γΚΟΜΠΙΟΥνΤΕΡΑΔΕΣ μου...

πανκροκ

AVClub Enthusiast
17 June 2006
783
ΠΑΤΡΙΔΑΑ!!!!!
εχω βρει μνημη για το λαπτοπι μου (ddr2 @533MHz - 1GB) corsair 90ευρα και kingston 115 με 5 χρονια εγγυηση αμφοτερες.
εχω καποιο λογο να προτιμησω την ακριβη?

και με την ευκαιρια, αν εχουμε κανα μελος που να ασχολειται επαγγελματικα με το θεμα ας στειλει κανα πμ (μην κανουμε τζιρο στους ξενους...)

Οι Kingston ειναι οι καλυτερες μνημες αλλα επειδη γενικως τα laptop ειναι λιγο δυστροπα ,πηγαινε να στην αλλαξουν στο μαγαζι και οταν τελειωσουν τρεξε και κανενα 3d παιχνιδι για κανα 5λεπτο για να σαι σιγουρος.
Ακουσε με κ δεν θα βγεις χαμενος.

υγ οι kingston εχουν εγγυηση εφορου ζωης

Last edited:
Θα σου ελεγα καλυτερα να βαλεις στο λαπτοπι κανα demo απο παιχνιδι περιοδικου και να το αφησεις να τρεξει κανα 5λεπτο τοτε θα εισαι κατα 90% σιγουρος οτι ολα ειναι οκ.

Καλύτερες μνήμες είναι αυτές που έχουν το χαμηλότερο Latency.
Το πιο γνωστό Latency είναι το CAS και επείδη οι DDR2 έχουν γενικά μεγάλο CAS Latency (μεγαλύτερο από τις απλές DDR) προτίμησε αυτές που έχουν το χαμηλότερο!
Σημασία δεν έχει η μάρκα αλλά τα Chip που έχει...
Γενίκως η Φτηνή σειρά της Corsair χρησιμοποιεί καλύτερα chipακια από την αντίστοιχη της Kingston...
Χαρακτηριστικά σε DDR400 με την ίδια τιμή παίρνεις CAS 3 για Kingston και CAS 2.5 για Corsair...
Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή αλλά είναι μεγάλη...
Πολύ σημαντικό ειναι και το ζήτημα της συμβατότητας. Πάντως να γνωρίζεις ότι η Corsair δεν είναι καμία μικρή εταιρία, έχει παράδωση στο χώρο και βγάζει μνήμες για όλα τα γούστα, από απλά έως Overclocking freaks...
Αν σου κάνει η Corsair και είναι ίδια ή καλύτερη σε timings από την Kingston προτίμησε την!

Και οι δυο ειναι παρα πολυ καλες εταιριες. Εξαρταται ποια προωθειται περισσοτερο σε καθε χωρα. Η Kingston φαινεται να ειναι πιο δημοφιλης στην Ελλαδα ενω, παραδειγματος χαριν, η Corsair ειναι πιο δημοφιλη στην Αγγλια.

Αυτο που σου λεει ο Eloy να κοιταξεις λοιπον. Αλλα ρε φιλε αν δεν παιζεις παιχνιδια στο laptop σου γιατι θελεις να βαλεις 1GB RAM;; Ετσι για να βρισκεται; Δεν ειναι και κακη ιδεα βεβαια αλλα απλως ρωταω επειδη ειπες οτι δεν εχεις παιχνιδια

ειδου:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27288

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17307

οσοσ για τη χρησιμοτητα της , παρατηρησα τελευταια οτι ανοιγοντας 5-6 σελιδες στον οπερα, win amp να ακουμε μουσικη και msn , ειχα καταναλωση μνημης 550 κατι mb απο τα 512 μου οποτε ψιλοκολλαγα καπου.
βεβαια κατι αλλο θα φταιει αλλα και να παρω κατι να βρισκεται δε με χαλαει (πχ στο προηγουμενο λαπτοπ εφτασα να μην βρισκω μνημες οταν τις χρειαστηκα)

Last edited: