Γνώμες για αγορά μεταξύ Panasonic AE-3000 & Epson TW-5000

ctriant

Established Member
24 October 2006
145
Αθήνα, Γλυφάδα
Καλησπέρα σε όλους -bye-

Προσανατολίζομαι στην αγορά προβολικού στην κατηγορία LCD από 2000 μέχρι 3000 ευρώ. Οι δύο προβολείς που ’γλυκοκοιτάζω’ είναι οι Panasonic AE-3000 και ο Epson TW-5000.
Τον Epson τον είδα πριν ένα μήνα στην παρουσίαση της εταιρίας στην Αθηναίδα. Είχε αρκετά καλούδια (τεχνολογικά), καλή εικόνα, manual sift lens, και κάποια προβλήματα στην κίνηση με το interpolation, που μάλλον οφείλονταν στο ότι το μηχάνημα ήταν προ-παραγωγής. Η τιμή του είναι γύρω στα 2200 και θα βγεί στην αγορά σε λίγες μέρες.

Για τον Panasonic δεν ξέρω πολλά πράγματα (και το βασικότερο...δεν τον έχω δεί). Οτι γνωρίζω, είναι από τα πολύ λίγα που διαβάζω στο forum (τα οποία παρεπιπτόντως είναι όλα αρκετά καλά - βάση της κατηγορίας τιμής που κινείται). Τιμή 2500 από στοά Φέξη.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά στο manual θα έλεγα οτι ο Epson είναι ένα ’κλικ’ πιό ’πλούσιος’.

Θα ήθελα την γνώμη σας για τις παραπάνω επιλογές (γνώμη που πάντα μετράει:grandpa:) και αν κάποιος ξέρει δυο πράγματα παραπάνω για τα εν λόγο μηχανάκια....είμαι όλος αυτιά...:operator:

Ευχαριστώ πολύ όλους :a0210:

Υ.Γ. Λίγα λόγια για το set up: απόσταση θέασης & προβολέα 3,2 μέτρα, οθόνη 16:9 100 ιντσες, θέση προβολέα 10 εκατοστά μετατοπισμένη προς τα αριστερά από κέντρο οθόνης, (οπότε θα πρέπει να δουλέψει και το lens shift ...στον epson ´κατι τις´παραπάνω μιας και ο φακός του δεν είναι στο κέντρο αλλά αριστερά...)

Απάντηση: Γνώμες γαι αγορά μεταξύ Panasonic AE-3000 & Epson TW-5000

οχι epson παρε τον 10 και αν δεν θες για διαφορους λογους παρε τον πανα.
να ξερεις ομως σε αυτη την κτηγορια ο καλητερος ειναι ενας

Καλησπέρα

Έχεις ακούσει κάτι κακό για το συγκεκριμένο μοντέλο της Epson (TW 5000), ή, για τους προβολείς της γενικότερα...?:chinscratch:

Ευχαριστώ

το ποιο σοβαρο - ειναι η περιγραφη στα σκοτεινα.
Καλησπέρα

Έχεις ακούσει κάτι κακό για το συγκεκριμένο μοντέλο της Epson (TW 5000), ή, για τους προβολείς της γενικότερα...?:chinscratch:

Ευχαριστώ

Re: Γνώμες γαι αγορά μεταξύ Panasonic AE-3000 & Epson TW-5000

Οτι και αν σου πούμε, πρέπει να δείς μόνος σου για να κρίνεις...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά -bye-

Η προσωπική θέαση υλικού από τους προς αγορά προβολείς, είναι ότι καλύτερο (και έαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η θέαση είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, ακόμη καλύτερα), αλλά, σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν είναι δυνατόν (...περιορισμένος χρόνος από αγοραστή, νέο μοντέλο στην αγορά, έλλειψη χώρων προβολής σε καταστήματα πώλησεις κτλ....)

Τον Epson, όπως ανέφερα και παραπάνω τον έχω δεί (pre-production model.. με ότι αυτό συνεπάγεται). Τον Panasonic δυστυχώς δεν έχω μπορέσει ακόμη να τον δώ (για όλους τους παραπάνω λόγους).

Το ζητούμενο είναι εάν κάποιος συμφορουμίτης είναι κάτοχος του εν λόγο μηχανήματος (Panasonic AE-3000) και μπορεί να ρίξει λίγο φώς στο 'σκοτάδι'...:ears:

Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους -bye--bye-

Στο ιδιο δίλημμα.....

Και εγώ υποψήφιος για Epson 5000. Βγήκε review στο Projectorreviews.com

http://www.projectorreviews.com/epson/home-cinema-6500ub/index.php

Βελτίωσε δραματικά την οξύτητα σε σχέση με τον 2000 (τον βγάζει ισάξιο με τον BenQ 5000), το καλύτερο μαύρο στην κατηγορία τιμής κάτω των 4000$ (χάνει μόνο από τους JVC) και βγήκε και Hot product.

Ειδικά με τον HW-10, ο Epson βγαίνει αρκετά καλύτερος στο μαύρο, την γενική φωτεινότητα και την διάρκεια λάμπας, οριακά καλύτερος σε ευκρίνεια, λεπτομέρεια στα σκοτεινά, τρισδιάστατη εικόνα και τοποθέτηση και 20% σκοτεινότερος στο καλιμπραρισμένο cinema mode.

και εγω στο ιδιο διλλημα αλλα φοβαμαι την ευκρινεια μην πεσω σε κακο μοντελο

Βελτίωσε δραματικά την οξύτητα σε σχέση με τον 2000 (τον βγάζει ισάξιο με τον BenQ 5000), το καλύτερο μαύρο στην κατηγορία τιμής κάτω των 4000$ (χάνει μόνο από τους JVC) και βγήκε και Hot product.

Το συγκεκριμένο review δεν το έχω διαβάσει, αλλά από άλλα που έχω διαβάσει κατά καιρούς στο συγκεκριμένο site έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι εκεί δεν το κατέχουν, ως εκ τούτου να διαβάζετε με μεγάλες επιφυλάξεις..

(και να κρατάτε μικρό καλάθι..)

Ειδικά με τον HW-10, ο Epson βγαίνει αρκετά καλύτερος στο μαύρο, την γενική φωτεινότητα και την διάρκεια λάμπας, οριακά καλύτερος σε ευκρίνεια, λεπτομέρεια στα σκοτεινά, τρισδιάστατη εικόνα και τοποθέτηση και 20% σκοτεινότερος στο καλιμπραρισμένο cinema mode.

Να και το παράδειγμα... Πως γίνεται ο Epson να είναι καλύτερος στην "γενική φωτεινότητα" αλλά ταυτόχρονα "20% σκοτεινότερος στο καλιμπραρισμένο cinema mode" μόνο αυτοί ξέρουν..

Στο cinema mode μετά το καλιμπράρισμα είναι 20% λιγότερο φωτεινός από τον Sony, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα (και ειδικά στα bright modes) βγάζει έως και την διπλή φωτεινότητα (2000 lumen).

Εν ολίγεις, αν ανοίξεις πάνω από 110" με τον Epson θα σου λείψει λίγο φωτεινότητα σε σχέση με τον Sony σε ταινίες, αλλά είναι πολύ πιό φωτεινός σε προβολές με φως (παιχνιδομηχανές, sports, HDTV κλπ). Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα.

Απάντηση: Re: Γνώμες γαι αγορά μεταξύ Panasonic AE-3000 & Epson TW-5000

Χωρίς να ξέρω την αξιοπιστία των reviews του συγκεκριμένου site (για να λέει ο Δημήτρης ότι πρέπει να έχουμε κάποιες επιφυλάξεις, κάτι θα ξέρει παραπάνω) στο link.... http://www.projectorreviews.com/epson/home-cinema-6500ub/competitors.php ...αναφέρει κάποια συμπεράσματα συγκρίνοντας τον TW5000 με διάφορους ανταγωνιστές του...εκεί υπάρχει και σύγκριση με τον ΑΕ300...τώρα περί αξιοπιστίας...:nounder:

Από το παραπάνω review συγκρατώ και αυτό εδώ σχετικά με τις ώρες της λάμπας....

It appears to be a bit brighter in best mode (and brightest), thanks to a higher wattage, and newer designed lamp. In addition, the new lamp, Epson rates at 4000 hours life, whether in Hight Brightness, or low power modes. With most projectors being only 2000 hours in full power mode, this reduces cost of ownership significantly with the new Epson.

Δεν ξέρω τι να πω για την Epson.. Αν αυτό το νούμερο είναι πραγματικό, μπράβο τους.

Αν είναι όμως τόσο ρεαλιστικό όσο η "εκτίμησή" τους του contrast (75.000:1!!), τότε μάλλον δεν λέει πολλά πράγματα.

Μερικές φωτό ανάμεσα σε Epson (αριστερά) και Sony (δεξιά) από το παραπάνω συγκριτικό:

Epson_6500UB_vs_VPL-HW10_blackscreen.jpg

Epson_6500UB_vs_VPL-HW10_black-logo.jpg

Epson_6500UB_vs_VPL-HW10_darkknight_citynight_lg.jpg

Epson_6500UB_vs_VPL-HW10_darkknight_clowns_lg.jpg

Epson_6500UB_vs_VPL-HW10_darkknight_popwow_lg.jpg

Epson_6500UB_vs_VPL-HW10_darkknight_mfreeman_lg.jpg

Πάντως και εδώ είναι εμφανής η γνωστή "πρασινίλα" του (των) σόνυ. Ειδικά στην εικόνα με το αυτοκίνητο τα πάντα είναι πράσινα: το αυτοκίνητο, ο δρόμος, οι μαρκίζες του κτιρίου, οι τοίχοι, η μάντρα, τα πάντα! Τι στην ευχή ...

Φιλικά
Γιώργος.

Πάντως και εδώ είναι εμφανής η γνωστή "πρασινίλα" του (των) σόνυ. Ειδικά στην εικόνα με το αυτοκίνητο τα πάντα είναι πράσινα: το αυτοκίνητο, ο δρόμος, οι μαρκίζες του κτιρίου, οι τοίχοι, η μάντρα, τα πάντα! Τι στην ευχή ...

Φιλικά
Γιώργος.
Επιτέλους... ενας προβολέας για .. βάζελους!!:flipout::flipout::flipout::flipout:

Γιατι διακρινω κοκκινιλα στις δυο γωνιες (πανω αριστερα και κατω δεξια) στις δυο πρωτες φωτο του Epson;