GLAMOUR INFINITY by MCelliot_g for Nabilosat BlackHole 0.12

more betatesting

Ήμουν σίγουρος πως η παρατηρούμενη καθυστέρηση δεν έχει σχέση με την χρονολογία του dm800. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι το πόσα κανάλια έχει κανείς στα favorites. Εγώ με τα likra settings έχω σχεδόν 10.000 κανάλια, και κάνει 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Αν αφήσω μόνο 1000 κανάλια κάνει σχεδόν 30 δευτερόλεπτα ενώ αν αφήσω 100 κανάλια, τότε φορτώνει αμέσως. Όσο για τα getService failed! οφείλονται στα likra settings, αν αντιγράψω από το provider list στα favorites τότε δεν εμφανίζονται τα getService. Πάντως δεν είναι αυτά που επηρεάζουν την ταχύτητα, η ταχύτητα στο φόρτωμα επηρεάζεται αποκλειστικά από τον αριθμό καναλιών στα favorites.

Είμαι σίγουρος πως και οι υπόλοιποι χρήστες που έχουν αργό φόρτωμα θα έχουν και αυτοί χιλιάδες favorites.

Συνεπώς, το skin σου Ηλία επηρεάζεται από τον αριθμό των καναλιών στα favorites ενώ το Army Ghost HD δεν επηρεάζεται. Το γιατί δε μπορώ να το ξέρω, ίσως μπορείς να το βρεις εσύ.

Ότι γράφουμε το γράφουμε για να κάνουμε το skin καλύτερο και όχι σαν κριτική. Είμαστε ευγνώμονες για τη δουλειά σου τόστο στο skin όσο και στην ελληνική μετάφραση.

Θα μου επιτρέψετε να πω την γνώμη μου, τo skin του Ηλία δουλεύει παρα πολύ καλά και δεν έχει κανένα πρόβλημα σε γενικές γραμμές

Όταν δοκιμάζουμε ένα skin, plugin, κλ τo κάνουμε σε (καθαρή) image,χωρίς πρόσθετα, και κυριος scan από τον δεκτη,αν αυτό δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα σημαίνει ότι κάθε δυσλειτουργία προέρχεται από διαφορους προσθετους παράγοντες

Η εξωτερική παράγοντες μπορεί να είναι διάφοροι ανάλογα με τo τι προσθέσαμε προσωπικά στο image και ποσο αυτές επηρεάζουνε τo ski που είναι η βάση του image

Για να διορθώσουμε τα πιο πολλά προβλήματα που προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες πρέπει να έχουμε πλήρη πρόσβαση στο image για να μπορούμε να τo προσαρμόσουμε πάνω σε αυτά, πράγμα αδύνατο για τον Ηλία,οποτε θα δημιουργούνται τέτοια μικροπροβλήματα ανάλογα με τα προσωπικά μας config,αργό boot,crash, κλ

Η κάθε ομάδα εκτος από τo καινούργιο cvs όταν βγάζει καινούργιο image προσαρμόζει τις πιο πολλές δυσλειτουργίες που προκαλούνε τα διαφορα πρόσθετα πάνω στα βασικά της skin, και μονο που κατάφερε ο Ηλίας να τo προσαρμόσει στο nabilo είναι άξιος συγχαρητηρίων

Όσο για τα settings, για τους απλούς χρηστες η καλύτερη λύση είναι να φτιάξουνε τα προσωπικά τους settings μετά από scan,σίγουρα θα έχουνε λιγότερα προβλήματα λειτουργίας,και όχι μονο στο skin.

Καλές και σωστές αυτές οι γενικές συμβουλές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δε βοηθούν. Δοκίμασα σε καθαρό image με δικές μου λίστες καναλιών (όχι έτοιμες) και η καθυστέρηση στο loading υπάρχει και αυξάνεται όσο μεγαλώνει η λίστα των favorites.

Εσύ έχεις χιλιάδες favorites και δεν έχεις καθυστέρηση στο loading; Γιατί με 100-200 favorites ούτε εγώ έχω.

Μόλις βρω λίγο χρόνο σήμερα θα στείλω στον Πάνο ένα xml το οποίο θα παίρνει τα cryptocaids από το nabiloei.pyc και όχι από το extremeinfo! Αν και δεν είναι η png απεικόνιση που δημιουργεί την καθυστέρηση, φαίνεται πως το extremeinfo έχει και παραμέτρους που ελέγχουν τα favourites και έτσι αναγκαστικά μη βρίσκοντάς τα το nabilo εκεί που θέλει αργεί να φορτώσει!
Η χρήση της png απεικόνισης στα caids δεν έχει σχέση με αυτό αλλά μόνο έτσι δεν θα γίνεται χρήση του extremeinfo!
Επειδή αυτό το είχα αντιληφθεί πριν μου το πείτε μαζικά, καθώς το extremeinfo δημιουργεί και άλλα προβλήματα που ίσως δεν εντοπίσατε αλλά δεν είναι ενοχλητικά, είπα μήπως κατορθώσει κάποιος και βρει ποιο λάθος υπάρχει στη σύνταξη του py που βρήκα για το nabiloei και έτσι κάνοντάς του μετατροπές που θα επιτρέψουν την png απεικόνιση, δεν θα χρειάζομαι το extremeinfo για λειτουργίες που θεωρώ βασικές! Ούτως ή άλλως το είπα ήδη ότι ο converter είναι δανεικός και δεν τον ήθελα καν, αλλά δεν βρήκα και άλλη λύση για να κάνω αυτά που ήθελα!

Ηλία είσαι υπερβολικός. Το μόνο που κάναμε ήταν να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε σε ποιους δέκτες εμφανίζεται (χρονολογία παραγωγής) ώστε να βοηθηθείς στο να εξαλείψεις το πρόβλημα.
Ούτε κριτική, ούτε άλλα σχόλια.
Αλέξη θα σου στείλω ένα pm!
Συγγνώμη αν σου φάνηκα υπερβολικός, εγώ δεν το νομίζω, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να το συνεχίζουμε δημόσια, δεν είναι ούτε καν του χαρακτήρα μου, με πείραξαν κάποια πράγματα που διάβασα και για αυτό αντέδρασα, πρώτη και τελευταία φορά στα έξι χρόνια που γράφω στα διάφορα φόρα!
Αν μη τι άλλο νομίζω πως έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι πράγματα για τα οποία αφιέρωσα χρόνο και αγάπη! Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο θα έκανε!

Re: Απάντηση: GLAMOUR INFINITY by MCelliot_g for Nabilosat BlackHole 0.12

Μόλις βρω λίγο χρόνο σήμερα θα στείλω στον Πάνο ένα xml το οποίο θα παίρνει τα cryptocaids από το nabiloei.pyc και όχι από το extremeinfo! Αν και δεν είναι η png απεικόνιση που δημιουργεί την καθυστέρηση, φαίνεται πως το extremeinfo έχει και παραμέτρους που ελέγχουν τα favourites και έτσι αναγκαστικά μη βρίσκοντάς τα το nabilo εκεί που θέλει αργεί να φορτώσει!
Η χρήση της png απεικόνισης στα caids δεν έχει σχέση με αυτό αλλά μόνο έτσι δεν θα γίνεται χρήση του extremeinfo!
Επειδή αυτό το είχα αντιληφθεί πριν μου το πείτε μαζικά, καθώς το extremeinfo δημιουργεί και άλλα προβλήματα που ίσως δεν εντοπίσατε αλλά δεν είναι ενοχλητικά, είπα μήπως κατορθώσει κάποιος και βρει ποιο λάθος υπάρχει στη σύνταξη του py που βρήκα για το nabiloei και έτσι κάνοντάς του μετατροπές που θα επιτρέψουν την png απεικόνιση, δεν θα χρειάζομαι το extremeinfo για λειτουργίες που θεωρώ βασικές! Ούτως ή άλλως το είπα ήδη ότι ο converter είναι δανεικός και δεν τον ήθελα καν, αλλά δεν βρήκα και άλλη λύση για να κάνω αυτά που ήθελα!

Άρα Ηλία όντως έχει να κάνει με τον αριθμό καναλιών στα Favorites σε συνδυασμό με το ExtremeInfo.pyc;

Ακριβώς Πάνο!
Το είχα ήδη υποψιαστεί αλλά και με τη δικιά σου παρατήρηση το σιγουρέψαμε!
Και η μαμακία της nabilo είναι ότι έχει αλλάξει στον κώδικά της πολλά paths που το cvs έχει αλλού (προφανώς για να τρέχουν γρηγορότερα τα skin της)!
'Ετσι βάζοντας το extremeinfo φαίνεται πως γίνεται διένεξη ανάμεσα σε αυτό που ορίζει ο converter (εξού και το allocating & reused μηνύματα) και αυτό που ορίζει το nabilo!
Σε μένα που δεν βάζω έτοιμα και έχω μηδενικά favourites, το skin φορτώνει μόλις σε 9 δευτερόλεπτα, αφού στο log υπάρχει μόνο το τελευταίο κομμάτι με τα caids (ψάχνει τα beta_ecm κλπ) που όμως αυτά τα ίδια δημιουργούν μηδενική καθυστέρηση!
Άρα εδώ κι εγώ νιώθω καλύτερα που το ξεκαθαρίσαμε γιατί αν είχα settings (που και φυσικά δεν θα μπορούσα να προβλέψω τι έχει ο καθένας) θα το έβλεπα, όμως έτσι δεν το είδα!:firstprize:
Βασικά ήθελα να χρησιμοποιήσω αρχικά το cryptoinfo.py αλλά εκεί κολλούσε στο edvbcahandler που δεν υπάρχει στο nabilo! Αυτό αν δούλευε θα μας έλυνε το πρόβλημα εξαρχής!

Χθες πρόσεξα ότι η ώρα είναι λάθος. Συγνώμη για την ερώτηση.....νηπιαγωγίου, αλλά μπορείτε να μου πείτε που βρίσκεται η ρύθμιση της ώρας; Στο timezone έχει μόνο το +2 κλπ.
Το ξέρω ότι υποτίθεται ότι την ώρα την παίρνει αυτόματα από τα κανάλια, έτσι δούλευε μια ζωή δεν ξέρω πως χάλασε τώρα και δεν φτιάχνει μόνο του.
Υ.Γ. Χρησιμοποιόντας το skin το συγκεκριμένο.

Re: Απάντηση: GLAMOUR INFINITY by MCelliot_g for Nabilosat BlackHole 0.12

Χθες πρόσεξα ότι η ώρα είναι λάθος. Συγνώμη για την ερώτηση.....νηπιαγωγίου, αλλά μπορείτε να μου πείτε που βρίσκεται η ρύθμιση της ώρας; Στο timezone έχει μόνο το +2 κλπ.
Το ξέρω ότι υποτίθεται ότι την ώρα την παίρνει αυτόματα από τα κανάλια, έτσι δούλευε μια ζωή δεν ξέρω πως χάλασε τώρα και δεν φτιάχνει μόνο του.
Υ.Γ. Χρησιμοποιόντας το skin το συγκεκριμένο.

Συμβαίνει συχνά αν κάνεις zapping σε άλλους δορυφόρους. Δεν έχει σχέση με το skin. Απλώς συντονίστηκες σε transponder που είχε λάθος ώρα και τώρα δεν επανέρχεται. Συνήθως αν αλλάξεις timezone (πχ από το +2 πας στο +1, το σώσεις, και μετά πάλι στο +2) επανέρχεται. Αν όχι, πήγαινε σε κανάλι του hotbird και μετά κάνε επανεκκίνηση το δέκτη και θα επανέλθει.

Σε transponder από 21,6Ε μου είχε γυρίσει η ημερομηνία στο 2003. Προσωπικά θα ήθελα να το απενεργοποιήσω αυτό το feature (να παίρνει δηλαδή την ώρα από το δορυφόρο) και να έχει ένα ntp client, αλλά δε ξέρω αν γίνεται.

Πως είχα την εντύπωση ότι μπορείς να ρυθμίσεις την ώρα χειροκίνητα.... :chinscratch:

Οντως κάνω "βόλτα" στους δορυφόρους αλλά τόσο καιρό το κάνω αυτό και δεν είχα πρόβλημα.

Να λοιπόν μια ευκαιρία για νέο feature. :idea: Απανταχού linuxάδες ενωθείτε! :award:

Ακριβώς, το skin δεν μπορεί να ελέγχξει την ώρα που εμφανίζεται στο δέκτη, δεν προβλέπεται καν στον κώδικά του!