Γιατί όχι (εδώ) σχόλια ??

18 June 2006
15,906
Αθήνα-Κέντρο
Σεβόμενος την παράκληση του Κώστα για τα δημοψηφίσματα καλύτερης ταινίας/καλύτερου dvd, να περιοριζόμαστε μονολεκτικά σε αριθμό και ταινία είπα να ανοίξω εδώ το ρημάδι μου..

Λοιπόν αυτό το "μονολεκτικό" με τον αριθμό μπροστά (λες και είναι αναφορά στο στρατό) με ψιλοχαλάει.Δεν είπα να ανοίξουμε κουβέντα και να διαλύσουμε το δημοψήφισμα αλλά ένα σχολιάκι πού και πού χρειάζεται.

Οπως όταν ο άλλος μπερδεύεται και ποστάρει στο "καλύτερη ταινία" το dvd αναφοράς και τανάπαλιν.

Επίσης ορισμένα κριτήρια χρήζουν σχολιασμού.

Οταν κάποιος ψηφίζει το Prestige ως καλύτερη ταινία το δέχομαι αλλά όταν το ψηφίζει ως DVD αναφοράς (εικόνα,'ηχος) δεν μπορώ παρά να αφηνιάσω..
Ποιά εικόνα ? Μεσα στην συμπίεση είναι και στο edge enhancement !Και σιγά τον ήχο.Κυρίως διάλογοι είναι..
Εκτός αν βλέπουν όλοι σε 32άρες χωρίς ηχοσύστημα.

Σ αυτό βέβαια φταίει και ο Πόταξ που δεν περιόρισε λίγο τις επιλογές ,ειδικά στα τεχνικά κριτήρια.
Εξακολουθώ να πιστεύω πως πολλοί ακόμα μπερδεύονται για το τί ψηφίζουν.

Ουφ, τα πα και ξεθύμανα ο γκρινιάρης ..:HTEHETH63:

Και πολύ καλά έκανες Δημήτρη που άνοιξές αυτό το θέμα .
Ζήτησα να ποστάρουμε μόνο τον τίτλο και τον αριθμό για να μπορέσω μετά να καταμετρήσω τις ψήφους. Βέβαια δίκιο έχεις και γι αυτούς που λες πως δεν ξέρουν τι ψηφίζουν . δεν φταίω όμως εγώ σ αυτό . Διευκρινίζω ξεκάθαρα πως στην μια ψηφίζουμε την καλύτερη ταινία σαν θεματολογία κλπ και στην άλλη σαν DVD δηλαδή εικόνα , ήχο κλπ. Τώρα αν κάποιος πάει κατευθείαν στο τελευταίο μήνυμα και ποστάρει δεν του φταίω εγώ . Απ την άλλη πάλι το καλό είναι πολύ υποκειμενικό όσον αφορά την καλή ταινία. Για άλλους καλύτερη είναι το Οι ζωές των άλλων και για άλλους το Die Hard 4 . Βέβαια στην περίπτωση του καλύτερου DVD(αναφοράς ) τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και αντικειμενικά καθώς δεν μπορείς με τίποτα να πεις ότι μια παραγωγή της Σπεντζος είναι καλή ενώ έχει κάδρο 4:3 ήχο stereo ( ντεμεκ) και πίτα στον κόκκο .
Ο καθένας όμως έχει το δικαίωμα να ψηφίσει ότι θέλει ακόμα και αν σ εμάς φαντάζει λάθος . Έστω κι αν αυτός το έκανε επίτηδες για αντίδραση . Για πολλούς για παράδειγμα το κάδρο 1,75:1 τους κάθετε καλύτερα αφού γεμίζει απ άκρο σ άκρο την οθόνη τους και ας ξέρουν ότι χάνουν πληροφορία . Και για να είμαι ειλικρινής κι εμένα πολύς φορές με φτιάχνει αυτό9 αναλόγως την ταινία )

Ελα βρε Κώστα μου που σε φτιάχνει το "πετσόκομμα" !!

Αμ για αυτό δεν θα πάμε μπροστά..:smash:

Δηλαδή την βεβήλωση που κάνανε στο "Βαμμενο Πέπλο" κόβοντας το κάδρο και ταυτόχρονα την φωτογραφία απ τις ωραιότερες περιοχές της Κίνας την θεωρείς θεμιτή ?:bigcry:

Περί ορέξεως ταινίας δεν μιλάω βέβαια.Για τα τεχνικά άνοιξα το νηματάκι..-bye-:grinning-smiley-043