Γιατι οχι PHILIPS?

stathis70

New member
24 November 2007
18
Καλησπέρα στην εκλεκτη παρέα,

Θα ηθελα τη βοηθεια σας στην επιλογη 32αρας LCD στην οποια αναγκαστικα θα στραφω αφου η CRT μολις απεβιωσε. Η χρηση της θα ειναι κατα κυριο λογο για επιγεια TV και ελαχιστα για DVD (HD φανταζομαι αρκετα μακρια στο μελλον).
Ο προϋπολογισμος ειναι γυρω στα 800 και με πολυ ξεχειλωμα να παει στα 1000.
Προς το παρον κλινω προς την Philips 7562 αλλα δεν βλεπω να την πολυπροτεινει κανεις οπως κανετε με τις sony S3000 και Samsung R86. Ο λογος που παω προς τη Philips ειναι επειδη διαβασα οτι εχει διαφορα ακομη και σε SD. Οι τιμες στο internet ειναι σε ολες γυρω στα 800 (η Philips λιγο παραπανω).

Η μηπως να παω για 100Hz? Αξιζει τον κοπο (μιλωντας παντα για SD χρηση) ή ειναι μονο μαρκετινγκ? Βοηθαει μονο στη γρηγορη κινηση ή και γενικα στην εικόνα? Και ποσο σημαντικο ειναι να βοηθηθει η γρηγορη κινηση σε LCD 50 Hz, , ειναι τοσο χαλια δηλαδη και ιδιως στα σπορ οπου «χανεις τη μπαλλα»?:operator:
Εαν ναι τοτε στο μπατζετ μου βλεπω μονο την Samsung 32M86 ( περιπου στα 950) για την οποια δεν μπορω να βρω κανενα review. Τα αλλα μοντελα ξεφευγουν... (sonyd3000 ~ 1150 philips 9632 ~1150 toshiba wlt68pg ~1050

Πειτε καμμια γνωμη ρε παιδια γιατι ως ψιλοασχετος εχω κανει κεφαλι καζανι απ´το ψαξιμο και τα reviews. Thanks
 
Γεια χαρα.

Επειδη καποιος προτεινει μια τηλεοραση (R86 η S3000) δεν σημαινει οτι αυτη ειναι και η καταλληλη για εσενα. Μπορει καποια αλλη να σου αρεσει παραπανω.

Μηπως μπορεις να μας πεις που διαβασες για την διαφορα της Philips σε SD να το δουμε και εμεις?

Επισης δεν μας ειπες αποσταση θεασης. Αν σε παιρνει η αποσταση θεασης μπορεις να πας και για μια 42αρα πλασμα. Για παραδειγμα η Philips 42PFP5532 (η οποια μπορει να βρεθει κατω απο 1000 ευρω) ειναι πολυ καλυτερη απο τις Philips LCD σειρα 5XXX και 7XXX που εχω δει.
 
Μήπως, αφού ενδιαφέρεσαι κυρίως για τηλεοπτικό σήμα, πρέπει να δεις και προς plasma μεριά;;;
Οι panasonic px70 & 7 είναι κοντά και μέσα στα χρήματα που διαθέτεις.
Για ρίξε μια ματιά στο νήμα τριπλάρει και σκοράρει!
Αν ο χώρος σου σε παίρνει για 42, τότε μην το φοβάσαι...
 
Δεν παίρνω Philips ούτε οδοντόβουρτσα. Ειδα και την Aurea να παιζει σε ενα μαγαζι. Σιγα τα ωά για τηλεόραση.
 
Η διαφορά με τις plasma panasonic είναι ότι τα λεφτά που γλυτώνεις από την αγορά τα δίνεις στη ΔΕΗ. 600 και 700 Watt στις 42-50'' είναι τα διπλάσια-τριπλάσια από τις Philips π.χ. Και γω για Panasonic πήγαινα (50PX70) καρφί, αλλά μόλις είδα το αυτοκόλλητο δίπλα στην παροχή ρεύματός της "κόπηκα"...
 
Η διαφορά με τις plasma panasonic είναι ότι τα λεφτά που γλυτώνεις από την αγορά τα δίνεις στη ΔΕΗ. 600 και 700 Watt στις 42-50'' είναι τα διπλάσια-τριπλάσια από τις Philips π.χ. Και γω για Panasonic πήγαινα (50PX70) καρφί, αλλά μόλις είδα το αυτοκόλλητο δίπλα στην παροχή ρεύματός της "κόπηκα"...

Είσαι σίγουρος πως είδες αυτά τα νούμερα σε PX70 ? Ακόμα και η PZ70 που είναι με διαφορά η πιο ενεργοβόρα τηλεόραση που υπάρχει σήμερα δεν νομίζω να φτάνει αυτές τις τιμές.
 
Συγνώμη, λάθος! 50PZ70.

Είσαι σίγουρος πως είδες αυτά τα νούμερα σε PX70 ? Ακόμα και η PZ70 που είναι με διαφορά η πιο ενεργοβόρα τηλεόραση που υπάρχει σήμερα δεν νομίζω να φτάνει αυτές τις τιμές.
 
Last edited:
Ευχαριστω ολους αλλα το θεμα του μεγεθους εχει κλεισει στις 32’’ (αποσταση 2,5 μετρα αλλα υπαρχει και ενας καναπες στο 1,5 συν το οικονομικο συν (ο βασικοτερος:flipout:) οτι δεν θελει η γυναικα μου μεγαλυτερη διασταση λογω αισθητικης - θα δειχνει ασχημα σε σχετικα μικρο χωρο). Ας μην το σκαλιζουμε αλλο.

Για την 7562 φιλε rivers διαβασα καπου εδω στο φορουμ γνωμη καποιου που την ειδε σε μαγαζι να ξεχωριζει αλλα και υπαρχει μια καλη κριτικη εδω http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2007/08/28/Philips-32PFL7562D-32in-LCD-TV/p1 Ομως σημερα πηγα σε γνωστο πολυκαταστημα ηλεκτρικων και την ειδα και εγω με τα ματια μου και ..απογοητευτικα. Επισης διαβασα αλλου οτι δεν εχει κατι ιδιαιτερο σε SD. Οποτε μαλλον αρχισα να κρυωνω. Αντιθετως μου αρεσε η PHILIPS 7782

Οποτε επανερχομαστε: Για χρηση τηλεοπτικη,

sony S3000 ή Samsung R86 ή Philips 7782 ( αυτην δεν τη βρισκω στο σκρουτζ, μαλλον ειναι νεο μοντελο παραπλησιο με 7762?)
ή μήπως στα 100Hz Samsung M86 ή αλλη που να μη ξεπερνα το χιλιαρικο?

Την Μ86 την ειδα να παιζει και μου αρεσε πολυ αλλα ηταν DVD της Samsung, δεν ξερω σε τηλεοπτικο σημα τι κανει.
 
Πιστευω οτι μια εκ των R86 , S3000 θα σε καλυψει για τις αναγκες σου απολυτα. Την Philips που λες δεν την εχω δει οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
 
Ta 100Hz ? Αξίζει να πας απο R86 σε Μ86 ή απο S3000 σε D3000? Θα δω διαφορα σε τηλεοπτικο σημα?
 
Την Μ86 την ειδα να παιζει και μου αρεσε πολυ αλλα ηταν DVD της Samsung, δεν ξερω σε τηλεοπτικο σημα τι κανει.

Η 40Μ86 παίζει πολύ καλά SD απ' όσο έχω δει. Αλλά δεν έχω δει την 32άρα για να σου πω σίγουρα...
Ναι τα 100Ηz παίζουν ρόλο (όταν παίζουν σωστά και απροβλημάτιστα). Η σειρά F της Samsung πχ έχει προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα απ' όσο έχω διαβάσει. Με τα 100Ηz θα δεις διαφορά σε γρήγορη κίνηση.
 
Last edited:
Τελικα αρχιζω να ψηνομαι για τα 100Hz. Αλλα στο μπατσετ μου ειναι μονο η Μ86 αλλα δεν βρηκα πουθενα κανενα review.Την εχει παρει ρε παιδια κανενας, ή εχετε καποια πληροφορία?
Στο technix την εχει μαζι με τα μετφορικα στα 950.Φανταζομαι πρεπει να στειλω κανενα μειλ να ρωτησω εαν ειναι ελληνικη η εγγυηση.

Η Sony D300 (αν και εκτος μπατζετ) πιστευετε οτι σε τηλεοπτικο σημα ειναι πολυ καλυτερη της m86 ?

Επισης βρηκα μια εκθεσιακη Toshiba wlt86pg στα 900. Ξερω οτι ειναι περσινο μοντελο αλλα θα πρεπι να ειναι πολυ καλη.Ομως καποιος μου σφυριξε οτι δεν πολυπερπατησαν στην Ελλαδα, οτι ειχαν πολλες επιστροφες και συχνες βλαβες.Ξερει κανεις τιποτε περισσοτερο?
 
Την Tosshiba 32WLT68 όσες φορές την έχω δει σε τηλεοπτικό σήμα μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Δεν έχω ιδέα για πιθανά προβλήματα, αλλά αν θεωρείς την πηγή σου αξιόπιστη κοίτα για κάτι άλλο.

Στις 32'' οι κορυφαίες επιλογές είναι οι Sony 32D3000 και Philips 32PFL9632. Την Sony την έχει φίλος και από προσωπική άποψη μπορώ να πω πως δεν υστερεί πουθενά. Σε κάνα μήνα κάποια από τις δύο θα μπορείς να βρεις στο χιλιάρικο οπότε αν δεν είσαι σίγουρος για επιλογή κάποιας άλλης ίσως αξίζει να περιμένεις.

Υ.Γ Εδώ η Toshiba έχει 900 καινούρια: http://www.shop21.gr/product/product.hel.asp?pfid=26865&prid=27515
 
Τελικα αρχιζω να ψηνομαι για τα 100Hz. Αλλα στο μπατσετ μου ειναι μονο η Μ86 αλλα δεν βρηκα πουθενα κανενα review.Την εχει παρει ρε παιδια κανενας, ή εχετε καποια πληροφορία?
Στο technix την εχει μαζι με τα μετφορικα στα 950.Φανταζομαι πρεπει να στειλω κανενα μειλ να ρωτησω εαν ειναι ελληνικη η εγγυηση.

φιλε μου την ιδια τηλεοραση αγορασα απο το ιδιο μαγαζι. Η εγγυηση δεν ειναι της ελληνικης αντιπροσωπιας αλλα της γερμανικης. Η τηλεοραση ειναι καλή αλλα να ευχεσαι να μην σου παρουσιασει πρόβλημα. εμενα παρουσιασε πρόβλημα και δεν μπορω να βγαλω ακρη. ενω τους ζητησα αντικατασταση χωρις να επικοινωνίσουν μαζι μου την εστειλαν γερμανια --στην αρχη μου ελεγαν οτι δεν ηξεραν που εχει παει!!! --- μετα καμια πληροφορηση και μετα από ενα μηνα συνεχους επικοινωνιας απο τη μερια μου, και ενω ειχα δωσει εντολη στο δικηγόρο μου για εξώδικο μου λενε ότι ερχετε απο γερμανια χωρις να ξερουν αν εχει γίνει αντικατασταση ή οχι!!!! Η τηλεοραση ήρθε επισκευασμενη και όταν τους ρωτησα τι προβλημα είχε μου απαντησαν το θεικο δεν μας εχει στειλει η σαμσουνγκ καποιο χαρτι οπότε δε ξέρουμε και τι βλαβη είχε!!! θα στείλουν mail για να μάθουν τι είχε...

οπώς καταλαβαίνεις εξυπηρέτηση πελατων .....εννοια αγνωστη για το συγκεκριμένο κατάστημα
 
Φιλε Δημητρη,

Τελικα παρα την ταλαιπωρια και την ψυχικη οδυνη εσυ πληρωσες κατι? (τα μεταφορικα κτλ.) Δηλαδη σε περιπτωση βλαβης αναλαμβανουν αυτοι να στη στειλουν για επισκευη και η δικη σου υποχρεωση ειναι να την παραδωσεις στο μαγαζι, δηλαδη στη Θεσ/νικη ή παιζει και σεναριο να επιβαρυνθεις τα μεταφορικα προς και απο Γερμανια?
Φυσικα και ειχες δικιο εφοσον ηταν ολοκαινουρια να απαιτεις αντικατασταση, τωρα εαν παλι εχει παλιωσει λιγακι το θεωρω λογικο να στην επισκευασουν και οχι να στην αντικαταστησουν.
Ξερετε καποια απο τα ιντερνρτομαγαζα που να δινουν Ελληνικη εγγυηση?

Παντως στην περιπτωση μου αρχισα να βλεπω και την καινουρια PHILIPS 7862 αλλα και την PANASONIC LX70 ,αμφοτερες 100Hz και περιπου 1000 ευρω (παλι στο technixx ...) Τι λέτε?

Πως το βλεπετε μεσα στις γιορτες να ακολουθησουν και αλλα μαγαζια ωστε να βρω μοντελα 100Ηz (D3000!) με Ελληνικη εγγυηση και αλλου?
 
Φιλος μου που εψαχνε 32αρα πηγε στην Κηφησιας που εχει καταστημα exclussive μονο με Samsung. Ζητησε απο τον υπαλληλο να ανοιξει μια 32Μ86 για να δει τηλεοπτικο σημα και οταν την ανοιξαν δεν επιανε κανενα καναλι. Τοτε ο υπαλληλος του ειπε οτι ηταν η τριτη στην σειρα που τους ειχε χαλασει ο δεκτης!!!
 
Δηλαδη σε περιπτωση βλαβης αναλαμβανουν αυτοι να στη στειλουν για επισκευη και η δικη σου υποχρεωση ειναι να την παραδωσεις στο μαγαζι, δηλαδη στη Θεσ/νικη ή παιζει και σεναριο να επιβαρυνθεις τα μεταφορικα προς και απο Γερμανια?

Εσυ πρεπει να την παραδώσεις στο μαγαζί. από εκει αναλαμβάνουν αυτοί..
εγω την εστειλα με courier από κομοτηνη (45Ε). Αν δεχομουν αντικατασταση ή επισκευη θα επρεπε να μου την στειλουν αυτοί στην κομοτηνη με χρεωση δική τους...