Γίνεται τίποτα με αυτά τα mkv;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,350
Αθήνα
Υπάρχουν κάποια αρχεία mkv τα οποία πρέπει να αναπαραχθούν, μέσω USB stick, σε ένα BlueRay player (Samsung BD-F5100) το οποίο παίζει τα αρχεία που φαίνονται στο spoiler 1.
Το καθένα από τα πρωτότυπα mkv έχει μέγεθος περίπου 80 mb (είναι 24λεπτα επεισόδια παιδικής σειράς). Όταν τα παίζω στο εν λόγω player, βγαίνει μήνυμα ότι ο codec ήχου δεν υποστηρίζεται (λογικό διότι είναι σε μορφή vorbis), οπότε υπάρχει μόνο εικόνα.
Σκέφτηκα να τα μετατρέψω σε avi ή mp4 αλλά το πρόβλημα σε αυτά τα format είναι ότι ενώ υπάρχει κανονικά ο ήχος, έχει χαλάσει πολύ η εικόνα, αν και τα αρχεία είναι ελαφρώς μεγαλύτερα (110 mb) (βλ. spoiler 2)
Ξέρω ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα τα έχω όταν θα πάρω media player (αμέσως μετά την επιστροφή από τις διακοπές) αλλά εντός των ημερών φεύγω και εκεί που θα πάω θα υπάρχει μόνο το συγκεκριμένο player.
Μπορεί να γίνει τίποτα;
Θα μπορούσα να αλλάξω μόνο τη μορφή του ήχου στο πρωτότυπο αρχείο χωρίς να πειραχτεί η ποιότητα;
Κάτι άλλο;

Ευχαριστώ

Πληροφορίες για το player
specs.jpg
Πληροφορίες για τα mkv αρχεία
info.jpg
Σύγκριση εικόνας πρωτότυπου και εκ μετατροπής avi
image.jpg

image.jpg

Θα μπορούσα να αλλάξω μόνο τη μορφή του ήχου στο πρωτότυπο αρχείο χωρίς να πειραχτεί η ποιότητα;
Κάτι άλλο;

Ναι, Διονύση, γίνεται. Χρησιμοποίησε το mkvmerge, βγάλε τον ήχο, μετάτρεψέ τον και ξανακότσαρέ τον μέσα στην ματρόσκα. Τον άλλον (vorbis) τον σκαρτάρεις τελείως για να μην μεγαλώνεις πολύ το αρχείο.

Έχω έτοιμο τα αρχείο ήχου ως mp3 αλλά έχω κολλήσει εδώ. Πώς θα το ενσωματώσω, αφαιρώντας το vorbis;

image.jpg

Μην τρομάξεις Διονύσης!! Είναι πολύ απλό! Το λινκ που σου έδωσε ο Νίκος είναι υπεραναλυτικό και λέει τα πάντα όλα, μην σε φοβίζει. Μόλις το δουλέψεις θα δεις..:smile:

EUREKA...
...την εφαρμογή...
Δεν νομίζω να κολλήσω τώρα.

Thanks guys (προς το παρόν) :smile:

Last edited:
Βρε παίδες, μήπως δεν γίνεται αυτό που έχω καταλάβει ότι γίνεται;
Μπορώ, από δεδομένο αρχείο mkv (το οποίο περιέχει video, audio, υπότιτλους) να αντικαταστήσω το audio; Δηλαδή να αφαιρέσω το vorbis και να βάλω το mp3;

Ανοίγω το mkvmerge > κάνω add το προς εγχείρηση αρχείο > και...
μετά τι κάνω;

22mk.jpg

Αυτό ήταν το θέμα, πώς θα βάλω το mp3.
Εγώ προσπαθούσα στο παράθυρο που έχει τα tracks αλλά εκεί μόνο τσεκάρεις ότι θέλεις να περιλαμβάνει το τελικό αρχείο.

trackselection.gif

Έ πρεπε να κάνω add το mp3 στο παράθυρο input files

addremovefiles.gif
.

Από κει και μετά όλα ήταν προφανή.

Εξαιρετικό πάντως το προγραμματίδιο. Έκανα και σε 16/9 τα αρχεία διότι ήταν σε 4/3.
Επίσης, όπως είπε ο Γιάννης, πράγματι η ποιότητα παραμένει ως έχει.

Παίδες, σας ευχαριστώ πολύ!!
:grinning-smiley-043