Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,393
Καλημερα.

Θα με ενδιεφερε ειλικρινα να ακουσω καποιες αποψεις,ειδικα και απο ατομα του χωρου (dj's κτλ) ,γιατι στα νυχτερινα μαγαζια η κατασταση με τον ηχο ειναι τοσο ασχημη,στην πλειοψηφια των περιπτωσεων.

Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που γινεται αυτο,ή απλα ειναι η αγνοια και η αδιαφορια για ενα τυπικα σωστο ηχητικα αποτελεσμα?
Ειναι μηπως μοδα?Μηπως υπαρχει ηθελημενα καποιος "υποπτος" λογος που γινεται αυτο?

Δεν υποστηριζω οτι ο ηχος εκει πρεπει να ειναι αποδοσης high end,και ξερω οτι οι εντασεις πρεπει να ειναι αρκετα υψηλες,αλλα γιατι αυτο το χαλι ρε παιδι μου?Ακουω και γω χορευτικη μουσικη,απο τα disco 70's μεχρι και house τωρινα,και ξερω οτι υπαρχει τροπος να ακουστει και δυνατα,και σωστα/καλα.

Γινεται το ιδιο και σε χωρες του εξωτερικου?

Αφορμη που αρχισα αυτο το νημα,δε κρυβω οτι ειναι και το γεγονος οτι τωρα στις γιορτες βγηκα παλι αρκετα βραδια συνεχομενα,και για να επανελθει η ακοη μου σε φυσιολογικα επιπεδα χρειαστηκαν να περασουν πολλες μερες.Ειλικρινα φετος το εχω παρει αποφαση να τα μειωσω ολα αυτα.Καλυτερα καμια ρακουλα/μεζεδακι το ΣΚ ,και ας μου βγαινει λιγο πιο ακριβα.

Re: Απάντηση: Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

Γιατί το αλκοόλ ρέει άθνονο στο αίμα των ακροατών και κανείς δέν νοιάζεται τίποτα πέρα απ'τον νταλγκά του :ADFADF1:

Ακριβώς ! Εξάλλου το αλκοόλ έχει και καταπραυντικές ικανότητες οπότε όσο πιο οξύς είναι ο πόνος στα αυτιά τόσο περισσότερο πίνεις για να μην πονάς τόσο

Τοσο δυνατος ωστε να σε "συντονιζει" να σου αυξανει τους χτυπους της καρδιας και την κυκλοφορια του σωματος. Ειχα διαβασει καπου μια σχετικη μελετη...
Σου κανει κακο. Εσκεμμενα

Τοσο δυνατος ωστε να σε "συντονιζει" να σου αυξανει τους χτυπους της καρδιας και την κυκλοφορια του σωματος. Ειχα διαβασει καπου μια σχετικη μελετη...
Σου κανει κακο. Εσκεμμενα

Αν θυμηθεις για τη μελετη αυτη καποια στιγμη,ποσταρε τη σε παρακαλω,θα ηθελα να τη διαβασω.

Επίσης, για να μην μπορείς να μιλήσεις ανθρώπινα με τον διπλανό σου και, αντί γι' αυτό, να πίνεις!

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι η ποιότητα ήχου,ελάχιστους θαμώνες θ'ενδιέφερε.Άρα γιατί ο επιχειρηματίας να επενδύσει σ'αυτό το κομμάτι;

Εγώ ήμουν Dj μεχρι πριν 3 χρονια Καλαμάτα και εχω περάσει πολλα μαγαζιά.αυτο που βλεπω ειναι οτι πέφτει πολυ τσιγγουνια στα μηχανήματα και ηχεία ενισχυτες κονσόλες και λοιπα.ετσι δεν γινεται δουλειά να θες με 1ευρω να βγάλεις 1.000.000 δυστυχώς.δεν δίνουν βάση δυστυχώς στα μηχανήματα και παίρνουν οτι πιο φτηνό στα συγκεκριμένα watt.δηλαδη δεν παίρνουν το CD player το καινούριο το καλο μοντέλο που εχει 1500 ευρώ και παίρνει αυτο με τα 200 ευρώ.δεν παίρνει τον μικτή των 2000 και παίρνει αυτόν με τα 100 ευρώ.δεν θα πάρει τον τελικο με τα 3000 και θα παρει με 400 ευρω.οποτε αφου απο την στιγμή που μικτής και cd ειναι τελευταίας κατηγορίας παράγει λάσπη,με την σειρα του ο ενισχυτης θα ενίσχυση την λάσπη και θα προσθέσει και την δική του λογω χαμηλής κατηγορίας επισης ΟΠΟΤΕ τα ηχεία θα αναπαράγουν λάσπη!πολυ απλό

Καλά, στα clubs κάπου το περιμένεις...
Η φιλοσοφία να κάνουν το ίδιο στις καφετέριες ποια είναι;
Όταν πηγαίνεις για καφέ, για να μιλήσεις με έναν φίλο, νομίζω ότι το τελευταίο που θέλεις είναι να σου έχουν μουσική dance σε εκκωφαντικές εντάσεις...

Πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το ερώτημα. Μ'αρέσει να ακούω δυνατά μουσική, να την "νιώθω"..αισθάνομαι ακόμη "καυλοπιτσιρικάς", αλλά αυτό το χάλι στις καφετέριες-bar-club..δεν το αντέχω με τπτ !!!! Δε μπορείς να μιλήσεις..σε πιάνει ταραχή κλπ. Πηγαίνω και σε συναυλίες στο εξωτερικό..π.χ Sensation White και ποτέ δεν είχα πρόβλημα, όσο και αν ακούγεται γελοίο, με τέτοιες εντάσεις. Οκ οι άνθρωποι εκεί θεωρώ οτι κάνουν ΔΟΥΛΕΙΑ και στήνουν οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Αλλά εδώ τέτοια αναγούλα;; Θα ήθελα να ακούσω-διαβάσω και εγώ τι γνώμες σας. Καλή χρονιά

Ένας γνωστός μου ηχολήπτης σε σκυλάδικο μου είπε: όσο πιο πολλή παραμόρφωση έχει τόσο πιο πολύ πίνουν!

Σε μπαράκια πάντως που παίζω εγώ, έχω απογοητευτεί πλήρως από τον ήχο...και φταίνε 2 πράγματα κατά την άποψή μου:
1) η πλήρης άγνοια των εκάστοτε υπευθύνων σε οτιδήποτε αφορά στον ήχο, σε συνδυασμό με την τσιγκουνιά τους
2) η επίσης άγνοια ή έλλειψη ενδιαφέροντος των ανθρώπων που καλούνται να φέρουν μηχανήματα και να κάνουν μια ψευτομελέτη στον χώρο, οι οποίοι σπάνια θα ασχοληθούν και θα προτείνουν σωστές λύσεις κλπ και απλά θα κάνουν ότι λιγότερο μπορούν, με βάση το μπάτζετ του πελάτη.

Σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις τώρα τελευταία μου έχουν πει οι υπεύθυνοι γεμάτοι περηφάνια πως φέραν ανθρώπους, και "μέτρησαν" και πως όλα είναι σχεδόν τέλεια...και πραγματικά αν ακούσεις σε πιάνουν τα γέλια...
Ειδικά η θέση του dj είναι πραγματικά πάντα σε τραγικό σημείο, άλλα παίζεις, άλλα ακούς....

Βέβαια ίσως φταίει το ότι εμείς που ασχολούμαστε και σε άλλο επίπεδο έχουμε και πολύ περισσότερες απαιτήσεις...είμαι σίγουρος ότι οι υπόλοιποι πιθανότατα ούτε που θα το σκεφτούν...

Last edited:
Στα πιο τρέντυ καφέ παίζει και το άλλο.
Εκεί ο κόσμος πάει έτσι κι αλλιώς για το πούλ μούρ. Οπότε όσο πιο ενοχλητικός ο ήχος, τόσο λιγότερη ώρα θα κάτσεις. Τα τραπεζάκια δεν μένουν ποτέ άδεια, οπότε και περισσότερους καφέδες θα πουλήσει...

Δεν ειναι παντα απο προθεση ο κακος ηχος. Εδω σε σπιτι στα 100db και με cost no object καταστασεις και ηχο δεν παιρνεις ευκολα...

Πολύ καλό θέμα.

Πάντως αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο είναι να πετύχουν ένα συμπαθητικό ήχο? Υπάρχουν ενεργά ηχεία εξαίρετα, ακόμα και με ένα λαπτοπ να παίζει κανείς μία χαρά αποτέλεσμα πετυχαίνει. Και φυσικά δεν είναι ανάγκη η μουσική να είναι σε εκκωφαντικούς ρυθμούς. Πραγματικά θέλει κόπο να βγαίνει τόσο κακός ήχος στα περισσότερα μαγαζιά. Πάντως στα όπου μέρη ο ήχος είναι αξιοπρεπής, εγώ τα εκτιμώ.

Ναι όντως.....

πολλές φορές είναι τόσο δυνατά που ούτε καμάκι σε γυναίκα δεν μπορείς να κάνεις....... :handkiss:

περα απο τα παραπανω τα οποια ειναι αρκετα ρεαλιστικα υπαρχουν και δυο αλλοι σημαντικοι παραμετροι που παιζουν στον χωρο .

Απο την μετα Σαλιαρη -Αυτοκινησης εποχη που ηταν ο πρωτος διδαξας οπου επεφταν τρελλα γκαζια στα μαγαζια ολα τα ""τζιμανια"" αρχισαν να αντιγραφουν αυτο το μοντελο και ενω οπι εταιριες που μπορουσαν να κανουν αυτη την δουλεια ηταν μαλλον ελαχιστες ( προσοχη οχι συναυλιακα ) ηχος καθαρα για club .... Ξεφυτρωσαν λοιπον απιστευτες εταιριες δημοσιων σχεσεων διοτι χρημα ειχαν απο πισω , ακριβα μηχανηματα εφερναν , δημοσιες σχεσεις εκαναν , επιβλητικες πωλησεις εκαναν τρανταχτων ονοματων , και σε γενικες γραμμες περιμεναν να στησουν ακριβα μηχανηματα τα οποια επισης περιμεναν να ""πανε καλα "" απο μονα τους επειδη ηταν καλα ....Το οποιο φυσικα ειναι τραγικο λαθος γιατι οσο και ακριβο να ειναι το μηχανημα αν δεν ειναι στημενο στο χωρο σωστα και επιλγεμενο για την δουλεια που πρεπει να κανει τοτε φυσικα και το αποτελεσμα θα ειναι κακο ...

Να σας θυμησω οτι απο τους πρωτους διδαξαντες ονοματα σημερα τρανταχτα πχ BEYMA ο Μ-----ς ηταν συγνωμη για την φραση μου πανηγυρτζης και εστεινε σε πανηγυρια DAVOLI μηχανηματα και σαφως δεν ηξερε τι ειναι το τρανσιστορ τι ειναι το gain κλπ ...ΙΜΑ AUDIO Ο Μ------ς εκπληκτικο παιδι απο τα καλα παιδια της πιατσας εριξε πολυ χρημα αλλα απο ηλεκτρονικα δεν εχει ιδεα ( ακομα ) εμαθε ξεκινωντας πολυ παλια στις πλατες ου καθε μαγαζατορα στηνωντας κατα κανονα ακριβα μηχανηματα και περιμενωντας να πανε μονο και μονο επeιδη ειναι καλα και ακριβα . Στην --------- ενω σαν επιχειρηματιες και οι δυο συναιτεροι ειναι πολυ καλα παιδια και εχουν κανει πολλες επνδυσεις δεν εχουν μονιμα δικους τους τεχνικους για στησηματα και εχουν εμπιστευθει κακως κατα την αποψη μου την αποψη του ""ΜαστροΚωστα "" Του ""μαστροβασιλη ""' η μου Μαστροθαναση του χοντρου ( για παραδειγμα )

Ο χρυσος κανονας λεει οτι ελαχιστοι εως καθολου επιχειρηματιες που εκαναν τρελλες δαπανες σε μηχανηματα και εισαγωγες τελικα δεν πληρωσαν ποτε καταλληλους μηχανικους ηχου που μπορουσαν να φερουν αποτελεσματα αναλογα των επενδυσεων.

ΝΑ τονισω επισης οτι μηχανικος ηχου δεν ειναι αυτος που στηνει NEXO electrovoice και JBL μηχανικος ηχου ειναι αυτο που θα βγαλει σωστο ηχο ακομα και με ηχεια τhw TELE το οποιο ειναι απολυτα εφικτο απλα πρεπει να ξερεις να το κανεις ...

Προσθετικα στο ιδιο σκηνικο και με τις εταιριες δημοσιων σχεσεων που στηνουν ηχο στα μαγαζια τα τελευταια χρονια εχουμε και ενα αλλο φαινομενο που ειναι οι σχολες τυπου ΑΝΤ1 ( πιανω αυτη προφανως θα υπαρχουν και αλλες ) οι οποιες βγαζουν σε χρονο μηδεν κατι ξεπεταρουδια και μετα με μηδεν πρακτικες γνωσεις τα προωθουν στα καναλια μαγαζιων,καφε, θεατρων και αλλων χωρων με οπλο τις δημοσιες σχεσεις και οχι τις γνωσεις ...

closing argument
--Καλος ηχος βγαινει οπου θες ευκολα και χωρις δαπανες ...χρειαζεται μονο γνωση
--Το τι μηχανηματα θα επιλεξεις πρεπει να ειναι σοφα επιλεγμενα για την αναλογη χρηση και το ποσο ακριβα θα ειναι ειναι μαλλον το τελευταιο
--Δεν ειναι δυνατον να εισαι ηχοληπτης η μηχανικος ηχου και να μην εχεις μια βασικη ιδεα απο ηλεκτρονικα
--Τελος ολα τα παραπανω που αναφεραν τα παιδια εχουν σοβαρη βαση και παιζουν επισης και αντιστοιχα το ρολο τους

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Last edited by a moderator:
Πολύ καλό θέμα.

Πάντως αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο είναι να πετύχουν ένα συμπαθητικό ήχο? Υπάρχουν ενεργά ηχεία εξαίρετα, ακόμα και με ένα λαπτοπ να παίζει κανείς μία χαρά αποτέλεσμα πετυχαίνει.

Μα δεν είναι τόσο θέμα κακής ποιότητας μηχανημάτων, (αρκετά μπαράκια έχουν αξιοπρεπή ηχεία τουλάχιστον και πηγές, jbl,pioneer κυρίως), όσο θέμα εντελώς καθυστερημένης τοποθέτησης των ηχείων, του/των σαμπ και εντελώς ηλίθιας επιλογής της θέσης του dj (αυτό επηρεάζει μόνο τον dj βέβαια). Επίσης, αρκετά barάκια, ιδίως στο κέντρο, είναι πολύ μικρά σε μέγεθος και είναι εκ φύσεως σχεδόν αδύνατο να παίξει καλά σύστημα εκεί μέσα...

Επίσης, πολλοί dj, επειδή και οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα ήχου των κομματιών που παίζουν, κατεβάζουν ότι να ναι από ιντερνετ, 128kb ας πούμε κομμάτια και "κακo-encodiσμένα" και τα παίζουν στο ήδη κακοστημένο όπως προείπα σύστημα, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα χειρότερη η κατάσταση...

Στα μηχανήματα, το κυρίως πρόβλημα έχω παρατηρήσει ότι δημιουργείται από τον προ συνήθως, ο οποίος είναι πολλές φορές πολύ χαμηλής ποιότητας και δεν έχει και τα απαιτούμενα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά για να οδηγήσει τους ενισχυτές. Κατά τα άλλα, όπως είπα, πηγές, ηχεία, είναι συνήθως οκ και ενισχυτές, ε, εντάξει, κάτι γίνεται...

Last edited: