ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ???

Απλα στο παρελθον που σχεδον ολοι βαζανε τιμες,εχουν συμβει περιστατικα που δεν ηταν και τοσο ωραια.Δηλαδη καποιοι σχολιαζαν και χλευαζαν την τιμη που ζητουσε καποιος,χωρις να ενδιαφερονται για την αγορα και η ολη ιστορια μονον την πωληση και την αγορα δεν βοηθουσε Οσο για το ebay ειναι μια πραγματικη βοηθεια τοσο για τους πωλητες,οσο και τους αγοραστες για να ξερουν ολοι που να κυμανθουν στις επιλογες τους

Last edited:
Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ???

Απλα στο παρελθον που σχεδον ολοι βαζανε τιμες,εχουν συμβει περιστατικα που δεν ηταν και τοσο ωραια.Δηλαδη καποιοι σχολιαζαν και χλευαζαν την τιμη που ζητουσε καποιος,χωρις να ενδιαφερονται για την αγορα και η ολη ιστορια μονον την πωληση και την αγορα δεν βοηθουσε Οσο για το ebay ειναι μια πραγματικη βοηθεια τοσο για τους πωλητες,οσο και τους αγοραστες για να ξερουν ολοι που να κυμανθουν στις επιλογες τους

Δεν εχω δει σχεδον κανενα περιστατικο τετοιου χλευασμου..σχολιασμου ναι ..χλευασμου οχι..και οχι μονο απο εδω που ειμαι νεος αλλα και απο αλλα κουμπουτεροσαιτ που μπαινουν δεκαδες αγγελιες...

Οσο για το ebay δεν βοηθαει παντα...γιατι οι τιμες των καινουργιων στο εξωτερικο και στην Ελλαδα διαφερουν σε ορισμενες περιπτωσεις κατα πολυ αρα αντιστοιχως διαφοροποιουνται και οι τιμες στις αγγελιες...τουλαχιστον ενας αμυητος δεν βγαζει παντα συμπερασμα...

Το πριβε ειναι μονο για να τσιμπησεις την τιμη (και να ριξεις και κανα ψιλοανιδεο)..γιατι δεν νομιζω να σε χλευασει κανεις οταν πουλας ακριβα αλλα ξεκαθαρισεις την ποιοτητα του προιοντως την καλη χρηση του και κυριως οταν εισαι διατεθειμενος να αφησεις να ελεγθει προσωπικα απο τον αγοραστη..

Δηλαδη τι πρεπει να γινει να ρωταμε την τιμη πριβε και μετα να ποσταρουμε σε αλλο σαιτ (οχι στο ιδιο μηπως το διαβασει ο πωλητης και προσβληθει...ειναι και αυτο)....παιδια το βρηκα καπου αυτο τοσο...τι λετε βρε ..ειναι καλο ????
Η μηπως δεν γινεται αυτο....εγω μια φορα εστειλα και πριβε μηνυμα(σε αλλο σαιτ) σε διαχειριστη (για μεγαλυτερη εγκυροτητα) να ρωτησω αν ειναι πραγματικα καλη ευκαιρια μια αγγελια που ειχε μπει...γιατι δεν μπορουσα πουθενα στο νετ να βρω πληροφοριες..(παιζει και αυτο αν ειναι κανα παλιο μοντελο)
Δηλαδη ψιλοψευτιλα νομιζω...

Hταν περιπου 2002-03,οταν εγινε θεμα με εναν συμφορουμιτη ,και του την πεσανε διαφοροι για την τιμη που πουλουσε, το προιον κλπ.Αν καποιος ενδιαφερεται να αγορασει κατι η απλως να μαθει την τιμη και εχει πραγματικο ενδιαφερον και οχι να κανει χαβαλε,μπορει να κανει τον κοπο να επικοινωνησει με τον πωλητη,και αν συμφωνησουν εχει καλως.Επειδη meletov,ολοι δεν ειναι καλοπροαιρετοι,για διαφορους λογους,η προσωπικη επικοινωνια ειναι η καλλιτερη Προσωπικα εχω επικοινωνησει με αρκετους φιλους ειτε ως αγοραστης ειτε ως πωλητης,ποτε δεν μου επεσε βαρυ να γραψω σε καποιον π.μ,και στη συνεχεια να μιλησω ζωντανα και μαζι του,και να τον γνωρισω καπως καλλιτερα.Οσο για το ebay,αποτελει ενα καποιο μπουσουλα για να ξερουμε τι ζηταμε η τι πληρωνουμε,δεν αποτελει βεβαια και απολυτο οδηγο τιμων.Δηλαδη κατα την γνωμη σου,ετσι πως την εκφραζεις τουλαχιστον,οσοι δεν γραφουν τιμη στις αγγελιες ειναι ψιλοαπατεωνες η κατι τετοιο περιπου, μιας και ψαχνουν να βρουν κοροιδα να πουλησουν τα αντικειμενα τους στους ασχετους η ψιλοασχετους και καποιοι αλλοι,ως καλοι και ανιδιοτελεις αναλαμβανουν να τους σωσουν,αν δουν την τιμη γραμμενη

Μα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές του E-Bay με αυτές που έχει ο άλλος εδώ μέσα.
Στο E-Bay αγοράζεις γουρούνι στο σακί και δεν μπορείς να σφαλιαρώσεις τον άλλον αν πάει να σου πουλήσει μούφα. Επείσης η τιμή που πληρώνεις στο τέλος δεν έχει καμία σχέση με την αναγραφόμενη όταν θα μπούν μέσα φόροι, μεταφορικά κλπ καλούδια.
Εγώ το αποφεύγω σαν το διάολο πάντος. :p
Προτιμώ να πληρώσω 500 ευρώ σε έναν συμφορουμίτη παρά 400 ευρώ στο E-Bay!

Προσωπικα 90% αγοραζω απο Γερμανια,οποτε δεν υπαρχουν φοροι,παρα μονο τα μεταφορικα Καλα κανεις και αγοραζεις απο καποιον συμφορουμιτη 500,αντι για τα 400 του ebay,και εγω το ιδιο θα εκανα.Αλλα οταν η τιμη στο ebay ειναι 400 ευρω και καποιος σου ζηταει 1000 η 800 τοτε μαλλον υπαρχει θεμα.Επομενως ,το ξαναλεω,το ebay μας βοηθα να ξερουμε που περιπου θα κινηθουμε και να μας αποτρεψει να την< πατησουμε> και στην συνεχεια ειναι στο χερι μας να αποφασισουμε τι θα κανουμε,το ebay ειναι βοηθεια και οχι αυτοσκοπος

Hταν περιπου 2002-03,οταν εγινε θεμα με εναν συμφορουμιτη ,και του την πεσανε διαφοροι για την τιμη που πουλουσε, το προιον κλπ.Αν καποιος ενδιαφερεται να αγορασει κατι η απλως να μαθει την τιμη και εχει πραγματικο ενδιαφερον και οχι να κανει χαβαλε,μπορει να κανει τον κοπο να επικοινωνησει με τον πωλητη,και αν συμφωνησουν εχει καλως.Επειδη meletov,ολοι δεν ειναι καλοπροαιρετοι,για διαφορους λογους,η προσωπικη επικοινωνια ειναι η καλλιτερη Προσωπικα εχω επικοινωνησει με αρκετους φιλους ειτε ως αγοραστης ειτε ως πωλητης,ποτε δεν μου επεσε βαρυ να γραψω σε καποιον π.μ,και στη συνεχεια να μιλησω ζωντανα και μαζι του,και να τον γνωρισω καπως καλλιτερα.Οσο για το ebay,αποτελει ενα καποιο μπουσουλα για να ξερουμε τι ζηταμε η τι πληρωνουμε,δεν αποτελει βεβαια και απολυτο οδηγο τιμων.Δηλαδη κατα την γνωμη σου,ετσι πως την εκφραζεις τουλαχιστον,οσοι δεν γραφουν τιμη στις αγγελιες ειναι ψιλοαπατεωνες η κατι τετοιο περιπου, μιας και ψαχνουν να βρουν κοροιδα να πουλησουν τα αντικειμενα τους στους ασχετους η ψιλοασχετους και καποιοι αλλοι,ως καλοι και ανιδιοτελεις αναλαμβανουν να τους σωσουν,αν δουν την τιμη γραμμενη

Ναι σε γενικες γραμμες ετσι το βλεπω...δηλαδη τι εξηγηση δινεις εσυ στο :ψιτ ελα να σου πω πριβε ποσο το πουλαω..μη το ακουσουν και αλλοι....εχω δει και εδω αγγελια που θεωρηθηκε ακριβη και του το αναφεραν και η απαντηση ηταν :το προιον μου ειναι σχεδον καινουργιο σε αριστη κατασταση και οποιος θελει το δοκιμαζει.....τελος.. κυριος....τι να του πεις μετα ?Να τον χλευασεις ?
Πολλα τετοια παραδειγματα....περιπτωση χλευασμου προκυπτει μονο αν εισαι εντελως κακοηθης η εχεις προσωπικα με τον πωλητη (οποτε αναλαμβανει ο διαχειριστης ) η τελωσπαντων η τιμη ειναι εξωφρενικη!!!

Και οι αλλοι θα κανουν απλως το σχολιο τους αρνητικο η θετικο ...οχι απαραιτητα σαν σωτηρες καποιου...
Και τελωσπαντων εγω ειμαι ανιδεος..οταν ακουσω μια τιμη δεν ειμαι σε θεση παντα να κρινω αν ειναι σωστη...οταν ομως 3-4 ατομα που αποδεδειγμενα εχουν αποδειξει οτι ειναι σοβαροι γραψουν οτι ειναι πραγματικη ευκαιρια τοτε θα θεωρησω οτι πραγματικα ειναι ετσι...(γιατι δεν ειναι αναγκη να ποσταρεις μονο στα αρνητικα)
Ετσι το βλεπω....

Αλλα ενδιαφερον θα ειχε να βγουν να πουν ολοι αυτοι που εστειλαν πμ την τιμη που τους ειπε...να δουμε θα ηταν ιδια σε ολους ?

Για ποιό λόγο να πεί κάποιος άλλη τιμή σε έναν και άλλη τιμή σε άλλον; :flipout:
Συνήθως ξεκινάς από μία τιμή και ίσως να την κατεβάσεις αν δείς ότι όλοι κάνουν πίσω μόλις την ακούνε. Δεν θα ενημερώσεις όμως και τους άλλους που ενδιαφέρθηκαν; :p

Για ποιό λόγο να πεί κάποιος άλλη τιμή σε έναν και άλλη τιμή σε άλλον; :flipout:
Συνήθως ξεκινάς από μία τιμή και ίσως να την κατεβάσεις αν δείς ότι όλοι κάνουν πίσω μόλις την ακούνε. Δεν θα ενημερώσεις όμως και τους άλλους που ενδιαφέρθηκαν; :p

Θα σου πω γιατι.....γιατι υπαρχουν και ασχετοι με το αθλημα οι οποιοι δεν εχω ιδεα απο μοντελα ,τιμες , επιδοσεις...απλως ξεκινουν με γνωμονα το ποσο που μπορουν να διαθεσουν....σου λεω λοιπον πμ μια τιμη την οποια (+χρηση μηχανηματος,ματσαρισμα,βελτιωση και αλλα τετοια μαγικα που λενε οι μυημενοι) επειδη εισαι ασχετος δεν εισαι σε θεση να εκτιμησεις απολυτα και φυσικα στον κυριο tzimisce που ειναι γνωστης πχ λεω αλλη τιμη πολυ πιο κατω που αντιπροσωπευει το μηχανημα..γιατι αν του πω την πρωτη θα με παρει με τις..ντοματες...και οπου καθησει....αν την πατησει ο ανιδεος καλυτερα για εμας...

Ποσο ευκολο ειναι να εκτιμησεις την παλαιοτητα ενος μηχανηματος.που ειναι πολυ σημαντικη στις αγγελιες...που να ξερω εγω ο ασχετος μετα απο ποσο καιρο τα φτυνουν οι λαμπες οι πυκνωτες η οτι αλλο ρημαδι υπαρχει και ποσο ακριβο ειναι το σερβις...ΕΣΥ ομως που εχεις ασχοληθει ΞΕΡΕΙΣ....αρα ενα απλο googlarisma και ενα ebay δεν φτανει σε μενα να κρινω με ασφαλεια...

Ρε εδω κοιταζα για ενα ενισχυτη..και αυτος που τον πουλαγε τον ειχε θεοποιησει..ειχε ξεχασει βεβαια οτι ειχε ειχε κανει ενα καρο ποστ παλιοτερα για το ποσο δυσαρεστημενος ηταν με το συγκεκριμενο μοντελο...

Last edited:
Η απλως μερικοι μπορει απλως να ειναι ντροπαλουληδες....γιαυτο εχουν συνηθισει στα πριβε..:flipout::flipout::flipout:

Επομενως συμφωνα με τις θεσεις σου,meletov,αναλαμβανεις τον ρολο του κριτη και υπερασπιστη των πιθανων αγοραστων του φορουμ.Εννοειται οτι εσυ προσωπικα εισαι και ανιδιοτελης και γνωση της αγορας εχεις και ολα αυτα θα τα κανεις για να προστατεψεις τα αλλα μελη απο πιθανους απατεωνισκους που βρισκονται εδω μεσα .Γιατι ,οπως συμφωνησες με τα γραφομενα μου,θεωρεις αυτοδικαιως οσους δεν βαζουν τιμη σε οτι πουλουν οτι ειναι κακοβουλοι,υστεροβουλοι και απατεωνες και το λιγοτερο ντροπαλουληδες.Επειδη λοιπον ανελαβες αυτην την εκστρατεια και αυτην την θεση ,αν εχεις τα κοτσια,πες εδω δημοσια και με ευθυνη οσων λες, τι εχει πεσει στην προσωπικη σου αντιληψη και κατενομασετο,ωστε και εμεις τα αλλα μελη να ξερουμε και η διαχειριση να παρει τα μετρα της.Αν δεν τα καταγγειλεις αυτα σημαινει οτι καλυπτεις τους <απατεωνισκους> του φορουμ,που κατα την γνωμη σου,υπαρχουν στο φορουμ,περιμενω

Παιδιά εγώ βλέπω αγγελίες με τραγικές τιμές. Τραγικές σε σημείο να προσβάλουν την νοημοσύνη μου. Με το ζόρι κρατιέμαι να μην γράψω...

Αγαπητε sfortis, γιατι δεν το κανεις?δεν υπαρχει λογος να κρατιεσαι γραψε ελευθερα την γνωμη σου,και πες μας και για τους απατεωνες ,αν ξερεις

Γιατί κάπου συγκρούομαι με την αντίθετη άποψη ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πουλάει όσο θέλει και δεν είμαι υποχρεωμένος να το αγοράσω...

Επομενως συμφωνα με τις θεσεις σου,meletov,αναλαμβανεις τον ρολο του κριτη και υπερασπιστη των πιθανων αγοραστων του φορουμ.Εννοειται οτι εσυ προσωπικα εισαι και ανιδιοτελης και γνωση της αγορας εχεις και ολα αυτα θα τα κανεις για να προστατεψεις τα αλλα μελη απο πιθανους απατεωνισκους που βρισκονται εδω μεσα .Γιατι ,οπως συμφωνησες με τα γραφομενα μου,θεωρεις αυτοδικαιως οσους δεν βαζουν τιμη σε οτι πουλουν οτι ειναι κακοβουλοι,υστεροβουλοι και απατεωνες και το λιγοτερο ντροπαλουληδες.Επειδη λοιπον ανελαβες αυτην την εκστρατεια και αυτην την θεση ,αν εχεις τα κοτσια,πες εδω δημοσια και με ευθυνη οσων λες, τι εχει πεσει στην προσωπικη σου αντιληψη και κατενομασετο,ωστε και εμεις τα αλλα μελη να ξερουμε και η διαχειριση να παρει τα μετρα της.Αν δεν τα καταγγειλεις αυτα σημαινει οτι καλυπτεις τους <απατεωνισκους> του φορουμ,που κατα την γνωμη σου,υπαρχουν στο φορουμ,περιμενω

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ....ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΠΜ ? ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΟΥ....ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ....
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΟΧΙ....ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ....
ΝΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΕΛΛΕΙΝΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE.....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΩ ΑΤΟΜΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ REALITY....

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΣΥ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΨΟΥ ΨΟΥ ΨΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ....ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ....

ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ...
ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ......ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΤΣΑΚΩΘΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ..

Meletov,πηρες μια ακραια θεση,σε κατι που πιθανον υπεπεσε στην αντιληψη σου,απλως εγω προεξετεινα τα λεγομενα σου.Εγω δεν πηρα την θεση κανενος ,ουτε αν βαζει τιμη,ουτε αν δεν βαζει,προβλημα του καθενος ειναι και το ενα και το αλλο.Και συ να εισαι καλα,και καλο απογευμα

Εγώ όσες φορές έχω πουλήσει αυτοκίνητο, παίρνω προηγουμένως την Χρυσή Ευκαιρία και το Auto Τρίτη για να δω πού παίζουν οι τιμές στο συγκεκριμένο μοντέλο της συγκεκριμένης χρονολογίας για να ξέρω τι θα ζητήσω από τον μέλλοντα αγοραστή. Το ίδιο δεν πρέπει να συμβαίνει και για τα μηχανήματα εδώ μέσα; Δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η μυστικοπάθεια; Εγώ μόνο εκ του πονηρού μπορώ να το εκλάβω κάτι τέτοιο.

προσωπικά θεωρώ ότι η τιμή προσφοράς πρέπει να αναγράφεται.
Μετά η όλη διαδικασία γίνεται εξαιρετικά βαρετή και κουραστική και γεμίζει σελίδες με το τυπικό:

μιά τιμούλα πλς ?
έχεις πμ.....

θα εισηγηθώ την αλλαγή σε πρώτη ευκαιρία....
Εγώ έχω πει τη γνώμη μου για το θέμα:

Στο thread θα πρέπει να μπορεί να ποστάρει ο δημιουργός και μόνο γιατί αλλιώς η κατάσταση γελοιοποιείται (με παραδείγματα σαν αυτά που ανέφερες) και ξεφεύγει και από τον σκοπό της.