Γνώμες για βελτίωση ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
Φίλοι μου Χρόνια Πολλά , έχω από παλιά δυο ηχεία bose 3 δρόμων και έναν ενισχυτή kenwood KA-88 με equaliser 7 περιοχών.
Προ 2 ετών το ανωτέρω σετ , με αρκετά καλό ήχο για τον χώρο και τα γούστα μου , αντικαταστάθηκε από τον sony str-db597 και ηχεία sa-ve335 5,1 της σειράς pascal .
Εδώ και 2 χρόνια όμως δεν έχω ευχαριστηθεί μουσική (λείπουν έντονα οι μεσαίες) .
Τελικά υποψιαζόμενος τα μικρά ηχεία του σετ , πήρα στο σπίτι τα παλιά και τα συνέδεσα στις εξόδους stereo του sony .
Προς μεγάλη μου έκπληξη , τα μικρά μαζί με το sub έπαιξαν καλύτερα και πιο γεμάτα από τα μεγάλα bose 3 δρόμων .
Άρα το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή (και μάλλον στις ρυθμίσεις διότι και ο παλιός αν απενεργοποιούσα το equaliser δεν έλεγε πολλά). Υπάρχει σκέτο equaliser που να μπορώ να το συνδέσω μετά τον Sony ? Η πρέπει να ψάξω για άλλον ενισχυτή που να το έχει ενσωματωμένο ?

Από τις ρυθμίσεις του sony (HALL, JAZZ,CONSERT) bass treble δεν βελτιώνεται η κατάσταση .

Κοίτα , για home cinema είναι καλός , οπότε ψάχνω να βρω αν υπάρχει κάποιο οικονομικό εξωτερικό equaliser , αλλιώς θα κοιτάξω για κάποιον hifi ενισχυτή , ώστε κάθε ένας να κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα .

Οι καινουργιοι πολυκαναλοι Pioneer και Denon τα πανε πολυ καλά και σε homecinema και σε ακροαση μουσικης,,,,

ΔΕΝ εξειδικευονται βεβαια στη μουσική, αλλά σίγουρα ειναι κλάσεις ανώτεροι από αυτόν που έχεις τώρα!

Και επιπλεον αναβαθμιζεσαι και για το homecinema ταυτοχρονα! :antlers:

Ναι αλλά στα άμεσα σχέδια είναι ο προβολέας , οπότε επιβάλλεται συμβιβασμός .

Re: Απάντηση: Γνώμες για βελτίωση ?

Ναι αλλά στα άμεσα σχέδια είναι ο προβολέας , οπότε επιβάλλεται συμβιβασμός .

Ναι,αλλα μεγαλη εικονα χωρις την αναλογη υποστηριξη απο τον ηχο....δε λεει!!

Προφανώς ο kenwood KA-88 δεν ήταν τόσο κακός (και σίγουρα καλύτερος από τον σημερινό σου sony)
Tα ηχεία bose ποιό μοντέλο ήταν; Γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ να έχει βγάλει η bose ηχεία 3 δρόμων.

STUDIOCRAFT ST300

sakisxas είπαμε , για home cinema είναι καλός ο ήχος (για τα αυτιά μου τουλάχιστον).