Γκρι οθονη..??? ή μήπως όχι...?

Τελικα ποια ειναι τα μειονεκτηματα ενος γκρι πανιου (gain 0 . 8)???

Μιλαμε για τον Panasonic PX100, μεγεθος τις 90-100" σε αποσταση 4 μετρων, και για χωρο γεματο λευκες επιφανειες....
Μηπως να προτιμησω mattwhite me gain 1.0??

Η γκρι οθόνη είναι μια καλή επιλογή για προβολείς με υψηλή φωτεινότητα και αδύναμο μαύρο, ειδικά σε φωτεινούς χώρους. Το βασικό της μειονέκτημα (ειδικά με το κέρδος που αναφέρετε) είναι ότι φιμώνει ελαφρώς τη ζωντάνια της εικόνας και τη λαμπρότητα των χρωμάτων. Σε αντιστάθμισμα προσφέρει μια υποκειμενική αίσθηση αύξησης της αντίθεσης και βαθύτερου μαύρου. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να δει κανείς με τα μάτια του την αποδιδόμενη εικόνα και να δει αν του ταιριάζει.

Μεχρι στιγμης χρησιμοποιουσα ενα πανι της πλακας απ'το e-shop που ηταν γυαλιστερο κλπ κλπ.... Το μαυρο που επαιρνα δεν ηταν σιγουρα μαυρο, αλλα ηταν οριακα ενοχλητικο, πραγμα που με κανει να πιστευω οτι αν βαλω ενα πανι με αληθινο gain 1.0 (μη γυαλιστερο) θα εχω καλο μαυρο... Δεν ξερω, εχω πελαγωσει και επισης δνε ξερω που μπορω να δω ενα γκρι πανι live...

Ξεχάστε τα γκρι πανιά. Αυτά ήταν για να βοηθούν το μαύρο/contrast των μηχανημάτων . Στη σημερινή εποχή που έχει ανέβει κατακόρυφα το μαύρο/contrast , αγοράστε ένα λευκό ΜΑΤΤ πανί και είστε τζάμι και θα κάνει και για τα μεταγενέστερα μοντέλα.

Για αρχη ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Εγω εχω μια celexon στις 92ιντσες και με προβολεα προηγουμενης γενιας hitachi tx-100.GAIN 1.2 ΒΛΕΠΩ απο- περιπου -3.80 και ειναι <τζαμι>συν οτι η οθωνη ανεβωκαταιβενει καθε μερα εδω και 5 μηνες χωρις καμια ζαρα μεχρι τωρα.

Re: Απάντηση: Γκρι οθονη..??? ή μήπως όχι...?

Για αρχη ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Εγω εχω μια celexon στις 92ιντσες και με προβολεα προηγουμενης γενιας hitachi tx-100.GAIN 1.2 ΒΛΕΠΩ απο- περιπου -3.80 και ειναι <τζαμι>συν οτι η οθωνη ανεβωκαταιβενει καθε μερα εδω και 5 μηνες χωρις καμια ζαρα μεχρι τωρα.

Μπορείς να γράψεις το μοντέλο και τις διαστάσεις? Από που την πήρες και πόσο?

Ευχαριστώ.

Αν ο χώρος σου είναι ολόλευκος με πολλές αντανακλάσεις,το γκρι πανί είναι καλή ιδέα.
Οσο καλό και να είναι το μαύρο του προβολέα οι αντανακλάσεις θα το χαλάσουν πολύ.Με το γκρι πανί κάπως θα εξισορροπηθεί η κατάσταση.