ΓΙΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ???

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,109
ΑΘΗΝΑ
εχω μια απορια μιας και οπως εχω ξαναπει gamer δεν ημουν ποτε..

εαν λοιπον παιζω καποια παιχνιδια σε νορμαλ αναλυση(1024χ768),
βολευομαι με μια ατι 2600προ,μια 8500gt. κοκ Ή επιβαλλεται να τα σκασω για να παιξω σωστα ενα παιχνιδι?
αγοραζουμε δηλαδη μια καλη καρτα γραφικων οταν παιζουμε σε μεγαλες αναλυσεις ή και στις μικρες αναλυσεις εχουμε διαφορα??(κινηση,ευκρινεια,κολληματα..κτλ.)

Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ???

Τι οθόνη έχεις; εαν είναι TFT τότε έχει μόνο μία φυσικά ανάλυση ...

Πάντως με μία 2600 ή 8600 θα είσαι μια χαρά ...

απλα ρωταω jos..
εχω αυτην την περιεργεια καιρο.!!
καινουργια chipset εξοπλισμενα, με ταχυτατες μνημες,xtra τροφοδοσια,τεραστιες πλακετες κτλ.
ενας λοιπον απλος ανθρωπος ,ο οποιος-εστω- παιζει και δυσκολα παιχνιδια
(far-cry ας πουμε -αν και δεν το εχω παιξει)του κανει μια 2600 προ ή τελος παντων μια αντιστοιχων κυβικων?
θα παιζει χωρις κολληματα και με σωστη κινηση(χωρις σπασιματα) ή θα πρεπει να παρει κατι καλυτερο?

Last edited:
Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ???

Θα παίζει με κάποιες υποχωρήσεις σε ποιότητα , σίγουρα δεν έχει σπασίματα όμως ...

δηλαδη φιλε ουσιαστικα παιρνουμε "καλη" καρτα γραφικων
(σημερινα δεδομενα 100 ευρο και πανω...)οταν θελουμε να παιξουμε σε μεγαλες αναλυσεις(1280χ1024 +)με μικρες παραχωρησεις ομως και στα υπολοιπα..(?)

κοίτα στα έτοιμα σετς πχ Very High , High , Medium , Low και ανάλογα σε ποιες αναλύσεις θέλουμε έχουμε Low σε 1920x1080 και High σε 1024χ768 μπορεί και Very High για μία κάρτα των 150-200 ευρώ ( 2600 και 8600 αντίστοιχα )

ΥΓ μιλάμε πάντα για min fps πάνω από 30 ώστε να είναι πλήρως playable

το ΑΑ είναι άχρηστο στις υψηλές αναλύσεις όπως και το το texture filtering ...

Την απάντηση που ήθελες την πήρες;

ΥΓ έχω 2900ΧΤ και παίζω Very High σε όλα τα games και έχω πάντα πάνω από 40 fps ... ( δεν είμαι λάτρης των fps )

ναι ,κατι καταλαβα..
ειναι λιγο μπερδεμενη η ιστορια μου φαινεται με τις καρτες γραφικων..
κολλησα λιγο με την αγορα που εκανα(asus 8600 gts)αφου παιζοντας σ`εναν φιλο το καινουργιο tomb raider με 2600pro και σε αναλυση 1024χ768(4:3)δεν ειχε κανενα προβλημα.
εγω βεβαια στην δικια μου 19` wide παιζω σε 1400χ900 και δεν μπορω να κανω αμεση συγκριση αφου το μονιτορ του φιλου ειναι μεχρι εκει(1024χ768).
εαν οντως ειναι ετσι να την παω πισω και να παρω τα ρεστα μου...!!

εξαρταται τι παιζεις. για παιξε.. reckon warfighter 2 ας πουμε? η colin- mcrae dirt

Last edited:
Το Dirt, με την «μικρή» 8800 (320ΜΒ) δεν παιζόταν με τίποτα στα 1920x1080.
Eβγαζε μύνημα ότι δεν υπήρχε αρκετή διαθέσιμη μνήμη...
Κατεβαίνοντας στα 1600 και κάνοντας κάποιες υποχωρήσεις στο ΑΑ ήταν αστέρι...

Πάντως είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση αυτού του είδους παιχνίδια. Σε παιχνίδια του στυλ Tomb Raider το αποτέλεσμα βέβαια είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ...
(δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά παντως αν δεν την «ξεζουμίζεις» την καρτούλα)

μετα την "μανια" που με επιασε τελευταια , μετα απο πολυ ψαξιμο και αρκετες αλλαγες vga(εχω τα μεσα και μπορεσα και τις εκανα...)
κατεληξα σε αυτην:

http://www.giga-byte.co.uk/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2512

για οποιον θελει ησυχια,επιδοσεις και ΚΟΡΥΦΑΙΑ κατασκευη την αγοραζει με κλειστα ματια σε πολυ καλη τιμη για την κατηγορια της.
παλαιοτερα στη συγκεκριμενη εταιρια δεν ειχα ιδιαιτερη συμπαθεια.
τελευταια ομως με εχει διαψευσει...

Το 1400χ900 είναι ΠΟΛΛΑ παραπάνω pixel απο το 1024χ768 αρα και πολύ πιο δύσκολα για την κάρτα να σου δώσει πάνω άπο 30 fps σε "βαριά" παιχνίδια. Επίσης έχω δει το ίδιο παιχνίδι με τα ίδια settings σε "μικρή" ΑΤΙ και σε δυνατή NVIDIA και παρόλο που φαινόταν να το παίζουν και οι δυο οκ υπήρχαν εμφανείς διαφορές στην ποιότητα των εφφέ... Και τέλος δοκίμασε να βάλεις σε μία μέτρια κάρτα το bioshock σε αυτη την ανάλυση και θα δεις γέλια...
http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=41700

Last edited:
Το 1400χ900 είναι ΠΟΛΛΑ παραπάνω pixel απο το 1024χ768 αρα και πολύ πιο δύσκολα για την κάρτα να σου δώσει πάνω άπο 30 fps σε "βαριά" παιχνίδια. Επίσης έχω δει το ίδιο παιχνίδι με τα ίδια settings σε "μικρή" ΑΤΙ και σε δυνατή NVIDIA και παρόλο που φαινόταν να το παίζουν και οι δυο οκ υπήρχαν εμφανείς διαφορές στην ποιότητα των εφφέ... Και τέλος δοκίμασε να βάλεις σε μία μέτρια κάρτα το bioshock σε αυτη την ανάλυση και θα δεις γέλια...
http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=41700

στα 1024χ768- που εκει ουσιαστκα παιζω γιατι τα "ανεβαζω" στην πλασμα-παιζω ανετα χωρις κολληματα και με high ρυθμισεις.
το bioshock δεν το εχω δοκιμασει και δεν εχω αποψη.
θα κοιταξω να το τεσταρω ομως κι`αυτο...