Γιατι σταματαει το cd?

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Καλημερα κι εχω μια ερωτηση να σας κανω. Αρχικα εβαλα το θεμα στις πηγες αλλα μαλλον χρειαζεται τεχνικη βοηθεια...

Μου χαρισαν ενα παλιο sony cdp-m78 (player με μονο οπτικη εξοδο) το οποιο και ανοιξα χθες για να του αλλαξω λαστιχακι στην πορτα (αφου πηγαινε και δεν πηγαινε...) και ειπα μιας και το ανοιξα ας καθαρισω και το laser. Οταν λοιπον το ακουμπησα με μια μπατονετα για να το καθαρισω ειδα οτι η κεφαλη κουνιεται λιγο.

Τεσπα το εκλεισα και αρχισα τη δοκιμη κατα την οποια παιζει κανονικα για 5-10 λεπτα και μετα σταματαει μονο του...:slapface: επισης αν το κουνησω με το χερι σταματαει παλι...

Ξερετε που μπορει να οφειλεται αυτο? Μηπως εχει να κανει με το οτι κουνιεται η κεφαλη? Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη...

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=51427&d=1266575755

Last edited:
Η κεφαλή πάντα κουνιέται γιατί πρέπει να εστιάζει το λέιζερ. Τώρα αν κουνιέται πολύ...

Σ' ευχαριστω για τη διευκρινηση, το ειχα κατα νου αυτο που λες απλα μου φανηκε να... παρακουνιεται. Τελος παντων -το λιγο που παιζει- ακουγεται μια χαρα ο ηχος του και τελικα πιστευω πως φταιει το οτι με το κουνημα κοβει και... αναβοσβηνει κι η οθονη του... Σημερα το πηγα και σ' ενα μαστορα να δω τι θα μου πει.

Φιλε tsip το ειδα το αρθρο του λαμπιζατορα απλα δεν αναγνωριζω πουθενα το δικο μου προβληματακι... συμφωνα με τις οδηγιες του παντα, παρατηρω τα εξης.

Το cd φορτωνει κανονικα, σπιναρει για λιγο, ο φακος κινειται, εστιαζει και ξεκιναει να μου δειχνει αριθμο tracks και χρονο, ξεκιναει να παιζει κανονικα και μετα απο λιγο σταματαει... καποιες φορες παιζει και για περισσοτερη ωρα (ισως και 4-5 κoμματια) και μετα σταματαει. Και θυμιζω πως αν κουνησω λιγο το player με το χερι μου τοτε τρεμοπαιζει κι η οθονη του και σταματαει (σε καμμια περιπτωση δε σβηνει η συσκευη, απλα γυρναει στην αρχη). Φυσικα αν του ξαναπατησω play ξεκιναει να παιζει το δισκο παλι απ' την αρχη...

Αυτα τα ολιγα περιεργα...-bye-

Τα νεωτερα ειναι οτι πηγα στο μαστορα ο οποιος μου ειπε οτι το ρυθμισε οσο μπορουσε και οτι τωρα παιζει ολοκληρο cd αρκει να μην το κουνησεις ομως γιατι τοτε... σταματαει παλι. Μαλλον θελει κεφαλη μου ειπε και πως, αν θελω, πρεπει να γινει παραγγελια (η original εννοειτε) στη sony... κοστος δεν ηξερε να μου πει (παντως φθηνη μαλλον δε θα 'ναι... λεω εγω).

Και ρωτω τωρα, μηπως ξερετε αν -κι απο που- μπορει να βρεθει τετοια κεφαλη (SONY KSS-210A) με λογικο κοστος? Ειναι ευκολο να την αλλαξει καποιος μονος του αραγε?

Και παλι σας ευχαριστω...

Φιλε Δημητρη σ' ευχαριστω, μηπως ξερεις αν ειναι απλη η αλλαγη (για καποιον λιγο ασχετο δηλαδη) η θα πρεπει να το ξαναπαω στο μαστορα για την αντικατασταση?

Last edited:
Λοιπον κανω update στο νημα (για να τα κλεινουμε κιολας...).

Αφου το 'ψαξα λιγο τοπικα, βρηκα το ανταλλακτικο (κεφαλη) σε καταστημα ηλεκτρονικων στον... Πειραια παρακαλω το οποιο ηταν και made in Japan...:a0210: με 19 ευρωπουλακια! Πηγε στο μαστορα για αντικατασταση και ρυθμιση και τωρα το cdακι κελαηδαει κανονικα... σαν καινουργιο.

Το συμπερασμα: ενω καποιος το 'χε για πεταμα (γι αυτο και μου το χαρισε) με 29 ευρωπουλα συνολικα εγινε καινουργιο... οτι πρεπει σε περιοδους κρισης.

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.