Γιατι το dacmagic δε βλεπει το sacd?

περνάει και μέσω HDMI (τίγκα στο jitter ομως), απλά είναι κλειδωμένο παιδιά.
Ο μόνος τρόπος να πάρεις ψηφιακό σήμα S/PDIF από SACD είναι να έχεις player που μετατρέπει το DSD σε PCM και το τροφοδοτεί μέσω HDMI. Tο οποίο HDMI (που είναι κλειδωμένο) να το κάνεις hardware μετατροπή που να προσφέρει το σήμα σε 3xS/PDIF (παίρνεις το σήμα ανάμεσα στον αποκωδικοποιητή HDMI και στα DAC). Υπάρχουν σχετικές μετατροπές στο ίντερνετ.
Γενικά όμως το SACD δεν σπάει εύκολα... Ο λόγος είναι ότι το σύστημα προστασίας από την αντιγραφή βρίσκεται επάνω στο δισκάκι, αλλά όχι μέσα στα αρχεία δεδομένων. Μόνο οι οδηγοί SACD έχουν πρόσβαση στα δεδομένα προστασίας που βρίσκονται εκτός του track ανάγνωσης. Ένας οδηγός DVD υπολογιστή, παρότι δεν έχει καμμία διαφορά στον τόπο λειτουργίας με έναν οδηγό SACD δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα προστασίας και δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσει το δισκάκι SACD.
Η κωδικοσειρά DSD μπορεί να επεξεργαστεί και σε PC, αρκεί να εισαχθεί ως αρχείο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από το SACD δισκάκι.

Σαφώς είναι´δύσκολο για κάποιον να περάσει μέσω hdmi dsd, μόνον εταιρείες μπορούν αφού έχουν προηγουμένως υπογράψει για το κλείδωμα.

Μια εξ'αυτών και η MBL (όπου όπως και η denon), το ονομάζει MBL link, είναι 110ohm.
δείτε σχετικά
http://www.mbl-germany.de/Pool/PDFs-public/en/MBL_TD.pdf

σε μια σχετική επικοινωνία με τον Paul Miller (αυτός που έχει κατασκευάσει όλα τα μετρητικά που έχουν τα διεθνή περιοδικά και κυρίως την Miller Q suite) για τέτοια θέματα μου είχε πει ότι αυτή η λύση είναι full σε jitter και μάλλον δεν θα προχωρήσει. Σχετικά νομίζω είχε αρθρογραφήσει και στο hifinews και νομίζω έκτοτε δικαιώθηκε ή απλά δεν είχε νόημα η συνέχεια της προσπάθειας.

Στο DV600 όταν του πεις να μετατρέψει το DSD σε PCM και να το περάσει από HDMI, στην οθόνη του A/V ανάβει η ένδειξη PCM. Όταν του πεις να το περάσει αυτούσιο, η ένδειξη PCM του Α/V σβήνει και στην οθόνη γράφει SA-CD. :award:
Δεν έχω δοκιμάσει αν το DSD από μετατροπή σε PCM μπορεί να περάσει από την S/PDIF αλλά νομίζω δεν γίνεται σε αυτό το player.
Σημείωση: Στα manual της Pioneer ως digital out περιγράφεται μόνο η ομοαξονική και οπτική έξοδος. Την HDMI την αναφέρει ως HDMI.

Το οτι η denon εξάγει dsd, απο hdmi, dl3, dl4 , το επιβεβαιώνω και εγώ.
Η sony ,απο την άλλη , δεν το εξάγει ψηφιακά, στο dvs-9000es που εχω και ξέρω σίγουρα.
Το 3910 ΕΞΆΓΕΙ dsd και στον a1hd βλέπω στην οθόνη του dsd, είτε μέσω hdmi,είτε dl3. Για το dl4 θα σας πω σε λίγες μέρες , αν και το μάνιουαλ του a1udi ,γράφει οτι το εξάγει και χρησιμοποιεί και το hdmi , και το dl4 για να το χρονίσει με το ρολοι του a1hd.

Μην παιδεύεσαι άδικα λοιπόν... :)

Τα SACD players βγάζουν ψηφιακή έξοδο αλλά μόνο όταν παίζουν CD. :ernaehrung004:

Μήπως βγάζει όταν το player διαβάζει το CD Layer;

Αλλά και να γίνεται αυτό, μάλλον θα ακούγεται χειρότερα από την αναλογική εξοδο διαβάζοντας το SACD Layer.

Αλλά και να γίνεται αυτό, μάλλον θα ακούγεται χειρότερα από την αναλογική εξοδο διαβάζοντας το SACD Layer.

και εδώ μπόλικο hype....
Αν στην έξοδο έχουμε τελεστικά της σειράς ποιός το εγγυάται ότι ακούγεται καλύτερα ή χειρότερα....?

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος πως όταν διαβάζει το CD layer βγάζει ψηφιακή έξοδο...
Από εκεί και πέρα, καλύτερα ή χειρότερα είναι καθαρά θέμα του DAC που έχεις.

Σε δύο universal DVD (Pio DV600 και Pio DV656) αλλά και σε δύο στέρεο SACD players (Marantz SA7001KIS και Marantz SA15S1) όταν διαβάζουν τη στρώση CD ενός υβριδικού δίσκου SACD υπάρχει σήμα στην ψηφιακή έξοδο. :grandpa:

Παντως -στ' αυτια μου- ο ηχος του sacd απο τις αναλογικες εξοδους του 656 μου φαινεται αρκετα καλος χωρις να μπορω να διακρινω διαφορες απο τον ηχο του αντιστοιχου cd μεσω του dacmagic...

Και μετά σου λένε "Αγόρασε CD/SACD player να ξενιάσεις από τη μανούρα του βινυλίου" :flipout:

Και μετά σου λένε "Αγόρασε CD/SACD player να ξενιάσεις από τη μανούρα του βινυλίου" :flipout:

αυτό μου είπαν και μένα πριν 6 χρόνια και έσκασα ένα ωραίο χιλιάρικο...
και ολίγα ψιλά...

ακόμα τα κλαίω.:bigcry:

Εγω βεβαια δεν εσκασα ... χιλιαρικο και δεν τα κλαιω ... αλλα αυτη η 'μανουρα' του βινυλιου εμενα συνεχιζει να με γοητευει.

Ποιός σου τα είπε αυτά; Ο Vasilis_T που είναι μόνιμα με το CD ξεβιδωμένο και ένα κατσαβίδι στο χέρι; :D

Στο κακόμοιρο το πικαπάκι άντε να του ρυθμίσεις τον βραχίωνα και δεν χάνεις και την εγγύηση!
Mε το CD έφτασες να γράφεις και στην DIY... :flipout:

Ποιός σου τα είπε αυτά; Ο Vasilis_T που είναι μόνιμα με το CD ξεβιδωμένο και ένα κατσαβίδι στο χέρι; :D

Στο κακόμοιρο το πικαπάκι άντε να του ρυθμίσεις τον βραχίωνα και δεν χάνεις και την εγγύηση!
Mε το CD έφτασες να γράφεις και στην DIY... :flipout:

σε μένα τα λες αυτά ?:damnyou:

εγώ άρχισα να γράφω στην diy όταν έσφαξα το δεύτερο πικάπ...(2003)
Η πρώτη σφαγή έγινε το 1981, τότε δεν είχαμε δίκτυα....
Εσύ μάνα μου είχες μάθει ήδη το a το c και είχες δρόμο ακόμα ....γιά το t....:grinning-smiley-043

Και που να το δεις κιόλας...
Δεν το βγάζω photo να μη μου το ματιάσετε...
Μόνο από κοντά τέτοια έργα τέχνης... :flipout:

Παντως -στ' αυτια μου- ο ηχος του sacd απο τις αναλογικες εξοδους του 656 μου φαινεται αρκετα καλος χωρις να μπορω να διακρινω διαφορες απο τον ηχο του αντιστοιχου cd μεσω του dacmagic...

To 656 είχε τα ίδια χαρακτηριστικά ήχου με τα κορυφαία DVD της pioneer. Σε μια απλή ακρόαση από τις αναλογικές εξόδους μεταξύ του 656 και του 600, το δεύτερο έτρεχε να κρυφτεί... :rifle:

ποια είναι τα κορυφαία....?

(γιατί το 757 που έχω...μάλλον γιά τα παταία...είναι)

ασε
από specs χορτάσαμε....
-bye-

Ε καλά, για Pioneer μιλάμε. Προφανώς υπάρχουν και καλύτερα μηχανήματα σε ήχο.
Αν η λέξη κορυφαίο παραπέμπει σε ανώτερο ήχο, τότε να την αλλάξω με το τοπ οβ δη λάιν. :BDGBDGB53: