Γιατι το dacmagic δε βλεπει το sacd?

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Μπορει καποιος να μου πει γιατι οταν βαζω sacd στο dvd μου το dacmagic δεν το βλεπει καθολου ??? Εδω να σημειωσω οτι απο τις αναλογικες εξοδους του player βγαινει κανονικα ο ηχος απ' το sacd.

Σας ευχαριστω πολυ!

Γιατί το dac magic δεν ενσωματώνει DSD κωδικοποίηση στις εισόδους του και ετσι όταν το συνδέης φηφιακά -οπτικα ή ομοαξονικά-δέν μπορει να κάνει κωδικοποίηση.Απο τις αναλογικές εξόδους του dvd σου παίρνεις μετατροπη απο PCM κωδικοποίηση γιαυτο και την λαμβάνει το dac σου.

Ευχαριστω φιλε giavra.

Το dac δε λαμβανει τιποτα απολυτως ... οταν βαζω το sacd. Εδω να σας πω οτι το dvd-audio το βλεπει μια χαρα το dac, σας λεει αυτο τιποτα???

Παντως sacd μεσω dac δε γινεται σωστα καταλαβα?

Αν το dvd σου είναι universal παίζει δηλαδη και SACD και DVD Audio τοτε προφανώς ενσωματώνει τους αντίστοιχους MLP-DSD κωδικοποιητές,τοτε πολλύ πιθανόν να έχεις δηλώσει στο μενού του player να κάνει αυτόματα την μετατροπή των σημάτων του DVD Audio -MLP-σε PCM και έτσι να λαμβάνει σήμα απο μετατροπή του MLP->PCM,γι'αυτό και το αναγνωρίζει.Sacd κωδικοποίηση μέσω dac δεν μπορεί να γινει εκτος και αν ενσωματώνει τους αντίστοιχους κωδικοποιητές το ιδιο το dac πραγμα αδύνατο -σπάνιο ακόμη δεν εχω γνωρίσει κάποιο που το κάνει.

Last edited:
H αλήθεια ειναι οτι κανένα player δεν βγάζει DSD πάνω από το SPDIF...Aρα δεν ευθύνεται το DAC-Magic, ή οποιοδήποτε DAC. SACD μόνο αναλογικά μπορείς να πάρεις απο την έξοδο του player σου.

Busoni
Συντονιστής κατηγορίας

Re: Γιατι το dacmagic δε βλεπει το sacd?

--------------------------------------------------------------------------------
H αλήθεια ειναι οτι κανένα player δεν βγάζει DSD πάνω από το SPDIF...Aρα δεν ευθύνεται το DAC-Magic, ή οποιοδήποτε DAC. SACD μόνο αναλογικά μπορείς να πάρεις απο την έξοδο του player σου.

+1000%
γιατί απλά αυτό ισχύει.

Εχμ...
Πάρτε το λίγο αλλιώς...
Μήπως απλά το player δεν βγάζει έξοδο από την ψηφιακή του όταν παίζει SACD; :)
Τα players όταν αναπαράγουν SACD βγάζουν έξοδο μόνο από την αναλογική εκτός από πολύ συγκεκριμένες και σπάνιες περιπτώσεις SACD player...

Μιχαλη δε βρισκω κατι σχετικο στο manual του player εκτος απ' αυτο:

''Discs that prohibit downmixing also mute the digital output''

Δεν ξερω αν αυτο σας λεει τιποτα?

Το ότι το player δεν βγάζει ψηφιακή έξοδο κατά την αναπαραγωγή SACD είναι μέρος του κλειδώματος του SACD.
Νομίζω η DCS είναι από τις λίγες εταιρίες που μπορείς να πάρεις ψηφιακή έξοδο κατά την αναπαραγωγή SACD αλλά και πάλι μέσω του δικού της interface, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρεις και DCS dac...
Για ψάξε το manual προς troubleshooting μεριά... Συνήθως εκεί το αναφέρουν.

Λοιπον στο troubleshooting λεει το εξης:

''SACDs and some DVD-Audio discs do not output digital audio''

:furious3:

Μην παιδεύεσαι άδικα λοιπόν... :)

τα sacd players δεν βγάζουν ψηφιακή έξοδο

Τα SACD players βγάζουν ψηφιακή έξοδο αλλά μόνο όταν παίζουν CD. :ernaehrung004:

Τα SACD players βγάζουν ψηφιακή έξοδο αλλά μόνο όταν παίζουν CD. :ernaehrung004:

νταξ ρε αδερφέ....

δεν μπορείς να ακούσεις sacd δίσκους από την ψηφιακή έξοδο εντός sacd ....

ΟΚ τώρα?:worshippy:

(μιλάμε για μηχανές που αγοράζουν οι κοινοί θνητοί...)

Το ότι το player δεν βγάζει ψηφιακή έξοδο κατά την αναπαραγωγή SACD είναι μέρος του κλειδώματος του SACD.
Νομίζω η DCS είναι από τις λίγες εταιρίες που μπορείς να πάρεις ψηφιακή έξοδο κατά την αναπαραγωγή SACD αλλά και πάλι μέσω του δικού της interface, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρεις και DCS dac...
Για ψάξε το manual προς troubleshooting μεριά... Συνήθως εκεί το αναφέρουν.

Σωστά η dCS μεταφέρει ψηφιακά μέσω firewire (στα σπαστά μοντέλα) ή aes/ebu dsd σήμα από το upsampling transport (paganini, scarlatti) της στο dac της, ή μετά στα upsampler της. Δεν μεσολαβεί δηλαδή καμιά αναλογική συνδεσμολογία μεταξύ τους παρά μόνο όταν το σήμα πλέον πάει στον προενισχυτή ή ενισχυτή απ'ευθείας (όλα τα μοντέλα της dCS οδηγούν τελικούς απευθείας με 6V).

Φυσικά υπάρχει το κλείδωμα που επιβάλλει η Sony στο dsd.

Όσο δεν έρχεσαι κάτω εγώ θα βρίσκω τι γράφεις και θα σου τη λέω...

Δε βλέπω να δηλώνεις συμμετοχή για τη συνάντηση high end - μουσικής και θα γίνω ακόμη πιο κακός! :flipout:

Όσο δεν έρχεσαι κάτω εγώ θα βρίσκω τι γράφεις και θα σου τη λέω...

Δε βλέπω να δηλώνεις συμμετοχή για τη συνάντηση high end - μουσικής και θα γίνω ακόμη πιο κακός! :flipout:

γιά δες ξανά....:ernaehrung004:

To SPDIF δεν εχει προβλέψει μεταφορά DSD, προς το παρόν. Εντούτοις, όλοι οι DSD processors/DACs/ADCs έχουν είσοδο/εξοδο DSD+, DSD- στην οποια παρέχεται το διαφορικό σήμα της DSD. M'ενα καλώδιο, αυτο μπορεί να παει σε κάποιον DAC o oποίος αποκωδικοποιεί DSD. Νομίζω η Denon το περναει στο Denon-link. Άλλο πράγμα ομως "ενα καλώδιο", άλλο το περασμα του DSD πάνω από πρωτόκολο(firewire, SPDIF κλπ)

Last edited: