Γνωμες για αγορα cd player

πόσο στοίχισε το pro -ject ; γενικά στο διαδίκτυο που κοίταξα δεν βλέπω πολλά στοιχεία για το μηχάνημα ... κάποια επιπλέον πληροφορία ;;;

Maratz-ίλα

Ετοιμολογία: Προέρχεται από το όνομα της εταιρείας κατασκευής Marantz

Μετάφραση: Ο όρος αποδίδετε για να περιγράψει το χαρακτηριστικό εκείνο άκουσμα των CD player της Marantz, τα οποία διαθέτουν μεταξύ άλλων, γεμάτο - στιβαρό - εκτενές χαμηλό (ή αλλιώς μπάσο), ισορροπημένες μεσαίες & υψιλές συχνότητες και προκαλεί εθισμό σε ορισμένους που το ακούνε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρόνια Πολλά
-bye-

ΥΓ: Ας με διορθώσει κανείς αν ξεχνάω τίποτα...

ειλικρινά δεν το είχα δει.
όμως αυτό δεν είναι μαραντζίλα αν μου επιτρέπεται...
είναι αξιοπρεπίλα και σαν αποτέλεσμα μπορεί να το πάρει κανείς από μεγάλο αριθμό players και σε πολλές περιπτώσεις όμως ούτε καν από ίδια marantz.

είναι ένας άλλος καλοσυντηρημένος μύθος του Hifi..

Χρόνια πολλά σε όλους

και γω Marantzακιας ημουνα. Τελευταιο που περασε απο τα χερια μου το το 5001. Ακουσε ενα Pioneer PD-D6 και θα καταλαβεις τι λεω περι ψηφιακιλας, και θα αναθεωρησεις περι γλυκυτητας μεσουψηλων κλπ, οπως ακριβως αναθεωρησα και γω και αγορασα το player.

Συγκρίνεις 250 ευρώ με 400 ευρώ, δηλαδή 70% υψηλότερη τιμή.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο ήχος του 5001 ή 5003 είναι άψογος, υπέροχος χωρίς καθόλου ψηφιακίλα αλλά όταν ο φίλος @$p$ ζητάει ένα cd μέχρι 300 ευρώ πιστεύω ότι του προτείνω το καλύτερο.

Άσχετα με αυτό, σίγουρα υπάρχουν και άλλες συσκευές που να αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους.

Maratz-ίλα

Ετοιμολογία: Προέρχεται από το όνομα της εταιρείας κατασκευής Marantz

Μετάφραση: Ο όρος αποδίδετε για να περιγράψει το χαρακτηριστικό εκείνο άκουσμα των CD player της Marantz, τα οποία διαθέτουν μεταξύ άλλων, γεμάτο - στιβαρό - εκτενές χαμηλό (ή αλλιώς μπάσο), ισορροπημένες μεσαίες & υψιλές συχνότητες και προκαλεί εθισμό σε ορισμένους που το ακούνε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρόνια Πολλά
-bye-

ΥΓ: Ας με διορθώσει κανείς αν ξεχνάω τίποτα...

Επαναλαμβάνω ότι Marantz-ίλα δεν είναι κακός χαρακτηρισμός.

Είναι ένας χαρακτηρισμός για την χαρακτηριστική ηχητική φιλοσοφία που διέπει τις συσκευές της marantz.

Φιλοσοφία που προφανώς έχει δημιουργηθεί από το αρχιμηχανικό και "ηχητικό γκουρού" της marantz, Ken Ishiwata

Bart

Απάντηση: Re: Γνωμες για αγορα cd player

Συγκρίνεις 250 ευρώ με 400 ευρώ, δηλαδή 70% υψηλότερη τιμή.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο ήχος του 5001 ή 5003 είναι άψογος, υπέροχος χωρίς καθόλου ψηφιακίλα αλλά όταν ο φίλος @$p$ ζητάει ένα cd μέχρι 300 ευρώ πιστεύω ότι του προτείνω το καλύτερο.

Άσχετα με αυτό, σίγουρα υπάρχουν και άλλες συσκευές που να αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους.

Bart

Το PD-D6J ειχε μεχρι προσφατα 330 ευρω, το καινουριο mkII εχεις δικιο ειναι στα 400..
Το 5001 με το 5003 ειναι ουσιαστικα η ιδια συσκευη μονο που το δευτερο παιζει και WMA, MP3
συγκρινω και το 6002 με το PD-D6J που στην Αγγλια εχουν 320 κ 350 λιρες αντιστοιχα. Η συγκριση δεν ηταν για αντιπαραθεση μηχανηματων αλλα για τον ηχητικο χαρακτηρα τηε Marantz που μεχρι προσφατα και εγω πιστευα οτι στις χαμηλες κατηγοριες τιμης ειναι ανυπερβλητος.
Εμενα διεψευσα και το μοιραζομαι μαζι σας.

Ναι , συμφωνω και επαυξανω οτι το 5003 ειναι καλυτερο απο ολα τα αλλα μεχρι τα 290 ευρω που κοστιζει

Απλα η μικρη διαφορα μεχρι τα 322 που κοστιζει το 6002, αξιζει και με το παραπανω..
-bye-

.........

Επαναλαμβάνω ότι Marantz-ίλα δεν είναι κακός χαρακτηρισμός.

Είναι ένας χαρακτηρισμός για την χαρακτηριστική ηχητική φιλοσοφία που διέπει τις συσκευές της marantz.

Φιλοσοφία που προφανώς έχει δημιουργηθεί από το αρχιμηχανικό και "ηχητικό γκουρού" της marantz, Ken Ishiwata

Bart

Φίλε Bart το τελευταίο σχόλιό μου για τον εθισμό ήταν αστειάκι. Κι εγώ με Marantz ακούω, το ξέρεις. -bye-

πόσο στοίχισε το pro -ject ; γενικά στο διαδίκτυο που κοίταξα δεν βλέπω πολλά στοιχεία για το μηχάνημα ... κάποια επιπλέον πληροφορία ;;;

430 ευρω το pro-ject Ειναι σιγουρα σε αλλη κατηγορια τιμης απο το 5001.
Review δεν υπαρχει ακομα οποτε μοναδικο κριτηριο ηταν η προτιμιση μου.
Μαλλον με το 6003 θα επρεπε να συγκριθει που ειναι κοντα στα 500.

Το 5001 στα 300 ευρω ειναι σιγουρα καλυτερο (για εμενα) απο το cambridge cd 30
και αντιστοιχα θα προτεινα στο φιλο το 5003 μιας και εχει θεσει οριο αυτο το ποσο.
marantzιλα θα ελεγα την ισως υπερβολικα γλυκη χροια το μελωμα με το οποιο μου φαινεται σαν να υπαρχει ενα πεπλο πανω στη μουσικη.
Και ξαναλεω στο δικο μου συστημα. Αλλου μπορει να υπαρχει αντιθετο αποτελεσμα. Προτεινω το οφαλμοφανεστατο. Ακροαση στο χωρο μας...

...παιδια αυτος ο Ken Ishiwata της marantz εχει αναλαβει τα παντα στον ηχο της???και για τους ενισχυτες της η ειναι μια συνεργασια στα cd player της μονο...

...παιδια αυτος ο Ken Ishiwata της marantz εχει αναλαβει τα παντα στον ηχο της???και για τους ενισχυτες της η ειναι μια συνεργασια στα cd player της μονο...

Σκέψου τον σαν ‛βελτιωτικό οίκο’ τόσο για ενισχυτές όσο και για players http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.ProdCat&cont=eu&bus=hf&type=ki&series=comp

Είναι κάτι σαν Αρχιμηχανικός ή Μηχανικός Σύμβουλος της marantz.

Βελτιωτικό οίκο δεν μπορώ να τον πω, γιατί βελτιώνει και υπογράφει μόνο συσκευές της Marantz.

Φίλε Bart το τελευταίο σχόλιό μου για τον εθισμό ήταν αστειάκι. Κι εγώ με Marantz ακούω, το ξέρεις. -bye-

Και όμως ισχύει !!!!!

:merrychristmas: :happynewyearblue:

Σήμερα παρέλαβα το Maranz CD5003 και ομολογώ ότι έμεινα ενθουσιασμένος με τη μουσικότητά του, καθώς αντικατέστησα ένα (πολύ καλό) dvd player Pioneer. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα. Δεν έχω ειδικές γνώσεις, ούτε έκανα κάποιο συγκριτικό τεστ. Εμπιστεύτηκα συμφορουμίστες. Το ακουστικό αποτέλεσμα είναι υπέροχο, τουλάχιστον σε διάφορα είδη κλασικής μουσικής και σε έντεχνο. Το μηχάνημα το συνδυάζω με ραδιοενισχυτή YAMAHA RX-797 και ηχεία Focal Chorus 716. Ευχαριστώ ξανά τους συμφορουμίστες που διέθεσαν χρόνο για να με συμβουλέψου, ώστε να απολαμβάνω τώρα μουσικά.