Γιατί έχει <<παγώσει>> η ανάπτυξη της ψηφιακής τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη;

johnpontios

New member
20 March 2011
29
salonika
Γιατί έχει <<παγώσει>> η ανάπτυξη της ψηφιακής τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη;

Ενώ πρώτα ξεκίνησε η ψηφιακή τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη από την digea 14/01/2010 (Χορτιάτης-Φιλίππειο) και πολύ αργότερα στην Αττική 18/06/2010 (Υμηττός/Αίγινα), στην Αττική έχει επέλθει πλήρης ψηφιακή μετάβαση στον δίαυλο της Αίγινας (Digea - EΡT και τα 2 ψηφιακά της μπουκέτα + τα περιφερειακά κανάλια τα οποία έχουν περάσει στην digea) ενώ στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχει παγώσει κάτι παρόμοιο. Απ την τελευταία έναρξη του 2ου ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ και από τα 2 κέντρα εκπομπής (Χορτιάτης-Φιλίππειο) στις 14/01/2011 (πριν εξέπεμπε μόνο από Χορτιάτη το 2ο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ το οποίο και αυτό είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση στις 27/9/2010 ) δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι περισσότερο για να ενταχθούν και τα περιφερειακά κανάλια στην ψηφιακή εποχή. Σ‛ αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι είναι ενεργό το κανάλι 59 το οποίο προορίζεται για τα περιφερειακά κανάλια (TV Thessaloniki, Time Channel, XTV, channel 9-black screen και φαίνεται να ανήκει στη Digital Union )στο οποίο υπάρχουν πιλοτικές εκπομπές με χαμηλές ποιότητες εκόντας και ήχου εδώ και πολύ καιρό, ενώ για τα υπόλοιπα κανάλια δεν υπάρχει ακόμα τίποτα στον <<αέρα>>.;
Έτσι λοιπόν μου έχουν γεννηθεί οι εξής ερωτήσεις:
Αν δεν μπορεί η Digital Union γιατί δεν τα αναλαμβάνει τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης η digea όπως συνέβη και στην Αττική ; Γιατί λοιπόν να πληρώσεις έναν αποκωδικοποιητή ο οποίος θα σου κοστίσει (50-80 ) ,για να βλέπεις μόνο τα ιδιωτικά και την ΕΡΤ ; Θα τον αγοράσεις μόνο αν έχει επέλθει Switch-OFF στα αναλογικά κανάλια στην περιοχή σου και δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, απαντώ εγώ. Γιατί να μην υπάρχει συντονισμένη μετάβαση ανάμεσα στην (ΕΡΤ- digea – Digital Union) έτσι ώστε όταν μεταβαίνει μια περιοχή στην ψηφιακή εποχή να γίνεται συντονισμένη μετάβαση ανάμεσα σε κρατικά-ιδιωτικά και περιφερειακά κανάλια, τόσο δύσκολο είναι; Τέλος αν μπορεί ας μας ενημερώσει κάποιος αρμόδιος πότε θα γίνει η πολυπόθητη μετάβαση των περιφερειακών της συμπρωτεύουσας και κατά πόσο ισχύουν οι φήμες σχετικά με το οποίο ακούγεται ότι έχει <<παγώσει>> η μετάβαση γιατί πρέπει οι σταθμοί να βελτιώσουν το σήμα που στέλνουν προς τον Χορτιάτη-μήπως λέμε μήπως δεν υπάρχει σάλιο για τέτοιο εγχείρημα και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά δικαιολογίες ;
Οποιαδήποτε άποψη είναι δεκτή.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Re: Γιατί έχει <<παγώσει>> η ανάπτυξη της ψηφιακής τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη;

τα ρωτησες και τα απαντησες και μονος σου.
εκτος αυτου στην ελλαδα δεν ζεις ? δεν ξερεις τι γινεται ?
οταν υπαρχουν καναλια στην θεσσαλονικη που απλα δεν ενδιαφερονται
για την ψηφιακη ας μην ζηταμε και πολιτελιες οπως καλητερη εικονα και ηχο
απο τα ηδη υπαρχοντα
επισεις πεσμου τι να τα κανουμε τα τοπικα οταν δεν προσφερουν απολυτος τιποτα π.χ.
καναλι 9 -- ολοι μερα δειχνει τα ιδια παιδικα. τελειωνει το dvd και το ξαναβαζουν.
europe 1 --διαφημιστικα
βεργινα -- το μονο αξιολογο
πανοραμα -- διαφημιστικα και τραγουδια
γνωμη -- διαφημιστικα ,τραγουδια και τουρ σε ολη την ελλαδα
4ε -- καναλι της εκκλησιας
εγνατια -- διαφημιστικα ,τραγουδια και χορους
τιμε -- μονο διαφημιστικα και εδω μολις τελειωση το dvd παμε παλι απο την αρχη
τv θεσσαλονικη -- το μονο με ενημερωση
tv 100 -- υπο διαλυση πολλα οικονομικα προβληματα
ΜTV -- καναλι με μουσικη
και 1-2 ακομα που στην περιοχη μου δεν τα πιανω

προσωπικα μου πιανουν χωρο στην τηλεωραση και το μονο που κανουν
ειναι να παρεμβαλουν.
ευχαριστω αλλα δεν τα θελω στην ψηφιακη προτιμο να εχω στον
δεκτη μου μονο τα πανελλαδικα καναλια που ας πουμε οτι μας προσφερουν κατι.:fahne90:

Από τη δική μου τη μεριά προσωπικά πιστεύω πως έχεις δίκιο σε πολλά από τα παραπάνω. Καλύτερα να είχαμε λιγότερα κανάλια τοπικά με περιεχόμενο και εκπομπές αξιόλογες παρά αυτό το χάλι που υπάρχει τώρα. Προσωπικά από αυτά που υπάρχουν τώρα στην αναλογική θα ήθελα να έχω το MTV+ στην ψηφιακή μου λόγω παρεμβολής στα αναλογικά που έχει και δεν το πιάνω καλά και κάνα 2 από αυτά που ανέφερες(thessaloniki tv, europe1,βεργινα, άντε και καμία γνώμη για κάνα video clip).
Από την άλλη όμως υπάρχουνε και στην Αθήνα πολλοί σταθμοί που περάσανε στην ψηφιακή εποχή χωρίς να έχουν εκπομπές και αξιόλογο πρόγραμμα(σαφώς όμως λιγότεροι από αυτούς της Θεσσαλονίκης). Γιατί λοιπόν να μένει πάντα οι περιφέρεια στο παρασκήνιο; Και ποιος ξέρει αν τα κανάλια μπουν στην ψηφιακή εποχή μπορεί και να βελτιώσουν το περιεχόμενο τους και να βελτιωθούν ; ( με αυτά τα οικονομικά των τελευταίων μηνών και τις εξέλιξης λίγο δύσκολο) αλλά αν δεν προνοήσεις δεν κάνεις τίποτα για το μέλλον...!!!

τα ρωτησες και τα απαντησες και μονος σου.
εκτος αυτου στην ελλαδα δεν ζεις ? δεν ξερεις τι γινεται ?
οταν υπαρχουν καναλια στην θεσσαλονικη που απλα δεν ενδιαφερονται
για την ψηφιακη ας μην ζηταμε και πολιτελιες οπως καλητερη εικονα και ηχο
απο τα ηδη υπαρχοντα
επισεις πεσμου τι να τα κανουμε τα τοπικα οταν δεν προσφερουν απολυτος τιποτα π.χ.
καναλι 9 -- ολοι μερα δειχνει τα ιδια παιδικα. τελειωνει το dvd και το ξαναβαζουν.
europe 1 --διαφημιστικα
βεργινα -- το μονο αξιολογο
πανοραμα -- διαφημιστικα και τραγουδια
γνωμη -- διαφημιστικα ,τραγουδια και τουρ σε ολη την ελλαδα
4ε -- καναλι της εκκλησιας
εγνατια -- διαφημιστικα ,τραγουδια και χορους
τιμε -- μονο διαφημιστικα και εδω μολις τελειωση το dvd παμε παλι απο την αρχη
τv θεσσαλονικη -- το μονο με ενημερωση
tv 100 -- υπο διαλυση πολλα οικονομικα προβληματα
ΜTV -- καναλι με μουσικη
και 1-2 ακομα που στην περιοχη μου δεν τα πιανω

προσωπικα μου πιανουν χωρο στην τηλεωραση και το μονο που κανουν
ειναι να παρεμβαλουν.
ευχαριστω αλλα δεν τα θελω στην ψηφιακη προτιμο να εχω στον
δεκτη μου μονο τα πανελλαδικα καναλια που ας πουμε οτι μας προσφερουν κατι.:fahne90:
+1 :music-smiley-005:

καταρχην η θεσσαλονικη δεν ειναι περιφερεια ειναι η 2η μεγαλητερη πολη
της ελλαδος.
2ον η θεσσαλονικη εχει περιπου 1.000.000 πληθυσμο
η αθηνα περιπου 4.500.000 αρα περισσοτερες ευκαιριες για να βρεις διαφημησεις
και να πας μπροστα τον σταθμο σου.
εκει φαινεται και λεω φαινεται γιατι δεν ζω στην αθηνα αυτο μπορει να το πει καποιο
παιδι απο την αθηνα οτι εκει ενδιαφερονται να επενδυσουν στην ψηφιακη.

:chinscratch:

κακά τα ψέματα περά από το νομό της Αθήνας οι υπόλοιποι Ελλάδα θεωρείτε περιφέρεια. Τεσπα δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Επειδή τυχαίνει και έχω δικούς μου στην Αθήνα και κατεβαίνω ,τώρα τα Χριστούγεννα που κατέβηκα είδα αν όχι όλα τα περιφερειακά τα περισσότερα να έχουν επενδύσει στην ψηφιακή εποχή και την ανάπτυξη τους. Πράγμα το οποίο δεν δείχνει να γίνεται εδώ σε μας στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια δεν ξέρω σε μας αν δεν έχουν να επενδύουν ή δεν μπορούν να βρουν πάροχο για να τους καλύψει. Τέλος αν η Θεσσαλονίκη η 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας δεν μπορεί να βρει παρόχους, τότε τι θα κάνουνε οι άλλοι μικρότεροι νομοί όταν μπουν και εκείνοι στην ψηφιακή εποχή; Με λίγα λόγια λοιπόν θα 'χαθούν' τα περιφερειακά κανάλια των μικρών νομών;

:fahne90:

Είναι καθαρά θέμα κόστους παιδιά.Στην Αίγινα (Ν.Αττικής),έγινε switch off και μόνον τότε αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν και τα τοπικά κανάλια σε κάποιον πάροχο.
Φυσικά στη συγκεκριμένη περίπτωση (Αίγινα) η προβολή της "ψηφιακής εποχής που έρχεται",ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή ,μιας και τα νότια προάστεια της Αθήνας είχαν μεγάλο πρόβλημα με την αναλογική λήψη σε όλα σχεδόν τα κανάλια (είδωλα,παρεμβολές,μορφολογία εδάφους) γι αυτό προφανώς και η τόση βιασύνη ...

Πάντως,ούτε το πρόγραμμά τους εμπλουτίστηκε,ούτε η ποιότητά του,ούτε τίποτα ...
Πρέπει να το δει συνολικά η πολιτεία το θέμα αυτό και συμφωνώ απόλυτα ,ότι αν τα τοπικά κανάλια δε μπορούν να είναι βιώσιμα,πρέπει κάποια στιγμή να κλείσουν ...

Και τώρα το σημαντικότερο !Αν κάποιος από εσάς έχει λίγα χρήματα και κάποιο γνωστό σε κάνα υπουργείο ή υπηρεσία,είμαι μέσα να στήσουμε και εμείς ένα σταθμό σε κάποιο βουνό.Επένδυση είναι άλλωστε απ'τα λίγα που καταλαβαίνω,μιας και όλοι αυτοί που δείχνουν τα ίδια παιδικά και video clips όλη μέρα,υπολογίζουν στο να πουλήσουν κάποτε τη συχνότητα που τους παραχωρήθηκε σε κάποιον μεγάλο επιχειρηματία και να πλουτίσουν!
Όλα αυτά στην πλάτη του Ελληνικού δημοσίου φυσικά,γιατί κανείς απ' αυτούς δεν καταβάλλει το ενοίκιο της συχνότητας στο κράτος ...

Υπομονή μέχρι το switch-off λοιπόν φίλοι μου ,όπως κάνουν άλλωστε και αρκετοί άλλοι εδώ κάτω,αφού στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αττικής,δε πιάνουμε σχεδόν καθόλου ψηφιακά.Βλέπετε,οι κύριοι της Digea φρόντισαν να μας κλείσουν την ΕΡΤ από την Πάρνηθα για τους δικούς τους πολύ γνωστούς λόγους...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι η Digea επένδυσε στα ψηφιακά των περιφερειακών της Αττικής (και όχι τα περιφερειακά της Αττικής στην ψηφιακή), κάνοντας παιχνίδι με το MPEG-4, έναντι του MPEG-2 (για το πιο θα επικρατήσει)...
Όπως κάνει παιχνίδια και έναντι του HD, σύμφωνα πάντοτε με το πως διαμορφώνονται τα συμφέροντα της... Γενικώς θέλει να οδηγεί εκείνη την ψηφιακή μετάβαση και να ακολουθεί μετά η ΕΡΤ...

Για μένα τα μόνα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης που αξίζουν να είναι στην ψηφιακή τηλεόραση είναι τα κανάλια "MTV+, TV100, 4E, Europe One, Δion TV, ΧΤV"...

Θα συμφωνήσω πολύ με το φίλο SatZapper για τα περειφερειακά της Αττικής σχετικά με την digea. Το ερώτημα όμως παραμένει δηλαδή δεν θέλει να αναπτύξει η digea τα περιφερειακά κανάλια της θεσσαλονίκς (απο συμφέρον απο καποιον αλλο παραγοντα δεν ξερω). Αν στη θεσσαλονίκη που είναι μεγάλη πόλη δεν υπάρχει ενδιαφέρον φανταστείτε σε άλλες μικρότερες πόλεις τι έχει να γίνει...!!! Ακόμα να πω στον φίλο Jotheo ότι το πρόβλημα που εχουνε στην περιοχή της βόρειας Αττικής υπάρχει και στην δυτική θεσσαλονικη (Συκιές,Νεαπολη κτλ) που δεν εχουν καθολου καλο σημα όπως φαντάζομαι και πολλά αλλα σημεία στην Ελλαδα.

Λείπουν τα λεφτά (που υπήρχαν - Θυμάστε?)
Τώρα, ανακαλύφθηκε η "περαίωση".
Δηλ., είσαι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Ως τότε, δεν παίρνεις τίποτα απ' αυτά που σου οφείλει το κράτος. Αντίθετα, πρέπει να πληρώσεις και προκαταβολή για να ενταχθείς σ' αυτό το "ευεργέτημα"....
Γενική άποψη, αλλά εξηγεί πολλά που συμβαίνουν στις μέρες μας!

Εγώ πάλι πιστεύω ότι για τη Digea ήταν εύκολο να βάλει κι άλλα κανάλια στην Αττική γιατί πολύ απλά με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, οπτικές ίνες, κεραιοϊστοί, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να δεχτεί σήμα από τα περιφερειακά κανάλια στο κέντρο διαχείρισης και να το στείλει όπου ήθελε τοποθετώντας έξτρα πομπούς! Στη προκειμένη περίπτωση στην Αίγινα.
Για Θεσσαλονίκη (και για τα υπόλοιπα μέρη) τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μιας και και δεν υπάρχει κέντρο διαχείρισης σήματος εκεί! Δηλαδή με την υπάρχουσα υποδομή της Digea θα έπρεπε τα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης να στείλουν σήμα στο κέντρο διαχείρισης στην Αθήνα για να εκπεμπφθούν Θεσσαλονίκη μέσω Digea!!!

Απ ότι φαίνεται παιδιά τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης δεν έχουν μπει σε τροχιά ψηφιακής μετάβασης αφού δεν προβλέπεται ακόμα αναλογικό Switch-Off από το Βασικό Κέντρο εκπομπής του «Χορτιάτη» ενώ όσο αφορά το κέντρο εκπομπής «Φιλίππειο», δεν υπήρξε ποτέ αναλογικό κέντρο εκπομπής των περιφερειακών καναλιών της Θεσσαλονίκης (εκτός της TV100 και του MTV+ ) πράγμα το οποίο μας λέει ότι οι δυτικές περιοχές της πόλης δεν θα μπορούν να βλέπουν τα αναλογικά περιφερειακά κανάλια όπως δηλαδή συνέβαινε εδώ και τόσα χρόνια.Απ την άλλη βλέπουμε σε άλλες περιοχές όπως Αίγινας (Σεπτέμβριος 2010 + Ιανουάριος 2011), Ρόδου (Φεβρουάριος 2011), Θράκης (Μάρτιος 2011) μπήκανε τα κανάλια σε ψηφιακή τροχιά γιατί προβλέπεται Switch-Off των παραπάνω κέντρων. Έτσι λοιπόν μου γεννιέται το εξής ερώτημα αφού και στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει Switch-Off του κέντρου εκπομπής «Φιλίππειο»,γιατί εδώ δεν γίνεται το αυτονόητο όπως συνέβη και στις προαναφερόμενες περιοχές; Μήπως τελικά είναι λίγο θολά τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς !!

:award::fahne90::award: