GLAMOUR INFINITY by MCelliot_g for Nabilosat BlackHole 0.12

Παιδιά αυτό τον καιρό δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά σύντομα θα αρχίσω να δουλέυω στη νέα βερσιόν του skin, που μεταξύ των άλλων θα περιεχει ορισμένα βελτιωμένα γραφικά, και rolling text εκεί που δεν χωράει ολόκληρο!
Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να μπορούσα να μη χρησιμοποιώ εξωτερικούς converters ώστε να γίνεται η εκκίνηση του skin ταχύτερα!
Οπότε κάνω μια πρόσκληση στους linuxάδες:
ποιος ξέρει καλή python ώστε να μου διορθώσει ένα py αρχείο που έχει μέσα λάθος και δεν μπορώ να διορθώσω ο ίδιος?
Είναι σημαντικό για να χρησιμοποιηθεί στο skin!

Re: Απάντηση: GLAMOUR INFINITY by MCelliot_g for Nabilosat BlackHole 0.12

Οπότε κάνω μια πρόσκληση στους linuxάδες:
ποιος ξέρει καλή python ώστε να μου διορθώσει ένα py αρχείο που έχει μέσα λάθος και δεν μπορώ να διορθώσω ο ίδιος?
Είναι σημαντικό για να χρησιμοποιηθεί στο skin!

Κάτι μάθαμε από python τελευταία. Ρίχτο.

Αν επιτρέπεται να ζητήσω κάτι που λείπει από ΟΛΑ τα skins ανεξαρτήτου image (δεν ξέρω αν γίνεται βέβαια).
Θα ήθελα να υπήρχε κάπου, σε real time το χρόνο που έχει τρέξει η ταινία. Οχι τον remaining χρόνο που το έχουν όλα τα skins. Βοηθάει στο να συγχρονίζουμε γρήγορα υπότιτλους χωρίς να κάνουμε υπολογισμούς (να πηγαίνουμε στο info να βλέπουμε το total time και να αφαιρούμε μετά τον remaining time).

Παίδες αν και το γνωρίζει ο Ηλίας, θα θέσω και εδώ το ερώτημα.

Σε κάθε boot του δέκτη ή επανεκκίνηση του σκιν, το GLAMOUR κάνει να φορτώσει περίπου ένα 5λεπτο. Στο διάστημα αυτό η οθόνη του δέκτη παραμένει μαύρη και λειτουργεί συνέχεια το σπιν.

Είναι όντως υπαρκτό αυτό το πρόβλημα σε ορισμένους dm800 και έχω παρατηρήσει ότι είναι εντονότερο σε dm πρώτης γενιάς, παρά στους νεότερους!
Στον δικό μου που κατασκευάστηκε το Δεκέμβριο του 2008, το skin φορτώνει στον ίδιο χρόνο με το περίφημο ghost του army, ίσως και ανεπαίσθητα παραπάνω!
Αυτό δεν οφείλεται στον κώδικα του skin, που σημαίνει ότι από πλευράς μου δεν έχει γίνει κάτι λάθος στο οποίο μπορώ να παρέμβω αλλά στο γεγονός ότι εξαιτίας της μακακίας που δέρνει την ομάδα του nabilo, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τρεις εξωτερικούς converters:
- έναν για να απεικονίζονται σωστά οι συχνότητες που είχαν τρελό bug με τα fec που έβγαζαν ό,τι να ´ναι (4/5 και 0/1 σε dvb-s κανάλια),
- έναν για να εμφανίζονται updated τα ονόματα των δορυφόρων, που αλλιώς δείχνουν κάτι αρχαιολογίες τύπου Astra 1F και κανένα όνομα από 1W και μετά
-και τελος αυτό που έκανε το boot αργό ουσιαστικά, έναν για να έχω png απεικόνιση στα caids αντί για το κλασικό αντιαισθητικό πράσινο και κίτρινο κειμενάκι που δεν υποστηρίζει το dreamcrypt και το drecrypt, ενώ υπάρχουν κάρτες που διαβάζει ο dm πλέον!
Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν είχα τη δυνατότητα να κάνω να δουλέψει σωστά ένα βασικό pyc της nabilo το nabiloei.pyc, του οποίου έχω την py μορφή (είχαν κάνει το λάθος να το βάλουν στα πρώτα τους enigma2 images και δεν το έχουν αλλάξει από τότε) που όμως έχει λάθος στον κώδικα και δεν μπορεί να γίνει compile! Αυτό με τις κατάλληλες τροποποιήσεις θα κάνει το skin να φορτώνει σφαίρα! Τις τροποποιήσεις μπορώ να τις κάνω, αλλά όντας αναλφάβητος στo executive scripting αν και εντοπίζω τα λάθος σημεία, δεν ξέρω με τι να τα αλλάξω για να δουλέψουν!
Θα το στείλω απόψε στον Πάνο και βλέπουμε!
Τώρα για τα πέντε λεπτά καθυστέρηση, έχω ήδη πει στον Αλέξη να ξαναβάλει το nabilo μήπως είναι από εκεί, γιατί ναι μεν αργεί να φορτώσει, αλλά μόνο σε εκείνον κάνει τόση ώρα!
Σε μένα πάντως αλλά και στους beta testers του skin, σε κανέναν δεν έκανε τόση ώρα, ίσως γιατί όλων οι dm είναι νεότερης γενιάς! Τόσο πάντως σε flash, όσο και σε stick με oozoon στη flash, το skin φορτώνει όσο κάνει να φορτώσει και το ghost! Γενικά όλα τα graphical skins θέλουν την ώρα τους, καθώς πρέπει να γίνει parsing όλων των γραφικών, αλλά και το μέγεθος του xml που έχει φτάσει να είναι σχεδόν διπλάσιο των κλασικών της nabilo παίζει ρόλο, αν είναι διπλάσιου μεγέθους θέλει και διπλάσιο χρόνο να διαβαστεί κατά την εκκίνηση!
Αυτά, βγήκε μακροσκελές το post, αλλά νομίζω τα είπα όλα!:call:

Και σε μένα το skin αργεί περισσότερο από το army ghost hd. Δε θυμάμαι αν είναι 5 λεπτά η καθυστέρηση, αλλά είναι σίγουρα μεγαλύτερος ο χρόνος.

Παιδιά πρέπει να πέφτει "βαρύ" το skin στον 800άρη λόγω μικρής μνήμης που διαθέτει. Σε ανύποπτο zapping κόλλησα και φυσικά έφαγα έγχρωμη οθόνη. Είχα να δω πολύ καιρό έγχρωμη οθόνη. Τόσους μήνες με nabilo και ghost έπαιζε τζάμι. Κιχ δεν έκανε.

Έκανα μερικές δοκιμές συγκριτικά με Army Ghost και Glamour. Στο ξεκίνημα του δέκτη, κάποια στιγμή σβήνει το oled display. Μετά από αυτή τη στιγμή, το Ghost φορτώνει σε 10-15 δευτερόλεπτα. Αντίθετα το Glamour θέλει μετά από αυτό το σημείο 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.

Ο dm800 που έχω είναι αγορασμένος Ιούλιο 2008 ενώ το Nabilo 0.12 είναι εγκατεστημένο στη flash.

Περιμένω το python.

Παιδιά προφανώς το skin δεν σας κάνει!
Εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο περί αυτού παρά το ότι θεωρώ πολύ άδικες τις συγκρίσεις ενός skin που κάποιος φτάχνει ολομόναχος με τα skin μιας ολόκληρης ομάδας που τα τεστάρει επί μήνες και τα υποστηρίζει συνεχώς!
Επαναλαμβάνω πως η αργοπορία οφείλεται όπως φαίνεται στη χρήση εξωτερικών converters που τα παλιά μοντέλα dm800 αργούν να φορτώσουν!
Δεν είναι θέμα κώδικα και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό!
Σε κανέναν εξάλλου δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσει, ούτε κανείς είναι υποχρεωμένος να το χρησιμοποιεί!
Το skin σε μένα αλλά και όπου το δοκίμασα δεν εμφάνισε κανένα από τα προβλήματα αυτά, και ούτε θα το πόσταρα αν ήταν να δημιουργήσω προβλήματα!
Συγγνώμη λοιπόν για την ταλαιπωρία που σας προκάλεσα!
Ορίστε και το βίντεο που έβγαλα πριν από λίγο για να δείτε πως μπουτάρει σε εμένα μετά από επανεκκίνηση του enigma2!

http://www.youtube.com/watch?v=lxCWi1_QT-s

Βρε mc_elliot, δε τα γράφουμε για να σε κατακρίνουμε!!! Μας παρεξήγησες! Το skin σου είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ!

Απλώς αν μπορούσε να βρεθεί ο λόγος που αργεί 3+ λεπτά στο loading, θα ήταν το ιδανικό! Δε νομίζω πως έχουν διαφορές στο hardware τα πρώτα dm800 από τα τωρινά. Οπότε κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Μήπως κάποιο άλλο plugin το επηρεάζει; Πχ εγώ έχω το autoresolution plugin ενεργοποιημένο.

Αν βλέπαμε τι ακριβώς γίνεται σε αυτά τα 3 λεπτά ίσως να βρίσκαμε τη λύση.

Έκανα λίγο betatesting

Έτρεξα το enigma2 από κονσόλα για να δω το loading log. Όσο λοιπόν "περιμένει" αυτά τα 3 λεπτά, στο log συνέχεια βγαίνει 4720 φορές αυτό:
getService failed!

Πριν από αυτά βγάζει κάποια "allocating new converter!" και κάποια "reused converter!" ενώ στο τέλος αυτώ των μηνυμάτων βγάζει τα εξής:

Code:
warning, skin is missing element beta_no in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element irdeto_ecm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element cw_emm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element nagra_ecm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element orbital_pos in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element irdeto_emm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element irdeto_no in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element via_no in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element nfreq_info in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element conax_no in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element cw_no in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element via_ecm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element seca_no in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element beta_emm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element seca_ecm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element via_emm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element nagra_no in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element conax_ecm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element seca_emm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element conax_emm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element nds_ecm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element nds_emm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element beta_ecm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element cw_ecm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element nagra_emm in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>
warning, skin is missing element nds_no in <class 'Nabilo.NabiloEI.Nab_ExtraInfobar'>

Μετά και από αυτά, έχει φορτώσει.

Στη διάρκεια των 3 λεπτών βγαίνουν συνέχεια τα μηνύματα "getService failed!"

Ελπίζω να βοήθησα.

Αντίθετα, με το ghost hd δε βγαίνει καμία φορά το "GetService failed!". Άρα σίγουρα εδώ είναι το πρόβλημα. Δυστυχώς το log δεν είναι πολύ αναλυτικό (πχ τι service είναι αυτό που απέτυχε) και δε ξέρω πως μπορώ να κάνω το log πιο αναλυτικό.

Παιδιά προφανώς το skin δεν σας κάνει!
Εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο περί αυτού παρά το ότι θεωρώ πολύ άδικες τις συγκρίσεις ενός skin που κάποιος φτάχνει ολομόναχος με τα skin μιας ολόκληρης ομάδας που τα τεστάρει επί μήνες και τα υποστηρίζει συνεχώς!
Επαναλαμβάνω πως η αργοπορία οφείλεται όπως φαίνεται στη χρήση εξωτερικών converters που τα παλιά μοντέλα dm800 αργούν να φορτώσουν!
Δεν είναι θέμα κώδικα και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό!
Σε κανέναν εξάλλου δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσει, ούτε κανείς είναι υποχρεωμένος να το χρησιμοποιεί!
Το skin σε μένα αλλά και όπου το δοκίμασα δεν εμφάνισε κανένα από τα προβλήματα αυτά, και ούτε θα το πόσταρα αν ήταν να δημιουργήσω προβλήματα!
Συγγνώμη λοιπόν για την ταλαιπωρία που σας προκάλεσα!
Ορίστε και το βίντεο που έβγαλα πριν από λίγο για να δείτε πως μπουτάρει σε εμένα μετά από επανεκκίνηση του enigma2!

Μην αδικείς την προσπάθειά σου. Κανείς δεν σε κατηγόρησε. Απλά ανέφεραν μια δυσλειτουργία με σκοπό να βρεθεί η αιτία και το skin να βελτιωθεί.

Και σε εμένα συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα (DM αγορασμένο Ιούλιο 2008). Δεν το είχα παρατηρήσει γιατί δεν χρησιμοποιώ αυτό το skin (προτιμώ ελαφρύτερα skins). Έκανα μια δοκιμή και βλέπω ότι και στο δικό μου έχει την ίδια συμπεριφορά...

Δυστυχώς δεν έχω ελεύθερο χρόνο για δοκιμές μήπως μπορούσα να βοηθήσω σε κάτι. Ο φίλος malakudi δείχνει όλη την καλή διάθεση να αφιερώσει χρόνο ώστε να σε βοηθήσει. Στη θέση σου δεν θα τον παρεξηγούσα...

Το θέμα δεν είναι να αδικήσω ή όχι τον εαυτό μου, αλλά το να επαναλαμβάνετε κάτι που το γνωρίζω ήδη και να βάζετε τη δικιά μου δουλειά σε μία διαδικασία άνισης σύγκρισης με αυτά που κάνει ο army και ο matrix που γράφουν μόνο κώδικα και άντε φτιάχνουν και κανένα γραφικό και μετά αναλαμβάνουν 10 άτομα για να στήσουν και να τεστάρουν το skin, είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό!
Δηλαδή έλεος βρε παιδιά, καταλαβαίνετε πόσο άσχημα νιώθω να διαβάζω και να ξαναδιαβάζω πράγματα που έχω ήδη εξηγήσει πολλάκις?

Είδατε το βίντεο που ανέβασα? Γιατί σε μένα δεν υπάρχει αυτή η καθυστέρηση?

Ότι το δικό μου skin είναι πιο βαρύ, τόσο γιατί έχει πολλά γραφικά, όσο και γιατί χρησιμοποιεί άλλους converters από αυτούς του nabilo ήταν κάτι που γνώριζα και εγώ και ο Πάνος που του είχα στείλει το skin νωρίτερα! Και ναι μου είπε ότι αργεί να φορτώσει, κάτι που ανέμενα, αλλά δεν μου ανέφερε καν τρίλεπτη καθυστέρηση, παρά μόλις σήμερα!

Το skin θα φόρτωνε ταχύτατα αν δεν είχα χρησιμοποιήσει τον εξωτερικό και αναγκαστικά δανεισμένο από αλλού converter extremeinfo που δημιουργεί αυτό το πρόβλημα, καθώς το σύστημα ψάχνει πρώτα να βρει τα cryptocaids στο δικό του pyc, το nabiloei, που όμως όπως έχω ήδη πει έχει παμπάλαια δεδομένα περασμένα μέσα - και γιαυτό δεν ήθελα να τα παίρνω από εκεί!

Και για να μην δοθεί και σε άλλους η εντύπωση ότι παρεξήγησα τον Πάνο, φίλε dimfil, γιατί και λανθασμένη είναι και δεν αναφέρθηκα στον Πάνο συγκεκριμένα, αρκεί να πω ότι σήμερα που επιτέλους βρήκα χρόνο θα του έστελνα νέα βερσιόν με νέο xml, κάποια νέα γραφικά και τα pys που ζήτησε!
Όμως όλο αυτό το drama, θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στα pm ως όφειλε, το να βγαίνω και να νιώθω ότι πρέπει να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και τη δουλειά μου, δεν είναι κάτι που θα το έκανε ο καθένας!
Εγώ σας είπα τις σκέψεις μου, όπως ένιωθα να τις πω από αυτά που είδα και διάβασα!
Τώρα όποιος θέλει να βοηθήσει, κλείνουμε το θέμα και το προχωράμε!
Επίσης σκέφτηκα κάποια προσθήκη που πιθανόν να σταματήσει το draggin, τη στέλνω σε όποιον θέλει!

Last edited:
Ηλία είσαι υπερβολικός. Το μόνο που κάναμε ήταν να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε σε ποιους δέκτες εμφανίζεται (χρονολογία παραγωγής) ώστε να βοηθηθείς στο να εξαλείψεις το πρόβλημα.
Ούτε κριτική, ούτε άλλα σχόλια.