Γνώμες για αγορά Laptop - To Mac or not to Mac?

Για "νετ και καμιά ταινία που και που" είναι κρίμα να δώσεις τόσα πολλά που κάνει ένα mac... Με κανά 600άρι έχεις ένα τίμιο λάπτοπ, και με 0 ευρώ έχεις ένα πολύ ασφαλές, σταθερό, όμορφο και αρκετά προηγμένο λειτουργικό (linux, επίσης προτείνω ubuntu με το οποίο την έχω καταβρεί εδώ και κανά 2άρι χρόνια). Αν και τα 7άρια δεν τα αποχωρίζομαι για κάποιες συγκεκριμένες δουλειές (π.χ. htpc, αν είχα λίγο δυνατότερο λάπτοπ, φυσικά θα με κάλυπτε το XBMC και σε αυτό)
Τώρα αν θες να δώσεις μπόλικα (~1300Ε που γράφτηκε πριν) είναι πάλι κρίμα να πάρεις mac λόγο hardware. Με αυτά πέρνεις ένα DELL XPS (έρχεται Ελλάδα εντός των ημερών, με usb3, blueray, nvidia optimus, esata, 1080p, 3D capable, hdmi1.4, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς).
http://www.anandtech.com/show/3999/dell-xps-15-l501x-review και αν παρατηρήσεις, ο τίτλος είναι "Dell XPS L501x: Windows' MacBook Pro Alternative", λόγο πολύ καλής ποιότητας.
Ε τώρα αν έχεις κάπου τα διπλά για ένα mac με αυτό το hardware, μην το σκέφτεσαι (αν και αμφιβάλω αν και πάλι τα έχεις όλα αυτά που προανέφερα).

Αν επιτρέπεται με τι ασχολείσαι?

Νομικος συμβουλος σε εταιρια με απειρα email & κειμενα . Ειδικα στην διαχειριση χιλιαδων email το apple mail δεν παιζεται. Συμπεριφερεται λες και εχεις 50 μειλ στο mailbox. Ας μην μιλησω για την εμπειρια μου με microsoft outlook psts...
Βασικα, με εντυπωσιαζει η σταθεροτητα του συστηματος και οι ευκολιες που σου προσφερει (spaces, expose, gestures, εκπληκτικο search engine-finder κλπ).
Σε επιπεδο χομπιστα παλι, οι δωρεαν multimedia εφαρμογες του (iphoto, imovies κλπ) ειναι απιστευτες.
Επειδη συνεχιζω να εχω επαφη με windows λογω htpc και δουλειας (2ο pc) παρατηρω οτι πλεον εχω χασει την υπομονη μου με αυτα επειδη πλεον εχω "καλομαθει"...

Last edited:
@takisot
Δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω, για ότι λες για το Mac.
Μιλώντας όμως για σταθερότητα, αυτόματα εσύ και όποιος αναφέρει αυτή τη λέξη γίνεται αναξιόπιστος. Τελείως φιλικά στο λέω.
Με όλα συμφωνώ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το θέμα σταθερότητας.
Τα Windows Crash-άρουν δηλαδή?
Πρόσεχε μιλάς με Bitten Apple Lover! Απλά είμαι αντικειμενικός.

Φιλε μου, αν εχεις ζησει με macosx καταλαβαινεις τι σημαινει σταθεροτητα. Δεν μιλαω για μπλε οθονες, αλλα για προγραμματα που κατα καιρους κρασαρουν χωρις λογο στα windows (πχ office) ή για συστημα που καποιες φορες σερνεται. Οταν με το καλο δουλεψεις με το macosx, θελω να δω αν θα συνεχιζεις να με θεωρεις "αναξιοπιστο"... -bye-

Έτσι ναι. Κάποια προγράμματα ίσως να κρασάρουν αν και σπάνια.

Νόμιζα ότι μίλαγες για παγώματα, μπλε οθόνες κλπ. Οπότε γράψε άκυρο στο παραπάνω Post μου.

Είχα βάλει πριν κάνα δύο χρόνια Ubuntu στο Laptop μου, αλλά και στο Desktop μου και πραγματικά δεν άντεξα, αλήθεια.
Στο Desktop μου δεν είχα ήχο, έπρεπε να κάτσω να ψάξω Drivers, εντομεταξύ εγώ χρησιμοποιώ μόνο SPIDF, οπότε καταλαβαίνεις.

Για εμένα πάντα, από την στιγμή που η χρήση περιλαμβάνει την λέξη "ταινία", τα 7 είναι μονόδρομος...

Σίγουρα σε τιμή σε Specs, σε αυτό που θέλω με εξυπηρετεί το 17 Laptop της HP.
Από την άλλη μου αρέσει σαν αίσθηση το mbp 13. Θες για την ποιότητα του, θες για το κάτι καινούριο για εμένα (το λειτουργικό)...

Από την άλλη μου αρέσει σαν αίσθηση το mbp 13. Θες για την ποιότητα του, θες για το κάτι καινούριο για εμένα (το λειτουργικό)...

Αφού μου φαίνεται ότι αποφάσισες... -bye-
Μερικές φορές στις αγορές πρέπει να ακολουθείς αυτό που αρέσει σε εσένα, και όχι τι λέμε εμείς...

πάρε mac. στην αρχή θα σου έρθει κάπως, λόγω τιμής (είναι ακριβά τα άτιμα). Μετά θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις τα πλεονεκτήματά τους, και σε λίγο καιρό θα απορείς πως ζούσες τόσα χρόνια με τα παραθύρια.

Re: Απάντηση: Γνώμες για αγορά Laptop - To Mac or not to Mac?

Αν το δεις από επιστημονική σκοπιά, μετρώντας τις διαδρομές του δείκτη για να κάνεις κάποιες εργασίες, την έλλειψη εικονιδίων στον τίτλων του παραθύρου, και την μπλε μπάρα όταν δουλεύεις σε κείμενα να σου αποσπά την προσοχή, κλπ., δεν μπορείς να το πεις επαγγελματικό πάντως.

Επειδή το πρόβλημά που ανέφερες με το scrollbar μου φάνηκε το πιό αστείο που έχω ακούσει ποτέ, έψαξα στο γκουγκλ και ανακάλυψα αυτό το προγραμματάκι που σε αφήνει να αλλάξεις το χρώμα του scrollbar. Τώρα που λύθηκε το πρόβλημά σου σου εύχομαι καλή διασκέδαση με το mac. Φαντάζομαι ότι με μαύρη ή κίτρινη μπάρα θα είναι πιό επαγγελματικό.-bye-

Επειδή το πρόβλημά που ανέφερες με το scrollbar μου φάνηκε το πιό αστείο που έχω ακούσει ποτέ, έψαξα στο γκουγκλ και ανακάλυψα αυτό το προγραμματάκι που σε αφήνει να αλλάξεις το χρώμα του scrollbar. Τώρα που λύθηκε το πρόβλημά σου σου εύχομαι καλή διασκέδαση με το mac. Φαντάζομαι ότι με μαύρη ή κίτρινη μπάρα θα είναι πιό επαγγελματικό.-bye-

Γιατί σου φαίνεται αστείο; Είναι από τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού διεπαφής προγράμματος-χρήστη: πρέπει η προσοχή του χρήστη να συγκεντρώνεται στο σημαντικό. Αν είσαι στο word για παράδειγμα, πρέπει το "μάτι" να βρίσκεται στο κείμενο, και όχι σε κάτι άλλο. Ένα μπλε scrollbar σε ένα άσπρο GUI εστιάζει την προσοχή στο πολύχρωμο, δηλαδή στο scrollbar.

[Αυτό που βρήκες αφορά ιστοσελίδες, όχι το scrollbar στις εφαρμογές. Γενικά η χρήση του μπλε (tabs, κλπ) και οι οριζόντιες ρίγες δείχνουν σαφή προτίμηση προς το "όμορφο" κατά apple, παρά χρηστικό...
Αν θες να δεις τι σημαίνει επαγγελματική σχεδίαση, παρατήρησε τα widgets των 7. Το μόνο τραγικό λάθος της MS που θυμάμαι αυτή την στιγμή, είναι το progress bar, που "κινείται" ενώ παραμένει στατικό...]

Γιατί δε με ενόχλησε ποτέ μέχρι τώρα, και έχω 5 χρόνια που δουλεύω μακ και πολύ περισσότερα windows.

Εμένα πάλι με τρελαίνει. Ευτυχώς που δεν γράφω στο word σε αυτό το λειτουργικό...
[Αν και νομίζω ότι σε ενοχλεί, αλλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει... -bye-]