Γλωσσάρι AV

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
800
Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στους υπευθύνους, η οποία νομίζω ότι θα βοηθούσε πολύ τους αρχάριους - και όχι μόνο.
Προτείνω λοιπόν να δημιουργηθεί ένα γλωσσάρι (ή, αν θέλετε, ευρετήριο όρων) AV, - με ελληνικούς και αγγλικούς όρους - στο οποίο θα μπορούν να ανατρέχουν όσοι θέλουν (κυρίως τα αρχάρια μέλη, φυσικά), για να λύνουν τυχόν απορίες τους. Έχει ενδιαφέρον, νομίζω, να βρίσκει γρήγορα ο καθένας τι είναι π.χ. progressive scan (ή προοδευτική σάρωση), upscaling ή downscaling, telecine, συγχρονισμός και άλλα πολλά, που κατά κόρον χρησιμοποιούνται εδώ και που συχνά προκαλούν απορίες.
Τι λέτε; Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Γιατί "έφαγα τέτοια πόρτα", ρε παιδιά; Μήπως, χωρίς να το καταλαβαίνω, βρίσκομαι στο μαγικό κόσμο της "κουκουρούκου"; Είναι εντελώς ανεφάρμοστη η πρότασή μου;

Φιλε Βλαση η προταση σου θα εξεταστει οπως και ολες οι υπολοιπες που εχουν κανει αλλοι φιλοι του AVClub. Δεν μπορουμε να υποσχεθουμε σε κανεναν τιποτα μιας και ο φορτος εργασιας την συγκεκριμενη περιοδο ειναι πραγματικα παρα πολυ μεγαλος. Αυτο που προτεινεις οπως καταλαβαινεις προυποθετει απειρο χρονο απο το τεχνικο τμημα για να κατσει να κανει data entry, πραγμα που οπως σου εξηγησα θα το εχουμε στα υποψιν αλλα οχι την συγκεκριμενη περιοδο.
Σε ευχαριστουμε για την προταση.

Στο AVForum , υπήρχε μια database με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ωστόσο από τότε, μέχρι τώρα έχει "κυλήσει" πόλύ νερό με την νέα τεχνολογία του HD, και ίσως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ώσπου να κάνουμε κάτι ανάλογο, προς το παρών το λίνκ του Μπάμπη βοηθάει.

Φιλε Βλαση η προταση σου θα εξεταστει οπως και ολες οι υπολοιπες που εχουν κανει αλλοι φιλοι του AVClub. Δεν μπορουμε να υποσχεθουμε σε κανεναν τιποτα μιας και ο φορτος εργασιας την συγκεκριμενη περιοδο ειναι πραγματικα παρα πολυ μεγαλος. Αυτο που προτεινεις οπως καταλαβαινεις προυποθετει απειρο χρονο απο το τεχνικο τμημα για να κατσει να κανει data entry, πραγμα που οπως σου εξηγησα θα το εχουμε στα υποψιν αλλα οχι την συγκεκριμενη περιοδο.
Σε ευχαριστουμε για την προταση.

Σε ευχαριστώ Νίκο. Συγγνώμη αν ήμουν λίγο ανυπόμονος.

Πόρτα δεν τρώει κανείς εδω.Απλά κάποια θέματα λόγω της ιδιαιτερότητάς τους χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή γιά όσο το δυνατόν ωριμότερες απαντήσεις.Το να σου πούμε ναί δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν δεν εφαρμοστεί....

Πόρτα δεν τρώει κανείς εδω.Απλά κάποια θέματα λόγω της ιδιαιτερότητάς τους χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή γιά όσο το δυνατόν ωριμότερες απαντήσεις.Το να σου πούμε ναί δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν δεν εφαρμοστεί....

Συμφωνώ, Νίκο, και έχω διαπιστώσει την υπευθυνότητα των μελών που είναι επιφορτισμένα μ' αυτό το έργο. Ζήτησα ήδη συγγνώμη!

Re: Απάντηση: Γλωσσάρι AV

Συμφωνώ, Νίκο, και έχω διαπιστώσει την υπευθυνότητα των μελών που είναι επιφορτισμένα μ' αυτό το έργο. Ζήτησα ήδη συγγνώμη!

Βλάση δεν είναι ανάγκη να ζητάς συγνώμη, άλλωστε είναι δεδομένο το καλοπροαίρετο της πρότασης σου, βέβαια αν έχεις τον χρόνο την υπομονή και τη διάθεση μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο προσχέδιο που θα εμπεριέχει την ορολογία του χόμπυ μας και όπου δεν έχεις γνώσεις, δεν πειράζει θα το συνεχίσουμε εμείς σιγά σιγά.

Πώς σου φαίνεται αυτή η ιδέα ?
Είμαι σίγουρος πως αν ξεκινήσεις ένα τέτοιο θέμα θα βοηθήσουν πολλά μέλη ακόμα για την ολοκλήρωση του.