Γνώμες για Χριστουγεννιάτικη αγορά!

gio88

New member
11 December 2014
3
Πρόσφατα "κληρονόμησα" απ τον πατέρα μου έναν ενισχυτή Sansui AU d33 μαζί με καμιά 50αρια βινύλια. Έπειτα από δοκιμές με τα υπάρχοντα μέσα, δηλαδή πικ απ της πλάκας από παλιό Sony στερεοφωνικό μαζί με τα επίσης της πλάκας ηχεία που πήγαινε πακέτο,μόνο ικανοποιημένος δεν αισθάνθηκα! Λίγο η γνώμη του "παλιού" (μπαμπάς-καλά αυτά τα ηχεία ούτε για καυσόξυλα δεν κάνουν) λίγο και η δικιά μου αγάπη για την μουσική με κάνανε να είμαι σίγουρος για το που θέλω να αποταμιεύσω :2thumb22sup: το δώρο Χριστουγέννων μου.Ψάχνοντας λοιπόν κατέληξα στα εξής:http://technosound.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2949 και http://technosound.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=4269 (δεν κάνω διαφήμιση του καταστήματος).Θέλω λοιπόν την γνώμη σας όντας ψιλοάσχετος για το αν θα δουλέψει έτσι το σύστημα καθώς επίσης και την γνώμη σας για τα ηχειάκια!Εναλλακτικές προτάσεις δεκτές.

Εννοείται ότι θα πάρεις καλύτερο ήχο από αυτά που προτείνεις σε σχέση με τα καυσόξυλα .... απλά, ίσως και ο ενισχυτής να χρειασθεί -λόγω ηλικίας- ένα φρεσκάρισμα (καθαρισμός, αλλαγή ηλεκτρολυτικών) το οποίο πρέπει να υπολογίζεις σε κανένα 50-80άρικο ευρώ ...

Πάντως για εναλλακτικές προτάσεις σε ηχεία, θα πρέπει να μας πεις τον χώρο που θα παίξεις ... ίσως χρειασθείς μεγαλύτερα, ίσως και μικρότερα...

Εννοείται ότι θα πάρεις καλύτερο ήχο από αυτά που προτείνεις σε σχέση με τα καυσόξυλα .... απλά, ίσως και ο ενισχυτής να χρειασθεί -λόγω ηλικίας- ένα φρεσκάρισμα (καθαρισμός, αλλαγή ηλεκτρολυτικών) το οποίο πρέπει να υπολογίζεις σε κανένα 50-80άρικο ευρώ ...

Πάντως για εναλλακτικές προτάσεις σε ηχεία, θα πρέπει να μας πεις τον χώρο που θα παίξεις ... ίσως χρειασθείς μεγαλύτερα, ίσως και μικρότερα...

Το φρεσκάρισμα του ενισχυτή είναι στα άμεσα σχέδια αν και ομολογώ οτι δεν γνώριζα πως οι ηλεκτρολυτικοί που αναφέρεις πρέπει να αλλάζονται!Πως επηρεάζουν αυτοί οι πυκνωτές την απόδοση του ενισχυτή???Αξίζει ο συγκεκριμενος ενισχυτής τα 50-80 ευρω της επισκευής??Ο χωρος στον οποιο θα τοποθετηθούν τα ηχεία είναι 15-20 τμ και η μουσική που ακούω είναι κυρίως ροκ.

Το φρεσκάρισμα του ενισχυτή είναι στα άμεσα σχέδια αν και ομολογώ οτι δεν γνώριζα πως οι ηλεκτρολυτικοί που αναφέρεις πρέπει να αλλάζονται!Πως επηρεάζουν αυτοί οι πυκνωτές την απόδοση του ενισχυτή???

Περιμένουν το ρεύμα που θα τους ζητηθεί για να το δώσουν. Αν είναι κουρασμένοι, δεν μπορούν να αποδώσουν εξ' ολοκλήρου αυτό που θα τους ζητηθεί και θέλουν άλλαγμα με καινούργιους. Αυτό επηρεάζει τον ήχο γιατί ο ήχος δημιουργείται με τη διαχείριση του ρεύματος στα κυκλώματα του ενισχυτή.

Το τελευταίο είναι ο λόγος που πρέπει να έχουμε τον ενισχυτή στο ρεύμα για να ξεκινήσει όλη η διαδικασία διαχείρισης του ρεύματος με σκοπό να καταλήξει να γίνει ήχος. Αλλιώς ο ενισχυτής δεν παίζει καθόλου. :afro: