην πρώτη θέση και τα περιστροφικά κουμπιά "Output" & "Rec level" να τα έχω στη μέση;

Σκέφτηκα μήπως έχει πολύ σκόνη και δεν παίρνει μπρος αλλά δείχνει καθαρό...

http://product-images.highwire.com/5571933/7444-5.jpg

Δοκίμασες μέ άλλη κασέτα; μήπως αυτή ρίναι φρακαρισμένη;
Οί συνδέσεις είναι τελείως άσχετες ,επί τού παρόντος ,σέ σένα δέ κινήται η κασετα καί αυτό είναι μηχανικό πρόβλημα (οπως τό περιγράφεις) καί όχι πρόβλημα συνδέσεων

Και εμενα σαν προβλημα στην κασετα μου ακουγεται, οπως το λεει ο Πετρος. Αυτα τα κασετοφωνα οταν "διαβασουν" μεγαλη αντισταση στην περιστροφη της κασετας σταματουν.

Αν για καποιο λογο δεν εχεις αλλες κασετες, κανε το κολπακι με το στυλο (τι θυμηθηκα τωρα..)

ισως μετα απο τοσα χρονια να θελει νεους ιμαντες ( λαστιχακια ) στον αερα μπορει να γυριζει αλλα μολις βαλεις αντισταση μεσω τις κασσετας ισως πατιναρουν οι ιμαντες λογω του οτι εχουν ξεραθει απο τα χρονιακαι τοτε παει στο stop το deck

το θεμα ειναι αν θα τους βρεις στην αγορα

Μαλλον η κλασικη βλαβη που ειπε ο takis. Λαστιχενιοι ιμαντες ξεχειλωμενοι και χωρις ελαστικοτητα απο την πολυκαιρια.

κάποια έχουν αυτόματο στοπ αν δεν γυρίζει το αριστερό καρούλι...

Δοκίμασα και με 2η κασέτα και έκανε το ίδιο.

Στην κασέτα έβαλα ένα στυλό και γύρισα τα καρούλια προς τις 2 κατευθυνσεις και γύρισαν εύκολα...

Επίσης αν πατήσω play χωρίς κασέτα όπως κοιτώ το πορτάκι το δεξιό καρούλι γυρίζει...

Απάντηση: Re: Γιατί δεν παίζει το Nakamichi CR-3;

Δοκίμασα και με 2η κασέτα και έκανε το ίδιο.

Στην κασέτα έβαλα ένα στυλό και γύρισα τα καρούλια προς τις 2 κατευθυνσεις και γύρισαν εύκολα...

Επίσης αν πατήσω play χωρίς κασέτα όπως κοιτώ το πορτάκι το δεξιό καρούλι γυρίζει...

Μάλλον χρειάζεται ιμάντες,γυρνά χωρίς κασσέτα γιατί δεν ζορίζεται.

ναι, παμε για ιμαντες...

μπορεις να δοκιμασεις να τους περασεις με ταλκ και μετα με λιγο γυαλοχαρτο.

Αν ειναι αυτο που ειχα και γω (δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο) εμπλεξες.
Αυτο δεν εχει ιμαντες αλλα ενα αλλο συστημα (κατι σαν direct drive) που παθαινε την ιδια βλαβη συνεχως και γιαυτο το σουταρισα.
Αν βρεις μερακλη μαστορα που τα ξερει, φιαχνεται ευκολα.

Τώρα που το λες, να ελέγξω και το δικό μου DR-3 μπας κι έχει κολλήσει... Έχω κι ένα παλιό Philips με το ίδιο πρόβλημα.