Γιατί τα κρατικά κανάλια δεν έχουν καλή εικόνα;

τοπικές παρεμβολές είναι αυτά που βλέπετε.
από ασύρματες κάμερες, ασύρματους αναμεταδότες μουσικής των γειτόνων και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Σάκη την ίδια ακριβώς οπτική έχω και εγώ από το Πολύδροσο, μάλλον ο supersonic έχει δίκιο.

Δοκίμασε να σηκώσεις πιο ψηλά την κεραία.....

προσπάθησε να περιορίσεις τις απώλειες της καθόδου και των συνδέσεων.
Κάθε σύνδεση διακλάδωση ή κακός αγωγός κατεβάζει αρκετά db το σήμα της κεραίας και φυσικά υπερισχύουν τα κοντινά και τοπικά παράσιτα.

επίσης δοκίμασε να δεις από τον δέκτη του video ή hdr αν έχεις....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί τα κρατικά κανάλια δεν έχουν καλή εικόνα;

πολύ καλύτερη θα έλεγα...απο πού παίρνεις σήμα?
Από Υμηττό. Είμαι Μοσχάτο με μια "τυπική" χελιδόνα μόνο για το διαμέρισμά μου, χωρίς κάποιον ενισχυτή.
Μαζί με την δορυφορική, κάνω μίξη και την επίγεια σε ένα καλώδιο, το οποίο στο διαμέρισμά μου διαχωρίζεται ξανά
και η επίγεια διαχωρίζεται σε πολλές συσκευές με Splitter 1:6 και βγαίνει η εικόνα που βλέπεις.

Για την λήψη σου, έχεις δοκιμάσει λήψη με άλλη συσκευή?
Αυτό που βλέπω στην φωτο, μου μοιάζει με πολύ sharpness και με χιόνι, που δεν φαίνεται να δικαιολογείται.
Ενώ έχεις καλό σήμα εκεί που βρίσκεσαι, φαίνεται πως η κεραία δεν μπορεί να το λάβει σωστά.
Αν είχες προβληματική λήψη, θα έπρεπε να έχεις είδωλα που δεν έχεις.

Δοκίμασε να κάνεις λήψη με άλλη συσκευή όπως κάποιο βίντεο ή DVDR.
Όπως λέει και ο supersonic, μείωσε όσο γίνεται τις απώλειες από ενώσεις και συνδέσεις.
Δοκίμασε να πάρεις εικόνα απευθείας από την κεραία, με μια μικρή τηλεόραση στην ταράτσα, να δεις τι εικόνα έχεις.
Δες τι ποιότητα λήψης μπορεί να έχουν γειτονικά σπίτια.

Εκτος του Saki που μας εχει πει οι υπολοιποι η ληψη με τι κεραια γινετε (τυπος, μοντελο)?

Last edited:
Για να καταλάβετε τι πιάνω εκεί που μένω, σας δίνω το link του κέντρου (εκπομπής Βάρκιζας) που "κοιτάει" η καραία μου.
Οπότε εκέι, η νόβα είναι μονόδρομος!

Απάντηση: Re: Γιατί τα κρατικά κανάλια δεν έχουν καλή εικόνα;

Σάκη, τα screenshots είναι φωτογραφίες της TV ή κάτι άλλο?
Έχω συνδέσει το video out από ένα DVD Recorder με το video in επαγγελματικής κάρτας μοντάζ που έχω. Από εκεί παίρνω τα screenshots.

καλησπερα κ απο μενα εγω ειμαι περιοχη κατεχακη- ελληνορωσων μενω αθηνα εδω κ ενα 6μηνο. λογικα παιρνω σημα απο υμητο (αν ειναι ο υμητος αυτο που βλεπω απο μπαλκονι)το προβλημα που εχω ειναι τ εχης απο την κεντρικη κεραια πιανω ολα τα καναλια καλα εκτος απο τη νετ κ το σκαι. πηγαινοντας στο διαχειριστη μ ειπε τ εχης οτι ο τεχνικος τους ειπε οτι εχουν προβλημα τα καλωδια μεσα στη πολυκατοικια κ οτι δε γινεται τιποτα. εγω τωρα εχω σκοπο να αγορασω καινουρια τηλεοραση κ δε θελω να κανω τρυπες στο τοιχο κ να βαλω δικια μου κεραια. εχω την εχης απορια.αν εχουν οντως προβλημα τα καλωδια γιατι εμφανιζεται μονο στα καναλια νετ κ σκαι κ οχι κ στα αλλα;μηπως να φερω δικο μου τεχνικο να κοιταχει τη κεντρικη κεραια;;;

Ο τεχνικός δουλειά θέλει να πάρει γι αυτό τα λέει αυτά!

Τέλος πάντων,σε λίγο...με τη ψηφιακή εκπομπή όλων των καναλιών,τα παραπάνω προβλήματα δεν θα υπάρχουν,οπότε μην επενδύσεις και πολλά χρήματα για την αναλογική σου εγκατάσταση τώρα.

Για παράδειγμα,στην περιοχή Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη,όπου έμενε μια φίλη μου,η λήψη όλων σχεδόν των καναλιών από Υμηττό είναι αρκετά προβληματική.Εικόνα συνήθως μπουκωμένη,γεμάτη είδωλα και παρεμβολές!
Πηγαίνοντάς της λοιπόν ως δώρο για την καινούργια τότε τηλεόρασή της,ένα επίγειο ψηφιακό δέκτη,η εικόνα βελτιώθηκε δραματικά προς το καλύτερο.

Αυτό έγινε πριν από τρία περίπου χρόνια όταν η ψηφιακή εκπομπή είχε ξεκινήσει πιλοτικά μόνο από τον Υμηττό,πράγμα που σημαίνει ότι η κεραία της δεν μπορούσε να πιάσει σήμα από Πάρνηθα.
Να ξέρεις πάντως ότι τα όποια προβλήματά σου μάλλον θα βρουν τη λύση τους σύντομα με την έναρξη της ψηφιακής εκπομπής.
Ελπίζω τουλάχιστον...

Γυρνωντας απο διακοπες, διαπιστωσα οτι το σημα της ΕΤ1 (απο Υμηττο) μου κανει εντονα και πολυ ενοχλητικα "νερα".

Εχει διαπιστωσει κανεις κατι παρομοιο ή εγινε κατι στην κεραια μου? Τα υπολοιπα καναλια λαμβανονται παντως κανονικα.

Και σε μένα από Πατήσια (Televes DAT45, Cavel Sat 752 F, Televes Mixer TV/Sat 7452, Televes spliter 5151 3.1) εδώ και 4 περίπου μέρες! Μάλλον πρόκειται για καμιά μικροαρμονική κάποιου άλλου σταθμού!

Και σε μένα από Πατήσια (Televes DAT45, Cavel Sat 752 F, Televes Mixer TV/Sat 7452, Televes spliter 5151 3.1) εδώ και 4 περίπου μέρες! Μάλλον πρόκειται για καμιά μικροαρμονική κάποιου άλλου σταθμού!

Σε μας εδω Θεσσαλονικη ποτε δεν ηταν το σημα της ΕΤ1 καλο. Παντα με προβληματα με αρμονικες με ψαροκοκαλα και ολα τα καλα... Το καναλι της ΕΤ1 εδω ειναι το 37 πολυ κοντα στο 36 με ολα οσα σημαινει αυτο.
Το πρωτο κρατικο καναλι με τετοια αισχρη ποιοτητα εικονας στη δευτερη μεγαλυτερη πολη της χωρας?
Απαραδεκτο και χρησιμοποιω επιεικεστατη εκφραση.
Νικος

Ο τεχνικός δουλειά θέλει να πάρει γι αυτό τα λέει αυτά!

Τέλος πάντων,σε λίγο...με τη ψηφιακή εκπομπή όλων των καναλιών,τα παραπάνω προβλήματα δεν θα υπάρχουν,οπότε μην επενδύσεις και πολλά χρήματα για την αναλογική σου εγκατάσταση τώρα.

Για παράδειγμα,στην περιοχή Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη,όπου έμενε μια φίλη μου,η λήψη όλων σχεδόν των καναλιών από Υμηττό είναι αρκετά προβληματική.Εικόνα συνήθως μπουκωμένη,γεμάτη είδωλα και παρεμβολές!
Πηγαίνοντάς της λοιπόν ως δώρο για την καινούργια τότε τηλεόρασή της,ένα επίγειο ψηφιακό δέκτη,η εικόνα βελτιώθηκε δραματικά προς το καλύτερο.

Αυτό έγινε πριν από τρία περίπου χρόνια όταν η ψηφιακή εκπομπή είχε ξεκινήσει πιλοτικά μόνο από τον Υμηττό,πράγμα που σημαίνει ότι η κεραία της δεν μπορούσε να πιάσει σήμα από Πάρνηθα.
Να ξέρεις πάντως ότι τα όποια προβλήματά σου μάλλον θα βρουν τη λύση τους σύντομα με την έναρξη της ψηφιακής εκπομπής.
Ελπίζω τουλάχιστον...
δηλαδη να μη φερω κανα ηλεκτρονικο ετσι απο περιεργεια να κοιταχει τη κεντρικη κεραια να δω αν θα πει τ ιδια οτι φταινε τ καλωδια;;;κ αν βαλω δικη μου κεραια η ιδιοκτητρια θ μ αφησει η θα με πρηξε;;ι εχει τ δικαιωμα να μ πει κατι;;μια τρυπα θα κανω

Οσοι έχετε προβλήματα, φωνάξτε καταρτισμένο τεχνικό με εργαλείο (πεδίομετρο) να μετρήσει τα db στην κάθε μπρίζα. Θα καταλάβει με την μία σε ποιό σημείο είναι το πρόβλημα κι αν έχετε παρεμβολές απο ανακλάσεις κλπ.
επειδή κι εγώ βλέπω φάτσα τις κεραίες στον Υμηττό, αυτό δεν λέει τίποτα.
Μπορεί να θέλετε άλλο τύπο κεραίας (π.χ. "ομπρέλλα"). Οσο κακό είναι να μην έχετε δυνατό σήμα , αλλά τόσο κακό είναι να έχετε ΠΟΛΥ δυνατό σήμα , κοινώς μπούκωμα.

εκτός αν θέλετε να κάνετε τον "Σέρλοκ Χολμς" και να χαλάτε την ψυχική σας ηρεμία.

Επειδή κι εγώ στην πολυκατοικία μας έχω φάτσα τον Υμηττό, χωρίς εμπόδια, έβαλα με τη βοήθεια φίλου μου, τεχνίτη , και με σωστό όργανο, κεντρική κεραία, ενισχυτή και splitter (Ikuzi) .
Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ως οι κάθοδοι για τις πρίζες από το splitter, ήταν αδύνατο να αλλαχθούν, κι είναι από κατασκευής κτιρίου, ήτοι: 1973

Οι δε πρίζες, ήταν DC σύνδεσης, κι όχι επαγωγικής, οπότε, με απλά ελληνικά, εκτός του ότι δεν υπάρχει ελεγχόμενη εξασθένηση του σήματος στις πρίζες,*ανάλογα με την απόσταση από το splitter, κι οι πάνω όροφοι μπουκώνουν, οι δε κάτω δεν έχουν αρκετό σήμα...υπάρχει θέμα με την ταυτόχρονη παράλληλη σύνδεση όλων των συσκευών σε μια κάθοδο, με συνέπεια, αν κάποιος έχει είτε βραχυκυκλωμένο καλώδιο από την πρίζα στη συσκευή του, είτε χαμηλή αντίσταση εισόδου, αυτόματα βραχυκυκλώνει την αντίστοιχη κάθοδο, είτε εξασθενεί πολύ το σήμα στην συγκεκριμένη κάθοδο...
Με την εξάπλωση των ασύρματων επικοινωνιών, κι αν ο ενισχυτής κεραίας δεν έχει σοβαρά φίλτρα στην είσοδο, ενδέχεται να αρπάζει σήματα από Wi-Fi , Κινητή τηλεφωνία (αναμεταδότες) κι ένα απίστευτο αριθμό ασύρματων συσκευών , που γεμίζουν θόρυβο τις ραδιοσυχνότητες...
Από την άλλη, τα "είδωλα" είναι από κακή σκόπευση της κεραίας, είτε από κτίρια , που χαλάνε την οπτική επαφή με το σταθμό...

*υπάρχουν πρίζες με εξασθενητή, ανάλογα με την απόσταση από τον ενισχυτή,επίσης τερματικές πρίζες , για το τέλος του καλωδίου στο χαμηλότερο διαμέρισμα...
και βέβαια, με επαγωγική ζεύξη, για αποφυγή όλων των προβλημάτων που είπα πιο πάνω...

αρα αν καταλαβα καλα αν βρω ενα σωστο τεχνικο ισως βρουμε λυση με τη κεντρικη κεραια κ ας εχουμε παλια καλωδια στη πολυκατοικια;;σωστα;;;