ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

Μήπως καπνίζεις καμιά 35αριά χρόνια (όπως κι εγώ)? Τότε όλα τα τσιγάρα σου φαίνονται άγευστα, μάπα, ίδια κ.τ.λ. Μην αναρωτιέσαι φίλτατε:

Ήρθε η ώρα να το κόψουμε!

35 δεν καπνιζω γιατι τοσο ειμαι.
μια 20ετια ομως ανετα.
τελευταια χρονια που εχω καταφερει να μην καπνιζω μες`το σπιτι,εχει βοηθησει να το περιορισω στο πακετο(λιγο πανω,λιγο κατω).
με ξενερωσαν ομως 3τη φορα,αλλαζοντας τον καπνο του winston που ειχα καταληξει τα 2 τελευταια χρονια και σκεφτηκα οτι ειναι μια αφορμη για να το κοψω.

βεβαια το σκεφτομαι ακομα γιατι μ`αρεσει.

να τονισω-επι την ευκαιρια-οτι το θεμα ανοιξε απο αγανακτηση προς αυτους που χαλανε συνεχεια τα χαρμανια των καρκινοσωληνων που επιλεγω.

λες και μ`εχουν βαλει στο ματι...

Να σας πω μερικά πραγματάκια έτσι για να γνωρίζετε...

Οι καλλιέργειες καπνών είναι λίγες πλέον στη χώρα μας, σε σχέση με το παρελθόν.
Οι επιδοτήσεις έχουν κοπεί εδώ και κάποια χρόνια.

Κακά τα ψέματα κάποιος συμφορουμίτης το ανέφερε, αν καπνίζεις αρκετά χρόνια χαλάει η γεύση και κάποια στιγμή θέλεις να το αλλάξεις μπας και βρεις τον καρκίνο σου ......

Τα πακέτα (σκληρά, μαλακά) έχουν διαφορές στην υγρασία που έχουν, όχι μεγάλες αλλά κάνουν τη διαφορά.

Μήτσε η λύση είναι η εξής : ή το κόβεις (παναγιά μου), ή πας στο μπλε πακέτο που θα σε ευχαριστήσει περισσότερο (νομίζω)...

Η έσχατη λύση είναι να το ρίξεις σε cigarillos αρωματικά με 100% καπνό, θα καπνίζεις και λιγότερο, θα το ευχαριστηθείς περισσότερο ..

Βέβαια το καλύτερο είναι ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ......

cigarillos?

για να το ερευνησω το θεμα...

Αν θες να σου δώσουμε και κάποιο κίνητρο για να το κόψεις, έχοντάς το κομμένο εγω και η γυναίκα μου 5 χρόνια και 3 μήνες εξοικονομούμε 300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή ...κοντά στις 19000 ευρώ ήδη (ενα μεσαίο αυτοκίνητο!)
Σκεψου και να στοίχιζε τιμές Αγγλίας...δηλαδή 3 φορές περισσότερα!
Αν το δεις ετσι, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται...για φόρο βλακείας και αποκτάς ένα επιπλέον κίνητρο για να το κόψεις!

η γυναικα μου το εχει κοψει εδω και 3 περιπου χρονια-απο την πρωτη εγκυμοσυνη-ΜΑΧΑΙΡΙ..!!

οι συνθηκες στο σπιτι βοηθουν στο να το κοψω παντως.

δοκίμασε να προμηθευτείς τσιγάρα από τα duty free , μεστά γεμάτα και καθαρά χαρμάνια ( παράνομον βέβαια άλλα ποίος τους χέ@ει :beee: )
εγώ το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να προμηθεύομαι τέτοια

Last edited:
δοκίμασε να προμηθευτείς τσιγάρα από τα duty free , μεστά γεμάτα και καθαρά χαρμάνια ( παράνομον βέβαια άλλα ποίος του χέ@ει :beee: )
εγώ το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να προμηθεύομαι τέτοια

σωστο αλλα δεν ειναι ευκολο..:grandpa:

Ναι, μπορείς να σκεφτείς που θα βρεις φτηνότερα και πιθανότατα με καλύτερη γεύση, ή μπορείς να σκεφτείς και τα εξής:

οτι βρωμάει η ανάσα σου
οτι βρωμάνε τα ρούχα σου
οτι είναι κίτρινα τα δάχτυλα σου και τα νύχια σου.
το ίδιο και τα δόντια σου
και αν αυτά δεν ενοχλούν εσένα, ενοχλούν τους γύρω σου
και αν δεν σε ενοχλεί ο καπνός σου, ενοχλεί τους άλλους γύρω σου, απλά δεν στο λένε
οτι με τα χρήματα που έχεις χαλάσει μέχρι τώρα, θα μπορούσες να είχες αλλάξει άλλες 2 φορές αυτοκίνητο
οτι αν πάθεις κανέναν καρκίνο, δεν είναι το πρόβλημα ότι θα πεθάνεις νωρίτερα (όλοι θα καταλήξουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο), αλλά σίγουρα θα είναι βασανιστικό

ναι, και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δεις με πια άλλη μάρκα θα το αντικαταστήσεις.. πιστεύω ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνεις, είναι καθαρά θέμα λογικής... :antlers:

Ναι, μπορείς να σκεφτείς που θα βρεις φτηνότερα και πιθανότατα με καλύτερη γεύση, ή μπορείς να σκεφτείς και τα εξής:

οτι βρωμάει η ανάσα σου
οτι βρωμάνε τα ρούχα σου
οτι είναι κίτρινα τα δάχτυλα σου και τα νύχια σου.
το ίδιο και τα δόντια σου
και αν αυτά δεν ενοχλούν εσένα, ενοχλούν τους γύρω σου
και αν δεν σε ενοχλεί ο καπνός σου, ενοχλεί τους άλλους γύρω σου, απλά δεν στο λένε
οτι με τα χρήματα που έχεις χαλάσει μέχρι τώρα, θα μπορούσες να είχες αλλάξει άλλες 2 φορές αυτοκίνητο
οτι αν πάθεις κανέναν καρκίνο, δεν είναι το πρόβλημα ότι θα πεθάνεις νωρίτερα (όλοι θα καταλήξουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο), αλλά σίγουρα θα είναι βασανιστικό

ναι, και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δεις με πια άλλη μάρκα θα το αντικαταστήσεις.. πιστεύω ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνεις, είναι καθαρά θέμα λογικής... :antlers:

δεν μπορω να διαφωνησω....:a0210:

Σβήσε το τσιγάρο στο μυαλό σου...

Όλα τα υπόλοιπα έπονται...

Κανένας δεν είναι καλύτερος βοηθός από τον εαυτό σου...-bye-

Σβήσε το τσιγάρο στο μυαλό σου...

Όλα τα υπόλοιπα έπονται...

Κανένας δεν είναι καλύτερος βοηθός από τον εαυτό σου...-bye-

το παλευω...:slapface:

Φιλε εχεις επιλογες.
Το καλλίτερο ειναι να το κοψεις. Αυτο ειναι το πρωτο και μπορουν να στο πουν ολοι.
ΑΝ ομως, λεω, αν, απλα θελεις την νικοτινη, τοτε απλα καπνος (25 γρ).

Ειναι προτιμοτερο γιατι:
1.Διαλεγεις το χαρτι. Γλυτωνεις το χλωριο που βαζουν για τη λευκανση.
2.Αντικαθιστά περιπου 5-6 πακετα, δλδ 100-120 τσιγαρα. Βασικα χρηματα, γιατι αυτο που καπνιζεις ειναι ισο με τα πακετα.
Απλα δεν χαλας αυτα που καιγονται μονα τους.
3.Το χαρμανι δεν αλλαζει πλεον. Ειναι στανταρ η συσκευασια.
4. ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις δικο σου χαρμανι με επιλογη 2-3 διαφορετικων τυπων.(εγω δουλευω δυο καπνους).
5.Η διαδικασια στην κατασκευη του το κανει ακομα πιο προσωπικό.
6. Το φτιαχνεις (λεπτο - μετριο - μπουρι) οπως γουσταρεις εκεινη τη στιγμη.

Το μονο καλλίτερο ειναι η πιπα κει μετα το πουρο.

Τσιμπουκια δεν συνιστουνται.

ετοιμος ειμαι.....-bye-

Όταν είσαι έτοιμος θα το καταλάβεις, τώρα μιλάς από αγανάκτηση για <αυτους που χαλανε συνεχεια τα χαρμανια των καρκινοσωληνων που επιλέγεις.

λες και σ`εχουν βαλει στο ματι...:smokin:

Αν η ψυχολογία βοηθάει καθόλου, κατι που ειχα διαβασει παλιοτερα και μου φανηκε σωστό ειναι ότι δεν πρεπει να λες..."θελω να κοψω το καπνισμα" αλλα "ΔΕΝ θέλω να καπνίζω"...

Συν κατι αλλο που προσεξα τα τελευταια χρονια ειναι οτι καιγονται πολυ γρηγοροτερα απο οτι παλιοτερα... δεν ξερω τι βαζουν στο χαρτι... ετσι και ξοδευεις περισσοτερα τσιγαρα και καπνιζεις περισσοτερο. Μπορει να ειναι και ιδεα μου βεβαια... Γι´ αυτο καπνος... ενα στριφτο μπορει να σου κρατησει και ολοκληρη ωρα...

Όταν είσαι έτοιμος θα το καταλάβεις, τώρα μιλάς από αγανάκτηση για <αυτους που χαλανε συνεχεια τα χαρμανια των καρκινοσωληνων που επιλέγεις.

λες και σ`εχουν βαλει στο ματι...:smokin:

δεν εχεις αδικο.
ο λογος που ανοιξα το θεμα,ηταν καταρχην να σχολιασουμε το περιεργο-κατ`εμε τουλαχιστον-γεγονος και στην συνεχεια τον τροπο απεξαρτησης απο την κακη συνηθεια του τσιγαρου.
ετσι κι`αλλιως,εαν δεν το εχεις αποφασισει απο μονος σου για το εαν πραγματικα θες να το κοψεις,οτι και να λενε οι γυρω σου....

απλα ειναι μια καλη αφορμη για την μεγαλη αποφαση.

Αν η ψυχολογία βοηθάει καθόλου, κατι που ειχα διαβασει παλιοτερα και μου φανηκε σωστό ειναι ότι δεν πρεπει να λες..."θελω να κοψω το καπνισμα" αλλα "ΔΕΝ θέλω να καπνίζω"...

Συν κατι αλλο που προσεξα τα τελευταια χρονια ειναι οτι καιγονται πολυ γρηγοροτερα απο οτι παλιοτερα... δεν ξερω τι βαζουν στο χαρτι... ετσι και ξοδευεις περισσοτερα τσιγαρα και καπνιζεις περισσοτερο. Μπορει να ειναι και ιδεα μου βεβαια... Γι´ αυτο καπνος... ενα στριφτο μπορει να σου κρατησει και ολοκληρη ωρα...

εχασε κι`αυτο την ποιοτητα του,οπως ολα τα προιοντα τα τελευταια χρονια.

Απάντηση: Re: ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

ετοιμος ειμαι.....-bye-

Ίσως βοηθάει το να κάνεις "ημερολόγιο" μη καπνίσματος...

Πρώτη μέρα, 2η...κλπ

Προσωπικά, το είχα κόψει για 6 μήνες, δεν πήγαινα όμως καθόλου σε μέρη που υπάρχουν τσιγάρα.Δεν το σκεφτόμουν καθόλου.

Κάποια στιγμή, πήγα στο σπίτι κάποιου φίλου, που ήξερα ότι θα γινόταν "τεκές".Το σκεπτικό μου ήταν ότι αν δεν αρχίσω το κάπνισμα ξανά αφού περάσω αυτή τη "δοκιμασία", δεν θα το αρχίσω ξανά ποτέ.Στο σπίτι ήταν κολλητοί μου, κάπνιζαν όλοι, και το ρίξαμε τελικά στο χαρτί.Κατάφερα να καταπολεμήσω τον χειρότερο εφιάλτη μου που ήταν το τρίπτυχο "ξενύχτι-ποτά-τσιγάρο)...

Re: Απάντηση: Re: ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

Ίσως βοηθάει το να κάνεις "ημερολόγιο" μη καπνίσματος...

Πρώτη μέρα, 2η...κλπ

Προσωπικά, το είχα κόψει για 6 μήνες, δεν πήγαινα όμως καθόλου σε μέρη που υπάρχουν τσιγάρα.Δεν το σκεφτόμουν καθόλου.

Κάποια στιγμή, πήγα στο σπίτι κάποιου φίλου, που ήξερα ότι θα γινόταν "τεκές".Το σκεπτικό μου ήταν ότι αν δεν αρχίσω το κάπνισμα ξανά αφού περάσω αυτή τη "δοκιμασία", δεν θα το αρχίσω ξανά ποτέ.Στο σπίτι ήταν κολλητοί μου, κάπνιζαν όλοι, και το ρίξαμε τελικά στο χαρτί.Κατάφερα να καταπολεμήσω τον χειρότερο εφιάλτη μου που ήταν το τρίπτυχο "ξενύχτι-ποτά-τσιγάρο)...

ξενυχτια-ποτα,κομμενα απο τοτε που σταματησα να δουλευω νυχτα.
τσιγαρο πολυ περιορισμενο σχετικα,εαν αναλογιστεις οτι πριν 3-4 χρονια,ηθελα 2 με 3 πακετα(αναλογως ημερας).

αυτο που αναφερεις σχετικα με παρεες και γενικοτερα συγκεντρωσεις που σηκωνουν μπυρα ή κρασακι,ειναι η πιο δυσκολη δοκιμασια που μπορεις να περασεις.
κουβεντα στην κουβεντα,χαβαλε,γελιο και ευθυμια απο το αλκοολ,το χερι παει αυτοματα για τρακα στον κοντινοτερο που καπνιζει......