Γιατι οχι PHILIPS?

Re: Απάντηση: Re: Γιατι οχι PHILIPS?

Η καλυτερη εποχη για αγορες ειναι μετα τις γιορτες που δεν θα αγοραζει κανεις. Τωρα που σπευδουν ολοι να φανε το δωρο οι τιμες θα ειναι σταθερες προς ανοδικες.

Φαύλος κύκλος είναι ,γιατί μετά έρχονται οι εκπτώσεις ,και από τον Μάρτιο σκάνε μύτη τα νέα μοντέλα του α'εξαμηνου

Τελικα αφου διαβασα ακομη περισσοτερα threads αρχιζω και το ξανασκεφτομαι.Η ερωτηση πλεον εχει μετατραπει:

Μηπως τελικα στις 32'' (που ολες οι ατελειες πνιγονται) δεν αξιζει να δωσω τα 300+ για να παω σε 100Hz μοντελο (πχ απο 32S300 σε 32D300)? Rivers και GEOGEoGEo και λοιποι φιλοι παλαιοτερες αναλυσεις σας ηταν ακρως κατατοπιστικες ομως δεν εχω ξεκαθαρισει κατι:

Οταν λετε οτι τα 100Hz υπερεχουν στα σπορ τι ακριβως εννοειτε: Οτι θα εχουν σιγουρα καποια διαφορα θα την εχουν και λογικο ειναι αφου δινεις τοσα χρηματα παραπανω ομως το καιριο ερωτημα για μενα ειναι εαν ΔΕΝ πας για τα 100Hz τοτε αυτο που θα βλεπεις (σε σπορ SD) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ? Οπως έχει τεθει απο αλλο φιλο, θα νοσταλγεις την CRT σου?

Να σας θυμησω οτι η αποσταση μου θα ειναι 2,5-3μ ο ενας καναπες αλλα ο αλλος στο 1,5μ.
Μηπως ξερει κανεις αν οι εγγυησεις Ελληνικης αντιπροσωπειας (sony s3000/panasonic lx70f) ειναι 2 χρονια? Τελικα τι λετε αξιζει να παω στα 100 Hz?

Για τις sony ρώτησε αντιπροσωπεία.Κατι πρεπει να παίζει με ειδικές συμφωνίες.
Συνήθως είναι 1 έτος,αλλά κάποιοι διαφημίζουν 2 έτη.

Οι υπολοιπες (Panαsonic και Philips) ειναι 2 ετη και σε κάθε περίπτωση κοιτάς να αναφέρονται γραπτά μέσα στα έντυπα της συσκευασίας τι καλύπτει η εγγύηση.Μακριά από το "η απόδειξη είναι και εγγύηση".

Re: Απάντηση: Re: Γιατι οχι PHILIPS?

Η καλυτερη εποχη για αγορες ειναι μετα τις γιορτες που δεν θα αγοραζει κανεις. Τωρα που σπευδουν ολοι να φανε το δωρο οι τιμες θα ειναι σταθερες προς ανοδικες.

Άσε που στις γιορτές ορισμένα καταστήματα ξεστοκάρουν ότι εκθεσιακό μοντέλο τους έχει απομείνει και το πωλούν ως καινούργιο χωρίς ο πελάτης να παίρνει μυρωδιά:FSGSFGS4:

Για τις sony ρώτησε αντιπροσωπεία.Κατι πρεπει να παίζει με ειδικές συμφωνίες.
Συνήθως είναι 1 έτος,αλλά κάποιοι διαφημίζουν 2 έτη.

Οι υπολοιπες (Panαsonic και Philips) ειναι 2 ετη και σε κάθε περίπτωση κοιτάς να αναφέρονται γραπτά μέσα στα έντυπα της συσκευασίας τι καλύπτει η εγγύηση.Μακριά από το "η απόδειξη είναι και εγγύηση".

Φιλε Λεωνιδα, εαν προκειται να αγορασεις μεσω ιντερνετ προφανως δεν μπορεις να ελεγξεις τα εντυπα της συσκευασιας προτου παραλαβεις την τηλεοραση. Τι επικινδυνο δηλαδη κρυβει το "η απόδειξη είναι και εγγύηση"? Τι θα πρεπει να καλυπτει?

Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι μεταξυ της s3000 και της lx70f. Την lx70f την δινει ο technixx με 1 χρονο εγγυηση (οχι ΕΛληνικη , θα πρεπει να τη στειλω σε περιπτωση βλαβης στο καταστημα) στα 1025 με τα μεταφορικα. Ο Λαρισαιος στα 1075 με ΕΛληνικη εγγυηση αλλα στο τηλεφωνο που μιλησα δεν ηξερε να μου πει με βεβαιοτητα εαν ειναι δυο χρονια, μου ειπε απλως "όσο δινει η Ελληνικη αντιπροσωπεια". Το ιδιο και για τη sony, δεν μου απαντησε για τη διαρκεια.

Η sony δινει ουαν πουα , ασχετα αν επρεπε να ειναι ντε πουα , μπορεις ομως να αγορασεις επεκταση εγγυησης με το ζημιωμενο ομως .
Το τεκνιπιξ και 20 χρονια εγγυηση να σου δινει , αν παθει κατι θα παρεις απ τα τρια το ................μακρυτερο και θα ναι και πανευρωπαικο:flipout:

Φιλε Λεωνιδα, εαν προκειται να αγορασεις μεσω ιντερνετ προφανως δεν μπορεις να ελεγξεις τα εντυπα της συσκευασιας προτου παραλαβεις την τηλεοραση. Τι επικινδυνο δηλαδη κρυβει το "η απόδειξη είναι και εγγύηση"? Τι θα πρεπει να καλυπτει?

Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι μεταξυ της s3000 και της lx70f. Την lx70f την δινει ο technixx με 1 χρονο εγγυηση (οχι ΕΛληνικη , θα πρεπει να τη στειλω σε περιπτωση βλαβης στο καταστημα) στα 1025 με τα μεταφορικα. Ο Λαρισαιος στα 1075 με ΕΛληνικη εγγυηση αλλα στο τηλεφωνο που μιλησα δεν ηξερε να μου πει με βεβαιοτητα εαν ειναι δυο χρονια, μου ειπε απλως "όσο δινει η Ελληνικη αντιπροσωπεια". Το ιδιο και για τη sony, δεν μου απαντησε για τη διαρκεια.

Για την εγγύηση πες τους να σου στείλουν φωτό με email ή fax.Παντως η Eλληνική αντιπροσωπεία της Panαsonic,είναι η Ιntertech SA και μπορείς με τηλ. να τους ρωτήσεις σχετικά και με ποιούς συνεργάζονται.Τό ίδιο κάνε και για Sony

Καλή επιλογή λόγω 100hz η Panasonic,αλλά δεν εχει ψηφιακό δέκτη και έχει καλύτερο panel για θέαση από αντανακλάσεις.
Η Sony έχει ψηφιακό δέκτη,αλλά έχει πιό εντονα χρώματα και θέλει αρκετές μικρορυθμίσεις.(αν όμως στην περιοχή σου δεν έχεις καλό σήμα TV,ξέχνα τη από καλή εικόνα ,όπως θα έχεις με την Panasonic)

Για την εγγύηση πες τους να σου στείλουν φωτό με email ή fax.Παντως η Eλληνική αντιπροσωπεία της Panαsonic,είναι η Ιntertech SA και μπορείς με τηλ. να τους ρωτήσεις σχετικά και με ποιούς συνεργάζονται.Τό ίδιο κάνε και για Sony

Καλή επιλογή λόγω 100hz η Panasonic,αλλά δεν εχει ψηφιακό δέκτη και έχει καλύτερο panel για θέαση από αντανακλάσεις.
Η Sony έχει ψηφιακό δέκτη,αλλά έχει πιό εντονα χρώματα και θέλει αρκετές μικρορυθμίσεις.(αν όμως στην περιοχή σου δεν έχεις καλό σήμα TV,ξέχνα τη από καλή εικόνα ,όπως θα έχεις με την Panasonic)

Ιntertech ή astraservice όπως λεει στη σελιδα της panasonic?

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, λογω 100Hz ενα μετριο σημα θα φαινεται πολυ καλυτερο ενω αν το σημα ειναι τελειο δεν θα δω σοβαρη διαφορα μεταξυ s3000 - lx70f ?

Σημερα ειδα σε ενα καταστημα να παιζει SD η 9632 και οντως ηταν εντυπωσιακη η διαφορα με τις υπολοιπες, Ομως εκεινο που θελω να ξερω ειναι, τι ηταν το κυριοτερο που την εκανε να ξεχωριζει, τα 100Hz( οπως ισχυριζοταν ο πωλητης) ή τα υπολοιπα καλουδια της (perfect pixel, ποιοτητα panel κτλ.)?

Δυστυχως στις διπλανες τηλεορασεις δεν ηταν η s3000 για αμεση συγκριση αλλα υπηρχε η p3000. Εχουν αληθεια σοβαρη διαφορα οι δυο τους s3000-p3000 ?

Η sony δινει ουαν πουα , ασχετα αν επρεπε να ειναι ντε πουα , μπορεις ομως να αγορασεις επεκταση εγγυησης με το ζημιωμενο ομως .
Το τεκνιπιξ και 20 χρονια εγγυηση να σου δινει , αν παθει κατι θα παρεις απ τα τρια το ................μακρυτερο και θα ναι και πανευρωπαικο:flipout:

Δηλαδη smooth, εαν το μαγαζι αναλαμβανει να τη στειλει στη μαμα εταιρεια στα ξενα για επισκευη τι μπορει να παθεις? (εκτος φυσικα της μεγαλυτερης αναμονης). Ειχα την εντυπωση οτι το μονο προβλημα θα ηταν τα μεταφορικα προς/απο Γερμανια που θα φεσωθεις, αφου ομως το μαγαζι λεει οτι στα καλυπτει ποιο το προβλημα ?
Εκτος αν αναφερεσαι σε κακη εξυπηρετηση του συγκεκριμενου μαγαζιου, αυτο ειναι ομως αλλο θεμα, ασχετο με το αν η εγγυηση ειναι ευρωπαικη ή ελληνικη

καλησπέρα. είμαι καινούρια και άσχετη σε οτι αφορά τα forum(και οχι μόνο) οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για οποιδήποτε λάθος. ενδιαφέρομαι κι εγώ για μια τηλεορασίτσα 32άρα, με προσιτή τιμή και είχα κι εγώ την ίδια απορεία, για την p-3000 γιατί δεν μιλάει κανένας? δεν είναι καλή? επίσης για την s3000 και την p3000 τις καλύτερες τιμές τις βρήκα στο net-electric, αλλά εδώ συνήθως εσείς δεν το προτιμάτε, υπάρχει κάποιος λόγος? μήπως έχει να κάνει με αυτό που διάβασα για τις ελληνικές ή μη εγγυήσεις?

Ιntertech ή astraservice όπως λεει στη σελιδα της panasonic?

Η Αστρα service είναι δίκτυο συνεργαζόμενων service (και επίσημα για Panasonic) που προφανώς θα εχει και στην περιοχή σου κάποιο.Το θέμα όπως το έθεσες άρχικα, είναι ότι είπες δεν ξέρεις τι εγγύηση έχει,γιατί δεν σου λένε.Οπότε ρωτάς την αντιπροσωπεία αν συνεργάζονται μαζί τους .

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, λογω 100Hz ενα μετριο σημα θα φαινεται πολυ καλυτερο ενω αν το σημα ειναι τελειο δεν θα δω σοβαρη διαφορα μεταξυ s3000 - lx70f ?
Σημερα ειδα σε ενα καταστημα να παιζει SD η 9632 και οντως ηταν εντυπωσιακη η διαφορα με τις υπολοιπες, Ομως εκεινο που θελω να ξερω ειναι, τι ηταν το κυριοτερο που την εκανε να ξεχωριζει, τα 100Hz( οπως ισχυριζοταν ο πωλητης) ή τα υπολοιπα καλουδια της (perfect pixel, ποιοτητα panel κτλ.)?

Oλα έχουν το ρολο τους.Τα 100hz είναι για δύσκολα τηλεοπτικά σήματα και τις γρήγορες σκηνές εικόνας ,τα υπόλοιπα για χρωματική βελτίωση της εικόνας σε σχέση με το σήμα, έχει δεν έχει σκηνές κίνησης.Πάντα όμως στα καταστήματα παίζει ρόλο και πως τις εχουν ρυθμίσει,γιατί ρόλο παίζει και τι θέλουν να πλασάρουν περισσότερο.

Δυστυχως στις διπλανες τηλεορασεις δεν ηταν η s3000 για αμεση συγκριση αλλα υπηρχε η p3000. Εχουν αληθεια σοβαρη διαφορα οι δυο τους s3000-p3000 ?

Μπορείς να πας στο site της Sony και να κάνεις σύγκριση με πίνακα θετικών και αρνητικών.Bασικά είναι ο καλύτερος ήχος και Live color creation για την S.Πάντως η σειρά P κατά την άποψη μου δεν έχει καλή εικόνα στο τηλεοπτικό σήμα σε σχέση ακόμα και με την φθηνότερη σειρά U.Iσως άλλο εργοστάσιο κατασκευής κλπ θέματα κόστους.

Last edited:
καλησπέρα. είμαι καινούρια και άσχετη σε οτι αφορά τα forum(και οχι μόνο) οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για οποιδήποτε λάθος. ενδιαφέρομαι κι εγώ για μια τηλεορασίτσα 32άρα, με προσιτή τιμή και είχα κι εγώ την ίδια απορεία, για την p-3000 γιατί δεν μιλάει κανένας? δεν είναι καλή? επίσης για την s3000 και την p3000 τις καλύτερες τιμές τις βρήκα στο net-electric, αλλά εδώ συνήθως εσείς δεν το προτιμάτε, υπάρχει κάποιος λόγος? μήπως έχει να κάνει με αυτό που διάβασα για τις ελληνικές ή μη εγγυήσεις?

Καταρχήν καλωσήρθες!
Για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε, ποιό είναι το budget σου?
Για την p3000 δεν έχω ακούσει για να είμαι ειλικρινής.
Τώρα ως προς το net-electric από όσο γνωρίζω, το μαγαζί τους είναι στον Κολωνό, οποτε μπορείς να το επισκεφθείς και να βγάλεις συμπεράσματα. Τώρα, όσον αφορά τις εγγυήσεις, ύπάρχει πάντα το θέμα του να αγοράσεις ένα προϊόν που ήρθε στην Ελλάδα με παραεισαγωγή, το οποίο σημαίνει ότι σε περίπτωση βλάβης, θα σταλεί στο εξωτερικό για service υπό την εγγύηση. Βέβαια αυτός είναι ένας παράγοντας που ο καθένας σταθμίζει διαφορετικά.

Μια και βλέπω και μιλάτε για εγγυήσεις, να σας πω και εγώ την άποψή μου.
Η ελληνική νομοθεσία, προβλέπει 2 πράγματα με την αγορά ενός προϊόντος:
  • Την παροχή εγγύησης από τον κατασκευαστή ή εισαγωγέα του προϊόντος. Η εγγύηση αυτή μπορεί να έχει οποιαδήποτε διάρκεια, και να υποστηρίζει ότι υπηρεσίες θέλει ο κατασκευαστής/εισαγωγέας να δώσει. Επίσης, ο νόμος υποχρεώνει αυτόν που παρέχει την εγγύηση να παρέχει συσκευή αντικατάστασης, αν η επισκευή διαρκεί περισσότερες από 15 ημέρες (δεν θυμάμαι αν είναι εργάσιμες η ημερολογιακές).
  • Την κάλυψη του προϊόντος για ελαττώματα για 2 χρόνια, από τον πωλητή του προϊόντος - προσοχή από το κατάστημα και όχι τον εισαγωγέα/κατασκευαστή. (Είναι ο νόμος 3043/2003 που εφαρμόζει την κοινοτική οδηγία για 2 χρόνια "εγγύηση"). Ο νόμος λοιπόν προβλέπει ότι σε περίπτωση πραγματικού ελαττώματος, ο αγοραστής αποφασίζει αν θα πάρει πίσω τα χρήματά του πίσω, αν θα δεχθεί αντικατάσταση ή επισκευή (όχι ο πωλητής).

Οπότε, προσέχουμε από που αγοράζουμε, για να α) υπάρχει ο πωλητής αν μας χαλάσει κάτι και β) μην τρέχουμε στα δικαστήρια :2thumb22sup:

Last edited:
Δηλαδη smooth, εαν το μαγαζι αναλαμβανει να τη στειλει στη μαμα εταιρεια στα ξενα για επισκευη τι μπορει να παθεις? (εκτος φυσικα της μεγαλυτερης αναμονης). Ειχα την εντυπωση οτι το μονο προβλημα θα ηταν τα μεταφορικα προς/απο Γερμανια που θα φεσωθεις, αφου ομως το μαγαζι λεει οτι στα καλυπτει ποιο το προβλημα ?
Εκτος αν αναφερεσαι σε κακη εξυπηρετηση του συγκεκριμενου μαγαζιου, αυτο ειναι ομως αλλο θεμα, ασχετο με το αν η εγγυηση ειναι ευρωπαικη ή ελληνικη

Διαλεξε την κουρτινα Νο2 που αναφερετε
σε κακη εξυπηρετηση του συγκεκριμενου μαγαζιου και για περισοτερα κοιτα τη τραβηξε ο mac 81 ( ετσι νομιζω ) για να αλλαξη μια προβληματικη Pany .
Αν το μαγαζι ειναι ΟΚ θα κανει αυτο που πρεπει αλλα το συγκεκριμενο εδωσε εξετασεις και κοπηκε στο τοπο , ουτε καν μετεξεταστεο .

...θα ηταν τα μεταφορικα προς/απο Γερμανια που θα φεσωθεις...

Να αναφέρω απλώς ότι ο 3043/2003 απαγορεύει την χρέωση του αγοραστή, κάνοντας μάλιστα και ειδική μνεία στα μεταφορικά; Ελπίζω να μην δεχτεί ποτέ κανείς να πληρώσει μεταφορικά από το κατάστημα στο σέρβις (όπου και αν βρίσκεται!)

Να αναφέρω απλώς ότι ο 3043/2003 απαγορεύει την χρέωση του αγοραστή, κάνοντας μάλιστα και ειδική μνεία στα μεταφορικά; Ελπίζω να μην δεχτεί ποτέ κανείς να πληρώσει μεταφορικά από το κατάστημα στο σέρβις (όπου και αν βρίσκεται!)

Δεν ξερω τι λεει ο 3043/2003 , αν ομως ψωνισεις απ εξω σου αναφερουν τα πως και τι στα θεματα επιστροφων και το ποιος πληρωνει το βαρκαρη .
Το προβλημα δε , δεν ειναι τα μεταφορικα η οχι αλλα το αν θα στην αντικαταστησουν η οχι .
Τωρα οσο για τους νομους και την εφαρμογη τους στην Ελλαδα ............ας τ αφησουμε για το Μαιη μερια οπου αρχιζει το φεστιβαλ των Καννων και μπορει καλλιστα να χτυπησει πρωτια στα " επιστημονικη φαντασιας " .

Καταρχήν καλωσήρθες!
Για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε, ποιό είναι το budget σου?
Για την p3000 δεν έχω ακούσει για να είμαι ειλικρινής.
Τώρα ως προς το net-electric από όσο γνωρίζω, το μαγαζί τους είναι στον Κολωνό, οποτε μπορείς να το επισκεφθείς και να βγάλεις συμπεράσματα. Τώρα, όσον αφορά τις εγγυήσεις, ύπάρχει πάντα το θέμα του να αγοράσεις ένα προϊόν που ήρθε στην Ελλάδα με παραεισαγωγή, το οποίο σημαίνει ότι σε περίπτωση βλάβης, θα σταλεί στο εξωτερικό για service υπό την εγγύηση. Βέβαια αυτός είναι ένας παράγοντας που ο καθένας σταθμίζει διαφορετικά.
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
το budget μου είναι το πολύ 750, γι'αυτό ρωτούσα για την p3000, που την βρήκα στα 729 , ενώ η s3000 είναι στα 769 και τα χαρακτηριστικά τους(από τα λίγα που μπόρεσα να καταλάβω διαβάζοντάς τα) μου φαίνονται παρόμοια. αλλά αν αξίζει η s3000, τότε να προτιμήσω αυτή. στη μάρκα sony κατέληξα γιατί μεταξύ εμάς των ανίδεων λέγεται οτι είναι η καλύτερη. το κατάστημα το ξέρω οτι υπάρχει στην Αθήνα αλλά δυστυχώς εγώ βρίσκομαι κάπως μακριά, είμαι από Σέρρες, οπότε δεν μπορώ να το επισκευθώ, γι'αυτό ζητούσα πληροφορίες.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
το budget μου είναι το πολύ 750, γι'αυτό ρωτούσα για την p3000, που την βρήκα στα 729 , ενώ η s3000 είναι στα 769 και τα χαρακτηριστικά τους(από τα λίγα που μπόρεσα να καταλάβω διαβάζοντάς τα) μου φαίνονται παρόμοια. αλλά αν αξίζει η s3000, τότε να προτιμήσω αυτή. στη μάρκα sony κατέληξα γιατί μεταξύ εμάς των ανίδεων λέγεται οτι είναι η καλύτερη. το κατάστημα το ξέρω οτι υπάρχει στην Αθήνα αλλά δυστυχώς εγώ βρίσκομαι κάπως μακριά, είμαι από Σέρρες, οπότε δεν μπορώ να το επισκευθώ, γι'αυτό ζητούσα πληροφορίες.

Νομιζω οτι με την S3000 θα εισαι καλυμενη , γενικα η σειρα S ειναι λιγο καλυτερη απο την P. -bye-

Νομιζω οτι με την S3000 θα εισαι καλυμενη , γενικα η σειρα S ειναι λιγο καλυτερη απο την P. -bye-
οκ, σ'ευχαριστώ.:smile:
αν κάποιος έχει αγοράσει από το net-electric θα μπορούσε να μου πει αν είναι αξιόπιστο?