O iMac και οι 7 δικηγόροι
Αγαπητοί φίλοι,
Με αυτό το κείμενο επιθυμώ να απαντήσω στις πολλές ερωτήσεις σας που καταφθάνουν από κάθε κατεύθυνση σχετικά με την έκβαση της διαμεσολαβητικής επίλυσης της διαφοράς.
Καταρχήν σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για το μεγάλο ενδιαφέρον σας.
Δυστυχώς, η συνάντηση στον Συνήγορο του Καταναλωτή, που διήρκησε από τις 13:00 εώς τις 16:00, δεν κατέληξε σε κανένα αποτέλεσμα.
Η μια εκ των εμπλεκομένων εταιρειών δεν προσήλθε και οι άλλες δύο δεν έφτασαν σε συμφωνία ως προς την αρμοδιότητα της αντικατάστασης του iMac, καθώς ακούστηκαν πολύ διαφορετικές απόψεις.
Συγκεκριμένα:
- Η systemgraph ήρθε να μας ανακοινώσει ότι σήμερα, μία μέρα πριν το δικαστήριο, υπέβαλε την παραίτηση από το δικόγραφο της αγωγής σε βάρος μου για τα 200,000 ευρώ. Επίσης είπε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί μου και φυσικά αρνήθηκε να με αποζημιώσει για όσα έξοδα έκανα για την προετοιμασία της νομικής μου υπεράσπισης.
- Ο εκπρόσωπος του Public υποστήριξε ότι μάλλον δεν τηρήθηκε σωστά η διαδικασία κι ότι κατά τη γνώμη του το Public δεν έχει κάποια ευθύνη, ενώ όταν ρωτήθηκε από το Συνήγορο του καταναλωτή, απάντησε ότι η ευθύνη ανήκει στην Apple.
- Ο Συνήγορος Καταναλωτή και οι εκπρόσωποί του διαπίστωσαν ότι όντως ο καταναλωτής έχει γίνει μπαλάκι σε αυτήν την υπόθεση που κρατάει εδώ και πέντε μήνες κι ότι έχει ταλαιπωρηθεί. Το δε αίτημά μου για την ικανοποίηση των εξόδων μου που προέκυψαν από τη νομική άμυνά μου, όπως αυτή κατέστη εντελώς απαραίτητη εκ των γεγονότων, δεν συζητήθηκε περαιτέρω στα πλάσια της αρμοδιότητας του Συνήγορου του Καταναλωτή.
Αξίζει να σημειώσω ότι τα έξοδα αυτά υπερβαίνουν στο διπλάσιο την άξια του ελαττωματικού υπολογιστή.
Έτσι, δόθηκε 10ήμερη προθεσμία για περίσκεψη και νέα πρόταση των εμπλεκομένων επί των αιτημάτων.
Παρόλαυτά, αισθάνομαι ότι σήμερα ήταν μια υγιής ημέρα διαλόγου για τα καταναλωτικά δικαιώματα στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής, στην οποία έχω προσφύγει ήδη από τις 12 Οκτωβρίου, πέρισυ.
Όμως, διερωτώμαι από τη συμμετοχή μου σε αυτή τη συζήτηση, πόσο πραγματικά εκτεθειμένος βρίσκεται ο καταναλωτής Apple στην Ελλάδα. Κι αν χρειάζεται αντικατάσταση; …το μήλο της έριδος.
Με τιμή και ελαττωματικό iMac,
Δημήτρης Παπαδημητριάδης