Γιατί γίνετε αυτό ?

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Πολλές φορές βλέπω σε αρκετά thread να έχουν ανεβάσει διάφορα μέλη
Φωτογραφίες ,video youtube , η ανέκδοτα , η νέα που τα έχει ανεβάσει και κάποιος άλλος στο παρελθόν .
Η αντίδραση ορισμένων είναι άμεσος να του την πουν,
άλλες φορές με την καλή έννοια και άλλες φορές με άσχημο τρόπο.
Νομίζετε ότι όλα τα μέλη διαβάζουν τα πάντα μέσα στο forum ?
άσε που μπορεί να είναι νέος στο club .
Γιατί γίνετε αυτό ?

Χωρίς να είμαι κακός και χωρίς να έχω κάτι να χωρίσω με κανένα, πιστεύω ότι μερικές φορές αντί να κάνουμε ένα Search ανοίγουμε με την μία νέο thread. Και πέρα από την επί παντώς με τα ανέκδοτα και τα βιντεάκια πολλές φορές αυτό γίνεται και στις τηλεοράσεις (που δεν παρακολουθώ αλλα το ξέρω) αλλά και αλλού. Γιατί να ξανααπαντάμε θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί; Πολλοί ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο για να γράφουν ουσιώδη ποστ τα οποία χάνονται από τα άπειρα threads που ανοίγονται για χιλιο-ειπωμένα θέματα. Το ίδιο γίνεται όταν βάζουμε και ασαφής τίτλους...
Αυτά πιστεύω εγώ για το ζήτημα, περιμένω να διαβάσω και άλλες απόψεις!

Είναι κάτι που και εγώ το έχω παρατηρήσει και πραγματικά όταν είναι με άσχημο τρόπο μου κακοφαίνεται. Εχουμε φτάσει σε σημείο πολλές φορές να μην γράφουμε για να μην μας την μπουν.

Χωρίς να είμαι κακός και χωρίς να έχω κάτι να χωρίσω με κανένα, πιστεύω ότι μερικές φορές αντί να κάνουμε ένα Search ανοίγουμε με την μία νέο thread. Και πέρα από την επί παντώς με τα ανέκδοτα και τα βιντεάκια πολλές φορές αυτό γίνεται και στις τηλεοράσεις (που δεν παρακολουθώ αλλα το ξέρω) αλλά και αλλού. Γιατί να ξανααπαντάμε θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί; Πολλοί ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο για να γράφουν ουσιώδη ποστ τα οποία χάνονται από τα άπειρα threads που ανοίγονται για χιλιο-ειπωμένα θέματα. Το ίδιο γίνεται όταν βάζουμε και ασαφής τίτλους...
Αυτά πιστεύω εγώ για το ζήτημα, περιμένω να διαβάσω και άλλες απόψεις!

Εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα απο την αλλη ειναι τοσα πολλα τα θεματα (ειμαστε και 6000 μελη ζωη να εχουμε!!!!!!) που πραγματικα πρεπει να φας πολυ ωρα στο ψαξιμο για να δεις μη τυχών έχει ξαναγραφτεί κατι.

Εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα απο την αλλη ειναι τοσα πολλα τα θεματα (ειμαστε και 6000 μελη ζωη να εχουμε!!!!!!) που πραγματικα πρεπει να φας πολυ ωρα στο ψαξιμο για να δεις μη τυχών έχει ξαναγραφτεί κατι.

Πάντως και εγώ δεν συμφωνώ στον "άσχημο" τρόπο...
Στο κάτω κάτω λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε!

Απλά δεν είναι καλό να βλέπεις νήμα μισό σκρολ του ποντικιού πιο κάτω με παρόμοιο τίτλο και 15 απαντήσεις και να το αγνοείς γιατί θες τις δικές σου απαντήσεις, λες και τα κριτήρια σου είναι διαφορετικά από εκείνου που έκανε την ερώτηση...:BDGBDGB53:
Αν από την άλλη έκανες search και δεν βρήκες τίποτα τότε... σιγά δεν τρέχει και τίποτα:BDBDG54::ernaehrung004:

Ακριβώς αυτό που είπαν και οι συναδελφοι πιο πάνω. Επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλά ενεργά μέλη στο forum, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό το thread / video / πρόβλημα που θέλουμε να γράψουμε να έχει ξανασυζητηθεί.

Ετσι λοιπόν οφείλουμε να αφιερώσουμε 1 λεπτό παραπάνω να κάνουμε ενα γρήγορο search !

Ετσι βοηθάμε και στην καλύτερη συνοχή και οργάνωση του board.

Πάντως και εγώ δεν συμφωνώ στον "άσχημο" τρόπο...
Στο κάτω κάτω λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε!

Απλά δεν είναι καλό να βλέπεις νήμα μισό σκρολ του ποντικιού πιο κάτω με παρόμοιο τίτλο και 15 απαντήσεις και να το αγνοείς γιατί θες τις δικές σου απαντήσεις, λες και τα κριτήρια σου είναι διαφορετικά από εκείνου που έκανε την ερώτηση...:BDGBDGB53:
Αν από την άλλη έκανες search και δεν βρήκες τίποτα τότε... σιγά δεν τρέχει και τίποτα:BDBDG54::ernaehrung004:

Κοίτα να δεις. Καλό είναι όταν θες να ρωτήσεις κάτι, να κοιτάξεις πρώτα να δεις αν υπάρχει ένα θέμα που ίσως να μπορει να σε καλύψει. Αλλα αυτό που γίνετε ειδικά στην cafe είναι υπερβολικό. Αν κάνεις και λίγες ώρες να μπεις μέσα, τα post που πρέπει να διαβάσεις είναι εκατοντάδες. Ολο και κάτι θα χάσεις. Ασε δε που πολλές φορές και το search δεν σε βοηθάει και πολύ....οπότε λάθη γίνονται.....

Φωτογραφίες ,video youtube , η ανέκδοτα , η νέα που τα έχει ανεβάσει και κάποιος άλλος στο παρελθόν .
Γιατί γίνετε αυτό ?

Αυτο το θρεντ εχει ξαναανοιχθει

Ας ειμαστε ποιο προσεκτικοι βρε παιδια, ελεος, ολο τα ιδια και τα ιδια...

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Θα μπορούσε κάποιος αν δει διπλό thread ( και δεν εννοώ στην ιδία σελίδα )
Απλά να το προσπεράσει ( άλλωστε δεν σπαταλά και ο ίδιος τον πολύτιμο
Χρόνο του για να του την πει ??? )
Οκ, να προσπαθήσει κάποιος να κάνει search αλλά με τι κριτήρια ?
Ο τίτλος που μπορεί να δώσει ο καθένας μας για το ίδιο θέμα μπορεί διαφέρει
Τελικά νομίζω ότι σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο του με το να του την πει.

Γιατί γίνετε αυτό ?

Διστυχως αυτο που αναφερεις("να του την πουν") γινεται πλεον και σε πολλες αλλες περιπτωσεις(εδω και μηνες δεν εχω δει ουτε ενα thread χωρις μια αντιπαραθεση,υπαινιγμο,"κραξιμο",επιθετικοτητα,ειρωνια κτλπ)...ειναι λογικο με 6000 μελη και ειδικα οταν καποια απο αυτα εχουν "καψει το πυριτιο του υπολογιστη τους" απο τα συνεχομενα 24ωρα μπροστα στο monitor!
Κακα τα ψεματα, το forum εχει τεραστια διαφορα πλεον σε σχεση με αυτο που ηταν πριν 1 - 1.5 χρονο.

Ακριβώς αυτό που είπαν και οι συναδελφοι πιο πάνω. Επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλά ενεργά μέλη στο forum, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό το thread / video / πρόβλημα που θέλουμε να γράψουμε να έχει ξανασυζητηθεί.

Ετσι λοιπόν οφείλουμε να αφιερώσουμε 1 λεπτό παραπάνω να κάνουμε ενα γρήγορο search !

Ετσι βοηθάμε και στην καλύτερη συνοχή και οργάνωση του board.

Κοίτα να δεις φίλε μου.
Αν πρόκειται για TV η προβολέα η ηχεία τότε μπορείς να κάνεις ένα search και να δεις εάν υπάρχει ,στην καφε ομως αν όμως θες για παράδειγμα να ανεβάσεις ένα ανέκδοτο τότε θα
Πρέπει να διαβάζεις όλο το thread που μπορεί να είναι πολλές σελίδες για να δεις αν υπάρχει ….πράγμα που είναι αδύνατο

Απάντηση: Re: Γιατί γίνετε αυτό ?

Κοίτα να δεις φίλε μου.
Αν πρόκειται για TV η προβολέα η ηχεία τότε μπορείς να κάνεις ένα search και να δεις εάν υπάρχει ,στην καφε ομως αν όμως θες για παράδειγμα να ανεβάσεις ένα ανέκδοτο τότε θα
Πρέπει να διαβάζεις όλο το thread που μπορεί να είναι πολλές σελίδες για να δεις αν υπάρχει ….πράγμα που είναι αδύνατο

Δεν θα το έλεγα, αρκεί να γράψουμε την αρχή του ανεκδότου και ένα search με επιλογή να τα βγάζει ως μηνύματα για να έχουμε μια ιδέα!
Γενικώς το search είναι αυτό που δεν χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Τώρα και αν κάποιος μου την πει για Double post, ε, δεν θα τα βάψω και μαύρα, σιγά το πράμα! Πάνω απ' όλα φίλοι είμαστε όλοι:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Γιατί γίνετε αυτό ?

Δεν θα το έλεγα, αρκεί να γράψουμε την αρχή του ανεκδότου και ένα search με επιλογή να τα βγάζει ως μηνύματα για να έχουμε μια ιδέα!
Γενικώς το search είναι αυτό που δεν χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Τώρα και αν κάποιος μου την πει για Double post, ε, δεν θα τα βάψω και μαύρα, σιγά το πράμα! Πάνω απ' όλα φίλοι είμαστε όλοι:BDGBGDB55:

Ναι. Βαλε στην αναζητηση "ηταν ενας αμερικανος, ενας γερμανος και ενας ελληνας". Πρεπει να σου βγαλει ενα καρο ανεκδοτα:flipout::flipout::flipout:

Η αληθεια ειναι οτι αν ψαξεις εναν προβολεα ή μια τηλεοραση κτλ θα το βρεις ευκολα και θα σε καλυψει. Αλλα για θεματα της καφε δεν ειναι ευκολη δουλεια.
Παντως αν εγω προσωπικα την ελεγα για καθε ξαναγραφομενο ανεκδοτο θα ειχα τα διπλασια μυνηματα στο προφιλ μου.:flipout:

Το φορουμικό σπορ του πατατοσερβιρίσματος είναι προστατευόμενο σε αυτήν την κατηγορία, και φυσικά αφορά μόνο μέλη που είναι καιρό μαζί μας και θα "έπρεπε" να θυμούνται καλύτερα. Ελπίζω να μην παρεξηγείται κανείς με αυτό.

Από εκεί και πέρα, είναι αναμενόμενο κάποια νέα μέλη, να ανεβάσουν κάτι που έχει αναφερθεί και στο παρελθόν. Σε αυτήν την κατηγορία δεν έχει μεγάλη σημασία. Όμως στις πιο τεχνικές κατηγορίες καλό θα είναι να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή. Όχι μόνο για να μην κουραζόμαστε να απαντάμε δυο φορές στα ίδια πράγματα, αλλά και επειδή σε μια νέα συζήτηση θα αναφερθεί και κάτι καινούργιο, οπότε θα έχουμε χρήσιμες πληροφορίες για ένα θέμα σε δύο διαφορετικά threads.

Μεγαλύτερη προσοχή θα προτιμούσα σε δημοσιεύσεις σχετικά με αστικούς μύθους. Εκεί, ένα search όχι εδώ, αλλά σε όλο το δίκτυο, είναι επιβεβλημένη. Η διάδοση ανοησιών είναι από τις πιο ενοχλητικές -και καμιά φορά επικίνδυνες- πλευρές του διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες υποδείξεις σε νέα μέλη θα πρέπει να γίνονται με ευγένεια. Το πατατοχιούμορ δεν είναι τόσο καλή ιδέα, διότι κάποιος που δεν έχει δεδομένη την καλή μας πρόθεση μπορεί να το εκλάβει ως ειρωνεία.

Last edited:
Το φορουμικό σπορ του πατατοσερβιρίσματος είναι προστατευόμενο σε αυτήν την κατηγορία, και φυσικά αφορά μόνο μέλη που είναι καιρό μαζί μας και θα "έπρεπε" να θυμούνται καλύτερα. Ελπίζω να μην παρεξηγείται κανείς με αυτό.

Από εκεί και πέρα, είναι αναμενόμενο κάποια νέα μέλη, να ανεβάσουν κάτι που έχει αναφερθεί και στο παρελθόν. Σε αυτήν την κατηγορία δεν έχει μεγάλη σημασία. Όμως στις πιο τεχνικές κατηγορίες καλό θα είναι να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή. Όχι μόνο για να μην κουραζόμαστε να απαντάμε δυο φορές στα ίδια πράγματα, αλλά και επειδή σε μια νέα συζήτηση θα αναφερθεί και κάτι καινούργιο, οπότε θα έχουμε χρήσιμες πληροφορίες για ένα θέμα σε δύο διαφορετικά threads.

Μεγαλύτερη προσοχή θα προτιμούσα σε δημοσιεύσεις σχετικά με αστικούς μύθους. Εκεί, ένα search όχι εδώ, αλλά σε όλο το δίκτυο, είναι επιβεβλημένη. Η διάδοση ανοησιών είναι από τις πιο ενοχλητικές -και καμιά φορά επικίνδυνες- πλευρές του διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες υποδείξεις σε νέα μέλη θα πρέπει να γίνονται με ευγένεια. Το πατατοχιούμορ δεν είναι τόσο καλή ιδέα, διότι κάποιος που δεν έχει δεδομένη την καλή μας πρόθεση μπορεί να το εκλάβει ως ειρωνεία.

Μία απάντηση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!-bye-
Μήπως να γράφεις με το δικό μου πληκτρολόγιο;:grinning-smiley-043

Δεν το λέω για μένα ρε φίλε .
Αλλά για σκέψου τι γνώμη σχηματίζει ένα νέο μέλος όταν
Στην προσπάθεια του να ανεβάσει κάτι με χιούμορ (ανέκδοτο ,φωτο, βίντεο)
Και τον «κράζουν» γιατί το θέμα έχει ξανά ανέβει …..και φυσικά δεν μιλάω
Για την έκφραση «πάρε μια πατάτα» που σαφώς δηλώνει χιουμοριστικό χαρακτήρα.

Ολοι το έχουμε συναντήσει.
Μεμονωμένα άτομα είναι που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Δεν αντιπροσωπεύουν το πνεύμα του forum (έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον).
Κάποια στιγμή πρέπει να τους βάλουμε χοντρό χέρι και να σταματήσει αυτή η δουλειά.
Κάποιοι έχουν δεί το forum σαν μέσον για να το παίξουν πονηροί.
Κωστή για σένα φυσικά έκανα πλάκα.
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εντάξει, κι εγώ έχω επισημάνει "πατάτες", αλλά το έκανα είτε σε άτομα που γνωρίζω και προσωπικά, είτε σε κάποιους που έχουμε καλή σχέση διαδικτυακά.

Σε κάποιον καινούργιο ντρέπομαι, επειδή δεν ξέρω πώς θα το πάρει.

Και αυτό είναι το σωστό (κατά την ταπεινή μου άποψη )
Στο κάτω κάτω αν δει κάποιος ένα διπλό thread απλά
μπορεί να το αγνόηση η αν θέλει μπορεί να του το επισημάνει με
ωραίο τρόπο ότι το θέμα αυτό έχει ξανά συζητηθεί στο παρελθόν.