Γιός βουλευτή

Re: Απάντηση: Γιός βουλευτή

Οι οικογένειες δεν φέρουν τήν αποκλειστική ευθύνη τής εξέλιξης τών παιδιών τους.Αυτό είναι γεγονός.Και σέ μια οικογένεια μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαφορετικές εξελίξεις τών παιδιών.
Ομως η οικογένεια έχει μεγάλη ευθύνη στο να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα,όταν αυτό παρουσιαστεί.Και τότε ακόμα οι πιθανότητες να βελτιωθούν τά πράγματα είναι σημαντικές.

Αυτο ομως δε σημαινει οτι πρεπει να τα παρατησει ολα τα αλλα και να αφιερωθει αποκλειστικα εκει. Μπορει καποιος να συμπαραστεκεται στους ανθρωπους του, συνεχιζοντας τις λοιπες δραστηριοτητες που πιθανον εχει.

να ρωτησω 2 πραγματα?

ειναι προφυλακισμενος?

τι ποινες αντιμετωπιζει? 10ρικο μεσα τοχει?

Η ληστεία από μόνη της τιμωρείται με κάθειρξη (δηλ. 5 έως 20 έτη) αλλά εδώ υπάρχουν και κατηγορίες όχι μόνο απλής οπλοχρησίας και οπλοκατοχής (που είναι -έστω και σοβαρά- πλημμελήματα) αλλά και διακεκριμένης νομίζω (εάν κρίνω από αυτά που γράφηκαν για χειροβομβίδες γιάφκες κλπ), δηλαδή κακουργηματικής. Θεωρητικώς πάντα.

Δεν τα παρατάμε όλα προφανώς.
Επιλέγουμε όμως τά πιό σημαντικά.Απ´εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικής ιεράρχησης τού κάθε γονέος..
Εάν μού τύχαινε εμένα θα παράταγα τήν έντονη ενασχόληση με την πολιτική και θά ασχολιόμουν με τά τού οίκου μου...
Αλλά γράφω ,αυστηρά,το τί θάκανα εγώ.

Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Η ληστεία από μόνη της τιμωρείται με κάθειρξη (δηλ. 5 έως 20 έτη) αλλά εδώ υπάρχουν και κατηγορίες όχι μόνο απλής οπλοχρησίας και οπλοκατοχής (που είναι -έστω και σοβαρά- πλημμελήματα) αλλά και διακεκριμένης νομίζω (εάν κρίνω από αυτά που γράφηκαν για χειροβομβίδες γιάφκες κλπ), δηλαδή κακουργηματικής. Θεωρητικώς πάντα.

Υπάρχει και προηγούμενη καταδίκη με αναστολή.Δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι επιβαρυντικό...

Δεν θεωρώ και πολύ δύσκολο να τύχει στον καθένα. Μεγάλη κουβέντα ας μην λέμε. Τη διαφοροποίηση τη βλέπω βέβαια μετά. Αλλά τι μπορείς να κάνεις σε έναν 23χρονο? Να του αλλάξεις τα μυαλά? Μόνο να πληρώσεις τον δικηγόρο του και να εμφανιστείς στο δικαστήριο συντετριμμένος.

να ρωτησω ρε σεις κατι και το σβηνω μετα
οπλοχρησια ειναι οταν πυροβολω? ή οταν και επιδεικνύω ? ή και τα δυο?

Send εαν δικαστει για ενοπλη ληστεια και τα τοιαυτα, ειναι πιο συμφερον(για τον κατηγορουμενο) απο το να ενταχθει το κατηγορητηριο στον νεο αντιτρομοκρατικο; (απο νομικα ειμαι ασχετος)

Δεν θεωρώ και πολύ δύσκολο να τύχει στον καθένα. Μεγάλη κουβέντα ας μην λέμε. Τη διαφοροποίηση τη βλέπω βέβαια μετά. Αλλά τι μπορείς να κάνεις σε έναν 23χρονο? Να του αλλάξεις τα μυαλά? Μόνο να πληρώσεις τον δικηγόρο του και να εμφανιστείς στο δικαστήριο συντετριμμένος.

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις.
Ξαναβλέπεις τήν σχέση σου με τον γιό σου κατ´αρχήν.
Οι 23χρονοι δεν είναι τόσο κατασταλαγμένοι και ώριμοι ενήλικες ,που να μήν επιδέχονται αλλαγών
Πολλά παιδιά στά 23 τους έχουν μιά άλφα συμπεριφορά και εν συνεχεία με την κατάλληλη συμπαράσταση και βοήθεια μπορεί και νά εξελιχθούν διαφορετικά διαφορετικά...
Δεν θεωρώ τέτοια παιδιά χαμένες περιπτώσεις....
Γι´αυτό και προσωπικά διαφωνώ που οι ´πολιτικές´τους πράξεις σε αυτές τίς ηλικίες θεωρούνται απότοκες ωρίμου σκέψεως και μόνον...Αυτό βολεύει ορισμένους για να ποδηγετούν τήν νεολαία.
Υπήρχε μιά πολύ ωραία παρομοίωση στην παλιά φαινομενολογική Ψυχιατρική..
Περιπτώσεις παιδιών πού προέβαιναν σε διάφορες παραβατικές συμπεριφορές,αλλά στην πορεία άλλαζαν στάση ζωής ονομάζεται:'Σύνδρομο Σαούλ-Παύλου´.
Βέβαι για μερικούς ´επαναστάτες´αυτό θεωρείται ´συμβιβασμός´.Είναι θέμα οπτικής...

να ρωτησω ρε σεις κατι και το σβηνω μετα
οπλοχρησια ειναι οταν πυροβολω? ή οταν και επιδεικνύω ? ή και τα δυο?

τι φέρεται να έκανε ο 23χρονος?

Κανονικά οπλοχρησία έχουμε όταν το όπλο χρησιμοποιηθεί "κατά τον ειδικό λειτουργικό προορισμό του" (δηλαδή το πυροβόλο όπλο να πυροβολήσει).
Το να επιδείξει ο δράστης το όπλο συνιστά μόνο απειλή βίας, η οποία είναι στοιχείο της ληστείας. Φυσικά τιμωρούνται και η οπλοφορία και η οπλοκατοχή, αυτοτελώς. Πάντως τα σχετικά με χειροβομβίδες κλπ είναι τα πλέον επιβαρυντικά, εάν ισχύουν. Με αντιτρομοκρατικό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, αλλά προφανώς δεν είναι επιλογή του κατηγορούμενου να υπαχθεί στις διατάξεις του με μία δήλωση, σωστά?

Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Οι 23χρονοι δεν είναι τόσο κατασταλαγμένοι και ώριμοι ενήλικες ,που να μήν επιδέχονται αλλαγών

δεν αντιλέγω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σε θέση να επιτύχει αυτή την αλλαγή ο γονέας. Πόσο θα τον ακούσει δηλαδή ο γιος/κόρη. Μπορεί στα 23 να είναι κανείς νέος, αλλά μέχρι πού μπορούμε να μεταθέτουμε ηλικιακώς τη λήξη του μετεφηβικού σταδίου; Ή το στάδιο αυτό έχει περισσότερο κοινωνικά (πχ εξακολούθηση της διαβίωσης με τους γονείς) και όχι φυσιολογικά γνωρίσματα; Γιατί θα καταλήξουμε να βγάλουμε μετέφηβο και τον "τυπικό" Έλληνα 30ρη.

δεν αντιλέγω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σε θέση να επιτύχει αυτή την αλλαγή ο γονέας. Πόσο θα τον ακούσει δηλαδή ο γιος/κόρη. Μπορεί στα 23 να είναι κανείς νέος, αλλά μέχρι πού μπορούμε να μεταθέτουμε ηλικιακώς τη λήξη του μετεφηβικού σταδίου; Ή το στάδιο αυτό έχει περισσότερο κοινωνικά (πχ εξακολούθηση της διαβίωσης με τους γονείς) και όχι φυσιολογικά γνωρίσματα; Γιατί θα καταλήξουμε να βγάλουμε μετέφηβο και τον "τυπικό" Έλληνα 30ρη.

Αν είσαι Ολυμπιακός μέχρι την αιωνιότητα....
Αιώνια έφηβος κι έχω και τρία παιδιά...-bye--bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Και στο εξωτερικό η ´πρόωρη αυτονόμηση´στά 18 επί παραδείγματι,δεν συνιστά και ουσιαστική ενηλικίωση.Ούτε η απομάκρυνση απο τήν πόλη προέλευσης επιλύει το ζήτημα.
Τίς σχέσεις και τα πρότυπα που διαμορφώνονται στο οικογενειακό περιβάλλον ,μεταφέρονται και στούς Σουηδούς π.χ. νέους,πού φεύγουν ενωρίτερα από τα σπίτια τους.Μπορεί επιφανειακά να αποκτούν καλύτερες δεξιότητες για τήν επιβίωσή τους,αλλά αυτό δεν συνιστά ουσιαστική αυτονόμηση από τούς γονείς.
Η διαδικασία ενηλικίωσης και ουσιαστικής αυτονόμησης(όπου πιά μπορούμε να δούμε και τούς γονείς μας υπο άλλο πρίσμα,πιό συγχωρητικό και πιό πραγματικό)πολλές φορές δεν συμβαδίζει με την πραγματική ηλικία ενός ανθρώπου.Και αρκετές φορές συγκαλύπτεται από επιτεύγματα τού ατόμου.
Παράδειγμα:Ενα κορίτσι παίρνει τρία πτυχία κάνει μεταπτυχιακό και φτάνει 37 ετών οπότε αποφασίζει να κάνει και δεύτερο μεταπτυχιακό έχοντας ´ξεχάσει´τήν ανάγκη να κάνει οικογένεια.
Η ίδια,εάν τήν ρωτήσεις,θά σού πεί ότι προτάσσει την καριέρα της πάνω απ´όλα.Είναι ένα ερώτημα....
Θά μπορούσε να είναι μιά παρατεταμένη ´νόμιμη´μετεφηβεία και φόβος δέσμευσης σε άλλα σημαντικά θέματα πού καλύπτεται από τίς διαρκείς και επιτυχημένες σπουδές...
Φυσικά και είμαι επηρεασμένος και από την ψυχολογική-εξελικτική πλευρά τών πραγμάτων και όχι μόνον την πολιτικο-κοινωνική η οποιά κατά την γνώμη μου δέν επαρκεί γιά να αιτιολογήσει διάφορα φαινόμενα.
Μούχει τύχει ακροδεξιός σκίνχεντ να εξελίσσεται και να ωριμάζει αφήνοντας πίσω τού το παρελθόν του πού είχε και καταδίκες..
Γιά να μήν το περιορίζω μόνον στούς άλλους...

τι φέρεται να έκανε ο 23χρονος?

Κανονικά οπλοχρησία έχουμε όταν το όπλο χρησιμοποιηθεί "κατά τον ειδικό λειτουργικό προορισμό του" (δηλαδή το πυροβόλο όπλο να πυροβολήσει).
Το να επιδείξει ο δράστης το όπλο συνιστά μόνο απειλή βίας, η οποία είναι στοιχείο της ληστείας. Φυσικά τιμωρούνται και η οπλοφορία και η οπλοκατοχή, αυτοτελώς. Πάντως τα σχετικά με χειροβομβίδες κλπ είναι τα πλέον επιβαρυντικά, εάν ισχύουν. Με αντιτρομοκρατικό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, αλλά προφανώς δεν είναι επιλογή του κατηγορούμενου να υπαχθεί στις διατάξεις του με μία δήλωση, σωστά?

Οπλοκατοχή, οπλοφορία, κατοχή πολεμικού υλικού (χειροβομβίδα), ληστεία, εξύβριση. απειλή, απόκρυψη εγκληματία και - το κερασάκι - υπότροπος (είχε συλληφθεί κατέπανάληψη)

Κανένα ελαφρυντικό (νεαρόν της ηλικία, έντιμος πρότερος βίος, κλπ)

Ενας καλός κατήγορος τον κάνει μία χόρτα... Το θέμα είναι τι παζάρια θα γίνουν στο παρασκήνιο...

πολλές αμερικάνικες ταινίες βλέπεις :Banane0::ernaehrung004::ADFADF1:

Ως προς ''τον κάνει χόρτα'' ή ως προς το ''ένας καλός κατήγορος''??????

Από ότι γνωρίζω, και τα δυο είναι είδη προς εξαφάνιση....:frown::frown:

Ως προς ''τον κάνει χόρτα'' ή ως προς το ''ένας καλός κατήγορος''??????

Από ότι γνωρίζω, και τα δυο είναι είδη προς εξαφάνιση....:frown::frown:

ως προς τις συμφωνιες στο παρασκηνιο

Ενας καλός κατήγορος τον κάνει μία χόρτα... Το θέμα είναι τι παζάρια θα γίνουν στο παρασκήνιο...

Συγνώμη... Λάθος μου... Το παίρνω πίσω...
Η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη, το άμεμπτο νομικό/δικαστικό μας σύστημα και η σοφή διαδικασία απονομής ποινών θα σταθούν στο ύψος τους όπως πάντα...