Γνωμες για αγορα cd player

@$p$

New member
14 March 2009
32
Καλησπερα σε ολους.

Το παλιο cd player με αφησε προ 2 ημερων οποτε ηρθε η ωρα για αλλαγη.
Το budget ειναι αυστηρα μεχρι 300 .
Βρισκομαι μεταξυ αυτων: http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=11&prID=1221
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=11&prID=777
με ελαφρυ προβαδισμα στο Denon λογω SACD και λιγο εμφανισης.
Θα ηθελα τη γνωμη σας για τη ποιοτητα κατασκευης και υλικων αν υφισταται κατι τετοιο σε αυτα τα λεφτα και φυσικα το ηχητικο αποτελεσμα οσον αφορα αυτα τα δυο.
Οσοι ειναι κατοχοι των παραραπανω players ας μοιραστουν της εντυπωσεις τους.
Βεβαια χωρις να ειμαι απολυτος αν υπαρχει και καποια αλλη προταση ειναι ευπροσδεκτη.

Θα μπορούσες να κοιτάξεις κ για το cambridge audio azur 340c.

16622ctlgbig.bmp

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?16622

Νομίζω ότι είναι ελαφρώς καλύτερο από τα δύο που κοιτάς.

Aπο αυτα που εχεις βαλει, το 5003 ειναι καλυτερο συνολικα. Τσεκαρε και το καινουριο Harman Kardon HD980, και αν μπορεις να κανεις υπερβαση των 22 ευρω πηγαινε στο MArantz CD-6002 που ειναι σε αλλη κλαση απο αυτα που αναφερονται

..δηλαδη εγω που εχω το marantz cd 5003 και εχω ενθουσιαστει παααρα πολυ αν με +22 ευρω επαιρνα το 6002 θα ειχα τεραστια διαφορα???

http://www.marantz.com/new/index.cf...nt=eu&bus=hf&prod_id=3786&series=comp&type=cd

Τεράστια διαφορά δεν θα έπερνες.

Σε ένα καλό σύστημα, θα είχες λίγο καλύτερο χαμηλό (πιο σφιχτο και καλύτερα ελεγχόμενο) και λίγο πιό γλυκίες (μαλακές) υψηλομεσαίες)

Και φυσικά το όλο άκουσμα με την γνωστή σε όλους πλέον Marantz-ίλα.

:merrychristmas:

:happynewyearblue:

Απάντηση: Re: Γνωμες για αγορα cd player

..δηλαδη εγω που εχω το marantz cd 5003 και εχω ενθουσιαστει παααρα πολυ αν με +22 ευρω επαιρνα το 6002 θα ειχα τεραστια διαφορα???

http://www.marantz.com/new/index.cf...nt=eu&bus=hf&prod_id=3786&series=comp&type=cd

Η διαφορα που θα ακουσεις εχει να κανει κ σε ποιο συστημα θα το βαλεις. Σε ενα αναλυτικο συστημα ο ηχος του δευτερου ειναι πιο ζεστος κ "αναλογικος" με λιγοτερη ψηφιακιλα. Μπορει εδω στην Ελλαδα η τιμη τους να διαφερει κατα 32 ευρω, αλλα αυτο συμβαινει γιατι το 6002 ειναι μοντελο υπο αλλαγη και η τιμη του ειναι πεσμενη. Στην Αγγλια το 5003 εχει 200 λιρες και το 6002 μεχρι πριν απο εναμισι μηνα ειχε 320 και ουσιαστικα ειναι σε αλλη κατηγορια τιμης..

Ωραια ας αφησουμε λοιπον το denon και ας μεινουμε σε cambridge audio και marantz.
Θα ελεγα πως με ψηνει περισσοτερο το cambridge ας πουμε με πηθει μπας και ξεφυγουμε λιγο απο τα συνηθη αλλα δε ξερω το ηχητικο αποτελεσμα και φυσικα τη παιζει με την αντιπροσωπεια.
Καλο ομως και το 5003.εκεινα τα πλαινα πλαστικα να μην ειχε.
Τωρα δε γνωριζω τπτ περι marantz-ιλας αλλα φανταζομαι θα εχει καποια παραδοση στον ηχο; :hmmmm2:
Ποιο ομως φοραει καλυτερα components και εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης;

Ωραια τωρα μπερδευτηκα:chinscratch:

Υπερ ευχαριστω παντως τους ενδιαφεροντες.Να'σται καλα ρε παιδια-bye-

τα Marantz εχουν παραδοση στην αντοχη τους στο χρονο, και παιζουν και MP3, WMA σε σχεση με το Cambridge Audio που δεν παιζει. Το Cambridge εχει επισης πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Τα Marantz εχουν χαρακτηριστικο ηχο, και εξου και ο χαρακτηρισμος.
Για την αντιπροσωπεια δεν ξερω τι θες να μαθεις...
Αυτη τη στιγμη το 5003 ειναι λιγακι καλυτερο απο το 340 σε ηχο, ειναι και λιγο πιο φρεσκο στην αγορα.
Αν παλι πας σε Cambridge λογω αισθητικης, δεν θα μεινεις δυσαρεστημενος.

Maratz-ίλα

Ετοιμολογία: Προέρχεται από το όνομα της εταιρείας κατασκευής Marantz

Μετάφραση: Ο όρος αποδίδετε για να περιγράψει το χαρακτηριστικό εκείνο άκουσμα των CD player της Marantz, τα οποία διαθέτουν μεταξύ άλλων, γεμάτο - στιβαρό - εκτενές χαμηλό (ή αλλιώς μπάσο), ισορροπημένες μεσαίες & υψιλές συχνότητες και προκαλεί εθισμό σε ορισμένους που το ακούνε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρόνια Πολλά
-bye-

ΥΓ: Ας με διορθώσει κανείς αν ξεχνάω τίποτα...

Last edited:
Maratz-ίλα

Ετοιμολογία: Προέρχεται από το όνομα της εταιρείας κατασκευής Marantz

Μετάφραση: Ο όρος αποδίδετε για να περιγράψει το χαρακτηριστικό εκείνο άκουσμα των CD player της Marantz, τα οποία διαθέτουν μεταξύ άλλων, γεμάτο - στιβαρό - εκτενές χαμηλό (ή αλλιώς μπάσο), ισορροπημένες μεσαίες & υψιλές συχνότητες και προκαλεί εθισμό σε ορισμένους που το ακούνε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρόνια Πολλά
-bye-

ΥΓ: Ας με διορθώσει κανείς αν ξεχνάω τίποτα...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ! :grinning-smiley-043

Μόνο να προσθέσω ότι ο όρος αναφέρεται και για τους ενισχυτές της εταιρίας.

ολα σωστα George, αλλα οσο ανεβαινεις κατηγορια τιμης η Marantzιλα εξαλλειφεται και ο ηχος αλλαζει στο πιο αναλογικο..

δεν θα μπέρδευα την Marantz-ίλα με την ψηφιακίλα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Marantz-ίλας είναι η σχετική γλυκύτητα των μέσο-υψηλών σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό και την κατηγορία τιμής.

Ωραια ας αφησουμε λοιπον το denon και ας μεινουμε σε cambridge audio και marantz.
Θα ελεγα πως με ψηνει περισσοτερο το cambridge ας πουμε με πηθει μπας και ξεφυγουμε λιγο απο τα συνηθη αλλα δε ξερω το ηχητικο αποτελεσμα και φυσικα τη παιζει με την αντιπροσωπεια.
Καλο ομως και το 5003.εκεινα τα πλαινα πλαστικα να μην ειχε.
Τωρα δε γνωριζω τπτ περι marantz-ιλας αλλα φανταζομαι θα εχει καποια παραδοση στον ηχο; :hmmmm2:
Ποιο ομως φοραει καλυτερα components και εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης;

Ωραια τωρα μπερδευτηκα:chinscratch:

Υπερ ευχαριστω παντως τους ενδιαφεροντες.Να'σται καλα ρε παιδια-bye-

Το συγκεκριμένο cd player azur 340 δεν το έχω ακούσει.

Επειδή όμως είμαι κάτοχος δύο συσκευών της Cambridge Audio (τον ενισχυτή 840A και το DacMagic) και γνωρίζοντας τον ήχο και των δύο εταιριών, μπορώ να σου πω τι διαφορές πιθανών να έχουν τα δύο player.

Το 340 πρέπει να είναι πιο αναλυτικό με λίγο ενισχυμένες τις υψηλές συχνότητες και σφιχτότερο χαμηλό.

Το 5003 (ακόμα καλύτερα το 6002) πρέπει να έχει πιο ισορροπημένα ηψυλό-μεσαία, λίγο περισσότερο όγκο και εκτενέστερο αλλά λιγότερο σφιχτό χαμηλό.

Οι διαφορές είναι αμελητές και πάντα εξαρτώμενες και από τις συνοδές συσκευές.

Υπάρχουν δύο καταστήματα στην Αριστοτέλους που αντιπροσωπεύουν και τις δύο εταιρίες, οπότε θα είναι σχετικά εύκολο να ακούσεις και τα δύο cd player μαζί.

Μην παιδεύεσαι αδίκως. Κάνε μία ακρόαση και διάλεξε αυτό που σου ακούγετε καλύτερα και άσε τους marantz-άκηδες και τους Cambridge-ακηδες να λένε τα δικά τους.

:merrychristmas: :happynewyearblue:

Bart

Είμαι marantz-άκιας (αλλά και Cambridge-άκιας) τι να κάνω ? :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Γνωμες για αγορα cd player

δεν θα μπέρδευα την Marantz-ίλα με την ψηφιακίλα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Marantz-ίλας είναι η σχετική γλυκύτητα των μέσο-υψηλών σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό και την κατηγορία τιμής.

Το συγκεκριμένο cd player azur 340 δεν το έχω ακούσει.

και γω Marantzακιας ημουνα. Τελευταιο που περασε απο τα χερια μου το το 5001. Ακουσε ενα Pioneer PD-D6 και θα καταλαβεις τι λεω περι ψηφιακιλας, και θα αναθεωρησεις περι γλυκυτητας μεσουψηλων κλπ, οπως ακριβως αναθεωρησα και γω και αγορασα το player. Δοκιμαστηκε Α,Β ακροαση με το 5001 και η διαφορα ηταν χαωδης σε ενα μεσο συστημα. Πιο "φυσικο" το Pioneer και ο ηχος του πιο κοντα στην "αναλογικη αισθηση". Το ιδιο συνεβη και με το 6002 ενος φιλου, μονο που το 6002 λογω πιο εκτεταμενου χαμηλου απο το 5001, ειχε μεαγλυτερο βαθος σκηνης απο το 5001 αλλα δεν εφτανε στα επιπεδα του Pioneer. Καλα, σε πλατος στεροφωνικης εικονας το PD-D6 ασυγκριτο...

το 340 Α ειναι entry level μοντελο και ειναι λιγο πιο λαμπρο και τραχυ στις υψηλες και του λειπει λιγο η φινετσα του ηχου των Marantz. Με εναν ουδετερο ενισχυτη και αντιστοιχα ηχεια, ταιριαζει γαντι

Last edited:
Τι μαραντζίλα βρε παιδιά...
Δεν μπορεί πιά να συνεχίζουμε να τα λέμε αυτά.
Μπορεί να έχουν και τους ίδιους τελεστικούς τα 6002 και 5003.
ή τα ίδια διακριτά τελικά στάδια.
ή ένα δυό μεγαλύτερους ή πιό ποιοτικούς πυκνωτές σε κάποια σημεία.
Μπορεί και να μην έχουν καν τις διαφορές αυτές και "οι διαφορές" να εστιάζονται ή να "προωθούνται" προς τα έξω με ένα διαφορετικό dac (αν και αυτό απίθανο) ή ένα δυό κουμπιά παραπάνω στην πρόσοψη.
Ακόμα και διαφορετικά dac-chips να έχουν, η υλοποίηση του ίδιου τελεστικού ή παρόμοιου θα ισοπεδώσει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ή θα το εξισώσει στα αυτιά του τελικού μέσου χρήστη.

πχ το 6002 φοράει το chip cs4398. Tο 5003 μάλλον το cs4392.
Αν μπορεί κάποιος να ακούσει τα δυό αυτά χωρίς τελεστικούς και να ξεχωρίσει διαφορές ας έρθει να μου πει.
Και ακόμα δεν συζητήσαμε γιά τελεστικούς.

e_cd6002_inside.gif

marantz-cd5003-innards_450.jpg

πάντως από άλλα χαρακτηριστικά, όπως σχεδίαση και ενδεχομένως επιλογή υλικών το 6002 υπερτερεί (αν και οι φωτό δεν βοηθάνε πολύ)

Αν μου επιτρεπετε επειδη το εχω φρεσκο.
Αγορασα προσφατα ενα cd player. To cd box se της pro-ject.
Αυτο που ηθελα ηταν ενα μικρο player και δεν ακουω mp3 (στο σπιτι)
Ετσι πηρα στο σπιτι και εκανα συγκριση σε:
1. marantz cd 5001 vs cambridge cd 30
2.marantz vs pro-ject cd box se
Το συστημα
Ηχεια magnepan mg12
Ολοκληρωμενο AVI LSI
Καλωδια ηχειων Goertz
interconnect ιδια για τα δυο player καθε φορα.
Οσον αφορα τη marantzιλα μπορω να πω οτι υπαρχει ομως αυτο δεν το κανει κακο player.
To marantz μου ακουστηκε πολυ καλυτερο απο το cambridge που ειναι και στην ιδια κατηγορια τιμης. Πιο γλυκοηχο,αναλυτικο και με πολυ καλυτερο χαμηλο.
Επισης κατι που ειναι ισως τυχαιο αλλα το πρωτο cambridge που εφερα στο σπιτι εγραψε no disc απο το πρωτο δισκακι και ετσι αναγκαστηκα να το επιστρεψω και να παρω αλλο. (ποιοτητα μετρια?)
Απο την αλλη (για μενα -στο δικο μου συστημα- για τη μουσικη που ακουω) τουλαχιστον ενα επιπεδο πανω ειναι το pro-ject το οποιο με εξεπληξε με την διαφορα του προς το αναλογικοτερο, με τη διαφορα στην αναλυση και στο χαμηλο. Σαν να εφυγε ενα πεπλο χωρις ιχνος ομως
σκληραδας. Φαινεται οτι ειμαι ενθουσιασμενος?:2thumb22sup:
Θελω να ευχαριστησω απο εδω για τον επαγγελματισμο και την βοηθεια του τον Γιαννη Μιχαηλο.:grinning-smiley-043

καλός ο ενθουσιασμός σου και οι επιλογές σου.
Εύχομαι να τα ευχαριστηθείς και να δουλεψουν απροβλημάτιστα όπως λες.

Σε πρώτη ευκαιρία πάντως ας προσδιορίσει κάποιος (ή εσύ) την μαραντζίλα....:grinning-smiley-043