Γιατί "κλαίει" κάποιες φόρες το πικ απ;

Re: ΓΙΑΤΙ "ΚΛΑΙΕΙ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ;

Άμα έχεις πολλού παλιούς δίσκους ή/και αγοράζεις μεταχειρισμένους το πλυντήριο είναι απαραίτητο. Δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό, ένα Nitty-Gritty ή ένα Moth κάνουν μέχρι 350 ευρώ (μπορεί και λιγότερα) και καθαρίζουν δίσκους τέλεια. Κάπου είχα δει και μιά βραζιλιάνικη ή ισπανική πατέντα που την κοτσάρεις σε μιά απλή ηλεκτρική σκούπα...θα ψάξω και θα σου πω.

Εαν παντως σου παρουσιασθει το φαινομενο ξανα ,δοκιμασε να δεις εαν ο βραχιωνας παταει ελευθερα στο δισκο .Συχνα στους rega ενω εχεις κατεβασει το μοχλο ο βραχιωνας και κατα συνεπεια η βελονα δεν ακουμπα αλλα εφαπτεται με αποτελεσματα αυτα που λες.

τι σχεση εχει ο τροπος μεταδoσης με το προβλημα σε βραχιονα κεφαλη που ειχε ο φιλος?

τι σχεση εχει ο τροπος μεταδoσης με το προβλημα σε βραχιονα κεφαλη που ειχε ο φιλος?

Ενα ολοκληρωμένο πακέτο δεν "ΚΛΑΙΕΙ" ποτέ το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του...

Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ "ΚΛΑΙΕΙ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ;

Γενικά είμαι ανορθόδοξος άνθρωπος.
Γιατί;
Επειδή έχω ένα πανάκριβο, για τα δικά μου δεδομένα, σύστημα πλατό, βραχίονα, κεφαλής, καλωδίων και προ, και εγώ του βάζω να παίζει δίσκους 3-5 $ στραπατσαρισμένους, γρατζουνισμένους, μεταχειρισμένους, βρομισμένους, low fi , όχι 180 gr κτλ και εγώ ζητάω τα μέγιστα....
Κι όμως αυτό το καημένο τα καταφέρνει μια χαρά.
Τέλεια θα έλεγα.

εμ φιλε μου εσυ εισαι μουσικοφιλος, συνεχισε ετσι...
εχουμε πηξει απο τυπους που ψαχνουν τα ΒΑΡΙΑ LP και τα βαζουν μονο οταν ερθουν να ακουσουν οι φιλοι τους σπιτι...

Ενα ολοκληρωμένο πακέτο δεν "ΚΛΑΙΕΙ" ποτέ το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του...

τα dd δεν θα ειχαν το προβλημα που ειχε ο φιλος στον βραχιονα/κεφαλη?
α καλααα... μαλλον μκιι το βλεπω το νημα...

Άιντε πάλι με το Technics και το σόι του. Δηλαδή αν είχε βραχίονα Rega με το πρόβλημα που περιέγραψε ο φίλος παραπάνω ένα οποιοδήποτε DD, δεν θα "έκλαιγε'';

edit : Vetnik μαζί γράφαμε.

Άιντε πάλι με το Technics και το σόι του. Δηλαδή αν είχε βραχίονα Rega με το πρόβλημα που περιέγραψε ο φίλος παραπάνω ένα οποιοδήποτε DD, δεν θα "έκλαιγε'';

μαζι γραφαμεεε.....

edit : Vetnik μαζί γράφαμε.

Υπάρχουν Technics με τον βραχίονα Rega.

IMG_2383.jpg

Περα απο την πλακα ,αυτο μπορει να συμβει σε πολλους βραχιονες κυριως οσους υδραυλικο μοχλο, οπως οι morch κλπ .Αν δεν το παρεις χαμπαρι μπορει να φας απιστευτη ταλαιπωρια .

Απάντηση: ΓΙΑΤΙ "ΚΛΑΙΕΙ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ;

Παιδιά με καθαρή βελόνα και καθαρό δίσκο, ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Αυτό είναι αλήθεια.
Έχω περάσει αρκετές Grado(mte+1, zte+1, blue, red, gold, sonata, master) σε διάφορα πικ απ (φτηνιάρικα silver, pioneer, rega, arrezo) και μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αν δεν έχουν ιδανικές συνθήκες αρχίζουν τα δικά τους. Το πιο συνηθισμένο είναι ο τρεμουλιαστός χορός που φτάνει σε σημείο χοροπηδητού από αυλάκι σε αυλάκι. Θυμάμαι για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα σε φτηνά πικ απ αύξανα το βάρος ανάγνωσης. Όταν ο δίσκος δεν είναι καθαρός είναι ακόμα πιο έντονο.
Όσο για το πλυντήριο σκάφτομαι να κινηθώ προς αυτό:
http://srm-tech.co.uk/shop/article_R...6aid=RCM2&
το έχει κανείς;
Ναι μου αρέσει να ακούω παλιούς δίσκους και όχι απαραίτητα audiofiles, 180gr κτλ, και όταν ακούγονται μια χαρά (όπως τις περισσότερες φορές) γουστάρω πάρα πολύ.
Δεν είμαι και πολύ hi-end ε;

Last edited:

Aυτό είναι το Moth που σου έλεγα στο προηγούμενο ποστ μου. Καλύτερα να πάρεις το DIY kit που κάνει 260 λίρες, και να πας σε ένα γνωστό σου ξυλουργό να σου φτιάξει ένα κουτί με 30-40 ευρώ (και πολλά είπα). Δεν αξίζει να δώσεις σχεδόν τα διπλά λεφτά για να έχεις το φτηνιάρικο κουτί του.

Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ "ΚΛΑΙΕΙ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ;

Παιδιά με καθαρή βελόνα και καθαρό δίσκο, ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Αυτό είναι αλήθεια.
Έχω περάσει αρκετές Grado(mte+1, zte+1, blue, red, gold, sonata, master) σε διάφορα πικ απ (φτηνιάρικα silver, pioneer, rega, arrezo) και μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αν δεν έχουν ιδανικές συνθήκες αρχίζουν τα δικά τους. Το πιο συνηθισμένο είναι ο τρεμουλιαστός χορός που φτάνει σε σημείο χοροπηδητού από αυλάκι σε αυλάκι. Θυμάμαι για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα σε φτηνά πικ απ αύξανα το βάρος ανάγνωσης. Όταν ο δίσκος δεν είναι καθαρός είναι ακόμα πιο έντονο.
Όσο για το πλυντήριο σκάφτομαι να κινηθώ προς αυτό:
http://srm-tech.co.uk/shop/article_R...6aid=RCM2&
το έχει κανείς;
Ναι μου αρέσει να ακούω παλιούς δίσκους και όχι απαραίτητα audiofiles, 180gr κτλ, και όταν ακούγονται μια χαρά (όπως τις περισσότερες φορές) γουστάρω πάρα πολύ.
Δεν είμαι και πολύ hi-end ε;
Για αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας δεν ρίχνεις και ένα τηλ. στον εδώ αντιπρόσωπο?
Hi End Maniac
Δημήτρης Μοσχοβάκος
Τηλ: 2111193893 - 6975635551 - 6973000060

Και από ότι γνωρίζω μπορεί ο Δημήτρης Μοσχοβάκος να φτιάξει το κουτί στην Ελλάδα και να σου έρθει φθηνότερα.