Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,983
Μελίσσια
Εμφανίστηκε στον καθημερινό τύπο προ 78 ετών!Απολαύστε την επιχειρηματολογία του βουλευτή στο θέμα "γυναικεία ψήφος"

"Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας.
Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε
αναπτύξη από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον,
άλλως τε γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον
πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένα ημέρας εκάστου μηνός. Επειδή, εν
τούτοις, αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι
αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης
όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται αι
εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον,
άρα αποκρουστέον".

("Νέα Ημέρα", 20.3.1928)

Καλό. :music-smiley-005:

Εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο για την δικαιολογία που λέει. :flipout: :flipout: :flipout:

Αμα ηταν η DRUNA μαζι μας θα σου απαντουσε καταλληλως. (και μια αλλη ψυχη επισης).
Κρυο.

kostas k said:
το επιστημονικώς πασίγνωστον,
άλλως τε γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον
πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένα ημέρας εκάστου μηνός
. Επειδή, εν
τούτοις, αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι
αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης
όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται αι
εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον,
άρα αποκρουστέον
".

("Νέα Ημέρα", 20.3.1928)

Μα βέβαια! Διότι μπορεί μία καθ'όλα φρόνιμη και χριστιανή γυναίκα, με τα παιδάκια της, τον αντρούλη της, κλπ εκείνη την ημέρα να βρίσκεται εις "ανισόρροπο και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν" και αντί του Μπούλη να την πιάσει η Παπαρήγα της!!! Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά!..

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για γυναίκες υποψήφιες βουλευτές, προέδρους, οδηγούς κλπ.
Καλά κάνουν στους Καλλάς (νομίζω;; ) στο Πακιστάν όπου μία εβδομάδα το μήνα οι γυναίκες κλείνονται σε έναν "κέντρο γυναικών" (όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος αντρών) ώσπου να τους περάσει "η αρρώστια" (και έτσι δεν τα πρήζουν και στους άντρες! ). Είδατε; Αν υπήρχαν και στην Ελλάδα τέτοια κέντρα να κλείνουμε τις "ανισόρροπες" και "έξαλλες" θα μπορούσαμε να αφήνουμε όσες δεν είναι κλεισμένες να ψηφίζουν με την ησυχία μας.. Καλά έκανες Κώστα και το ξανάφερες το ζήτημα. :grandpa: Αχ!...

**** άλλως τε γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον
πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένα ημέρας εκάστου μηνός.****

..... μαααααααααλιστα !!!!! διαφωνω !!!!!!!!!!!!!!

οχι ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΗΜΕΡΑΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΜΗΝΟΣ !!! αλλα ΟΛΕΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ !!!!!!!!!!

Μπελλος Ευαγγελος said:
**** άλλως τε γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον
πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένα ημέρας εκάστου μηνός.****

..... μαααααααααλιστα !!!!! διαφωνω !!!!!!!!!!!!!!

οχι ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΗΜΕΡΑΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΜΗΝΟΣ !!! αλλα ΟΛΕΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ !!!!!!!!!!

Βαγγέλη και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου(ωχ,ωχ.!!!!).Μάλλον ´εκείνας τάς ορισμένας ημέρας τού μήνα´τα πράγματα είναι πιό ήρεμα και χαλαρά.Επέρχεται χαλάρωσις είς τον οργανισμόν και τα θήλεα ησυχάζουν.Εκτός τών άλλων δεν χρειάζεται να υποκρίνονται κεφαλαλγία πρός αποφυγήν ετέρων δυσβαστάκτων...συζυγικών υποχρεώσεων.:flipout: :flipout:

Πέρα απο την πλάκα,πολύ ωραία η ανάσυρσις του κειμένου απο τον Kosta K.Το τι ανακρίβειες και μαργαριτάρια γράφονταν εκείνη την εποχή δεν περιγράφεται.
Που να δείτε τί γραφόταν σε επιστημονικά βιβλία της εποχής ,για τον αυνανισμό,την παρθενία κ.λ.π,κ.λ.π.
Εχω κρατήσει ένα βιβλίο πολυσέλιδο ´περί γάμου´απο τον παππού μου,με οδηγίες πρός ...ναυτιλομένους.Απολαυστικό.Συμβουλές για πρωτη νυχτα γάμου,για συμπεριφορά κατα την διάρκεια του αρραβώνα,απο την μέλλουσα νύφη και πολλά άλλα....

Ωραια, να μαθουμε λιγα πραγματα για τον αυνανισμο?

Ε, δεν ειναι για μενα, να ενας φιλος μου θελει να μαθει...

´´´´´´´´´´´(αυτα ειναι οι τονοι που λειπουν - μην μου την πει ο Μιχαλοπουλος)
´´´´ (και οι υπόλοιποι)

Απάντηση: Re: Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν

Ntinos1972 said:
Ωραια, να μαθουμε λιγα πραγματα για τον αυνανισμο?

Ε, δεν ειναι για μενα, να ενας φιλος μου θελει να μαθει...

´´´´´´´´´´´(αυτα ειναι οι τονοι που λειπουν - μην μου την πει ο Μιχαλοπουλος)
´´´´ (και οι υπόλοιποι)

Tόξερα ότι θά τσιμπήσεις.:flipout:
Λοιπόν οι παλιές θεωρίες έλεγαν οτι προκαλούσε τύφλωση και ψυχικές παθήσεις.Για τίς γυναικες δεν υπάρχουν αναφορές.Αυτές τίς αναλάμβανε κατ´ευθείαν η....κόλαση και ο βελζεβούλης.
Πάντως υπήρχε και δικαιολογία τότε πού λόγω τής προίκας ,υπήρχαν άντρες που παντρευόντουσαν γυναίκες πού δεν...βλέπονταν.Ταριχναν στην .....τύφλωση.:flipout: :flipout:
Η θέση τών γυναικών ειδικά στην περιφέρεια ήταν άθλια.Υπήρχε αφόρητη καταπίεση κάθε υγιούς ενστίκτου και επιθυμίας.Αυτά και τέρμα.Μην γίνουμε και ....διαφθορείς.:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν

Σπύρος Σούρλας said:
Tόξερα ότι θά τσιμπήσεις.:flipout:
Λοιπόν οι παλιές θεωρίες έλεγαν οτι προκαλούσε τύφλωση και ψυχικές παθήσεις.Για τίς γυναικες δεν υπάρχουν αναφορές.Αυτές τίς αναλάμβανε κατ´ευθείαν η....κόλαση και ο βελζεβούλης.
Πάντως υπήρχε και δικαιολογία τότε πού λόγω τής προίκας ,υπήρχαν άντρες που παντρευόντουσαν γυναίκες πού δεν...βλέπονταν.Ταριχναν στην .....τύφλωση.:flipout: :flipout:
Η θέση τών γυναικών ειδικά στην περιφέρεια ήταν άθλια.Υπήρχε αφόρητη καταπίεση κάθε υγιούς ενστίκτου και επιθυμίας.Αυτά και τέρμα.Μην γίνουμε και ....διαφθορείς.:ernaehrung004:

Ναι καλα, τοξερες..
Εγω παντως καταλαβα οτι χρειαζοσουνα το "μιζαρισμα" μου γι' αυτο και σε ρωτησα.

Σοβαρα τωρα, ευχαριστω παρα πολυ για την πληροφορηση, θα τα μεταβιβασω στον φιλο.

Α!, και αν με ρωτησει αν εχουν υπαρξει πραγματικες αναφορες για τα side effects, τι να του πω σε παρακαλω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν

Ntinos1972 said:
Ναι καλα, τοξερες..
Εγω παντως καταλαβα οτι χρειαζοσουνα το "μιζαρισμα" μου γι' αυτο και σε ρωτησα.

Σοβαρα τωρα, ευχαριστω παρα πολυ για την πληροφορηση, θα τα μεταβιβασω στον φιλο.

Α!, και αν με ρωτησει αν εχουν υπαρξει πραγματικες αναφορες για τα side effects, τι να του πω σε παρακαλω?

Ανυπόστατες φήμες.Να συνεχίσει ..απρόσκοπτος το ...έργο του.:flipout: