γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε ζώνη ασφαλείας??

Η ζωνη μου εχει σωσει την ζωη μια φορα (πριν αρκετα χρονια) οταν επεσα με 80 km/h σε μια κολωνα της ΔΕΗ. Ευτυχως την φορουσα απο τοτε και δεν την αποχωριζομαι ποτε.

ΥΓ. Να ναι βεβαια καλα και το Opel Ascona , πολυ στιβαρο αμαξι.

τι να λεμε τωρα ......... ΖΩΝΗ !!!!!

ακομα και στον Σκυλο !!!!!

μα αυτο που μου τη δινει στην Ελλαδα ειναι οτι ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να τους δουνε με Ζωνη μες στην πολη .........

Μια χαρα παμε με τις ζωνες τελευταια. Ειναι απο τις καλυτερες συνηθειες που εχουμε αποκτησει !!!!

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι οι επαγγελματιες οδηγοι δεν την φορουν ? (να μην αναφερω για την ανοχη της αστυνομιας απεναντι τους. ουπς, το ανεφερα ...)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ!!!!!!

άντε μπας και βάλουμε μυαλό, όσοι δεν έχουμε βάλει ακόμα....

Φορούσα πάντα ζώνη. Ευτυχώς. Για αυτό είμαι εδώ και σας γράφω τώρα. Σε ατύχημα τον Μάϊο, εγώ η έγκυος γυναίκα μου και ο 2 χρονών γιος μου. Προς Θεού εκτός από την ζώνη, τα παιδιά πάντα στο ειδικό καθισματάκι τους και δεμένα, ακόμα και για 0,5 μέτρο.

Φορούσα πάντα ζώνη. Ευτυχώς. Για αυτό είμαι εδώ και σας γράφω τώρα. Σε ατύχημα τον Μάϊο, εγώ η έγκυος γυναίκα μου και ο 2 χρονών γιος μου. Προς Θεού εκτός από την ζώνη, τα παιδιά πάντα στο ειδικό καθισματάκι τους και δεμένα, ακόμα και για 0,5 μέτρο.

Πολυ σωστο γιατι βλεπω κατι ζωα (συγνωμη αλλα δεν μπορω να τους χαρακτηριαω γονεις) με τα παιδια ορθια μεσα στο αμαξι στο πισω καθισμα!
Ασε μερικους που τα ανεβαζουν στα μηχανακια και τα κρατανε μπραστα τους (προφανως για να γινουν αεροσακοι σε περιπτωση τρακαρισματος!!!:violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε ζώνη ασφαλείας??

πολυ καλο video!!βαζει καποια πραγματα στην θεση τους και οντως ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ ΠΟΛΥ..!!

για αυτο ειπα να το βαλω....αν και δεν νομιζω πως καποιος ο οποιος δεν φοραει ζωνη με κτ τετοιο συνετιζεται..αφου δεν αγαπαει την ιδια του τη ζωη..

Τι να λεμε τωρα... Αυτο το σποτακι θα επρεπε να "παιζει" σε τακτα χρονικα διαστήματα απο τα ΜΜΕ, τουλαχιστον τα κρατικα... Αυτο αν μας ενδιεφερε η προληψη και αν υπηρχε κρατικη μεριμνα. Αλλα αυτοι μονο προστιμα κοιτανε να μαζευουν... (Βεβαια, οι υπευθυνοι ειναι οι ανευθυνοι πολιτες-οδηγοι αυτης της χωρας...)

Θα επρεπε να δειτε τις "διαφημισεις" που παιζονται εδω (UK) απο ΟΛΑ τα καναλια σχετικα με την οδικη ασφαλεια... ΔΕΝ χρησιμοποιουν προσωρινους celebrities που θελουν απλα extra εισοδημα και με χαμογελακι και συμβουλευτικο υφος λενε το slogan που τους ειπαν... Δειχνουν σοκαριστικες σκηνες απο πραγματικα (ή σκηνοθετημενα) ατυχηματα. Μπορει να σου ανακατευουν το στομαχι, αλλα μικρο το τιμημα αν σου σωζουν τη ζωη...

Μια συνηθεια ειναι η ζωνη παντως...

Πολυ σωστο γιατι βλεπω κατι ζωα (συγνωμη αλλα δεν μπορω να τους χαρακτηριαω γονεις) με τα παιδια ορθια μεσα στο αμαξι στο πισω καθισμα!
Ασε μερικους που τα ανεβαζουν στα μηχανακια και τα κρατανε μπραστα τους (προφανως για να γινουν αεροσακοι σε περιπτωση τρακαρισματος!!!:violent-smiley-030:

ευχαριστώ πολύ για τον χαρακτηρισμό!

Ξέρεις, όταν με το καλό κάνεις παιδιά, θα διαπιστώσεις ότι αφού τα καθίσεις στο ειδικό κάθισμα και τα δέσεις με τη ζώνη κλπ, ενδέχεται αυτά (ειδικά εάν είναι γύρω στα 2-3-4 ετών) να βγάλουν τη ζώνη να χοροπηδούν κλπ κλπ

βρε send, δεν νομίζω οτι ο χαρακτηρισμός αφορούσε παραδείγματα σαν το δικό σου...

βεβαίως υπάρχουν εξαιρέσεις, μια απο αυτές είναι και το δικό σου παράδειγμα, όμως ο κανόνας είναι οτι σε τέτοια θέματα δεν έχουμε ούτε τις γνώσεις ούτε φυσικά και την απαραίτητη ευαισθησία ....

φιλικά,

Δημήτρης -bye-

ως γενίκευση, πώς δεν αφορούσε...

εάν έβλεπες προχθες τον μικρό όρθιο πίσω, να έχει απελευθερωθεί και να προσπαθεί να περάσει μπροστά...
Δύσκολα κουμαντάρεται εάν δεν είναι η μητέρα του δίπλα μου συνοδηγός. Έπρεπε να σταματήσω να ηρεμήσει. Όμως το κακό όπως ειπώθηκε δεν αργεί καθόλου να γίνει. Απλώς ας μην προβαίνουμε σε τόσο γενικούς χαρακτηρισμούς, γιατί όπως είπα συμβαίνει πού και πού και σε εμένα, που φοράμε όλοι ανεξαιρέτως ζώνη όπου και να πάμε, και τα μικρά κάθονται στα ενσωματωμένα ειδικά καθίσματα που διαθέτει το αυτοκίνητο (τώρα, πριν κάθονταν σε βρεφικό). Στο μεγάλο (6 ετών) έχει γίνει πλήρης συνείδηση, το ότι φοράμε ζώνη αμέσως όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, φοράει από μόνος του ακόμη και όταν μπαίνουμε σε ταξί. Είναι μία συνήθεια που θα πρέπει να τη διδάξουμε στα παιδιά μας πριν καν αρχίσουν να την κρίνουν με τη λογική "μα εδώ δίπλα θα πάμε".

Δυο ωραια video απο το youtube...

η αληθεια ειναι οτι οσο ποιο καινουργιο ειναι το αυτοκινητο τοσο ποιο ασφαλες ειναι, μια περιπλανηση στο you tube αποκαλυπτει οτι και μερσεντες και σααμπ ακομα και στα μεσα του 90 δεν κατορθωνανε να προφυλαξουνε τους επιβατες τους με μεγαλη ασφαλεια.Οι καροτσες κολαψανε.
και ειναι λιγακι μυθολογια σημερα οτι το βαρυ αυτοκινητο ειναι και νικητης σε συγκρουση με ενα ποιο μικρο και ελαφρυ!
http://www.youtube.com/watch?v=86M_fV-1yKY
http://www.youtube.com/watch?v=GEBC9PbjPv4
μην ξεχναμε οτι το καινουργιο Fiat 500 πηρε 5 αστερια και θα παρει 6 συμφωνα με τον διευθυντη της Fiat!
Και εδω κατι για τους γρηγορους που δεν λεγονται Σουμαχακης στο επωνυμο
http://www.youtube.com/watch?v=KbdH-J6UoYI&feature=related

και ειναι λιγακι μυθολογια σημερα οτι το βαρυ αυτοκινητο ειναι και νικητης σε συγκρουση με ενα ποιο μικρο και ελαφρυ!
Μην ξεχναμε οτι το καινουργιο Fiat 500 πηρε 5 αστερια και θα παρει 6 συμφωνα με τον διευθυντη της Fiat!

Τα "αστερια" στα crash test ισχιουν για συγκρουσεις αυτοκινητων του ιδου περιπου βαρους και κατηγοριας (αυτο ανεφερεται και στο site του EuroNCAP). Αν δηλαδη συγκρουστει πχ. το FIAT 500 με το Ηuyndai ΑΤΟS.
Αν συγκρουστει το 500 με ενα πολυ πιο μεγαλο και βαρυτερο αμαξι τοτε κλαφτα Χαραλαμπε. Ουτε 1 αστερι που λεει ο λογος δεν παιρνει. Tο μεγαλυτερο ποσοστο της ορμης του μεγαλου αμαξιου θα πρεπει να αποσβεστει απο το μικροτερο αμαξι μετα την συγκρουση με αποτελεσματα που ολοι καταλαβαινουμε.

Το βιντεο του 5th gear δειχνει οτι μπορει να μην ισχυει πλεον αυτο.
Φυσικα εδω το Modus τρακαρε με ενα βαρυ αλλα παλαιας τεχνολογιας κατασκευη, θα ηταν ενδιαφερων να το τρακαρουν με ενα βαρυ και συγχρονης τεχνολογιας.