Γιατι το γυρισατε στις Plasma?

paИ-baL

AVClub Addicted Member
2 August 2008
1,515
και με μπερδεψατε κυριοι?

μια χαρα δεν ειμασταν οταν ηξερα οτι ειχα να αποφασισω αναμεσα σε B650 και W5500???

τι θελει τωρα η G10 αναμεσα μας???

λοιπον... λεω καιρο να προσωρησω σε αγορα μια 40-42αρας για το σαλονι...

βλεπουμε (η γυναικα μου δηλαδη...) αρκετο τηλεοπτικο, αρκετες ταινιες (και εγω...), λιγη μπαλα (δεν βλεπεται η ΑΕΚ τελευταια...) και αμα λαχει βαζουμε και κανενα παιχνιδι στο PS3 οταν προλαβαινουμε...

πηγαμε σημερα στο Mall για βολτα και ειπαμε να περασουμε να δουμε και τις τηλεορασεις που μας ενδιεφεραν... επισκεφθηκαμε τον Κωτσοβολο, το Πλαισιο, το Fnac και το Multirama...

κατσαμε και παρατηρησαμε αρκετη ωρα τις εξης: U10, G10, B650, B750, B6000...

η πρωτη απορριφθηκε λογω εντονων αντανακλασεων... η δευτερη μας αρεσε αλλα λιγο soft... η τριτη δεν ειχε καλυτερη εικονα απο την δευτερη... η τεταρτη μας αρεσε αλλα διαβασα οτι η τεχνολογια της θεωρειται ηδη ξεπερασμενη... η τελευταια μας αρεσε και αυτη οπως και ολες σχεδον οι led αλλα μας φανηκε ακριβη... λεμε να μην ξεπερασουμε το χιλιαρικο... εννοειται οτι προτεραιοτητα μας ειναι το value for money...

σκεφτομαι να σας ριξω απο μια μηνυση που μας βαλατε σε μπελα... μια χαρα ειμασταν με το διλημμα B650 ή W5500... τι σας καναμε???

ξεμπερδεψτε με... κολλησα... λετε να περιμενω την νεα κολεξιον???

Η Β750 ειναι μια χαρα επιλογη και οχι μονο ....Μπορω πλεον να πω με σιγουρια οτι ειναι αξιοπρεπεστατη...πηρα την 52 πριν 5 μερες...απλα αρκετα ευχαριστημενος για να μην πω υπερευχαριστημενος γιατι θα ηταν ιεροσυλεια (και μεγαλη μαλιστα) προς την πρωτη μου επιλογη την οποια αν και εφαγα τον τοπο ,δυστηχως αργησα ,ατυχησα και την εχασα (Sony 55x4500)...

Οποτε φιλε 2 σεναρια παιζουν...

1)Την χτυπας και την ευχαριστιεσε αμεσα (αφου σου αρεσε κιολας και το ιδανικο θα ηταν να πας σε 46" και πιστεψε με ΘΑ ΚΑΝΕΙ την διαφορα και θα με θυμηθεις)...επιλογη δοκιμασμενη και αξιοπιστη με καλες κριτικες απο παντου...τα περι "Ξεπερασμενης τεχνολογιας" ειναι υπερβολικα ...και πολυ μαλιστα!!:a0210:

2)Περιμενεις τα καινουργια μοντελα που θα αρχισουν να ερχοντε απο Μαρτιο και μετα λογικα ,αλλα αν εισαι και λιγο στο ψαξιμο (που για να γραφεις εδω εισαι ) υπολογιζε και κανα διμηνο (το λιγοτερο,γιατι εγω θα ετρωγα σιγουρα ΠΟΛΥ παραπανω χρονο να περιμενω να ερθουν ολες και να γινουν και οι σχετικες συγκρισεις και ορμηξουν και οι beta testers αγοραστες για περισοτερες γνωμες ,να παιξουν και τα πρωτα reviews-tests και τα "σχετικα" ) και με το καλο μετα να αγορασεις ....:furious3:

Αυτα ...διαλεγεις και επιλεγεις....-bye-

Τωρα πλεον ολες αυτες που αναφερεις (G10 , W5500 , B650 , LH9000 κτλ) αποτελουν παρελθον...

Υπομονη μερικες ημερες για τα νεα μοντελα...ηδη οι πρωτες Sony του 2010 εφτασαν....

δεν ημουν fan των LG... αλλα ειμαι ανοιχτος γενικα σε καθε προταση, αν συνδυαζεται απο καλη εικονα και αξιοπιστια...

βαζω και το αρθρο του fullhd.gr που με εβαλε σε σκεψεις σχετικα με τα panel, την τεχνολογια και τα Hz...

"Οι επιλογές που προκύπτουν είναι:

· 200 πραγματικά Hz αλλά με φωτισμό Edge-Type δηλαδή... Samsung B8000.
· Φωτισμός Direct-Type και Local Dimming αλλά με σάρωση 100+100Ηz, για παράδειγμα Philips PFL9704 & LG LH9500.
· Φωτισμός με CCFL και σάρωση 100+100Hz για παράδειγμα LG SL8000 & Philips PFL9664.
· Φωτισμός CCFL και σάρωση 200Hz όπως οι Samsung B750 & Sony Ζ5500.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες επιλογές, όπως φωτισμός Direct-Τype χωρίς Local Dimmig και σάρωση στα 100Hz (Sharp LE700) ή φωτισμός Εdge-Type και 100Hz (Samsung B7000 & B6000).

Όπως φαίνεται οι συνδυασμοί είναι πληθωρικοί και οι επιλογές άλλες τόσες.

To τι θα πρέπει να αποφύγετε είναι ένα και μοναδικό. Την σάρωση στα 50Hz. Δεν αναφέρομαι στις λάμπες CCFL διότι ειλικρινά έχω δει τηλεοράσεις να παίζουν αν όχι καλύτερα τουλάχιστον ισάξια με άλλες τύπου Edge-Type, ή Direct-Type χωρίς Local Dimming. Όμως επειδή και οι λάμπες CCFL οδεύουν προς τον... δημιουργό τους καλό είναι να το λάβετε υπόψη σας."

σχετικα με την αναμονη των νεων μοντελων...

υπαρχουν χαρακτηριστικα που αξιζει να περιμενεις??? τεχνολογιες που αρχιζουν να πνεουν τα λοισθια... ή ειναι μια απο τα ιδια με νεο περιτυλιγμα???

Καλα αυτο το αρθρο ειναι αστειο...

Θα γραψω και εγω ενα για το καλυτερο αυτοκινητο το οποιο θα εχει τετρακινηση , V10 κινητηρα με 2 τουρμπο , θα ειναι και υβριδικο και θα καιει 4.9 λιτρα/100 km και με μηκος 4 μετρα (για πιο ευκολη κινηση στην πολη) θα προσφερει χωρο για 7 επιβατες και 800 λιτρα αποσκευων...

Αντι να περιμενεις ποτε οι κατασκευαστες LCD θα λυσουν τα προβληματα της τεχνολογιας (κινηση , μαυρο , γωνια θεασης , ομοιομορφια κτλ) παιρνεις μια πλασμα που αυτα τα θεματα ειναι λυμενα ακομη και στα βασικα μοντελα...

και αρχιζεις να σκεφτεσαι IR, Burn In και στρωσιμο...

μεταξυ της αγορας μιας ακριβοτερης σειρας τηλεορασης του 2οο9 τωρα στις εκπτωσεις και μιας φθηνοτερης βασικης σειρας τηλεορασης του 2ο1ο σε λιγο καιρο, τι προτεινετε?

η G10 μου φανηκε λιγο soft χθες... φταινε οι ρυθμισεις ή ειναι οντως ετσι σε σχεση τις LCD?

paИ-baL;1101240 said:
η G10 μου φανηκε λιγο soft χθες... φταινε οι ρυθμισεις ή ειναι οντως ετσι σε σχεση τις LCD?

Τι σήμα έπαιρνε?

Last edited:
στο Πλαισιο παιζανε διαφημιστικα Blue Ray με trailers νεων ταινιων...

Περίεργο! Σε BluRay δείχνει καλύτερη ακόμα και σε συνθήκες μαγαζιού...
Μάλλον από τις ρυθμίσεις θα ήταν...

Για την αναμονή, που λές, είναι καλύτερο να έχεις πιο νέο μοντέλο και η G20 θα είναι επιπέδου V10. Βέβαια στις 46" θα δώσεις μάλλον μια 300αρού παραπάνω...

-bye-

paИ-baL;1101240 said:
και αρχιζεις να σκεφτεσαι IR, Burn In και στρωσιμο...

Βurn in το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα παθεις ποτε και το image retention αν δεν το ψαξεις σε σκοτεινο δωματιο με μαυρη οθονη δεν θα το δεις ...

Αντιθετα το clouding , blooming , motion blur και τα artifacts θα τα βλεπεις καθε ημερα...

YΓ. Οντως οι LCD εχουν πιο sharp εικονα η οποια εντυπωσιαζει πιο πολυ...

Βurn in το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα παθεις ποτε και το image retention αν δεν το ψαξεις σε σκοτεινο δωματιο με μαυρη οθονη δεν θα το δεις ...

...

μηηηηηηηηη.... ηηηην είσαι και τόσο σίγουρος!

Last edited:
Αντι να περιμενεις ποτε οι κατασκευαστες LCD θα λυσουν τα προβληματα της τεχνολογιας (κινηση , μαυρο , γωνια θεασης , ομοιομορφια κτλ) παιρνεις μια πλασμα που αυτα τα θεματα ειναι λυμενα ακομη και στα βασικα μοντελα...

Συμφωνώ. ..... μιας και τα σοβαρά προβλήματα των LCD είναι εγγενή μέσα στην τεχνολογία τους και δεν πρόκειται να λυθούν ..... ποτέ.