Γιατί μου κρασάρει;

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Έχω αγοράσει εδώ και μερικές εβδομάδες το DAC αυτό http://vintageking.com/Mytek-Digital-Stereo192-DSD-DAC-Silver-Preamp-Version με το οποίο είμαι ευχάριστα σοκαρισμένος αφου ξεπέρασε κατα πολύ όλες τις προσδοκίες μου.
Το χρησιμοποιώ με mac και vlc και pc με foobar.

Χρησιμοποιώ και το εξαιρετικό AUDIOGATE της Korg το οποίο όμως δεν μου παίζει τα τραγούδια σερί στην σειρά και γιαυτό το αποφεύγω παρότι ηχητικά και σαν λοιπές δυνατότητες είναι super.

Στο θέμα μας τώρα. Όταν ακούω απο το VLC ένα ολόκληρο άλμπουμ συνήθως στο εικοσάλεπτό εικοσιπεντάλεπτο σταματάει η αναπαραγωγή και θέλει το χεράκι μου για να ξαναξεκινήσει.
Το πιό περίεργο ομως είναι οτι σε μακρά ακρόαση δίο ωρών περίπου κάποια στιγμή μετά την μια μιάμιση ώρα το Mac κρασάρει και εννοώ οτι κρασάρει το λιτουργικό κάτι που απο την πολύχρονη πείρα με τα Mac έχει αιτία μόνο εξωτερική συσκευή (χτυπημένος σκληρός κλπ) τί μπορεί να συμβαίνει;

Kαι μία τελευταία απορία με το foobar απο το Tοshiba Netbook το dac κλειδώνει μόνο στα 48 khz ότι αρχείο και να παίζει, το έψαξα στις προτιμήσεις του FOOBAR και απο το Control panel αλλα δεν βρήκα κάτι που να το εξηγεί ή να το ρυθμίζει οπότε τα φωτα σας και εδώ παρακαλώ οι πιό έμπειροι.

Να αναφέρω οτι όλα τα θεματάκια έχουν να κάνουν με ασύγχρονη αναπαραγωγή μέσω USB 2 και στο Mac το λειτουργικό είναι το Mountain Lion.

Είμαι στα πρόθυρα του να αγοράσω το Audirvanna Plus για το mac το οποίο στην δοκιμαστική έκδοση με υπερκάλυψε σαν ήχος και λειτουργικότητα ενώ τάισε το dac και με καθαρό dsd απροβλημάτιστα (Μεγάλη Συγκίνηση) αλλα ακόμα δεν μου πάει καρδιά ακόμα να σκάσω 47 ευρώ για πρόγραμμα αναπαραγωγής αν και ξέρω οτι αργά η γρήγορα θα το κάνω.

Τέλος πάντω ζητώ συγνώμη που έχω απορίες για δέκα νήματα αλλα σαν πρωτάρης και ενθουσιασμένος μάλιστα ελπίζω να έχω την κατανόησή σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλορρίζικο!:firstprize:
Και καλές ακροάσεις. Το ενδιαφέρον για native DSD αναπαραγωγή στο αποκορύφωμα.

Για αρχή, το νήμα όπου επίσημα μετέχει και απαντά η Mytek. Mytek Stereo 192. Πλήθος τα θέματα, οι ερωτήσεις και απαντήσεις.

Ένας καινούργιος Hi-End Player για Windows και Linux με την επίσημη υποστήριξη της Mytek.
HQPlayer από την Signalyst

Για Windows και Linux επίσης το γνωστό σε όλους μας JRiver Media Center

Για Mac το επίσης γνωστό Pure Music

Όλα τα παραπάνω υποστηρίζουν native DSD αναπαραγωγή. Τα νέα λοιπόν σχετικά με την DSD αναπαραγωγή είναι, νομίζω, πολύ καλά... :smile:

Για το foobar βάλε WASAPI plugin ώστε κάθε φορά που παίζεις να ρυθμίζει την κάρτα στο σωστό 44.1 48 κ.ο.κ.
Αν πέφτει για ύπνο (sleep mode) το windows pc προσπάθησε να αλλάξεις το χρόνο από 30 λεπτά σε περισσότερη ώρα. (Δε θα έπρεπε στο vlc να πέφτει για ύπνο αλλά λέμε τώρα)

Οκ θα το κατεβάσω όμως το vlc μου σταματάει στο mac και όχι επειδή "πέφτει για ύπνο" (αν και απο ότι κατάλαβα δεν την γλυτώνω πάω να τα σκάσω για το Audirvanna) όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ.

Ρε παδιά καμία ιδέα γιατί μου κρασάρει το mac όταν παίζω απο το VLC; Mήπως να φταίει ο συνδυασμός των drivers του Mytek με το συγκεκριμένο πρόγραμα; Θα δοκιμάσω και με το Audirvanna και εγώ και θα ενημερώσω...

Τα νέα λοιπόν σχετικά με την DSD αναπαραγωγή είναι, νομίζω, πολύ καλά... :smile:

ΑΑχ βρε Μιχάλη μου να ξεκινούσαν να πουλάνε και όλο αυτό το υλικό σε dsd που έχουν αποθηκευμένο οι πολυεθνικές (κυρίως η SONY) αυτό θα ήταν το Νεο!...

το HQPlayer το δοκίμασα σε linux μέχρι 96ΚHz (λογω dac) και όντως ακουγεται πολύ καλά αλλά ειναι τόσο περίεργο σαν λειτουργια και τόσο ακριβο απο την άλλη που δεν νομιζω πως θα το αγόραζα... δεν ξέρω αν σε mac ή pc είναι πιο ευχρηστο...
Αλλά αφου με 47$ υπάρχει το Α+ το οποίο προσφέρει και itunes integration (αν θες) γιατί να παρει κανεις κάτι άλλο;
Η σταθερή του έκδοση δεν έχει σχεδόν κανενα bug η δε beta με το direct mode αν το επιτρέπει ο οδηγος του DAC έχει κάποια θεματάκια...
http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/mytek-stereo-192-a-5555/
http://www.computeraudiophile.com/f11-software/audirvana-plus-itunes-integration-9000/
http://www.computeraudiophile.com/f11-software/audirvana-plus-direct-mode-12261/
Τεράστια νηματα αλλά έχουν πολλές πληροφορίες και σε όλα απαντάνε και οι κατασκευαστές ενοιοτε!!

Aλλη μια αρκετά καλή περιπτωση (χωρις δυνατότητα dsd, αλλα αρκετά φθηνοτερο) ειναι και το Decibel http://sbooth.org/Decibel/
To έχω και αυτό και ενω εδω και καιρό ακουγα με το A+ πριν κάτι μέρες που το θυμήθηκα μου άρεσε ....

Last edited:
Tελικά συνειδητοποίησα οτι το A+ το ιδανικό πρόγραμμα για εμένα και μου παίζει και τις dsd εγγραφές απο τα βινύλια μου οπότε υπέκυψα..
Εντυπώσεις εν καιρώ.

Ερώτηση.
Πως γίνεται το iTunes Integration;
Όχι πως θα το κάνω αλλα θέλω να δώ αν με βολεύει να κάνω edit στα metadata των dsd αρχείων μου μέσω του iTunes.

Πατάς πάνω στο Audirvana Plus διπλα στο Μήλο πάνω αριστερα και στο μενου που ανοιγει επιλέγεις iTunes Integrated Mode
Eπίσης καλό θα είναι να πας στο preferences/itunes και να τικαρεις όλα τα κουτακια

Παρ' όλα αυτά μάλλον δεν θα επέλεγα itunes για metadata edit... το XLD ειναι πιο καλό imo!

Σ' ευχαριστώ. Ελπίζω να καταφέρουμε κάποια στιγμή να βρεθούμε στου Κώστα και για μια ακροασούλα... ;)

Μακάρι.... θελω πολύ να το ακουσω το Mytek !!!
Μπορει να φέρω και το δικό μου να δουμε τι ψαρακια θα πιάσει... :))

Φυσικά! θα ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Αλήθεια ποιό dac χρησιμοποιείς;

Απο ότι άκουσα στην έκθεση πρόκειται για δύο διαφορετικές σχολές οπότε η υπόθεση "έχει ζουμί"

Ναι μάλλον ... οπως και να έχει ειμαι σιγουρος πως το mytek θα παιζει καλύτερα...
Το ιδανικό για μένα θα είναι να υπάρχει mac με Α+ ή Db. Λογω του οτι ειμαι εξοικιωμένος με τον ηχο δλδ!!
Kαλά κάτσε να μπορώ οταν θα βρεθείτε και όλα τα άλλα έπονται...
Καλύτερα να συνεχίσουμε με pm ε; Τα της μάζωξης δλδ!!!

Ναι μάλλον ... οπως και να έχει ειμαι σιγουρος πως το mytek θα παιζει καλύτερα...

Δεν θέλω να προεξοφλώ καταστάσεις οι οποίες στην πορεία να με κάνουν να φαίνομαι ανόητος.
Αυτό που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι οτι παρότι τα αυτάκια μου είναι κακομαθημένα αυτό που άκουσα απο το mytek κυριολεκτικά με τάραξε... μιλάμε ίδρωνα και ξείδρωνα ξεφυσώντας με αφτό που άκουγα μην μπορώντας να πιστέψω στα αυτιά μου.. Ειναι πραγματικά πολύ καλύτερο απο ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί και με έχει προβληματίσει καθώς και μετατοπίσει πλέον σε κατα 90% αύλο προσανατολισμό (αφήνω και λίγο χώρο για το πολυαγαπημένο μου βινύλιο που όμως πλέον βρήκε τον άξιο αντίπαλό του!..)

:)... χαίρομαι όταν ακουω τέτοια!!!!
Δλδ ένα μηχανακι που σε κάνει να το ξεχνάς και να ακους μουσική....

Πάντως απο τότε που "έμπλεξα" με τα αϋλα και είδα -στα πλαίσια του συστηματός μου- πως μπορουν να παιξουν προσωπικά πλέον δεν έχω cd player ακουω μόνο απο το κομπιουτερ! Εννοείται οτι σιγά σιγά ριπαρω την συλογή μου...
Το πικαπ ειναι άλλη ιστορία αλλά δυστυχως ποτέ δεν είχα ενα καλό, αν και έχω κάποιους δισκους και στο πατρικό μου αρκετους... που θα πάει θα έρθει κ αυτό!!!!

Άν δεν ήταν το Sony μου το "κτήνος" που είναι και το κυριότερο αν δεν είχα καμιά πενηνταριά Sacd's όλα εκλεκτά-ειδικά η Συλλογή μου της Living Stereo τότε και εγώ θα το είχα ήδη αλλαξει με ένα πολύ καλό Bluray όπως το Cambridge Audio 751D για συρτάρι (όποτε χρειάζεται) και ταινιες και το Mytek θα γινόταν το κέντρο του ψηφιακού μου κόσμου.

Πάντως ξεκινησα με το όλο θέμα με τα άυλα για να γλυτώσω απο τα έξοδα της αγοράς παντός είδους δίσκων μία αιμοραγία που υπο τις παρούσες συνθήκες έπρεπε επειγόντως να επουλωθεί και να μαι τώρα να "κλαίω" μέσα μου για πολλά απο αυτά που έχω αγοράσει όχι ότι δεν τα χαίρομαι αλλα μου έχουν στοιχίσει μία περιουσία ενώ θα μπορούσα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να τα απολαμβάνω το ίδιο και καλύτερα .."δωρεάν"..

Τουλαχιστον ο σκοπός επετεύχθη πανυγηρικά και πλέον χωρίς να στερούμαι το ναρκωτικό μου (την μουσική φυσικά!) θα πάψω να αισθάνομαι σαν τον Ρωχάμη κάθε τρείς και λίγο. Είμαι και father of two και οι προτεραιότητες έχουν ρχίσει να μετατοπίζονται βλέπεις..

Last edited: