Γιατί "κλαίει" κάποιες φόρες το πικ απ;

Re: ΓΙΑΤΙ "ΚΛΑΙΕΙ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ;

Επειδή αντιμετωπίζω καμιά φορά τα ίδια με σένα προβλήματα, με Grado gold, όχι όμως σε βρώμικους δίσκους, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι φταίει μάλλον ο
στατικός ηλεκτρισμός. Μιλάμε για φοβερό χοροπηδητό! Αμέσως βάζω τον
δίσκο κάτω από τη βρύση - δεν έχω πιστόλι αντιστατικό - και όλη η φύση
ησυχάζει! Γιά δοκίμασέ το.

Ένας βρώμικος δίσκος απλά δεν μπορεί να δημιουργεί το πρόβλημα κινητικότητας συντονισμού της κεφαλής/βελόνας... ούτε ο στατικός ηλεκτρισμός...

Αυτό που μπορεί να το κάνει αυτό είναι οι στρεβλωμένοι δίσκοι, δίσκοι που δεν έχουν την κεντρική οπή ακριβώς στο κέντρο, και βλάβη της ανάρτησης της βελόνας. Άλλος λόγος συντονισμού είναι η ακουστική ανάδραση ή η υπερβολικά λανθασμένη ρύθμιση του antiskating.

Δεν μας είπες σε τι VTF παίζεις και ποιο το εύρος VTF του κατασκευαστή? αν υποθέσουμε ότι αυτά τα έχεις σωστά ρυθμισμένα (κοντά ή στην μέγιστη τιμή του κατασκευαστή) δυστυχώς όλα δείχνουν προς την κεφαλή...

Εφόσον άλλαξες κεφαλή και το πρόβλημα όπως μας λες εξαφανίστηκε... τότε φταίει η κεφαλή σου...

Θυμαμαι πριν 2-3 χρονια,δοκιμασα να καθαρισω το καλυμα του πικαπ ενω η βελονα επαιζε.Ξαφνικα σιωπη και ο βραχιωνας κολλημενος στην μεσα πλευρα του ακρυλικου καλυματος!!!!!!!! Πολυ προσεκτικα ανοιξα λιγο το καλυμα και επιασα τον βραχιωνα και τον εβαλα στην θεσητου.Αυτο εγινε λογω στατικου που δημιουργηθηκε κατα την τριβη του πανιου πανω στο καλυμα.Μηπως κατι αναλογο αλλα σε μικροτερο βαθμο συμβαινει και δεν αφηνει την βελονα στο αυλακι επηρεαζοντας το βαρος αναγνωσης;

Δεν ακούω ποτέ με το καπάκι του πικάπ, διότι εκτός από τα προβλήματα που περιγράφει ο φίλος AUDIOLYTIC, υπάρχει και μικροφωνισμός με ανοικτό καπάκι κλπ...

Και όποιος ¨ακούει" σοβαρά πρέπει να αφαιρεί το καπάκι...

Αυτά που είπα τα είπα θεωρώντας ότι δεν υπάρχει καπάκι στην μέση...

Τα περί στατικού που είπα πιο πριν εννοούσα στατικό του δίσκου.

Από την άλλη το συγκεκριμένο πικάπ (δεν το ξέρω καθόλου για να λέμε την αλήθεια και μπορεί να κάνω λάθος ) επειδή είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από perspex μπορεί να μαζεύει πολύ στατικό... δεν γνωρίζω εικάζω εδώ...

Last edited:
To Arezzo δεν έχει καπάκι. Έχει ένα μεγάλο κάλυμμα, το οποίο το βάζω μονάχα όταν δεν παίζει.
Όταν ο δίσκος είναι βρώμικος και ειδικά με κάτι λιπαρό που κολλάει στην βελόνα, όχι απλή σκόνη ή χνούδι, τότε η βελόνα αρχίζει τα τρελά.
Κάτι τέτοιο έπαθα γιατί μετά από επίμονο καθαρισμό της βελόνας και του δίσκου όλα έρχονται στα ισια τους.
Παίζει και η πιθανότητα του στατικού ηλεκτρισμού που πιθανόν να έχει ο δίσκος. Θα το ψάξω.

Re: Απάντηση: Γιατί "κλαίει" κάποιες φόρες το πικ απ;

To Arezzo δεν έχει καπάκι. Έχει ένα μεγάλο κάλυμμα, το οποίο το βάζω μονάχα όταν δεν παίζει.
Όταν ο δίσκος είναι βρώμικος και ειδικά με κάτι λιπαρό που κολλάει στην βελόνα, όχι απλή σκόνη ή χνούδι, τότε η βελόνα αρχίζει τα τρελά.
Κάτι τέτοιο έπαθα γιατί μετά από επίμονο καθαρισμό της βελόνας και του δίσκου όλα έρχονται στα ισια τους.
Παίζει και η πιθανότητα του στατικού ηλεκτρισμού που πιθανόν να έχει ο δίσκος. Θα το ψάξω.
Κατι που καλο ειναι να κοιταξεις ειναι μηπως η πλατφορμα που ανυψωνει και κατεβαζει τον βραχιωνα δεν κατεβαινει αρκετα κατω και αγγιζει την κατω πλευρα του βραχιωνα.Αυτο αν γινεται θα γινεται πιο εντονα και συχνα με δισκους λεπτους και οχι 180γρ κλπ...Αν ειναι ενταξει,κοιταξε την βελονα μηπως ξεκολλησε απο το στελεχος και απλα κρατιεται εκει και κουνιεται(ετυχε να το δω αυτο μια φορα).Αν δεν ειναι ενταξει και ακουμπα την κατω πλευρα του βραχιωνα,αυτο ρυθμιζεται ευκολα με την μικρη αλλεν βιδα της πλατφορμας.

Last edited:
Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το όλο τρέμουλο και συντονισμός τα οποία αποδείχθηκαν παροδικά, οφειλόταν σε πιθανή βρωμιά που κατακάθησε στην βελόνα, ή σε ζημία της βελόνας. Ότι και να ήταν από τα δύο μετά από τρίψιμο της βελόνας με mr Clean Magic Eraser, όλα ήρθαν στα συγκαλά τους και το άκουσμα είναι καλύτερο από ποτέ. Ειδικά τώρα χωρίς ελατήριο στον rb300.

Κι όμως στην περίπτωση μου ήταν βρομιά τελικά, όσο παράξενο κι αν φαίνεται.
Στην Grαdo μου είχε μαζευτεί βρομιά στην βελόνα και δεν έφευγε με τίποτα.
Ήταν δε συγκεντρωμένη στην άκρη και γύρω- γύρω από την βελόνα και δεν έφευγε ούτε με magic erazer, αλλά και δεν φαινόταν με γυμνό μάτι.
'Ήμουν έτοιμος για να στείλω την grado για retip στον Soundsmith. Είχα κιόλας επικοινωνήσει.
Ευτυχώς με ένα μεγεθυντικό φακό είδα το πρόβλημα.
Πήρα λοιπόν γυαλόχαρτο 2000αρι και έτριψα προσεχτικά, μα πολύ προσεχτικά, την βελόνα από τα πλάγια γύρω - γύρω και ωωω τι θαύμα η βελόνα παίζει καλύτερα από ποτέ.
Δεν τις βρίσκω κανένα ψεγάδι.
Χαλάρωσα, ηρέμησα, και απόλαυσα μουσική.
Όσο σκέφτομαι ότι θα έδινα 350-400 ευρώ για retip, χωρίς λόγο τελικά, τρελαίνομαι.
Γι αυτό πριν οιανδήποτε παρόμοια ενέργεια εξετάστε καλά την βελόνα.
Εγώ ήδη παράγγειλα μεγεθυντικό φακό με μεγέθυνση Χ10.

Απάντηση: Re: ΓΙΑΤΙ "ΚΛΑΙΕΙ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ;

Επειδή αντιμετωπίζω καμιά φορά τα ίδια με σένα προβλήματα, με Grado gold, όχι όμως σε βρώμικους δίσκους, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι φταίει μάλλον ο
στατικός ηλεκτρισμός. Μιλάμε για φοβερό χοροπηδητό! Αμέσως βάζω τον
δίσκο κάτω από τη βρύση - δεν έχω πιστόλι αντιστατικό - και όλη η φύση
ησυχάζει! Γιά δοκίμασέ το.

Ναι, όντως, παίζει και τέτοιο θέμα.
Ενεργοποίησα πάλι το αντιστατικό βουρτσάκι της am. Αυτό με 1.000.000 τρίχες άνθρακα.
Και όντως κάνει κι αυτό δουλειά.
Μόνο που είναι λίγο παρηκμασμένο, βοήθησαν σ' αυτό και τα παιδιά μου...
Πρέπει να βρω καινούριο.

Last edited: