Γνώμες για αλλαγή Setup

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Το setup μου αποτελείτε από τον Yamaha AZ2, ηχεία όχι τίτοτα το τρομερό (KEF Q55 μπροστά - Velodyne Sub - Crystal Audio πίσω) και παίζω με HTPC με την Meridian 7.1 αναλογικά για τα νέα format ήχου.

Τελευταία σκέφτομαι να πάρω έναν ενισχυτή (τον Onkyo 807) με τα νέα formats ήχου (μαζί φυσικά με αναβάθμιση κάρτας γραφικών).

Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο και το χρήμα? Θα ακούσω μεγάλη διαφορά στον ήχο κυρίως στις ταινίες που με ενδιαφέρει? Έχει κάνει κανείς παρόμοια αναβάθμιση να μου πει τις εντυπώσεις του?

Ευχαριστώ -bye-

Τι ειναι αυτο που δεν σε ικανοποιει τωρα, και σκοπευεις με την οποια αλλαγη να το αλλαξεις ?

Μια χαρά με ικανοποιεί ο ήχος αλλά με βασανίζει η ιδέα ότι μπορεί να ακούσω καλύτερα (για ταινίες μιλάμε πάντα) με διαφορετικό setup...

Βασικα, η παραπανω μου προταση ηταν η δευτερη κατα σειρα...
Η πρωτη μου (την λεω τωρα), μην κανεις καμια αλλαγη. :D

Οταν μπορεσεις, αλλαξε μια τριαδα ηχειων

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας αλλά θα με ενδιέφερε να μου πείτε αν εσείς προσωπικά έχετε κάνει κάποια αλλαγή παρόμοια που δεν σας ικανοποίησε ή δοκιμάσατε να κάνετε και την απορρίψατε. Θεωρητικά το γνωρίζω ότι μάλλον θα πρέπει να κάτσω στα αυγά μου. Το πρακτικό της υπόθεσης ψάχνω... :grinning-smiley-043

Πρακτικά πάρε έναν ενισχυτή που παίρνει bitstream.. Ακούσεις δεν ακούσεις διαφορά (που θα ακούσεις..), ψυχολογικά θα είσαι πολύ καλύτερα από τώρα.. ;)

Και τελικά αυτό είναι που μετράει περισσότερο στον ήχο.. ;)

Δεν έχω κάνει την αναβάθμιση που περιγράφεις ωστόσο στο θέμα του ήχου, την διαφορά την ακουσα όταν προσέθεσα στο σύστημα τελικούς ενισχυτές...Μέρα με τη νύχτα...