ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

ξενυχτια-ποτα,κομμενα απο τοτε που σταματησα να δουλευω νυχτα.
τσιγαρο πολυ περιορισμενο σχετικα,εαν αναλογιστεις οτι πριν 3-4 χρονια,ηθελα 2 με 3 πακετα(αναλογως ημερας).

αυτο που αναφερεις σχετικα με παρεες και γενικοτερα συγκεντρωσεις που σηκωνουν μπυρα ή κρασακι,ειναι η πιο δυσκολη δοκιμασια που μπορεις να περασεις.
κουβεντα στην κουβεντα,χαβαλε,γελιο και ευθυμια απο το αλκοολ,το χερι παει αυτοματα για τρακα στον κοντινοτερο που καπνιζει......

Πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι;

Υ.Γ.Σχεδόν όλοι οι κολλητοί μου, το έχουν σταματήσει...

Αν η ψυχολογία βοηθάει καθόλου, κατι που ειχα διαβασει παλιοτερα και μου φανηκε σωστό ειναι ότι δεν πρεπει να λες..."θελω να κοψω το καπνισμα" αλλα "ΔΕΝ θέλω να καπνίζω"...

Συν κατι αλλο που προσεξα τα τελευταια χρονια ειναι οτι καιγονται πολυ γρηγοροτερα απο οτι παλιοτερα... δεν ξερω τι βαζουν στο χαρτι... ετσι και ξοδευεις περισσοτερα τσιγαρα και καπνιζεις περισσοτερο. Μπορει να ειναι και ιδεα μου βεβαια... Γι´ αυτο καπνος... ενα στριφτο μπορει να σου κρατησει και ολοκληρη ωρα...
+123
Και η προσωπική μου πείρα συνάδει. Κάπνισα το τελευταίο στις αρχές του Απρίλη όταν μούβαλαν δύο μπαλονάκια. Όχι από εκείνα τα κόκκινα που πουλάνε στην παραλία. Θεωρώ τον εαυτό μου καπνιστή, έχω παρακαταθήκη όλων των απαιτουμένων και στο σπίτι και στο γραφείο ώστε να μην με πιάσει ο πανικός του "δεν έχω". Έτσι "δεν θέλω να καπνίσω" επειδή δεν μου κάνει κέφι - όχι επειδή τόκοψα (άρα δεν "πρέπει"). Το καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην δουλεύει για όλους αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

Πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι;

Υ.Γ.Σχεδόν όλοι οι κολλητοί μου, το έχουν σταματήσει...

θα το ανακαλυψω αμεσα....:antlers:

+123
Και η προσωπική μου πείρα συνάδει. Κάπνισα το τελευταίο στις αρχές του Απρίλη όταν μούβαλαν δύο μπαλονάκια. Όχι από εκείνα τα κόκκινα που πουλάνε στην παραλία. Θεωρώ τον εαυτό μου καπνιστή, έχω παρακαταθήκη όλων των απαιτουμένων και στο σπίτι και στο γραφείο ώστε να μην με πιάσει ο πανικός του "δεν έχω". Έτσι "δεν θέλω να καπνίσω" επειδή δεν μου κάνει κέφι - όχι επειδή τόκοψα (άρα δεν "πρέπει"). Το καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην δουλεύει για όλους αυτό.

ευχομαι να μην χρειαστει να ξανασχοληθεις μ`αυτα...:a0210:

+123

Εγω έχω εδώ και 5 χρόνια και 3 μηνες αφημένο πακέτο με 3 τσιγάρα στο γραφείο! Θα έχουν μπαγιατέψει σίγουρα αλλά κατα καιρούς τα τσεκάρω και είναι ακόμη εκεί!
Επίσης (για λόγους που δεν θα εξηγήσω..) έχω πει στον εαυτό μου πως ...όταν και εφόσον κλείσω τα 83 και μπω στα 84...θα κάνω ένα τσιγάρο!
Συνεπώς στο μυαλό μου θεωρώ ότι δεν το έχω κόψει για πάντα, αλλά κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα ξανακαπνίσω, και αυτή η σκέψη ειναι θετική για έναν πρώην εξαρτημένο καπνιστή!

Εγω έχω εδώ και 5 χρόνια και 3 μηνες αφημένο πακέτο με 3 τσιγάρα στο γραφείο! Θα έχουν μπαγιατέψει σίγουρα αλλά κατα καιρούς τα τσεκάρω και είναι ακόμη εκεί!
Επίσης (για λόγους που δεν θα εξηγήσω..) έχω πει στον εαυτό μου πως ...όταν και εφόσον κλείσω τα 83 και μπω στα 84...θα κάνω ένα τσιγάρο!
Συνεπώς στο μυαλό μου θεωρώ ότι δεν το έχω κόψει για πάντα, αλλά κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα ξανακαπνίσω, και αυτή η σκέψη ειναι θετική για έναν πρώην εξαρτημένο καπνιστή!

ολοι εχετε καποια τεχνασματα που ξεγελουν το μυαλο.

μ`αρεσει....:antlers:

......Εγω έχω εδώ και 5 χρόνια και 3 μηνες αφημένο πακέτο με 3 τσιγάρα στο γραφείο! Θα έχουν μπαγιατέψει σίγουρα αλλά κατα καιρούς τα τσεκάρω και είναι ακόμη εκεί!
Επίσης (για λόγους που δεν θα εξηγήσω..) έχω πει στον εαυτό μου πως ......όταν και εφόσον κλείσω τα 83 και μπω στα 84...θα κάνω ένα τσιγάρο!

.......

πιστεύω να το τσιγάρο που θα κάνεις τότε να μην είναι κανένα από τα 3
που έχει το πακέτο που έχεις φυλάξει ! :grandpa:

είχα κόψει το τσγάρο για 8 μήνες..
σε σχέση με τον γέρο μου πχ που το έκοψε για 5 ολόκληρα χρόνια και για τον χ ψ λόγο το ξαναξεκίνησε είναι λίγος χρόνος.

ο γέρος μου το ξανάρχισε γιατί το χρειαζόταν.-:grandpa:

εγώ για μια γυναίκα.... :slapface:

μ@λ@κι@ δεν είναι ??? :hmmmm2:

υ.γ περιτό να σου πω οτι εκείνο το 8μηνο ήμουν άλλος άνθρωπος :grandpa:

Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

σε σχέση με τον γέρο μου πχ που το έκοψε για 5 ολόκληρα χρόνια και για τον χ ψ λόγο το ξαναξεκίνησε είναι λίγος χρόνος.

καλα το πηγαινες(8 μηνες)...

ναι-ειναι μια πολυ μ@λ@κισμ@νη συνηθεια!

Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...??

ναι θυμάμαι, όλο μες στα νεύρα και την κακία ήσουν.......:grandpa:

κι όμως έχει δίκιο ο Κωστής!!

συγκεκριμένα μια πολύ καλή μου φίλη μια μέρα μου είπε .....

"ή θα το ξαναρχίσεις ή πάρε καμια χάπα, δεν σ'αντέχω άλλο!!!" :jester:

υ.γ ήταν πολύ καλύτερα αλλά μερικές φορές και πιο δύσκολα χωρίς τσιγάρο :AFADF0:

κι όμως έχει δίκιο ο Κωστής!!

συγκεκριμένα μια πολύ καλή μου φίλη μια μέρα μου είπε .....

"ή θα το ξαναρχίσεις ή πάρε καμια χάπα, δεν σ'αντέχω άλλο!!!" :jester:

υ.γ ήταν πολύ καλύτερα αλλά μερικές φορές και πιο δύσκολα χωρίς τσιγάρο :AFADF0:
Όλα ξεκινούν από το μυαλό.

Δεν μου αρέσει που ακούω διάφορες απόψεις του τύπου:

"έχω νεύρα γιατί έκοψα το κάπνισμα" ή "Θέλω καρπούζι γιατί είμαι έγκυος και μου μύρισε" .Μπορεί να ακούγονται αληθινές, αλλά είναι κάτι που εμείς πιστεύουμε.Δεν είναι τα αποτελέσματα μιας κατάστασης του οργανισμού μας, αλλά περισσότερο μιας "επιβολής" από το μυαλό μας.

Οι επιπτώσεις των αλλαγών στο σώμα μας "επιβάλλονται" και γίνονται παραδεκτές από εμάς γιατί έτσι τις έχουμε ακούσει από άλλους.Τι θα γινόταν αν, αντί να τις ακολουθήσουμε, κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα;Όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, "πάσχουμε" από το σύνδρομο του υπεράνθρωπου. Σε μερικές περιπτώσεις, είναι χρήσιμο.Θέλει πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια.Στο τέλος όμως, αισθάνεσαι πραγματικά ελεύθερος...

Χωρίς να θέλω να γίνω κακός, μάλλον ο οργανισμός σου έψαχνε να βρει τη σωστή δικαιολογία για να ξαναρχίσει.Από τη στιγμή που το επισήμανε κάποιος τρίτος, ήταν ότι έπρεπε...

Ξαναλέω,μακριά μας κάθε παρεξήγηση...

Επειδή και εγώ καπνίζω πολύ, λόγω της έλευσης του πιτσιρικά άρχισα να σκέφτομαι ότι σε λίγα χρόνια θα πρέπει να λέω "μη βλέπεις εμένα, εσύ δεν πρέπει να καπνίσεις", δηλαδή "do as I say, not as I do" που λένε και οι φίλοι μας τα αμερικανάκια, κάτι που σαν λογική ομολογώ ότι δεν μ'αρέσει καθόλου.

Ψάχνοντας λίγο έπεσα πάνω στο σε αυτό. Ρίξτε μια ματιά, αφού η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου είναι εντελώς δωρεάν.

Επειδή έχω ασχοληθεί στα νιάτα μου λίγο με βιοχημεία και βιοτεχνολογία, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές το concept του βιβλίου "στέκει" και εξηγεί αρκετά πράγματα.

Και όχι, δεν έχω ξεκινήσει ακόμη την προσπάθεια -bye-

Επειδή και εγώ καπνίζω πολύ, λόγω της έλευσης του πιτσιρικά άρχισα να σκέφτομαι ότι σε λίγα χρόνια θα πρέπει να λέω "μη βλέπεις εμένα, εσύ δεν πρέπει να καπνίσεις", δηλαδή "do as I say, not as I do" που λένε και οι φίλοι μας τα αμερικανάκια, κάτι που σαν λογική ομολογώ ότι δεν μ'αρέσει καθόλου.

Ψάχνοντας λίγο έπεσα πάνω στο σε αυτό. Ρίξτε μια ματιά, αφού η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου είναι εντελώς δωρεάν.

Επειδή έχω ασχοληθεί στα νιάτα μου λίγο με βιοχημεία και βιοτεχνολογία, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές το concept του βιβλίου "στέκει" και εξηγεί αρκετά πράγματα.

Και όχι, δεν έχω ξεκινήσει ακόμη την προσπάθεια -bye-

το τσιγαρο μες το σπιτι,απο τοτε που ηταν εγκυος η γυναικα μου στο πρωτο παιδι,κοπηκε μαχαιρι.
απορροφητηρα ή μπαλκονι....

σε συμβουλευω να κανεις το ιδιο,καταρχην για τα παιδια σου και μετα για την ελλατωση του τσιγαρου απο εσενα.

Φίλτατοι καπνιστέ
Αυτό το είδατε?

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=945634&lngDtrID=252
Κόκκινο κρασί, ασπίδα κατά του καρκίνου για τους καπνιστές
Δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων στους άνδρες και ειδικά τους καπνιστές, δείχνει νέα έρευνα στις ΗΠΑ.
Η ομάδα του Δρ Τσουν Τσάο εκτιμά ότι η προστατευτική δράση οφείλεται στη ρεσβερατρόλη, μια ουσία που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει ευρύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Προηγούμενες μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μειώνει το σάκχαρο του αίματος και προλαμβάνει τις φθορές από την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών. Η δράση της φαίνεται να οφείλεται στην ενεργοποίηση του γονιδίου Sirt1 που έχει συνδεθεί με τη μακροζωία.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention» της Αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας Καρκίνου, η ρεσβερατρόλη προστατεύει και από τον καρκίνο.
Οι ερευνητές μελέτησαν, σε δείγμα χιλιάδων ατόμων στην Καλιφόρνια, την επίδραση του κόκκινου κρασιού, του άσπρου κρασιού, της μπύρας και των άλλων αλκοολούχων ποτών στον καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού το μήνα μειώνει κατά 2% τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων.

Όμως η πιο θεαματική μείωση του κινδύνου -κατά 60%- αφορά τους καπνιστές που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού τη μέρα.
Οι ερευνητές φρόντισαν πάντως να διευκρινίσουν ότι ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων είναι το κόψιμο του τσιγάρου και υπογράμμισαν ότι ακόμα και οι άνδρες που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο από τους μη καπνιστές.
Η έρευνα δεν διαπίστωσε σαφή σχέση ανάμεσα στα άλλα ποτά και τον καρκίνο των πνευμόνων.

Άντε βάλτε ένα βαρελάκι…

Φίλτατοι καπνιστέ
Αυτό το είδατε?

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=945634&lngDtrID=252
Κόκκινο κρασί, ασπίδα κατά του καρκίνου για τους καπνιστές
Δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων στους άνδρες και ειδικά τους καπνιστές, δείχνει νέα έρευνα στις ΗΠΑ.
Η ομάδα του Δρ Τσουν Τσάο εκτιμά ότι η προστατευτική δράση οφείλεται στη ρεσβερατρόλη, μια ουσία που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει ευρύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Προηγούμενες μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μειώνει το σάκχαρο του αίματος και προλαμβάνει τις φθορές από την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών. Η δράση της φαίνεται να οφείλεται στην ενεργοποίηση του γονιδίου Sirt1 που έχει συνδεθεί με τη μακροζωία.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention» της Αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας Καρκίνου, η ρεσβερατρόλη προστατεύει και από τον καρκίνο.
Οι ερευνητές μελέτησαν, σε δείγμα χιλιάδων ατόμων στην Καλιφόρνια, την επίδραση του κόκκινου κρασιού, του άσπρου κρασιού, της μπύρας και των άλλων αλκοολούχων ποτών στον καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού το μήνα μειώνει κατά 2% τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων.

Όμως η πιο θεαματική μείωση του κινδύνου -κατά 60%- αφορά τους καπνιστές που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού τη μέρα.
Οι ερευνητές φρόντισαν πάντως να διευκρινίσουν ότι ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων είναι το κόψιμο του τσιγάρου και υπογράμμισαν ότι ακόμα και οι άνδρες που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο από τους μη καπνιστές.
Η έρευνα δεν διαπίστωσε σαφή σχέση ανάμεσα στα άλλα ποτά και τον καρκίνο των πνευμόνων.

Άντε βάλτε ένα βαρελάκι…

και μ`αρεσει......!!!:a0210:

το τσιγαρο μες το σπιτι,απο τοτε που ηταν εγκυος η γυναικα μου στο πρωτο παιδι,κοπηκε μαχαιρι.
απορροφητηρα ή μπαλκονι....

σε συμβουλευω να κανεις το ιδιο,καταρχην για τα παιδια σου και μετα για την ελλατωση του τσιγαρου απο εσενα.
Φίλε Δημήτρη, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πριν ακόμη γεννηθεί ο μικρός, από τότε που ήταν έγγυος η γυναίκα μου δεν έχω ποτέ καπνίσει μέσα στο σπίτι όπου νά´ναι, ΜΟΝΟ απορροφητήρας το χειμώνα και μπαλκόνι το καλοκαίρι, ακριβώς όπως το λες. Αυτό έλειπε...
Εγώ μιλάω για το ότι τα παιδιά καλώς ή κακώς αντιγράφουν συνήθειες & συμπεριφορές από τους γονείς και όπως λέω και παραπάνω, άντε εξήγησέ του ότι "μη βλέπεις που καπνίζω εγώ, εσύ δε θα καπνίζεις"...

Φίλε Δημήτρη, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πριν ακόμη γεννηθεί ο μικρός, από τότε που ήταν έγγυος η γυναίκα μου δεν έχω ποτέ καπνίσει μέσα στο σπίτι όπου νά´ναι, ΜΟΝΟ απορροφητήρας το χειμώνα και μπαλκόνι το καλοκαίρι, ακριβώς όπως το λες. Αυτό έλειπε...
Εγώ μιλάω για το ότι τα παιδιά καλώς ή κακώς αντιγράφουν συνήθειες & συμπεριφορές από τους γονείς και όπως λέω και παραπάνω, άντε εξήγησέ του ότι "μη βλέπεις που καπνίζω εγώ, εσύ δε θα καπνίζεις"...

αυτο κι`αν ειναι ασχημο...