Γνώμες για αγορά μεταξύ Panasonic AE-3000 & Epson TW-5000

Σε σχέση με epson 2000 και 3000 (μικρές διαφορές) ο πάνα είναι καλύτερος (αφού βέβαια ρυθμιστεί σωστά μια και out of the box είναι απαράδεκτος, τουλάχιστον στα χρώματα). Σε σχέση με τον 5000 όμως χάνει σε μαύρο και σωστή απόδοση χρωμάτων (ιδίως του μπλέ και κόκκινου σε έργο "4 φανταστικοί" που είδα τον pana 3000 και μετά τον epson 5000 σε σπίτι φίλου).

Αν ειναι δυνατον καποιος που εχει αποψη για εναν απο τους 2, διοτι ενδιαφερομε αμεσα...Ειχα στο μυαλο μου τον Benq w5000 αλλα λογο οτι ειναι παλαιο μοντελο πια δεν το θελω...οποτε ειμαι αναμεσα σε αυτους. Θα παιζουν σε 4μ αποσταση αν και δεν δεν παιζει ρολο... ομολογω οτι δεν γινονται αγορες μεσω Threads & Screenshots αλλα σιγουρα μετρανε και αυτα...γιαυτο και η επιμονη μου να αποσπασω κατι απο καποιον , θα ειναι ο πρωτος μου projector...

Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά μεταξύ Panasonic AE-3000 & Epson TW-5000

Epson 5000 , τον οποίο και απόκτησα τελικά έπειτα από αρκετή (όσο μπόρεσα) έρευνα.
Αααα. Γρηγόρη μεγειά. Θέλουμε τις πρώτες εντυπώσεις σου.
Τον TW600 τι τον έκανες;

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά μεταξύ Panasonic AE-3000 & Epson TW-5000

Αααα. Γρηγόρη μεγειά. Θέλουμε τις πρώτες εντυπώσεις σου.
Τον TW600 τι τον έκανες;

Μιχάλη καλησπέρα. Δεν πιστεύω να ξύπνησαν μνήμες-νοσταλγίες για Epson! Κάποιο πουλάκι μου μαρτύρησε ότι φλερτάρεις με κάποιο ...(ο)πτώμα (θού φυλακή τω στοματί μου - "πίσω μου σ' έχω") :flipout: -bye-

Φιλικά
Γιώργος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά μεταξύ Panasonic AE-3000 & Epson TW-5000

Μιχάλη καλησπέρα. Δεν πιστεύω να ξύπνησαν μνήμες-νοσταλγίες για Epson! Κάποιο πουλάκι μου μαρτύρησε ότι φλερτάρεις με κάποιο ...(ο)πτώμα (θού φυλακή τω στοματί μου - "πίσω μου σ' έχω") :flipout: -bye-

Φιλικά
Γιώργος
Γκουχ γκουχ ...........:flipout:

Σε 'κινηση' ποιος απο τους δυο υπερεχει? Ειδικα στα 24p.Δηλαδι να εχει τη πιο ομαλη. Χωρις κοπιασματα, τεχνουργηματα κτλ

Sorry που άργησα να απαντήσω αλλά είναι και το Πάσχα (αρνί, κοκορέτσι. σόδες κλπ):BDGBGDB55:.
Πρώτα από όλα ευχαριστώ για τις ευχές σας και ελπίζω και ο καινούργιος να με βγάλει ασπροπρόσωπο όπως και ο Tw600, στην εποχή του:grandpa:. Με την ευκαιρία τον 600 τον χάρισα σε ένα φίλο για να του βάλω και εκείνου το "σαράκι" των projectors. Ήδη αντιμετωπίζει τις πρώτες συζυγικές αντιδράσεις, μετά την εγκατάσταση καλωδίων, βάσης οροφής κλπ:violent-smiley-030::flipout:.
Σε 24p - αν και ήμουνα διστακτικός με όσα διάβασα στην επίσημη παρουσίαση - η κίνηση σε γρήγορες σκηνές είναι ομαλή χωρίς να εμφανίζει κοψίματα, είδωλα κλπ. Όμως δεν μπορώ να απαντήσω για το " σε σύγκριση με τον 3000" μιά και τον Pana δεν θυμάμαι να ήταν όταν τον είδα σε 24p.
Εντύπωση μου έχει κάνει η λαμπρότητα των χρωμάτων και το contrast και αυτό σε 120' με λίγο ανοιγμένο το zoom:a0210:. Εικόνα ανάγλυφη και με ρυθμίσεις σχεδόν out of the box. Βέβαια ακολούθησαν ρυθμίσεις με DVE (με dvd) αν και σκέφτομαι να πάρω την BlueRay έκδοση, μήπως προσφέρει κάτι παραπάνω (ξέρει κανείς??).
Ευχαριστώ και πάλι και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους-bye-.

Εχω κι εγω τον ιδιο προβολεα περιπου τρεις μηνες. Ο προηγουμενος ηταν ο TW600 απο τον οποιο ημουν σε γενικες γραμμες ικανοποιημενος. Για τον 5000 αυτο που θελω να πω ειναι οτι μου ηρθε με ενα pixel καμμενο! Για αποστολη στην Αθηνα ουτε λογος.. εχει καει η γουνα μου... Προτιμω να μεινω με το προβλημα που περισσοτερο ψυχολογικο ειναι παρα ουσιαστικο. Το δευτερο μειον ειναι η διορθωση του focus γιατι μετα απο κανα μισαωρο βγαινει out λογω της πλαστικουρας!!
Τον συνδεω με το Toshiba xde-500 με απενεργοποιημενο τον scaler προτιμωντας τον scaler του προβολεα εχοντας δει ουσιαστικη αλλαγη προς το καλυτερο.
Αυτα για την ωρα. Καλοριζικος φιλε μου.

... Όμως δεν μπορώ να απαντήσω για το " σε σύγκριση με τον 3000" μιά και τον Pana δεν θυμάμαι να ήταν όταν τον είδα σε 24p.....

Αντίστοιχα με τον φίλο Γρηγόρη δεν μπορώ να απαντήσω για τον Epson, στον Panny 3000 που έχω, η κίνηση είναι πολύ καλή, κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μηχανήματος..... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=748824&postcount=102

Υ.Γ.: Το ραντεβού για ρύθμιση από τον Μανώλη κλείστηκε για αρχές Ιουνίου (επιτέλους ελέησε ο Κύριος να βρω κενό και να τελειώσω με τις ανακαινίσεις...:BDGBGDB55:), οπότε τότε θα μπορώ να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την απόδοση του.

Φίλοι, καλησπέρα!

Ένα σύντομο ερώτημα, μια και προσανατολίζομαι κι εγώ στην αγορά νέου προβολέα (ο Epson TW-600, που μου κράτησε συντροφιά 3 χρόνια, αποδείχτηκε πολύ καλός για την εποχή του, αλλά δεν μπορεί πια να ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες των blu-ray και της υψηλής ευκρίνειας). Το ερώτημα λοιπόν είναι: τα νέα μοντέλα 3LCD προβολέων εμφανίζουν επίσης πρόβλημα ανομοιομορφίας (που με ταλαιπώρησε λίγο με τον Έπσονα); Γιατί αν αυτό είναι πιθανό, σκέφτομαι να στραφώ σε DLP (άλλωστε πρόβλημα με το rainbow effect δεν έχω). Μπάτζετ: 2000-2300 ευρώ.

Σας ευχαριστώ! -bye--bye-

Με τους τεχνολογίας LCD προβολείς υπήρχε και υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε προβληματικό panel, ή και να αποκτήσεις πρόβλημα αργότερα.

Δημήτρη, σ' ευχαριστώ. Για μένα αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα και κομβικό σημείο. Σκέφτομαι λοιπόν να προχωρήσω σε αγορά DLP προβολέα. Κατά τη γνώμη σου, τι ενδιαφέρον υπάρχει στο μπάτζετ που έδωσα;

Ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός.

Ακριβώς στο budget σου σε DLP υπάρχει ο BenQ w20000, ο οποίος αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι θα καταφέρεις να τον βρεις διαθέσιμο.

Απ' ό,τι είδα, ο BenQ W20000 έχει καταργηθεί. Για τον Optoma HD82 ξέρεις κάτι; Έχω διαβάσει καλές κριτικές. Χαμηλότερη τιμή 2540 ευρώ. Μπορώ να πάω ως εκεί!

Για τον Optoma HD82 ξέρεις κάτι; Έχω διαβάσει καλές κριτικές. Χαμηλότερη τιμή 2540 ευρώ. Μπορώ να πάω ως εκεί!
Λοιπόν τον έχω δει και απλώς δεν παίζεται!

Φοβερή κίνηση (λίγο χειρότερη από τον SONY 80 των 5000 ), πολύ καλό μαύρο, και ευκρίνεια που κυριολεκτικά ξυρίζει!

Λοιπόν τον έχω δει και απλώς δεν παίζεται!

Φοβερή κίνηση (λίγο χειρότερη από τον SONY 80 των 5000 ), πολύ καλό μαύρο, και ευκρίνεια που κυριολεκτικά ξυρίζει!

+1 Αλλά τα χρώματα έχουν θέμα.